GioiaSiitä on nyt 426 päivää, kun viimeistä kertaa sinua sain sylissäni pidellä. Kun niin hyväkuntoinen seniori olit, jossain vaiheessa elin uskossa, että vielä tänään, 17-vuotis synttäreinäsi saisin sua pussailla, ja ehkäpä monet synttärit jatkossakin.

Kun Onni viime vuoden heinäkuussa poistui koirien taivaaseen, sain teiltä lukuisia viestejä. Tietenkin monen monet osanotot, mutta myös ajatuksia lemmikkien poismenosta, siihen liittyvästä surusta ja jopa tulevaisuuden tuntemuksista uuden koiran ottamisesta. Edelleenkin olen niin kiitollinen ihanista ihmisistä ruudun toisella puolella, kaikki ansaitsisivat minun seuraajat elämän huonoilla hetkillä, sillä te olette oikeasti taianomaisia. Kuitenkin näin jälkikäteen, kun nään Onnin menetyksen kokonaisuudessa, on pakko sanoa kuinka oikeassa te oikeasti olittekaan.
Suru Onnin menetyksestä ei ole poissa, mutta se on hellittänyt. Vuosi sitten vieläkin nukuin pienen hupparisi kanssa, ja itkulle ei vaan tuntunut tulevan loppua. Viime syyskuussa, kun joku mainitsikin Onnin nimeltään, niin pala nousi kurkkuun ja hänestä puhuminen oli mahdotonta. Vielä tänäänkin pieniä kyyneleitä tulee melkein viikottaisella tasolla, ja joskus aamuisin herätessä makaan hetken silmät kiinni, ja kuvittelen nallukkani vierelläni, mutta kuitenkaan suru ei enää syö sisältä ja se on muuttanut muotoaan. Me oltiin jo ennen Onnin poismenoa katseltu salaa rescue-koiria, tietenkin täysin tiedostaen, että kolme olisi liikaa, mutta "vauvakuumeessa" välillä haaveiltiin vielä yhdestä söpöliinistä.

Onnin poismenon jälkeen mentaliteetti muuttui, ja en osannut kuvitellakaan "korvaavani" Onnia toisella koiralla. En oikeastaan osannut kuvitella koskaan haluvani mitään muuta koiraa, kuin Onnin takaisin. Epätoivoisena mietin jopa, jospa Onnin sukujuurista saataisiin pentu, jotta saisimme mahdollisimman samanlaisen koiran uusiksi. Tietenkään asiathan eivät mene niin, mutta kovassa ikävässä mieli toimii omalla tavalla.

Onni oli minun elämäni ensimmäinen suuri rakkaus, ja olen monesti miettinyt, että jos saisin päättää, niin ottaisin sekunnissa jokaisen hetken takaisin. Hakisin karvapallon kotiin, ja samat 16 vuotta olisin valmis viettämään uudestaan alusta loppuun, sekä ylä- ja alamäet.Kuitenkin, jossain vaiheessa uuden kaverin hankkiminen alkoi olla ajankohtaista, ja on se myönnettävä, että Taatelia etsiessä tunteet olivat bittersweet. Samalla halusi uutta koiraa, mutta kyllä se herätti tunteita, että pettää Onnin. Näistä tuntemuksista nimenomaan sainkin paljon viestejä teiltä.  Ne voi tuntua joistakin hassuilta ja ylireagoiduilta, mutta silti ne siellä mielessä kolkuttivat.

Taatelin on nyt tullut Topin kaveriksi perheeseen, ja rehellisesti olemme jo täysin häneen rakastuneet. Hänellä on oma persoona ja luonne, eikä hän korvaa, tai kuulukkaan korvata ketään. Vaikka hetken viime vuonna tuntui, että haluan uudestaan ehdottomasti vain perhoskoiran, niin onneksi se tunne karisi ja päädyimme rescue-koiraan, niin kuin aina olimme suunnitelleetkin.

Uskon vahvasti, että Onnin ollessa minun tuki ja turva pienestä asti, monien elämänvaiheiden läpi, myös poismenollaan hän hoiti viimeisen tehtävänsä. Minä olen sen verran etuoikeutettu, että en ole joutunut koskaan elämässäni kokemaan aitoa menetystä. Onni oli ensimmäinen suuri kolaus, ja koen, että myös tässä Onni vain valmisteli minua tulevia sydänsuruja ja menetyksiä kohti.

Onni lepää viimeisiä uniaan Hesyn eläinten hautausmaalla Helsingin keskuspuistossa, pienen kuusen alla. Moni on paikasta kysellyt, se on tietenkin surullinen, mutta omalla tavalla myös todella ihana paikka. Hautapaikka maksoi 160€ kymmeneksi vuodeksi, johon kuului hautaus. Tämän jälkeen muistaakseni maksaa ~110€ aina kymmenen vuotta eteenpäin. Haudat tulee hoitaa itse. Jatkossa laitamme varmaan muutkin koirat samaan hautaan levolle.

Tämän lisäksi osa hänen tuhkista on myös kodissamme uurnassa, sekä minun muistokoruissa. Olemme nämä tuotteet, sekä hautakiven hankkineet ihanasta Tähtipöly-sivustolta. Muistan kun kyynelsilmin yritin saada aikaiseksi näitä hankkia, kuinka paljon tukea yrityksen omistaja Virpi antoikaan. Hänen rauhallinen olemus auttoi niin paljon lemmikkin menetyksen kanssa, ja näiden asioiden hoitaminen tuntui edes vähäsen helpommalta.  Sivuilla on paljon erilaisia tuotteita eläinten poismenoon, esimerkiksi haudoille, ja muistokoruja löytyy monia erilaisia. Itse tykästyin sydänkoruihin, ja kaiverettiin niihin Onnin nimi.

Tähtipölyn hän perusti juuri sillä ajatuksella, että myös lemmikin menettäminen on monille iso asia ja surussa myös näihin asioihin tarvitsee tukea. Hänen kanssa voi myös yhdessä valmistella seniorikoirien lähtöä, sillä yksin tietenkin on todella raskas tehdä isoja päätöksiä, sekä varailla eläinlääkäreitä. Todella ihanaa toimintaa mielestäni. Meillä ei tietenkään ollut tähän mahdollisuutta, Onnin tapaturman ja yllätyksellisen poismenon vuoksi, mutta tämä on todellakin palvelu mitä harkitsen jatkossa, kun aika taas koittaa. Vaikka Viikin henkilökunta hoitikin kaiken super hienosti ja ymmärtäväisesti, niin olihan se todellinen shokki kahdelta yöllä poistua sairaalasta ilman koiraa, jota ei vielä päivällä tiennyt menettävänsä.Postauksen Onnin menetyksestä voitte lukea täältä.
Ikävä on oikeasti  vieläkin todella suuri. Muistan, kun 13-vuotiaana, kaikki mitä halusin oli koiranpennun.  Edelleenkin se on minun koko elämäni onnellisin muisto, kun sinut näin ja kotiin sain viedä. Muistan siitä päivästä jokaisen sekunnin. Mikään määrä vuosia ei olisi ollut tarpeeksi kanssasi, mutta kiitos niistä kaikista jotka saimme. Ihanaa syntymäpäivää rakas <3

Halatkaa tänään jokainen teidän pienokaisia ekstralujaa minunkin puolesta.
p.s. kuten viime vuonnakin, nämä on niitä postauksia, joita kirjoitan sumeiden kyynelsilmien läpi, ja valitettavasti en kovinkaan paljoa piittaa suomenkielestäni, enkä oikeinkirjoituksesta.
 

Responses to Gioia

Jade

Niin ihana postaus ????❤️Vaikka niin surullinen.. Tuo kuva missä Topi istuu Onnin haudalla on ♥️ Itse olen menettänyt kaksi koiraa, toinen oli Töpö❤️ (eli 16-vuotiaaksi) joka muutti kolme vuotiaana mun luokse, hän oli sellainen Camel boot man ja toinen B

sini

Kiitos