Summer Through My Phone

*Postaus toteutettu kaupallisena yhteistyönä Samsung Suomi*

Kun vielä viime kesänä blogipostaus aiheena "Summer through my phone" olisi ollut kaivannut ekstra-työskentelyä löytääkseen kuvia, mitkä ovat oikeasti otettu kännykän kameralla, niin tänä vuonna tuntuu, että todellisuudessa suurin osa blogini, sekä instagramini kuvista ovat puhelimellani otettuja. Ja ei millä vaan puhelimella, vaan uudella rakkaallani Samsung Galaxy A80:lla.

Monen monta vuotta sitten, kun ensimmäinen blogini sai alkunsa, tapahtui se rakkaudesta valokuvaukseen. Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani, ja blogiin pääsi jakoon kuvia kukkasista ja luontomaisemista. Pikkuhiljaa objektiivien määrä kasvoi, ja samalla itse aloin päätyä kameran takaa myös sen eteen. 

Kuvaamisen historiani myötä, en olisi koskaan kuvitellut, että jonain päivänä matkustan kahdeksi viikoksi Pariisiin, ja en ota yhtäkään kuvaa järjestelmäkameralla, vaan uuden puhelimeni kamera riittää. Varsinkin, kun jopa Instagram stories -sisältöni edellisillä reissuilla ovat otettu kameralla ja julkaistu jälkikäteen, sillä en ole ollut tyytyväinen puhelimeni kameraan.
Postauksen kaikki kuvat, paitsi missä puhelin näkyy, ovat otettu Samsung-puhelimilla

Loistava kamera puhelimessa tietenkin mahdollistaa aivan erilaista sisältöä. Huomaan, että kuvia tulee otettua useammin, ja niistä huokuu erilainen rentous. On täysin eri asia kahvilassa ottaa suuri kamera esiin, alkaa testailemaan valoituksia ja järjestää photoshoot, kun ojentaa poikaystävälle kännykkä ja parilla huomaamattolla klikkauksella saada onnistuneita kuvia. Viimeaikaiset kuvani, vaikka (ainakin omasta mielestäni) hienoja, ovat nyt myös paljon arkisempia. 

On huippua, kun aina ei enää tarvitsee kantaa laukun pohjalla kameraa, vaan kunnollinen kamera on aina mukana, ja loistavan lokaation yllättäessä tai hyvänä hiuspäivänä voi kuvia räpsiä spontaanisti. Ja mikä vielä parempaa, selfie-game on noussut aivan uudelle tasolle, nimittäin Samsungin uuden Galaxy A80:n kääntyvällä kameralla video- sekä valokuvaus nousee uudelle tasolle.


Yleisesti puhelimien takakamerat ovat etukameria parempia, mutta Galaxy A80:n 48 megapikselin kamera, 8 megapikselin laajakulma kamera sekä  3D-syvyyskamera eivät ole vain puhelimen takaosassa, mutta myös selfie-tilassa, sillä kääntäessä kamera-asetusta, takakamera nousee, sekä kääntyy etupuolelle.

Kääntyvä kamera mahdollistaa myös laadukkaan videokuvauksen, myös itseään kuvatessa ja Super Steady tekee videosta vakaan.Ihan parhaita ominaisuuksia kamerassa on laajakulma, jonka myötä kuvaan mahtuu rutkasti enemmän, ja jota käytin todella paljon reissussa. Ylläolevassa kuvassa maljakosta kuvat ovat otettu noin sekunnin erolla toisistaan ja tismalleen samasta kohdasta.  Alla olevissa kuvissa olen aivan Topin edessä ja kadulla todella lähellä rakennuksia, mutta laajakulmakameran myötä myös pihaa, sekä kaikki talot mahtuivat helposti kuvaan.

Valokuvauksessa omistankin laajakulmaobjektiivin, joka on ehdoton lempparini kuvaamisessa, joten myös kameraan tämä on todella positiivinen lisä.

Kääntyvän kameran myötä kameran laajakulma-asetus toimii myös selfiemoodissa, joten useampi kaveri tai enemmän maisemaa mahtuu mukaan kuvaan.Tietty samalla kun puhelimen kameraan on tullut parannus, niin varsinkin reissussa, mutta myös arjessa puhelimen akulta vaaditaan enemmän. Samsung akut ovat huippukestoisia, ja Galaxy A80:n akku mukautuu käyttötottumuksiisi, joten akku kestää käyttöä vielä pidempään. Nauratti, kun usein hotellille palataessa akkua saattoi päivän jäljiltä olla jopa 80%, vaikka kamerarulla olisi täynnä kuvia ja videoita, ja puhelinta olisi käyttänyt muutenkin.

Huomaan myös rakkauteni bloggaamiseen saanut uutta puhtia, kun sisältöä voi räpsiä mennessään. Aitoja, mutta laadukkaita hetkiä.

Tietenkin järkkärin merkitys elämässäni tulee aina olemaan suuri kuvailemisen harrastuksen myötä, mutta on myös mukavaa, että nykyään siihen samaan harrastukseen saa monipuolisuutta ja ennen kaikkea uutta puhtia myös määrään :)
Lisää tietoa Samsung Galaxy A80 -puhelimesta löydätte täältä!
 

Responses to Summer Through My Phone