Summer in FinlandVaikka kuinka rakastan matkustamista ja tuttujen ja tuntemattomien paikkojen tutkiskelua ulkomailla, niin kyllä Suomi osaa myös loistaa upeudellaan keskellä kesää. Meidän oli viime viikonloppuna tarkoitus mennä kaverin mökille viikonlopuksi, mutta viime hetkellä ne suunnitelmat kariutuivat, ja menin perjantai aamuna paniikkiin, että mitäs sitä keksisi, jotta kova helle viikonloppu päästäisiin viettämään muualle kaupungista.

Perjantaiksi keksittiin varasuunnitelma samalla jengillä, kenen kanssa oli mökille tarkoitus mennä. Olgan isän koti Kirkkonummella on aivan mieletön, ja päädyttiin sinne grillailemaan pienellä porukalla. Olin ollut tuolla viimeksi kuusi vuotta sitten, ja aika oli hieman saanut minut unohtamaan kuinka ihana mesta heidän koti ja ympäröivä luonto on. Heidän mansikkapelto oli nyt myös päivänkakkaroiden peitossa ja koko piha kultaisten vehnäpeltojen ympäröimä. 
Topi oli tietenkin mukana, ja ilta meni grillailujen, viinin ja lautapelien parissa. 
Seuraavana aamuna matkamme jatkui eteenpäin saaristoon. Olin edellisenä aamuna alkanut nopeasti selaamaan, miten voisimme myös lauantai-illan olla poissa Helsingistä, ja ei kauaa tarvinnut Airbnb tutkailla, kun eteeni ilmestyi tämä glamping-kohde (glamorous camping) lähellä Tammisaarta. 

Älgö-saarella olevaan "asuntoon" kuului oma iso teltta, jossa sänky, sekä pieni mökki, joka oli varusteltu mm. jääkaapilla, mikrolla ja vedenkeittimellä, sekä astioilla. Näiden lisäksi käyttöön kuului terassi-alue, grillit, riippumatot ja tietty laiturialue, jossa myös sauna.

Topille oli myös tiedossa hieman romantiikkaa, kun pieni Luna-koira tepasteli pihalla.
Sain tästä Airbnb:sta todella paljon kyselyjä, ja todellakin voin vielä loppukesään ja syksyyn suositella kohdetta. Hostit Magnus ja Kirke oli älyttömän mukavia ja heidän kanssa myös grillattiin ja illastettiin yhdessä. Saarelle pääsee vain veneellä, mutta Magnus tulee noutamaan veneellä parkkipaikalta ja venematka on vain vajaa 5 minuuttia.

Jos kiinnostaa, niin täältä löytyy Airbnb-ilmoitus ja täällä on kohteen instagram-tili.Illan saunamaisemat eivät todellakaan olisi voineet olla paremmat. Minä ja poikaystäväni ollaan todella nössöjä kylmän veden suhteen, mutta näillä helteillä ja saunan voimalla jopa mekin heitettiin Suomi-talviturkit, ja uitiin sekä illalla ja seuraavana päivänä, kun vietettiin koko päivä kalliolla auringonpaisteessa.

Käytiin tietenkin myös tutkimassa saarta Topin kanssa. Älgössä on isot lammaslaitumet, ja niitä toivoin näkeväni, mutta helteillä he pysyivät varjoissa ja tyydyttiin vaan kuulemaan kun he määkivät kaukaa.
Sunnuntaina käytiin vielä Tammisaaressa syömässä pitsat. Alunperin tarkoitus oli vielä mennä pienelle tutkimusmatkalle tuolla seudulla, ja kyselinki teiltä vinkkejä Tammisaari-Hanko akselille, ja niitä tulikin läjäpäin :D Oltiin kuitenkin ihan väsyneitä auringosta ja uiskentelusta, niin päädyttiin ajamaan kotiin illaksi, mutta ehdottomasti haluaisin vielä pari päiväreissua tehdä kesän aikana näihin paikkoihin, ehkäpä jo tänä viikonloppuna. Hauskaa oli myös, että suositusten saamisen myötä, muistelen kuinka nuorempana käytiin näissä joka kesä vanhempien kanssa, enkä tiedä miten olen unohtanut Mustion Linnat ja Fiskarsit! Moni myös toivoi, että niitä vinkkejä ja suosituksia saisi jakoon, joten tässä olisi:

HANKO
-Vuorikatu, paikallinen kauppakatu
-Kahvilat ja ravintolat: Neljän tuulen tupa, Beach Plagen, På Kroken, Origo, Ravintola Regatta, Alan's Cafe (yleisesti moni suositteli Itäsataman alueen ravintoloita)
-Tulliniemen luontopolku sai myös äänen
-Lilla Albeon pop-up liike, jossa muotia ja sisustusta
-

TAMMISAARI
-Torin lähellä ihania sisustusliikkeitä
-Kahvilat ja ravintolat: Fyren (tämä sai ylivoimaiset hehkutukset, ravintolauutuus Tammisaaressa), Albatros. Knipan, Baywatch, Hamnterassen, Cafe Gamla Stan, Niska (täällä me syötiin nopeasti nälkäämme, lankkupitsat olivat hyviä)
-Ramsholm kiva paikka käydä kävelyllä

MUSTION LINNA
Moni kehuikin kuvankaunista Mustion Linnaa ja sen ympäröiviä pihoja, ja ihan syystäkin. Täällä me monesti käytiin perheen ja Onnin kanssa teini-iässäni. Mustion Linnan pihat, niiden istutukset ja järvi ovat kesällä aivan mielettömän kauniit, ja heti tuli hinku päästä tuonne vielä tänä kesänä.

FISKARS
Ruukkikylä, jossa kivoja kahviloita. Fiskars on myös täynnä taiteen ja käsityön putiikkeja, ja itsekin muistan kuinka kylä on kuvankaunis. Kylän vieressä on myös koski, joka lisää paikan fiilistä.
-Antiikkikahvilassa kuulemma pitää ehdottomasti käydä syömässä korvapuustit!

MATHILDEDAL RUUKKIKYLÄ
Pieni kylä, jossa putiikkeja, merta, ravintoloita, joka on viime aikoina saanut enemmän suosioo. Todella moni suositteli tätä, myös Mathildedalin alpakoiden takia, jotka tuntuvat varastavan useamman sydämen.


Tummenettulla ne paikat ja ravintolat, jotka saivat eniten ääniä ja suosituksia. En itse tutkiskellut aivan kaikkia läpi, joten nämä perustuu teidän mielipiteisiin ;)


Responses to Summer in Finland