30 Things I`ve Learned at 30


Nyt kun olen saanut blogipohjan toimimaan ja jopa kuviakin lisättyä, ajattelin mun kolmekymppisten kunniaksi jakaa tänne blogiin satunnaisia kuvia vuosien varrelta, sieltä vuodesta 1989 ihan tuoreisiin asti.  Tukkatyyli ainakin otti aika radikaalisia muutoksia siellä 17-25 vuotiaan välillä, ja tässä postauksessa ei edes kaikki näy. Kuinka moni muistaa mun pinkkivaiheen snäpistä parisen vuotta takaperin? :D

Kuitenkin, vaikka kuvien muodossa on kiva palata taaksepäin, halusin myös raapustaa postauksen, missä kirjoittelen vähän eri ajatuksia, mitä vanheneminen on tuonut mukanaan.

Parikymppisenä luulin tietäväni täysin kuka olen ja mitä haluan, ja mielipiteeni olivat todella vahvoja ja jyrkkiä, elämän isoissa sekä pienissä asioissa. Nyt kun mietin sitä tyttöstä, ei paljoa auta kuin hymyillä. Jos jotain on oppinut, niin mikään ei elämässä ei ole varmaa ja koskaan ei kannata sanoa koskaan. Ihminen kasvaa ja muuttuu, ja mikä yhdessä hetkessä voi tuntua juuri sopivalta itselle, voi vuosien varrella, tai jopa silmänräpäyksessä muuttua täysin.Omaksi onneksi virheistä oppii. Elämä, ihmiset ja kokemus opettaa ja aina voi pyrkiä olemaan parempi ihminen.

On niin monia asioita, mitä on omassa käytöksessä muuttanut, ja ajattelinkin nyt tehdä tällaisen "30 things I've learned at 30" postauksen, mihin olen kerännyt näitä ajatuksia, ja aika monta asiaa, joissa itse ainakin muuttanut käytöstään ja asennettaan paremmaksi. Tietenkään täydellisiä tässä maailmassa ei ole kukaan, ja itsekin olen näistä sortunut varmaan jokaiseen, ja jatkossakaan tuskin tulen aina käyttäytymään malli-kelpoisesti, mutta näiden "viisauksien" mukaan yrittää itse elää päivä päivältä.

Koska näitä vuosia on vissiin itselle kertynyt jo useampi, niin taitaa postauksestakin tulla hiukka pidempi.1. Nauru ja hymy ehdottomasti kaunistaa jokaista! Elämä on liian lyhyt olemaan aina vakavissaan, ja tunnetustihan nauru pidentääkin sitä ikää. Enkä ole kertaakaan törmännyt henkilöön, jota rumentaisi ilon vuosien tuomat silmänurkan rypyt.

2. Jos joku juoruaa muista sinulle, hän aivan varmasti puhuu sinustakin pahaa sinun selän takana. Vihaan juoruamista, muista valehtelua ja haukkumista. "What Susie says of Sally says more of Susie than Sally."  Todella moni yrittää pönkittää itseään tuomalla muita alas, ja juoruilu on yksinkertaisesti ajanhaaskausta, hyödytöntä ja todella tylsää, varmasti jokainen voisi keksiä parempaakin tekemistä.
3. Ei kannata koskaan tyytyä parisuhteeseen, vain koska ei halua olla yksin. Mieluummin kannattaa elää sinkkuna, oppia tuntea ja rakastamaan itseään ensin, ja alkaa seurustelemaan vain sellaisten kanssa, jota parempaa ei voisi löytää. Yksinkin voi olla onnellinen.

4. Aina pitää muistaa kiittää! Olen viime vuosina kiinnittänyt todella paljon huomiota, kuinka vähän tutut ja tuntemattomat ympärillä oikeasti sanovat kiitos, niin isoissa ja pienissä asioissa. Se ei vaadi paljoa ja osoittaa että arvostat toisia.

5. Jokaisen pitäisi rakastaa itseään sellaisena kuin on. Herrajumala kun käytin nuorena paljon aikaa peittääkseni "virheitäni" ja hetkittäin pidin itseäni jopa rumana. Tekisi mieli ravistaa sitä tyttöstä, että kerää ittesi. Meidän vartalot, kaikissa muodoissa ja muhkuroissa, on niin super ihmeellisiä, ja niitä pitäisi ehdottomasti kunnioittaa ja rakastaa. Tottakai välillä on heikkoja hetkiä itsetunnon kanssa, mutta elämä on oikeasti liian lyhyt miettiäkseen mitä muut ajattelevat sinusta bikineissä. Ja tähän lisänä, bodypositivity kuuluu jokaiselle.6. Vaikka unohtaa ei voisi, aina kannattaa antaa anteeksi. Kauna ja viha vain syö sisältä.

7. Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella ja itseään ei kannata verrata muihin. Maailmassa tulee aina olemaan joku, joka on sinua kauniimpi, rikkaampi tai yksinkertaisesti jokin asia on mukamas paremmin. "Don’t compare your life to others. There’s no comparison between sun and moon. They shine when it’s their time."

8. Onnellisuus alkaa sinusta itsestä, ja sitä ei kannata nojata muihin tekijöihin. 
9. "The cure for anything is salt water - sweat, tears, or the sea."  Vaikka kuinka ylivoimaiselta kaikki voi tuntua, niinkyllä se on vaan totta että pitkä suihku ja nukkuminen yön yli auttaa. Aina jos on avuton olo, jokin simppelimpi asia, kuten itkeminen ja tunteiden purkaaminen, auttaa kummasti. Äidit on yleensä oikeassa näissä neuvoissa.

10. Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan.

11. Matkustaminen avartaa todella paljon, ja opettaa ymmärtäväisemmäksi ja suvaitsevammaksi. Eniten oppii muista kulttuureista, varsinkin sen tosiasian että maailmassa meitä on monta, ja ei ole yhtä oikeaa tapaa mihinkään.12. Vanhempien kanssa hengaaminen ei ole noloa . Joku päivä tulette varmasti ikävöimään aikaa, jolloin pystyitte viettää heidän kanssaan aikaa. Kannattaa yrittää luoda omiin vanhempiin myös ystävyyssuhde mahdollisimman pian. 

13. Muista aina rakastaa itseäsi enemmän kuin muita. Itsensä asettaminen tärkeimmäksi ei ole itsekästä, vaan tarpeellista.

14. Kaikkea ei kannatta ottaa niin vakavasti, elämässä kuuluu myös pelleillä ja olla välittämättä mitä muut ajattelevat.15. Elämässä ei tarvitse sietää ihmisiä, jotka kohtelevat huonosti tai tuovat vain negatiivisuutta ympärille. Ehkä olen hieman julma, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että mitään suhdetta ei tarvitse ylläpitää vain siitä syystä, että kyseessä on esimerkiksi perheenjäsen tai todella pitkäaikainen kaveri, jos itse kokee että suhteessa voi huonosti. Aika on kallisarvoista. "You are the sum of the 5 people closest to you, make it count."

16. "You can be the ripest, juiciest peach in the world, but there will always be someone who hates peaches."  Jos jotain olen oppinut, niin se on tämä. Kaikkia ei vaan voi miellyttää, ja sitä on ihan turha yrittääkään. Niin kauan kun ei vahingoita itseään tai muita, elämässä kannattaa tehdä niin kuin itse haluaa, jos muut ei tykkää niin se on heidän ongelma, ei sinun.

17. Kaikki tekevät virheitä ja se on ihan okei. Jokaisesta mokasta voi kuitenkin oppia, elämä on täynnä hetkiä, jotka toimivat opetuksena jatkoon.
18. Urheile siksi, että haluat elää terveellisesti ja koska se tuntuu hyvältä, eikä siksi että haluat olla laiha ja rankaista itseäsi.

19. Ikinä ei tarvitse pyytää anteeksi sitä että osaa ja haluaa sanoa "ei".

20. Ajattele ja toteuta mitä oikeasti haluat, eikä sitä mitä kuuluisi tai pitäisi haluta.21. "It is okay to agree to disagree." Joissain asioissa mielipiteet voivat erota toisen osapuolen kanssa, ja niistä ei tarvitse edes väitellä. Mielipiteitä on monia ja ne omat eivät aina ole niitä ainoita oikeita.

22. Karma on todellista. Paha saa palkkansa, ja myös hyvä kiertää.

23. Muiden lyttääminen ei tee sinusta parempaa. Tuntuu että kaikki on nykyään kilpailua, ja monet haluavat pönkittää itseään tuomalla muita alas. On hienoa asettaa itselle tavotteita ja samalla kokea onnistumisia, mutta muiden menestys ei ole toiselta pois. On paljon hienompaa pystyä olla innoissaan myös muiden onnistumisista.
24. Kauneus- ja tyylimokia tekee jokainen ja se ei ole niin vakavaa. Parastahan on naureskella vanhoille kuville ja miettiä mitä ihmettä. Parikymppiselle Sinille muistuttaisin, että enemmän ei ole aina enemmän :D 

25. Käytöstavat kunniaan! Yksi minun suurimmista ärsykkeistä on epäkohteliaat ihmiset, varsinkin asiakaspalvelijoille (terkuin entinen baarimikko). Muistetaan kunnioittaa kaikkia.

26. Ikinä ei tarvitse alentua muiden tasolle. Jos joku käyttäytyy huonosti sinua kohtaan, kannattaa jättää omaan arvoonsa, vaikka tuntuisikin epäreilulta.

 


27. Olkaa ystävällisiä toisillenne. Ihmisillä on tarpeeksi murheita ja kamppailuja, lempeyttä ei maailmassa voi olla liikaa.

28. Ananas ei kuulu pitsaan.

29. Lana Del Rey auttaa kaikkeen.

30. Ikä on vain numero! ;D Kolmekymmentä tuntuu paremmalta kuni mikään muu ikä ja nuoria tässä vielä ollaan!Sellaisia siis, loppuun myös pientä kevennystä! Tietty en menisi sanomaan, että kaikessa olen paras antamaan neuvoja muille, mutta ehkä tuolla pari perus elämänopetusta on, jotka toimivat kaikkien kohdalla!

Ihanaa maanantaita jengille! <3

Responses to 30 Things I`ve Learned at 30