MUN VALKKARI-SANGRIA

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Edellisessä postauksessa näkyikin mun uusia vaatteita Ellokselta, mutta samalla tilasin heiltä myös vähän kodin juttuja keittiöön, sillä mulla ei täällä ole mitään kovin kummoista kokoelmaa vielä. Tiesin haluavani jonkun kivan leikkuulaudan, joka toimisi samalla myös tarjoilualustana. Ellos Home -mallistossa olikin useampi kiva vaihtoehto ,mutta päädyin tilaamaan tämän marmorisen leikkuulaudan. Samalla tuli tilattua myös kirkas kannu, jonka vetoisuus olikin sitten kolme litraa, eli tähän melkeenpä mahtuu boolitkin jo :D Molemmat on olleet jo kovassa käytössä, ihanaa kun vihdoinkin alkaa taas olla söpöjä kodinjuttuja ja kokkausvälineitä, mulle jotenkin henkireikä vaikka niitä ei kattelisikaan kukaan muu kuin minä.

Päätin sitten meidän barbequessa hyödyntää näitä molempia, ja kaivoin mun entisestä blogista esiin vanhan ohjeen valkkari-sangriaan. Joskus aikoinaan pidin kekkerit kotonani (paikalla muuten oli Jenny, Janne ja Valtterikin) ja kehitin tämän meille juotavaksi, eli punaviinin sijasta kuivaa valkoviiniä ja sekaan trooppisia hedelmiä.

Valkoviiinisangria // White wine Sangria
(määrä on siis noin kolme kannullista/yksi iso booli // amounts to three pitchers/ one large punch)
 
3 pulloa kuivaa, mutta hedelmäistä valkoviiniä (esim. Riesling) // 3 bottles of dry, but fruity white wine (eg. Riesling)
5 isoa appelsiinia // 5 large oranges
4 limeä // 4 limes
vesimelonia // watermelon
3 passionhedelmää // 3 passionfruit
mansikoita // strawberries
1 Sprite 1.5l
1 kivennäisvesi 1.5l  
// 1 sparkling water 1.5l
Tää ohje on niin helppo. Valkkari, kivennäisvesi ja Sprite sekoitetaan, appelsiinista ja limestä puristetun tuoremehun kanssa, ja muut ainekset pilkotaan koristeiksi joukkoon.Tärkeää olisi, että valkkari olisi kuivaa, koska Spritesta, passionhedelmistä ja appelsiineistä tulee aika paljon makeutta juomaan. Tietenkin voi oman maun mukaan annostella, kuinka paljon valkkaria haluaa suhteessa blandiksiin, tästä saa helposti mukautettua tosi makean hedelmäisen drinksun, tai sitten valkkarijuoman pienellä hedelmäisyydellä. Suomessa oon käyttänyt kypsiä nektariineja vesimelonin sijaan, mutta vuodenajan takia täältä niitä ei löytynyt. Juoma maistuu paremmalta jos se on saanut "hautua" tunnin tai pari, sillä silloin hedelmät maustavat juomaa ja väri ja maku muuttuu herkullisemmaksi. Ja vinkkinä: syökää valkkarihedelmätkin lopuksi, ne on kunnon jälkkäri :D

Elloksella oli jotenkin yllättävän paljon ihania leikkuulautoja, en tiennytkään että mulle voisi koskaan tulla valinnanvaikeutta tälläisessä asiassa, mutta ajattelin tämän mun tilaaman lisäksi linkkaa pari muuta lempparia:

Harmaa marmorinen tapas-tarjotin/leikkuulauta

Iso puinen leikkuulauta

Marmori leikkuulauta kultaisilla kahvoilla

Musta puinen leikkuulauta

Tästä viikonlopuksi drinkki-ohjetta ;) Mä hipsasen nyt tyttöjen kanssa meksikolaiseen illalliselle!

Kuvat: @mangusto.photos.tell.stories

Responses to MUN VALKKARI-SANGRIA

Hanna

Oi ihania keittiöjuttuja ja niin hyvän kuuloinen resepti että ihan rupes suu napsaamaan! ?

Sonja

Ihana kannu! Ihan sangrialle tehty! Pitäisköhän itsekin..

Jenni

Ihana kannu <3