MATKUSTAMINEN ULKOMAILLE KOIRIEN KANSSA PART 2

09.07.2018

 


*Kaupallinen yhteistyö Musti & Mirri*

Kun viime viikon postauksessa oli enemmän asiaa lentämisestä lemmikkien kanssa ja käytännön asioista ennen reissaamista, niin tällä kertaa on pienempiä vinkkejä, mitä kannattaa muistaa mukaan kun on liikenteessä karvakuonojen kanssa. Samalla kun esittelen hyödyllisiä tuotteita ulkomaanmatkoille, Mustin ja Mirrin valikoimasta löytyvät tuotteet sopivat myös lyhyemmille kotimaan reissuille, vaikkapa autoillessa tai junalla matkustaessa.

Kun lomakohteeseen pääsee, niin koirien kanssa oleskelu helpottuu, ja monin tavoin ei paljoa poikkea siitä, jos olisitte esimerkiksi Suomessa kaupungilla koirien kanssa. Tietenkin, kahden ihmisen on helpompi olla koiran kanssa kuin yhden, jos on vaikka piipahdettava ruokakaupassa, mihin koiria harvoin saa ulkomaillakaan ottaa. Kuitenkin koiraystävällisyys on kasvanut huimasti, ja muualla Euroopassa ollaan aina oltu suvaitsevaisempia koiria kohtaan, vaikkapa esimerkiksi ravintoloissa.

Yleisesti tuntuu, että melkein kaikille terasseille saa ottaa koirat, ja monet ravintolat ottavat kiltisti käyttäytyvät koirat myös sisälle. Hienommat paikat tietenkin erikseen, mutta esimerkkinä Barcelonassa mielellään istuukin ulkona lämmössä, niin koirien kanssa ei tarvinnut montaa kertaa miettiä mihin voi mennä syömään tai juomaan kahvikupposet. Monissa paikoissa on myös aurinkovarjot tai katokset pöytien yllä, niin koirat kuitenkin pääsevät varjoon.


Vaatekauppoihin todella moniin myös saa nykyään ottaa koirat mukaan, jos haluaa nopeasti pyörähtää shoppailemassa (mulla Topi on monesti mukana Helsingissäkin sovituskopeissa).

Hotellit ovat sitten valittava erikseen niistä, jotka suostuvat koiria ottamaan huoneisiin. Aika monet nykyään antavat pienten koirien tulla, mutta todella yleinen sääntö on, että koiria ei huoneisiin saa jättää yksin, eikä ne tietenkään saa haukkua tai metelöidä aiheuttaen häiriöö muille hotellin asukkaille. Jotkut hotellit huolivat vain pikkukoiria. Suurimassa osassa hotellinvaraus-sivuistoista on valmiiksi lajiteltavissa koiraystävälliset hotellit ja asunnot, ja niissä ilmoitetaan, jos koirista tulee lisämaksua.

Toinen vaihtoehto on Airbnb, missä kannattaa myös kertoa etukäteen, että koiria on tulossa. Sielläkin olen välillä huomannut, että jotkut majoitukset eivät halua asuntoihin isoja koiria. Kuitenkin, jos pidempään on reissussa, tämä vaihtoehto on ehkä helpompi siinä mielessä, että koirat voi jättää asuntoon, jos haluaa.

Kannattaa myös huomioida, että koirien kuljettaminen julkisissa liikenteissä ja takseissa saattaa vaihdella maan ja kaupunkien mukaan. Teneriffalla ja Barcelonassa koiria sai ottaa takseihin ja busseihin vain kantokopassa, mutta Barcelonassa ne sai kulkea normaalisti metrossa. Suomessa kuitenkin koirat saa ottaa jalkatilaan takseissa ja busseissa ei ole mitään ongelmaa liikkua lemmikkien kanssa. Mekin mentiin Barcelonassa pari kertaa metrolla koirien kanssa, kun oltiin päivän mittaan kävelty hieman kauemmaksi hotellilta. Kuitenkin nämä säännöt poikkeavat eri paikoissa, ja en tietenkään osaa neuvoa miten joka maailman kolkassa toimitaan.

Jos haluaa, Mustilta ja Mirriltä löytyy lentolaukkujen lisäksi kevyempiä ja kätevämpiä kantokasseja kaupungille, jos haluaa osan ajasta kantaa koiraa niissä, ja näin ne myös pääsevät muihin julkisiin. Meillä Onni myös kulki aika paljonkin mun sylkyssä, kun ei voi leikatun lonkkansa kanssa enää kovin pitkiä matkoja kävellä itse.

Moni teistä onkin kysellyt, että mitenkäs koirat tottuivat Teneriffalla kuumuuteen ja tämä saattaa arveluttaa myös reissaamis-mielessä. Kuumimpina kuukausina koirien pitkät lenkit tehtiin aamuin sekä illoin, kun aurinko ei porottanut korkealla taivaalla, mutta suurimman ajan talvesta Teneriffan sää oli kuitenkin 20 asteen molemmin puolin, joka on meidän roduille täysin siedettävä, varsinkin kun Santa Cruzin talvi on suurimman ajan pilvistä. Tietenkin jotkut rodut eivät välttämättä siedä kuumuutta niin hyvin, mutta reissaamismielessä moni Euroopan kaupunki on täysin mukava sääolosuhteiltaan läpi kesän, ja syksyisin ja talvisin voi mennä niihin kesän kuumimpiin maihin.

Meillä koirat myös trimmattiin, jotta pysyvät viileänä, mutta kannattaa tutustua oman rodun turkkiin, ennen kun vetää kaiken lyhyeksi. Jotkut rodut nimittäin tarvitsevat turkkinsa, ettei tule liian kuuma. Lyhyt turkki oli myös hyödyllinen, jotta puskissa ja muissa koirissa lymyävät kirput eivät pääse niin helposti hyppäämään turkin sekaan, ja vaikka pääsisivät, niin ne nopeammin sieltä bongaan.

Barcelonassa lämpötilat kuitenkin olivat jo aika korkeat, ja monesti pysähdyttiin varjoon istuskelemaan ja viilentymään. Mutta paras apu on nämä Mustilta ja Mirriltä löytyvät Rukan Cooling viilennysmanttelit sekä viilennyshuivit monessa eri koossa. Kangas kastellaan, ja se pysyy pidempään kosteana, näin viilentäen koiria kaupungilla ja ulkona. Nämä molemmat sopivat loistavasti myös Suomen helteille.

Meillä oli Teneriffalla mukana myös mun Mustilta ja Mirriltä vuosia sitten ostetut koirien pelastusliivit, en suostu mennä koirien kanssa veneeseen, ilman että pojille on ne päällä, ja sama mökillä koti-Suomessakin 😀 Myös heijastinliivit ja huivit voivat olla hyödyllisiä ulkomailla, missä harvemmin on katuvaloja ja näitäkin löytyy monta vaihtoehtoa Mustin ja Mirrin laajasta valikoimasta.

Topi tyyväisenä kun pääsi hetkeksi sylkkyyn metrossa 😀


Kaupungilla kävellessä pojille tulee helposti nälkä, ja meillä oli aina nappuloita tai yksittäinpakattuja märkämuona pusseja mukana, mutta välipalat saatiin myös kaikki kätevästi samasta paikasta. Tällä kertaa matkassa oli mukana Maukas kuivattu kalkkunaherkkuja ja Natures:menu lihapaloja, ja hotellihuoneessa Onni ja Topi nakertivat Planet Pet-luutikkuja.

Me ollaan kannettu mukana myös metallista kevyttä ruokakippoa sekä vedelle että ruualle, minkä ostin Mustilta ja Mirriltä viime syksynä, mutta tällä kertaa matkaan tuli mukaan vielä kätevämpi matkavesipullo, jossa pullo ja juoma-astia ovat samassa, ja pulloa ei tartte korkata auki, vaan yhdellä kädellä saa nopeasti koirille lisää juotavaa. Alla olevasta kuvasta näkyy, että pullossa on myös koukku, jos sen haluaa kiinnittää vaikkapa hihnaan.

Tärkeää on myös muistaa kakkapussit, ulkomailla(kin) on kovat sakot, jos koirien jätöksiä ei kerää.

Tassut tulevat nopeasti pyyhittyä puhtaaksi vedestä tai pölystä Rukka Micro tassupyyhkeillä, mitä löytyy useassa sävyssä ja kuosissa. Espanjassa ja Teneriffalla koirapuistot ovat usein hiekkaisia, niin tassut oli kiva puhdistaa vähän väliä luukuvioisella pyyhkeellä.

Leluja kannattaa aina olla mukana reissussakin, jotta koirat eivät tylsisty ja pysyvät aktiivisena hotellihuoneissa. Mustilta ja Mirriltä löytyy myös viilennysleluja, esimerkiksi tämä vaaleanpunainen jäätelö, joka myös kelluu, jos koirat tykkäävät uiskennella sekä noutaa leluja vedestä. All for Paws viilennysleluja löytyy esimerkiksi myös kiivin tai vesimelonin muodossa. Ylempänä postauksessa näkyy myös pienempi jätskilelu Onnilla, kaiken kokoisille kuonoille varmasti löytyy jotain. Myös aktivointilelut pitävät yllä mielenkiintoa pienemmissä huoneissa, ja tämän Little&Bigger Sumo Play Dental lelun voi täyttää herkuilla ja sen pomppiessa arvaamattomasti tarjoaa viihdykettä koirille, samalla kun se hieroo hampaita ja ikeniä ehkäisten plakin muodostumista.

Itse kannoin reissussa ollessa kassissani mukana suurinta osaa näistä tuotteista, puhdistusliinat ja matkavesipullot eivät vieneet paljoa tilaa eikä painaneet laukun pohjalla.

Mustin ja Mirrin nettisivuilla on kaikkien näidenkin tuotteiden lisäksi todella laaja valikoima helpottamaan arkea sekä matkustamista lemmikkien kanssa, sekä heidän liikkeitä löytyy ympäri Suomea. Toivottavasti postauksista oli hieman hyötyä niille, jotka harkitsevat muuttoa tai reissaamista ulkomaille lemmikkiensä kanssa. Ja heittäkää kommenttiboksiin kysymyksiä, jos jokin jäi vielä mietityttää 🙂

 

5 Responses to “MATKUSTAMINEN ULKOMAILLE KOIRIEN KANSSA PART 2”

 1. Anni says:

  Olen aiemminkin kommentoinut samasta asiasta, eli siitä miten nämä kaupalliset tekstit erottuvat negatiivisesti blogisi muusta sisällöstä. Tämä on sen verran räikeä, että pakko taas kerran sanoa siitä, lähinnä vaan koska itseäni harmittaa. Mielestäni kirjoitat hyvin, en olen vieläkään muuttanut sen suhteen mieltäni. Omaan korvaani vain nämä yhteistyöpostaukset ovat pelkkää mainosta ja teksti ei kuulosta samalta kuin niissä mitkä eivät ole tehty yhteistyössä. Ymmärrän että ne ovat mainoksia, mutta se miten räikeästi se erottuu muusta sisällöstä harmittaa. Tuo miten monesti mainitset yhteistyökumppanin nimen pistää silmään, jokainen näistä taisi myös olla linkki heidän sivuilleen, samoin räikeät linkit suoraan tiettyihin tuotteisiin. Eikö riittäisi kerran linkki yhteistyökumppanin sivuille? Eikö riittäisi että yleisellä tasolla puhut ruuista, leluista, ynnä muista ja sitten esimerkiksi kuvatekstissä mainitset jos siinä on joku yhteistyössä saatu tuote? Näissäkin kuvissa näkyivät kaikki tuotteet, niin kaikki olisi myös mainittu.

  Ja, itse en ikinä menisi vaatekauppaan koiran kanssa! Aivan järkyttävää, kun mietin allergisia ihmisiä, jotka saattavat saada kamalat oireet täysin yllättäen tietämättä miksi. Vain siksi että sattuvat sinun jälkeesi sovittamaan jotain vaatetta tai samaan sovituskoppiin.

  • Sini says:

   Valitettavasti kun tästä tein jo pitkän postauksen oman näkemyksen, niin en enää jaksaisi kauheasti kommenteissa keskustella asiasta. Tottakai mua harmittaa, koska haluaisin että kaikki postaukseni miellyttäisivät kaikkia, mutta sehän on aika epärealistinen näkemys. Yhteistyöpostauksissa on myös tärkeää, että asiakas saa haluamansa näkyvyyden, josta he minulle maksavat. Näissä postauksissa kuitenkin ihmetyttää, kun suuri osa postauksista on myös muihin asioihin liittyvää, jotka eivät ole mitenkään tekemisissä Mustin ja Mirrin kanssa (passit, lentäminen, hotellit jne), tietenkin tuotteista puhuessa tuon myös asiakkaan firman selkeästi esille. Harmi juttu ettet tykkää, oon pahoillani.

   Koirien kanssa vaatekauppaan tai ravintoiloihin menemisestä, vaikka mä en koiriani sinne enää veisi niin niitä näkee joka päivä muillakin siellä, ja nämä säännöt ovat kaupan tekemiä, niin varmaan enempi valitus sinnepäin. Tietenkin ymmärrän pointtisi, mutta esimerkiksi minun koirat eivät saa nuuhkia tai koskea vaatteisiin koskaan, siitä pidän huolen, kyllähän ne saattavat räkänokilla myös sotkea. Mutta nykyään monet paikat ovat koiraystävällisiä ja allergikot varmasti tietävät tämän itse. Tavallaan tyhmäähän se on, mutta vaikkapa Helsingin Zarassakin nään muiden koiria joka kerta, eli on se enemmän liikkeen vastuulla silloin, puhumattakaan esimerkiksi Espanjasta, jossa koirat saa viedä lähestulkoon kaikkialle. Eri kulttuuri, joka alkaa näkyä täälläpäin myös enemmän.

   • Anni says:

    Harmi että reaktiosi rakentavaan kritiikkiin on se ettet jaksa keskustella aiheesta. Teit postauksen kyllä, luin ja kommentoin sinne, mutta siitä jäi sellainen olo että et esimerkiksi ymmärtänyt edes sitä alkuperäistä ensimmäistä kommenttiani. Ikävä asenne lukijaa kohtaan ettet halua keskustella, etenkin kun kommentin julkaisussa ja vastauksessa meni melkein viikko. Ei tule sellainen olo että arvostaisit (kriittistä) mielipidettä lukijoilta. Kuten sanottu, pidän blogistasi ja kirjoitustyylistäsi muuten. Nämä mainokset ovat ainoita mitkä tökkivät, mikä on todella harmi kaupallisessa blogissa ja ainakin minut karkoittaa näistä firmoista kenen kanssa nämä yhteistyöt on tehty.

    Asiakkaasi olisi saanut näkyvyyden, vaikka ei olisi tekstissä useaan otteeseen mainittu ja ollut huikea määrä linkkejä. Itseasiassa näkyvyys olisi jäänyt paremmin mieleen, mikäli ei olisi jäänyt tyrkyttävä olo. Mutta tästä, niin kuin monesta muusta yhteistyöstäsi, jää kuva että myyt ja myyt ja myyt koko tekstillä. Se itseäni ainakin häiritsee, kun saman voi tehdä hienovaraisemmin. Moni muu bloggaaja osaa kirjoittaa omalla tyylillään myös mainokset, mutta jostain syystä sinulla se kääntyy siihen myymiseen ja kirjoitustyyli muuttuu. Tämän paremmin en osaa sitä selittää, joitain samantyyppisiä sanoja olen käyttänyt aiemminkin asian ilmaisemiseen.

    Ja koirista kaupassa. Se että joku muu vie koirat mukanaan kauppaan ei tarkoita sitä että muidenkin pitää. Harmi että katsotaan vain omaan napaan, ymmärtämättä että se koirapöly saattaa olla todella vaarallista jollekin toiselle ihmiselle.

 2. Sini says:

  Moikka,

  Kiitos vinkeistä! Ollaan lähdössä koirien kanssa reissuun ja melkein kaikki näistä tuotteista löytyykin jo 🙂 Oliko teillä koirien ruuat myös mukana Suomesta vai ostitteko paikanpäältä? Meillä syödään 50/50 ruokavaliolla, eli todennäköisesti raakaruoka jää reissun ajaksi pois. Minkälainen valikoima ulkomailla on ruokien suhteen, löytyykö laadukastakin ruokaa? 🙂

  • Sini says:

   Mä ostan paikan päältä, ja esimerkiksi Teneriffalla on loistava valikoima ruokia koirille, jos tietää oikeat paikat mihin mennä 🙂 Mutta raakaruoka saattaa jäädä kyl pois, ja jos vaan painoja on kasseissa yli niin miksi ei Suomestakin ota mukaan. Joissain paikoissa voi vaan tietty olla vaikea löytää, mutta kyllä esim. Espanjassa on jopa varmaan parempikin valikoima kuhan oikeat eläinlääkäriasemat tai kaupat löytää.

Kommentoi