KIRPPARILÖYTÖJEN DUUNAUSTA

04.05.2018

*Kaupallinen yhteistyö Dylon*

Oon oottanut jo todella kauan, että pääsen toteuttamaan tämän postauksen ja jakamaan teille näistä Dylon DIY-tuotteista. Tämä on varmaan kaikista mun yhteistyökampanjoista se, josta olen ollut eniten täpinöissä. Jo tuotteen kuvaus innostutti kirppishörhöä, mutta varsinkin kun pääsin toteutuksen pariin niin hullaannuin. Kyseessä siis tekstiilien kotivärjäystuotteet. Dylonin käsipesu- sekä konepesuväreistä löytyy laaja valikoima sateenkaaren värejä, mutta myös niin monia ruskeita ja nudeja sävyjä, niille jotka ei välttämättä kirkkaista väreistä välitä. Väriskaalasta löytyy sen lisäksi myös muun muassa musta väri, jos haluaa tehostaa vaikkapa kulahtaneen mustan puseron takaisin uudenveroiseksi, ja myös farkunsinisiä värejä, kun kirpparilöytö vintage-levikset vaativat vähän värien kirkastusta.

Mähän tunnetusti rakastan kirppistelyä ja second-hand liikkeitä, ja yhdistää vaatteissa sekä uutta ja vanhaa. Näillä tuotteilla kokemus vain paranee, kun monesti kirpputoreilta saattaa löytyä kivoja tuotteita, mutta käytettyinä ne saattavat olla jo hieman haalistuneet väreistään tai jopa tahroja täynnä. Tässä postauksessa tuotteet testasinkin nimenomaan kirppislöytöihin, ja vaaleiden värien ansiosta kaikissa oli joko kaulukset täynnä pinttyneitä meikkitahroja tai kahviläikkyjä rinnuksilla. Dylon värjäysmenetelmillä kaikki puserot heräsivät uusiksi henkiin, ja varsinkin konepesuvärillä Terracotta Brown värjätty neule on ollut mun uusi ehdoton lemppari ja kovasti käytössä värjäyksen jälkeen. Tuote ei myöskään ole jälkikäteen enää vuotanut väriä ja tahrannut muita vaatteitani, eikä siitä ole väri haalistunut käytön ja usean pesun myötä. Neule on jo useamman kerran pyörinyt mulla päällä videoilla, blogissa ja instassa, mutta olen satavarma, että pelkkänä kellastuneena valkoisena se ei olisi ikinä ollut niin kovassa käytössä, kuin mitä värjäyksen jälkeen.

Dylon-tuotteiden käyttö ei rajoitu vain vaatteisiin, vaan sopii esimerkiksi myös kodintekstiileille, ja kunhan materiaali on väriaineille soveltuva, niin helposti värjäät vaikkapa tyynyliinat tai verhot uuteen uskoon. Laaja värivalikoima tietenkin antaa myös vaihtoehdon duunata uudetkin vaatteet. Jos mieluinen värivaihtoehto löytyy Dylonilta, voi kaupasta uudemmatkin jutut saada persoonallisemman säväyksen. Dylon tuotteet toimivat puuvilla-, pellava-, ja viskoosikankailla. Osittain synteettiset kankaat värjääntyvät hieman haaleammin, ja täysin synteettisiin materiaaleihin värit eivät tartu, joten muistakaa etukäteen tarkistaa tuotelappuset vaatteista, sopivatko ne Dylon-tuotteille.

Dylon löytyy Puuilon kotisivuilta, kaikki tuotteet ja eri värit löytyvät täältä.

Ennen värjäystä tekstiilit ja kankaat voi myös valmistella DYLON PRE-DYE -tuotteella, joka mahdollistaa myös tummien värien värjäyksen (esim. ruskean sävyisen vaatteen värjäyksen kirkkaan punaiseksi TAI vaaleammaksi, esimerkiksi beigen sävyikseksi).

Värjäyksen jälkeen on myös mahdollista käyttää DYLON COLOR CATCHER -liinoja pesukoneessa. Pesun aikana ne nappaavat vaatteista irtoavaa väriä itseensä, jotta ne ei tahraa pesussa muita olevia vaatteita.

Aloitetaan ensiksi DYLON HAND WASH -käsinpesu värjäystuotteista. Mä päätin värjätä vanhan off-shoulder paidan Olive Green– sävyllä. Paita oli jo kärsinyt kellastuneista kainaloista, sekä reuna oli tummunut huomattavasti itseruskettavista, niin hieman tummemmalla sävyllä pinttymät saataisiin piiloon. Käsinvärjäys-tuotteisiin tulee lisätä suolaa, sillä se sitoo väriä kankaaseen. Konepesu väreissä suola on lisätty tuotteeseen, mutta käsin pestäessä se pitää muistaa lisätä. Suolan pystyy myös tilaamaan Dylonin sivuilta värejä ostaessa. Käsin pestäessä tulee ehdottomasti muistaa käyttää kumihanskoja!

1. Punnitse kangas kuivana värjäystä varten, jonka jälkeen kastele vaate.

2. Käsihanskoja käyttäen, sekoita värijauhe 500ml lämmintä vettä, kunnes liuennut.

3. Täytä kulho tai pesuallas (ruostumatonta terästä) noin kuudella litralla vettä (40°C).

4. Lisää veteen 250g suolaa. Lisää värjäys-sekoite ja sekoita kunnolla.

5.  Upota kangas/vaate veteen.

6. Sekoita kangasta vedessä 15 minuutin ajan, jonka jälkeen sekoittele säännöllisin aikavälein 45 minuutin ajan. Tämä on erittäin tärkeä vaihe, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen.

7. Huuhtele kangas huolellisesti kylmällä vedellä. Pese vielä lämpimällä vedellä, ja kuivaa tuote poissa auringonvalosta.

 

Jos teiltä kotoa tai kaverilta löytyy pyykinpesukone, niin silloin käyttöön voi myös valita DYLON MACHINE DYE -konevärjäystuotteet. Värit eivät todellakaan vahingoita pesukoneita, ja ohjeita noudattamalla väreistä ei jää jäämiä rumpuun värjäilemään seuraavia pesuja. Yksi paketti värjää 600g kangasta, ja jopa 1.8kg kangasta haaleamman vaaleamman sävyiseksi. Mä valitsin kokeilla värjätä paitani Sunflower Yellow -sävyllä. Materiaali värjäykseen oli sopiva, mutta lopputuloksesta huomaa, että paidan yläosassa oleva kirjailun lanka on ollut synteettistä materiaalia, ja se ei värjääntynyt, jättäen hieman persoonallisemman vivahteen lopputulokseen.

1. Laita kostea vaate/kangas pesukoneen rumpuun. Lisää Dylon-värijauhe suoraan kuivausrumpuun vaatteen sekaan.

2. Pese vaate täyden kierroksen verran (30°C or 40°C).

3. Pese tuote vielä toisen kierroksen samalla lämpötilalla, tällä kertaa lisää pyykinpesuainetta.

Konepesu värjää tuotteen todella tasaisesti, ja kuivaamisen lisäksi tuote onkin valmis käytettäväksi. Voin sanoa, että ekan kokeilun jälkeen taisi suu loksahtaa auki, kun lopputulos oli onnistunut niin hyvin ja helposti 😀

Ja tämä aiemmin mainittu puuvillaneule, niin mun lemppari, toi sävy on täydellinen. Dylonilla on vielä niin monta väriä, joita haluan päästä kokeilemaan, varsinkin koneväreistä Peony Pink, Sandy Beige ja Espresso Brown, sekä käsinvärjäyksistä Rosewood Red ja Burlesque Red. Pakko myös päästä kokeilemaan Intense Black-väriä, mullakin parit paidat ja varsinkin mustat farkut ovat jo todella kuluneet ja haalistuneet, vaikka muuten vielä hyvässä kunnossa 🙂

Kuten postauksen alussa sanoin, niin mahtavat tuotteet ja ehdottomasti jää mulla käyttöön jatkossakin kun teen second hand-löytöjä. Sopivat helppokäyttöisyyden takia sekä kokeneemmalle näpertelijälle, mutta myös tällaiselle vähän toivottomammalle askartelijalle.

3 Responses to “KIRPPARILÖYTÖJEN DUUNAUSTA”

 1. Saara says:

  Tää on kyllä paras yhteistyöpostaus aikoihin!! Etenkin tosta keltasesta paidasta tuli aivan upea!! 😍

  • Sini says:

   Kiitos😍 siis tää oli siistein yhteistyö toteuttaa! Oon ihan täpinöissä noista tuotteista😊 ja sairaan helppoja, keltainen paitakin taittui kädenkäänteessä ❤️

 2. Katja says:

  Näyttää tosi hyviltä nuo vaatteet värjäyksen jälkeen 😍
  Mie oon ostanu mustan värin, jolla värjään mun yhdet harmaat housut mustaksi, odotan jo lopputulosta innolla 😍

Kommentoi