10 (PÄIVITETTYÄ) FAKTAA MINUSTA

21.03.2018

Törmäsin vähän aikaa sitten sattumalta vanhassa blogissani perinteiseen “10 faktaa minusta” postaukseen, jonka olen kirjoittanut ajat sitten, tarkalleen ottaen lokakuu 30, 2014. Pariin asiaan edelleen samaistun, ja on teillekkin suurimmalle osalle jo tiedossa, varsinkin tuo kolmas kohta. Mutta muutamassa oli pakko hieraista silmiä, että olenko oikeasti minä kirjoittanut tuon, ja vieläpä kuvaillut itseäni. Tarkemmin kuin aloin miettiä, niin niinhän ne asiat ovat menneet, mutta kun nykyään ne ovat näin, niin jotenkin oon onnistunut vuosien varrella unohtamaan tietyt pikkuseikat itsestäni. Nyt neljä ja puoli vuotta myöhemmin, katsotaanpa mitkä vielä pitävät paikkansa ja mitkä ei.

1.
Kännykällä näpytellessä typoilen jatkuvasti. Monesti lauseissani on niin paljon kirjoitusvirheitä, että yhdestäkään sanasta on vaikea saada selvää. Menetän myös hermoni, kuin sanoja korjatessa saatan saman sanan kirjoittaa monesti peräkkäin väärin. Parhaille ystävilleni tekstaillessani en korjaa virheitä, ja olemme vitsailleet, että he osavat kääntää Sini-Suomi-Sini tekstiä jo aika loistavasti.
Hahah, tämä voisi olla melkeinpä sanasta sanaan kirjoitettu nykypäivänä 😀 Paitsi vähän olen tutustunut noihin auto-correctin sanaehdotuksiin, helpottaen monen ystävän päivää.
2.
Olen lähestulkoon sokea. En koskaan jaksa käyttää piilolinssejä tai lasejani, joten tuttujen tunnistaminen kadulla ei ole vahvuuksiani. Näytän aina vihaiselta, sillä jatkuvasti siristän silmiäni nähdäkseni edes jotakin. En ikinä hyppäisi auton rattiin ilman lasejani, ja elokuviin meno ilman niitä olisi turhaa, vaikka näytöt ovat jättikokoisia.
Joo tämä varmaan ihan tuttu juttu suurimmalle osalle teistä, varsinkin niille jotka seurailivat jo Periscopen kulta-ajoilla, kun en teidän kommentteja nähnyt lukea ja tulin ihan kameran näytölle asti niitä katsomaan. Ennen myös kirjoitin pelkkää blogia, ja en kuviin laittanut lasejani koskaan. Samahan jatkuu vieläkin, monessako insta-/blogikuvassa näette mun rillit? Mutta snäpissä ja Youtubessa ne vilahtelevat useasti, niin ei ole mikään erikoinen näky nykyään.
3.
Irc-galleria nickini oli ANANASRAASTE.
Tähän tekisi mieli vain teinimäisesti sanoa: LOL. Voitteko kuvitella, että joskus kaukana menneisyydessä, kukaan ei tuntenut mua nimimerkillä ananasraaste. Se toimi nyt vanhempana mun aliaksena, salaisena nikkinä jonka jaoin vain kavereilleni. Jonka Janne sit paljasti seuraajilleen, ja siitä se kaikki lähti. Tiedän osan vihaavan kyseistä nimimerkkiä, ja voi kuulkaas, kyllä mäkin olisin jonkun toisen valinnut jos olisin voinut 😀 Mutta todellisuus on, se on nyt niin lujaa iskostettu mun sosiaalisiin medioihin, että kertokaapa voisinko todellisuudessa sitä mukamas vaihtaa enää. Koskaan ei  myöskään ole ollut halua kirjoittaa ja somettaa vain oman nimen alla. Nimestä ja ananaksista on kuitenkin tullut mun juttu, ja niin kuin moni muukin on sanonut, onhan toi tarttuva ja jää mieleen. Monesti olen törmännyt ihmisiin, jotka tietävät Ananasraasteen, mutta ei ole hajua miltä näytän tai mitä teen, mun sukupuolikin saattaa olla pimennossa. But they remember the name…
4.
Mulla on todella vahvat mielipiteet mausteiden suhteen. Ne joista pidän, niin RAKASTAN, ja voisin lisätä niitä kaikkiin ruokiin. Näihin lukeutuu basilika ja minttu. Varsinkin vahva minttu. Ja ne joista en pidä, niin vastaavasti vihaan. En voi sietää korianteria, rosmariinia, tai rakuunaa. Ja miksi ihmeessä persiljaa tungetaan koristeeksi jokaikiseen ravintola-annokseen?
Those were the days, kun tämä neiti vihasi, ja muuten aivan totaalisesti, korianteria. Nykyään meneekin sitten puska päivässä 😀 Mutta muuten erittäin osuva edelleenkin.
5.
Olen todella altis kylmille väreille. En voi koskettaa fleece-kangasta, sanomalehtiä tai kuivaa pumpulia, ilman että menen ällötyksestä kananlihalle. Olen siis kosmetologi, joka vihaa pumpulin kosketusta. Pelkkä ajatuskin näistä asioista puistattaa.
Joo! Edelleenkin erittäin paikkaansapitävä, hirvittää ihan lukea ja kirjoittaa aiheesta. Tämän olen kylläkin jollain videollakin kertonut, eli osa teistä saattaa muistaa faktan.
6.
Vaikka blogissani olen ehkä aina duunatun näköinen, en normaali arkena jaksa kovinkaan paljon laittautua. Yksi nimeltä mainitsematon ihana asiakkaani aina vitsaileekin, että olen vapaalla ja töissä kuin eri ihminen, kun naama on meikitön ja tukka vaan vedetty nutturalle.
Joo, eli samalla tavalla kuin tuossa silmälasi-asiassa, niin kyllähän myös nykyään instaan ja blogiin päätyy edustavammat kuvat tällingeissä, mutta siellä videoilla näkyy se aidompi meno, meikittä ja yökkäreissä.
7.
Pahin tapani on ehdottomasti kiroilu. Olen koittanut työstää tämän kanssa.
Okei, suurin osa näistä onkin sitten sellaisia, jotka ei välttämättä välity nykypäivänäkään blogista, mutta kyllä te taidatte tietää että mulla välillä lentelee ärräpäitä 😀 On edelleen yksi pahimmista tavoistani, mutta enpä muista enää ikuisuuteen yritystä työstää tämän asian kanssa. Enemmän huolestuttaa addiktio Red Bulliin.
8.
Minua ei ole ikinä närästänyt. En tiedä miltä se tuntuu.
Enkä vieläkään tiedä. *koputtaa puuta*
9.
En omista yhtäkään hupparia.
Tämä oli ehdottomasti se, mitä jäin miettimään pieneksi hetkeksi. Pähkäilyn jälkeen alkoi kuitenkin muistua mieleen, kuinka mulla ei yhdessä vaiheessa ollut yhtäkään collegea tai hupparia. Käytin aina neuleita tai villatakkeja, taisin lukion jälkeen kokea vaiheen jossa hupparit olivat mielestäni epäsiistejä tai kuuluvat teini-ikään, en oikein muista. Se, miten tämä kirppishupparihamstraaja on ollut niitä käyttämättä, tuntuu niin oudolta. Nykyään lempivaatteisiini kuuluu mun euron löydöt.
10.
Kuuntelen usein bussissa musiikkia korvanapeilta. Mutta hyvin usein myös bussimatkan alussa laitan napit korville, ja vasta saavuttuani seuraavaan paikkaan ottaessani niitä pois, tajuan että olen unohtanut kokonaan laittaa Spotifyn ja musiikin päälle. Tätä tapahtuu siis erittäin usein.
Joo, edelleenkin on musat korvilla kun liikun paikasta A paikkaan B. Vaikka nykyään muistan myös laittaa ne päälle, vanhempi ja viisaampi siis.
Sellaisia faktoja. Kukaan, joka heti tunnisti mut näistä? Tai jopa ketään, joka on silloin vuosia sitten lukenut näitä alkuperäisestä blogista? Hassua miten youtuben myötä maailma on muuttunut. Todellisuus on, että bloggaajan on paljon helpompi näyttää vain ne puolet itsestään mitä haluaa, mutta samalla vaikeampi tuoda esille todellista itseään, kun luetun pystyy niin helposti ymmärtämään väärin. Näistäkin niin moni asia on sellaisia, jotka todellisuudessa välittyvät kunnolla vain videolla, ja näin ollen muokkaavat mun persoonaa ja luonnetta teille. Samaa on mahdoton täysin tuoda esille vain kuvien ja tekstien muodossa.
Näistä oikeastaan kaikki ovat semmoisia, jotka ihan lähimmät kaverit ja poikaystävä kyllä tietää. Vaikka pari juttua on muuttunut, sama tyttö sitä ollaan vuodesta toiseen. Aika klassisia, kevyitä faktoja minusta 🙂 Kertokaa myös, jos siellä jollakin on samoja tapoja tai outouksia, kuin minulla!
*****
Kuvan asu:
Maksimekko: Boohoo
Takki: H&M

6 Responses to “10 (PÄIVITETTYÄ) FAKTAA MINUSTA”

 1. Mikael says:

  Viimeiseen faktaan samaistun todella hyvin. Omasta mielestä hassuin tilanne kuulokkeiden kanssa kävi kerran automatkalla kun napit korvissa lauloin jotain biisiä ja hetken päästä tajusin että en ole laittanu musiikkia päälle enkä laittanut kuulokkeita kiinni puhelimeen 🤔😅

  • Sini says:

   hahah okei toi on jo loistava suoritus 😀 mulla kyl välillä käy niin, että hyräilen biisiä, ajattelen että jospa laittaisi sen soimaan ja huomaan vielä 15 minuuttia myöhemmin lauleskelevani sitä, vaikka unohdin kokonaan laittaa soimaan…

 2. Suusuli says:

  Mun veljellä on kans tuo pumpulikammo 😀 Ei voi koskea ollenkaan 😀

 3. Niina says:

  Ihanaa että joku muukin saa kylmät väreet pumpulista.
  Jo tuon lukeminen sai ihon kananlihalle.😂

  • Sini says:

   Joo älä ajatuskin puistattaa 😀 pitää aina läträtä vanulaputkin kokonaan kasvoveteen kun puhdistaa kasvoja, ei saa olla pienintäkään kuivaa kohtaa!

Kommentoi