RIAD DAR TEN

22.02.2018

*Sponsoroitu www.theasiacollective.com & Riad Dar Ten *

Vaikka odotukset Marokosta olivat jo suuret, Marrakech oli kuitenkin niin paljon parempi kuin olisin voinut kuvitella. Uskoisin, että paikkana se jakaa mielipiteet tasan kahtia. Joko kaupunkia rakastaa, tai sitten vihaa. Ymmärrän täysin, jos monella on mennyt sykkivään ja elävään Medinaan hermot jo alkumetreillä, paikka ehdottomasti vaatii suurta sopeutumista, ja mikä tärkeempää, vähän taustatietojen hankkimista ennen matkaa. Paljon haettiin vinkkejä netistä etukäteen, ja paljon myös opittiin paikan päällä. Tulen vielä erillisessä postauksessa kertomaan vinkkini Marrakechiin matkustavalle, ja varmasti höpisemään samoista asioista myös videolla.

Kuitenkin, yksi parhaista asioista kaupungissa on monimutkaisten ja pienien kujien periltä löytyvät perinteiset marokkolaiset riad-talot, jossa on sisäpihat altaineen ja puutarhoineen. Matkamme oli toteutettu yhteistyössä Asia Collectiven kanssa, ja he kutsuivat meidät tutustumaan pariin eri hotelliin Marrakechissa, joista kaksi oli tälläiset riadit vanhassa kaupunginosassa. Ensimmäisenä sateisena iltana saavuttiin Riad Dar Ten -hotelliin, joka on alle viiden minuutin kävelymatkan päässä souk-toreista ja pääaukiosta  Jemaa el-Fnaasta. Alle viisi minuuttia siis, kunhan olet ensiksi ensimmäiset päivät eksynyt kymmenen kertaa, ennen kuin opit oikean reitin takaisin hotellille.

Marrakechin medinassa eksyminen on enemmän sääntö kuin poikkeus, ja niin mekin haahuilimme pitkin kujia useamman kerran. Kuitenkin, torien ja kauppiaiden hälinä tuntuu todella kaukaiselta, kun astuu Riad Dar Ten ovista sisään.

Hotellissa on oma rauha, ja koska siellä on vain kourallinen huoneita, ei myöskään muut asukkaat tuo mukanaan paljoa meteliä. Aamupalalla saattoi näkyä naapureita, mutta mekin syötiin yksi aamu huoneessamme. Hotellin kattoterassilla on aurinkopetejä ja tyynyä, joissa meidän ottaessa kuvia yksi ranskalaisnainen lukikin kirjaansa paistatellen talviauringossa. Riadin rauhallisuus tuo sopivan kontrastin soukien hälinälle, vaikka kaupungin syke olikin yksi syy miksi siihen rakastuin, oli myös parasta päästä vetäytymään ja hiljentymään omaan piilopaikkaan. Kattoterassilta löytyy lämmitetty jacuzzi, jossa sitten tuijoteltiin tähtiä yksi yö kun palattiin kaupungilta hotellille. Jos ei vielä ällöromanttisuus ylity, niin hotellilla pystyy myös illastamaan, ja yksi ilta syötiin perinteistä marokkolaista ruokaa kynttilänvalossa sisäpihalla 😀

Poikaystäväni mielestä kaikista hotelleista, joissa reissun aikana oltiin, tämä Riad Dar Ten oli hänen lemppareitaan. Ehdottomasti suosittelen Riad Dar Ten, palvelu oli ihanaa, sijainti loistava ja pienen hotellin eksklusiivisuus toi oman fiiliksen.

Thank you for the stay! <3

RIAD DAR TEN

10 Derb Moulay El Ghali Laksour, Marrakech Medina, Maroc

Puh: 00 33 6 63 63 16 59 / 00 212 524 390 708

riad.darten@gmail.com

www.riad-darten.com

10 Responses to “RIAD DAR TEN”

 1. Kira says:

  Mistä olet ostanut tuon paidan mikä näkyy kuvassa missä juot kupista? 🙂

 2. Jade says:

  Ihania kuvia, maisemat upeita ja sinä jotenkin erikoisen kaunis 😊
  Mistä olet ostanut tuon olympuksesi hihnan? Se on todella hieno 💖

 3. Saija says:

  Oot todella todella mykistävän kaunis näissä kuvissa (olet kyllä aina kaunis),jotenkin hehkut onnellisuutta ja sisäistä rauhaa. 💕 voi olla, että elämässäsi kaikki asiat on nyt aika fine?
  Olisi ihanaa itsekin päästä reissuun, ehkä ensi syksynä 🙂
  Mistä olet ostanut tuon pitkähihaisen jumpsuitin? Se on ihana!!

  Ja vielä, milloin palaat takaisin Espanjaan ja tuleeko poikaystäväsi sinne mukaan? Odottelen innolla uusia videoita ja postauksia. Sun matkassa oon pysynyt ihan alkuajoilta saakka kun aloitit vlogin ja uudelleen blogin. Harvoja blogeja joita jaksan enää lukea😊

  Rakkautta ja elämäniloa sinne ☀🌻💕 terkuin. Saija

  • Sini says:

   Oi kiitos ihana! Elämässä tapahtuu paljon, mutta on kyllä aika onnellinen ja levollinen olo 🙂 <3 Pitkähihainen jumpsuit on kaksiosainen ja Ellokselta 🙂

   Poikaystävästä kerron myöhemmin lisää, mutta olen siis itse Espanjassa ja poikaystävä nyt tällä hetkellä Suomessa 🙁

   Kiitos paljon Saija, ja muistan kyllä sun sähköpostin, ihana kun jaksat aina vähän väliä kommentoida ja ajatuksella! ihanaa alkavaa kevättä sinnekin <3

 4. Katja says:

  Kaunis tuo vikassa asukuvassa oleva mekko 😍

 5. Iida says:

  Aivan upeita kuvia! Ihana tunnelma kaikissa, laadukkaita ja tarkkaan mietittyjä.
  Myös minä ihastuin tuohon nakd:in kimono mekkoon, mutta sitä ei enää löytynytkään sivuilta. Niisk!
  Kivaa alkavaa viikkoa!!

  • Sini says:

   Kiitos paljon 🙂 Aijjaa! no kannattaa aina kuitenkin tsekkaa eksyessä sivuille, sillä niillä välillä tulee vanhojakin tuotteita lisää varastoon 😉

Kommentoi