TENERIFFA VAIJERILIUKU

28.01.2018

Yhteistyössä / In collaboration with XWander Adventure Tours

Vielä viimeinen postaus mun ja poikien aktiviteettilomasta, eli meidän vaijeriliukuseikkailu Teneriffan vuoren metikössä Xwanderin kanssa. Kyseessä siis Forestral Park, joka on Kanariansaarten suurin seikkailupuisto, jossa on eritasoisia ratoja, lapsille, aloittelijalla ja vähän vaativammalle seikkailijalle myös. Radat ovat kuitenkin fyysisesti vaativia, mikä kannattaa ottaa huomioon ennen osallistumista, varsinkin pienten lasten kanssa. Puisto sijaitsee vuorilla matkalla Teiden tulivuorelle, joten kannattaa ottaa huomioon, että sää on hyvin erilainen kun etelän hiekkarannoilla, niin kannattaa varautua pukeutumalla lämpimästi ja tietenkin sopiva vaatetus ja kengät kiipeilyä varten.

*****

My last post of the boys’ and mine vacation week, our ziplining adventure with XWander in the forests of Tenerife’s mountains. We went to Canary Island’s largest adventure park Forestral Park, where there are several types of treetop courses, some more demanding, but some suitable for beginners and children. The parks is located in the mountains on the way to Teide volcano, so bear in mind to wear warm clothes, and of course shoes suitable for climbing.

Alkuun oppaat pukevat kaikki valjaisiin, jonka jälkeen saatiin harjoitteluradalla opastus, kuinka radalla tulee siirtyä eteenpäin, ja miten valjaat toimivat. Radat ovat turvallisia, sillä kokoajan olet jatkuvasti kahdella kiinnityksellä kiinni vaijereissa ja puissa, ja kiinnitykset eivät pysty aukeamaan kesken radan. Vaikka tipahtaisit, niin vaijeireissa on lukitus joka reagoisi painoon ja lukittuu. Oppaat eivät kulje radoilla mukana, vaan vahtivat menoa maasta puiden juurelta. Kylmässä ilmassa metalliset valjaat saattavat viilentyä, eli hanskat ovat ihan hyvä idea, hetkittäin kädet olivat hieman kohmeessa.

*****

To start of, Forestral Park’s guides helped us get into our harnesses and we got a demonstration on the iniation circuit where they showed us the ropes, literally. The courses are safe, at all times you are fastened to the wires and trees by two different fastenings, and they cannot be opened during courses. Even if you fall, the wires lock up when they react to your weight. The guides do not do the courses with you, but watch over from the ground. In the chilly air the metal fastenings might get cold, so gloves are a good idea.

Todella kiva aktiviteetti, varsinkin pojat tykkäsivät tästä todella paljon. Jos haluaa kaikki viisi rataa käydä läpi, aikaa kannattaa varata 2-2.5 tuntia. Vieressä sijaitsee söpö pieni vuoristokahvila, missä takkatuli lämmittää kiipeilyn jälkeen.

*****

Such a fun activity, the especially the boys liked it alot. If you want to go through all five courses, it will take about 2-2.5 hours. Next to the park is cute little mountain cafe, where a small fireplace warms up nicely after climbing through the trees.

Kiitos jälleen XWander!

Thanks again XWander!

******

XWANDER ADVENTURE TOURS

WWW.XWANDER.COM

+34 822 609 002

info@xwander.fi

LINKKI VAIJERILIUKUUN

LINK TO ZIPLINING

Pictures of me and the one below: @mangusto.photos.tell.stories

Kommentoi