CANARY ISLANDS

17.01.2018

Selaillessani vanhoja kuvia puhelimessani, tajusin että siitä on aikalailla tasan vuosi, kun matkustin Ainon ja Escadan kanssa ensimmäistä kertaa Kanariansaarille Teneriffalle. En silloin osannut kuvitella, että kyseinen kohde olisi loppuen lopuksi se paikka, johon päätin muuttaa ulkomaille. Kyllä, siihen oli syy miksi en koskaan tänne ollut matkustanut, mulla oli niin suuret ennakkoluulot näistä saarista järkyttävänä turistihelvettinä, ja tuo reissu kumosi sen kaiken. Rakastuin ensisilmäyksellä.

Sama kuin Islannissa, muuttuva vulkaaninen karu maasto on vaan mun juttu. Laavakentät sekä vuoristo, mutta sen lisäksi täällä on myös täydellinen ilmasto, palmuja, kaktuksia ja värikkäitä taloja joka kulmassa. Turismi on iso osa saarta, mutta niin kohdistettua parissa paikassa etelässä, ja toivon että blogini olisi antanut muillekin parempaa kuvaa Teneriffasta. Santa Cruz, mun koti, on mun mielestä todella samanlainen kun Helsinki. Jos jää miettimään, niin kauppakadut, ostarit, elämäntyyli ja ravintolat muistuttaa paljon Helsingin keskustaa, täällä vaan kaikki ottaa vähän rennommin Espanjalaisella manana-asenteella. Aluksi mua vähäsen ärsytti kun kaikki toimii niin hitaasti, ja ruokakaupan jonossa saa valehtelematta helposti seistä 20-30 minuuttia, vaikka edessä olisi vain pari ihmistä, mutta kummasti olen tottunut siihenkin. Suomalaiset ollaan ehkä hieman kärsimättömiä, kun ollaan totuttu hektiseen ja nopeaan arkeen, niin tykkään mitä täällä asuminen on tehnyt luonteelleni. Edelleenkin olen tehokas ihminen, mutta kaikkea ei tarvitse tehdä kiireellä ja joskus on hyvä oppia mukautumaan erilaisiin tilanteisiin ja kulttuureihin.

Mulla jotenkin ei vaan ole ikävä Suomeen. Huomenna sinne taas lennän, ja aidosti on niin ihana päästä Helsinkiin pyörii tutuille mestoille, ja tutkimaan uusia kahviloita ja juttuja. Pääsen näkemään perhettä ja ystäviä, niin onhan se siistii. Mutta asumismielessä, niin tämän neljän kuukauden jälkeen ei ainakaan vielä ole ollenkaan tarvetta tulla takaisin. Onhan täälläkin miinuspuolia, asunnon kanssa hieman ongelmia, mutta pros/cons lista on ehdottomasti pitkälle plussan puolella. Kuitenkin, muista syistä, voi olla että joudun tulla Suomeen jo ennen kesää, mutta pahimmat pakkaset meinaan vielä välttää, ja odottelen kevättä, kesää ja kuumuutta tännekin. Tuntuu, että viime päivät oon ollut ihan jääkalikka kun täällä on hetkittäin mittalukemat menneet jopa 16 asteeseen, eiköhän tuleva viikonloppu reissu sinne -8 asteiseen tuuliseen Helsinkiin palauta maan pinnalle. Puhuttiin juuri Manguston kanssa, että toisin kuten Suomessa ja Liettuassa, täällä me ei koskaan mietitä säätä. Suomessa aina ovesta astuessa ulos, mietit miten pitää pukeutua (tai miten pitää olla pukeutunut puolen päivän päästä), ja vielä enemmän, minä (ja todella moni muukin) valittaa säästä jatkuvasti. Täällä harvemmin sitä tarvitsee edes ajatella, jos sataa, se on ok koska se on kesäsade ja se on niin harvinaista. Koskaan ei tule enää valitettua, ja kun lähden käyttämään koiria ulkona, kellonajasta riippumatta mun ei tarvitse ekaksi katsoa ulos, mitä laittaa päälle. Ei ole vielä yhtäkään koirien ulkoilutusta tullut vastaan, jolloin en voisi lähteä ulos Birkenstockeissa. Jos jotakin vihasin Suomessa, oli koirien pissatukset talvisin kun käydään nurkan takana ja siinä vaiheessa tassut on jo niin jäässä, ettei voi eteenpäin liikkua.

Siksi päätin, mun on turha vuodesta toiseen valittaa Suomessa säästä ja ties mistä, jos sieltä voin helposti lähteä. Tämä kaupunki ja saari on ehdottomasti tullut kodiksi. Mitä pidempään olen täällä, ja opin paikasta enemmän, sitä vähemmän pidän tätä itsestäänselvyytenä, vaan olen niin kiitollinen, että saan asua täällä. Uskon, että jossain vaiheessa haluan takaisin Suomeen, saatan jopa alkaa ikävöimään talveakin. Vaikka täällä on uusia ihania kavereita, varsinkin Lotta ja Mangusto, niin on se tukiverkosto Helsingissä ihan eri asia, ja joskus haluan varmasti takaisin varsinkin perheen luokse. Mutta, se hetki ei ole vielä koittanut, ja rakastan, että saadaan koirien kaa vielä asustella täälläpäin.

Nämä kuvat musta Canary Islands -paita päällä sopivat hyvin postauksen teemaan 😉

Paita: Dicky Morgan (putiikki La Lagunassa)

Hame: Bik Bok

Neule: Na-kd.com *saatu*

Kengät: Converse

Laukku: Gucci + H&M karvapallero

kuvat: @mangusto.photos.tell.stories

4 Responses to “CANARY ISLANDS”

 1. Anne says:

  Oon ite miettinyt kanarialle muuttoa monesti, oon käynyt monta monta kertaa gran canarialla ja vaikka moni mieltää ne turisti rysiksi, niin offilla kun pahimman turismin aikaan oon aina viihtynyt. On vaan iso kynnys pakata laukut ja lähteä kun suomessa tottunut asumaan. Ihan sairaan kiva lukee sun fiiliksiä ja jotenkin se kutina vaan koko ajan kasvaa että sen päätöksen tekis. Joten kiitos kun avaat tätä kaikkee, on mulla tuttuja siellä myös ja kaikki kyllä puhuu että ollu parhaita valintoja elämässä asua talvet siellä.

  • Sini says:

   Heippa, sori megahidas vastaamine. Kiva että tykkäät lueskella, varmasti antaa vähän eri perspektiiviä kuin perus lomapostaukset 🙂 Ja jos joskus onnistuu, vaikka edes talven ajaksi, niin ehdottomasti suosittelen 😉

 2. A says:

  En löytänyt sun yt-kanavalta tietoa, mutta millä kameralla kuvaat sun videot 🙂

Kommentoi