MINI ROADTRIP TENERIFFALLA

05.01.2018

Tältä joulupäivän saarikiertelyltä oli kirjaimellisesti tuhansittain kuvia, joten vähän isompi kuvasato täällä bloginkin puolella 😀 Kovikaan jouluiselta kuvat ei näytä, mutta näin vietettiin pyhäpäivä Manguston perheen kanssa täällä Teneriffalla. Aloitettiin päivä ajamalla Teide-tulivuorelle, joka on yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä. Tuonnehan me tähdättiin silloin Ainonkin kanssa vuosi sitten, kun automme “hajosi” matkan varrella. Ei siitä sen enempää. Tarkoitus oli yrittää löytää lunta Manguston tytölle Gabrielalle, mutta kyseinen päivä oli liian lämmin, ja ei edes huipulla ollut lunta. Ajettiin niin korkealle kun aktiivista tulivuorta autolla päästiin, mutta jos haluaa ihan huipulle asti, niin vaijerihissillä pääsee.

Sää oli itseasiassa aivan täydellinen, ja vaikka vuorella on viilempää, taivas oli täydellisen sininen. Oltiin muistaakseni noin 2.2 kilometrin korkeudessa, ja en ole vuosiin mennyt noin ylös vuorta, ja huomasin aika pian autossa, että mulle ei oikein toi hapenpuute sovi. Rupesi huimaa ja väsyttää, ja olo normalisoitui vasta kun pääsimme takaisin alas vuorelta. Sama toistui, kun menimme alle viikko myöhemmin poikien kaa samaa reittiä.

Alla olevassa kuvassa näkyykin Teiden huippu, ja kuvista vuorelta näkyy vaihteleva luonto.Rannikolla on suhteellisen karua, ja puita ei näy ollenkaan istutuksia ja palmuja lukuunottamatta, mutta kauaa ei tarvitse ylös ajaa kun on jo keskellä mäntymetsiä. Vuoren maasto vaihtelee laavakivikentistä hiekkakenttiin, ja pari kertaa pysähdyttiin tallustelemaan ympäriinsä. Oli ihanaa pitkästä aikaa päästää koirat juoksemaan vapaasti ympäriinsä, ja näki molemmista, että nauttivat päiväretkestä täysin rinnoin. Onni varsinkin, sen ehdoton lempipuuha on nimenomaan tälläiset päiväretket luonnossa kavereiden kanssa 😀

 

Teiden jälkeen suunnaattiin auto vuorta alas Los Gigantes-kylää kohti. Tämä paikka on ollut mun bucket list:lla pidempään, ja vieläkin haluan käydä siellä jatkossa tutkimassa jättimäisiä kallioita tarkemmin. Käytiin kahvilassa, Gabriela sai suklaajätskin ja pojat pari ranua. Mulla oli aikamoinen kuvasarja heistä kun nappisilmänä halusivat ranskalaisia, ja lomapäivän kunniaksi syötin heille pöydästä. Los Gigantesista ajettiin vielä Playa de las Americas -alueelle pienelle kivirannalle katsomaan auringonlaskua.

Oon aiemminkin sanonut, jos ootte matkaamassa Teneriffalle, niin kannattaa vuokraa auto ja ajella ympäriinsä. Tällä saarella on niin paljon tarjottavaa, ja jo puolessa päivässä saa tällaisen setin vedettyä helposti 🙂 Aikaa ajamiseen ei mene niin paljoa, kun sen verran pienestä saaresta kyse.

Kaikki minusta otetut kuvat on tietty taas @mangusto.photos.tell.stories ottamia, mutta hän oli räpsinyt myös koirista niin söpöjä otoksia, muun muassa Topista tuo ylempi <3 Ja hei, jos ootte reissaamassa nyt alkuvuodesta tänne päin, Mangustolle saa laittaa viestiä jos kiinnostaa kuvaukset esimerkiksi perheen tai tyttö-/poikaystävän kanssa 😉 Ollaan myös puhuttu, että hänestä saisi mahdollisesti kuvaajan myös Suomeen kesällä häihin jos haluaa, Liettuasta ei kauaa lennä Helsinkiin.

Omista ottamistani kuvistani sen verran, oottekos huomanneet kuinka vähän muokkaan niitä verrattuna entiseen tyyliini. Oon vaan päätynyt siihen lopputulokseen, että täällä on niin kaunista, loistava valo ja mielettömät värit itsestään, niin en ole halunnut filtteröidä kuviani sen enempää. Esimerkiksi tämän postauksen kuvat ovat kaikki lähestulkoon koskemattomia, mutta alempana oranssi kuva auringonlaskusta, sille en tehnyt muuta kun suoristanut horisontin. Kyllä tuota aurinkoa katsellessa ja sen lämmössä paistatellessa Onni ja Topi sylissä, tuli vaan niin hyvä fiilis että saadaa asua täällä ja että meidän koti on niin mielettömän upea.

9 Responses to “MINI ROADTRIP TENERIFFALLA”

 1. Sara says:

  Ite oltiin kans joulukuussa perheen kanssa Los Gigantesissa ja tykkäsin tosi paljon siitä paikasta❤ Teidellä käytiin ja mentiin myös vaijerihissillä ylös asti. Oli upeet maisemat❤ Voisin mennä milloin vain uudestaan Tenefiffalle❤

  • Sini says:

   Joo, lämpimin paikka koko saarella, muualla voi sataa mutta siellä kuulemma aina paistaa aurinko 🙂 Ehkä joskus itsekkin voisi mennä sitten hissillä ylös asti! joo kyllä täällä kelpaa olla <3 ihanaa että teillä oli kiva reissu!

 2. Jade says:

  Ihan mielettömiä kuvia, upeat maisemat ja kuvat hauvoista ovat niin lumoavat 💕

 3. lauraelina says:

  Ompa siellä kaunista! <3 Ja ihania kuvia taas, etenkin Onni ja Topi kuvat 😀 Nauttii kunnolla.

 4. Saara says:

  Hienoja kuvia! Me ollaan kaverin kanssa pitkästä aikaa tulossa meidän perheen villalle Teneriffalle Costa Adejeen ja funtsittiin oisko sulla vinkkejä kahdelle 19- vuotiaalle (roadtrippejä, kivoja rantoja, mitä vaan!) Käytössä on auto ja pari skootteria että liikkumaan päästään hyvin minne tahansa päin saarelle. Kiitti jo etukäteen 🙂

  • Sini says:

   Heippa! Tervetuloa! No Santa cruz sopii ehdottomasti shoppailuun, calle del castillo, el corte ingles ja cc meridiano 🙂 suosittelen menemään autolla vuorten läpi, teidelle ja metsään, kun ei siihen koko päivää mene. Perus los gigantes ja puerto de la cruz on ihan kivoja myös, puertossa playa jardinin pääty varsinkin. Pysähdelkää pikkukyliin matkanvarrella, niissä eniten fiilistä. El medanosta tykkään kyllä. Turistialueissa oon vaan aika huono 🙁 käynyt vaan pari kertaa. Mulla nyt tulevina viikkoina tulossa Xwander nimisen turistimestan kaa tehtyjä reissu vlogeja ja postauksia, suosittelen tsekkaa heidän sivut, ihan loistava tarjonta:)

   • Saara says:

    Kiitos paljon Sini vastauksesta! Pitääkin tallentaa se että voidaan ens kuussa herätellä mieleen näitä sun mainitsemia paikkoja! 🙂

Kommentoi