JOULUTORI LA LAGUNASSA

26.12.2017

Joulu on melkein vietetty ja mun molemmat jouluvlogit on jo tubessa, löytyvät edellisistä postauksista. Mulla menee ehkä pari päivää vielä, ennen kun nään Mangustoa ja saan loput joulukuvista, niin nyt Tapaninpäivänä ajattelin palata vielä parin viikon takaisiin kuviin joulutorilta San Cristobal La Lagunasta. Kyseinen kaupunki on noin 15 minuutin ajomatkan päässä Santa Cruzista, ja on Teneriffan vanhin kaupunki, täynnä kahviloita ja pikkuputiikkeja. En itseasiassa itsekään ollut käynyt siellä aiemmin, ja kaverin ollessa kylässä lähdetiin sinne pyörimään.

Pieni kaupunki, tai kylä, sijaitsee jo huomattavasti korkeammalla vuorilla, ja ystäväni Lotta olikin varoittanut mua pukeutua lämpimästi. Santa Cruzissa kuitenkin oli hellepäivä, niin ajattelin pitkähihaisen mekon riittävän. Juuri tuona päivänä pärjäsin, mutta siellä oli kylmä. Seuraavalla kerralla kun sinne mentiin käsityömarkkinoille, oli jo ihan talvikeli, ja tuollaisessa mekossa ei todellakaan olisi voinut liikkua ulkona. Eli jos olette näinä joulu-tammikuu talvikuukausina suunnittelemassa päiväretkeä sinne, varautukaa puketumalla oikeasti lämpimästi. Mulla oli viimeksi farkut, pitkähihainen paita ja takki, ja silti palelin.

Kuten kuvista näkyy, pieni idylli kaupunki, pikku kujia täynnä. Tuolla on niin paljon käsityöputiikkeja joka nurkan takana, ja joku kerta haluaisinkin mennä kunnolla pyöriskelemään kaupoilla. Uskoisin kesällä paikan olevan todella kaunis, kun kukat kukkii 🙂

Myös kaikkia pikkuravintoloita ja kahviloita on joka kadun varrella, mutta me päädyttiin vähän pikaisempaan päätökseen, eli tälläiseen Con Limon y Sal -ravintolaan syömään nopea lounas. Kaverille erilaisia lihatacoja, ja mulle kasvisburrito, mikä olisi ollut turha kuvauttaa kun se oli vain vehnälättykäärö. Ihan ok paikka, mutta en erityisesti suosittele, tuolla varmasti löytyy paljon idyllisempiakin paikkoja mihin mennä istuskelee. Pitää itsekin tutkia lisää, La Laguna on niin kivan lähellä, että sinne onkin tullut jo nyt eksyttyä useammin. Tykkään myös siitä, että vaikka paikka on suosittu kohde turistien keskuudessa, ei silti ole samanlainen turistikeskus kuin etelän paikat. Tänne ulkomaalaiset tulevat nimenomaan pyörimään vain päiväksi.

Ostettiin mun mamalle vähän kanarialaista suklaata valmistujaislahjaksi, ja pyörittiin torilla. On jotenkin niin ihanaa miten paljon täällä Teneriffalla panostetaan jouluun ja joulunaikasiin tapahtumiin ja koristeluihin, kuitenkaan menemättä siinä yli ja mauttomaksi. Ja täällä ei joulukiireiden alla kuitenkaan ihmisistä tule monstereita eikä stressi näy, vaan kaikki on aidosti iloisella ja juhlavalla tuulella.

Yksi putiikkisuositus La Lagunasta on Dicky Morgan -liike, jossa on kaikkea vintagetyylistä käsityötavaraa, eri suunnittelijoiden “hipsteri”-tyylisiä laukkuja, koruja ja vaatteita. Kuitenkin, tässä liikkeessä on parasta heidän itse suunnittelemat Canary Islands -paidat, jotka erottuvat normaaleista turistipaidoista. Noi logot on supereita, ja olin jo pitkään halunnut sellaisen ostaa. T-paidat ovat noin 20 euroa ja hupparit noin 30 euroa, ja värejä ja logoja on useampi ja kaikki unisex-malleja. Itse ostin valkoisen t-paidan ja kaverini osti mustan hupparin. Ainut mikä vähän häiritsi oli että huomasin heidän painattaneen logot H&M:n paidoille, mikä on vähän tökeröä.

Päädyttiin kuitenkin jättämään parin tunnin jälkeen La Laguna taaksemme, ja palata lämpimään Santa Cruziin auringon alle. Koska ei haluttu mennä vielä kotiin ja pyhäpäivänä (tona viikkona Teneriffalla oli pitkä “pyhien viikko”, ihmiset olivat pitkillä lomilla töistä) mikään paikka ei ollut auki, niin päädyttiin turistivaihtoehtoon, eli katsastamaan Santa Cruzin oma botanical garden Palmetum. Olin alun perin pitänyt sitä hieman mielenkiinnottomana paikkana, mutta se olikin paljon ihanampi kun sinne meni kiertelemään. Ja ainakin kyseisenä päivänä paikka oli melkein tyhjä muista turisteista, niin oli kiva vain pyöriä kahdestaan kauniissa puistossa. Kukkulalle ei myöskään paljoa tuullut, niin istuttiin pitkään laskevassa auringossa ja nautittiin kylmän vuoristoilman jälkeen lämmöstä 😀 Ihan pikkaisen kallis “turistihinta” paikalla kuitenkin on, eli 6 euroa per henkilö, ja puisto on kuitenkin aika nopeasti nähty, mutta oli kiva vaihtoehto tuohon iltapäivään kun ei muuta keksitty ja haluttiin vaan jotain rauhallista tehdä.

Sitten vielä nopeat sämpylät ja kahvit auditorion kahvilassa, ja kivuttiin rappuset ylös ottamaan parit kuvat. Sellainen kiva päivä, ja tänäänhän ne mun kaveriporukan pojat tulevatkin kylään, parhaillaan istuvat lentokoneessa. Niin toivoin joulukonvehteja ja glögiä, mutta ei niitä vissiin enää lentokentältä löytynyt 🙁 En saanut mitään Suomi-ruokaa tänä jouluna, mätileivätkin jäi nauttimatta. Mutta kiva saada taas kamuja kylään, ja uusivuosi taittuu hyvällä porukalla. Parin tunnin päästä Manguston mies tulee hakemaan mut ja suunnataan etelän kentälle.

Viimeiset hyvän joulun toivotukset <3

 

2 Responses to “JOULUTORI LA LAGUNASSA”

  1. Maija says:

    mistä tuo ihana mekko on ? <3

Kommentoi