VOFFELI & KAFFELI

28.09.2017

Ennen kuin lähdin Suomesta, niin pidettiin Essin kanssa kunnon kahvittelut ja päätettiin testata meidän molempien to-do listalla ollut Voffeli & Kaffeli. Pieni kahvila sijaitsee Etu-Töölössä Museokadulla, noin kymmenen minuutin kävelyn päässä Kampin kauppakeskuksesta, ja tämä pompahti hetkessä yhdeksi lemppariki Helsingissä! Oikein ärsyttää, kun oon käytännössä asunut koko kesän kirjaimellisesti viereisessä talossa, niin olisi voinut useammin piipahtaa vaikka kahville koirien kanssa. Seuraavan kerran vieraillessa sitten…

Nimensä mukaisesti, Voffeli & Kaffelissa on tarjolla vohveleita. Mä en ole oikeastaan koskaan erityisemmin pitänyt vohveleista (Essillä sama), koska en ole kovinkaan perso makealle, vaan ennemmin päädyn suolaisiin välipaloihin ja herkkuihin. Mutta jo koirien kanssa kävellessä kahvilan ohi, huomasin useasti terassilla olleiden ihmisten lautasilla ilmakuivattuja kinkkuja ja juustoja.

Nopean instagram-stalkkauksen jälkeen selvisi, että pienessä kahvilassa on tarjolla sekä makeita että suolaisia vohveleita, joten päätettiin mennä ihan kunnolla lounaalle syömään. Sisustus oli niin ihana ja kotoisa, kahvilaa ylläpitää yksin vanhempi rouva, ja paikkaa kutsutaankin mummolaksi. Mummo esitteli mulle teekuppeja, joista esimerkiksi yksi oli aikoinaan hänen äidiltään lahja. Kunnon mummola olo tulikin, hyvällä tavalla, kun kuvia ottaessa kuuntelin kuinka teekupit on sekaisin ja mummo hössötti että hillotkin on pitkin tiskejä 😀 Niin sympaattista, sanoin että se on vaan elämää, ja itse tykkään paikasta juuri aidon tunnelman takia.

Pöytiä ei ole kovinkaan monta, eli ruuhkaa saattaa olla, mutta hyvää kannattaa odottaa 🙂 Kesällä ulkona oli pari terassipöytää, mutta tässä vaiheessa oli jo syksyn rankkasateet saapuneet, kuten kuvasta näkyy. (Ei ole tällä hetkellä ollenkaan ikävä tulvivia katuja.)

Essi otti vohvelin brie-juustolla ja tomaatilla, mulla oli taas mozzarella-tomaatti-pesto vohveli, ja nälkäiseksi näistä ei todellakaan jäänyt. Oli aivan mielettömän hyviä, ja allaolevasta kuvasta näkyykin koko lista. Hinnat voi vaikuttaa korkeilta vohveleille, mutta ottaen huomioon koon ja hinta-laatusuhteen, niin tuommoiset summat maksaa mielellään. Plussaa myös, että vohvelit saa pienestä lisämaksusta vegaanisena. Kahvi maksaa erikseen, mutta sitä saa santsia. Mua oikeasti aidosti harmittaa, että löysin paikan vasta juuri ennen lähtöäni, Helsingin pieniä helmiä.

VOFFELI & KAFFELI

Museokatu 11, 00100 Helsinki

https://www.facebook.com/VoffeliKaffeli/

+358 45 154644

Avoinna: keskiviikko ja perjantai 11-18, torstai 11-16, lauantai 11-17, sunnuntai 12-17 (maanantait ja tiistait suljettu)

Mun karkkipaita muuten on ostettu Zarasta pari kuukautta sitten, mutta juuri ennen lähtöäni niitä vielä näkyi rekissä Aleksanterinkadun liikkeessä 🙂

Kommentoi