KOTIKULMAT ESPANJASSA

27.09.2017

Edellisessä postauksessa olikin meidän perheeltä paljastus, eli pitkä storytime videon muodossa, siitä kun muutettiin koirien kanssa Santa Cruziin Teneriffalle viime viikolla. En oikeastaan blogiin jaksa erikseen kirjoitella muutosta sen enempää, eli jos kiinnostaa miksi/miten tänne päädyttiin, niin kantsii tsekkaa video, laittaa vaikka taustalle pyörimään kun suurimmaksi osaksi vaan höpöttelen.

Kuitenkin, nykyään asutaan Santa Cruzin vanhassa kaupunginosassa, erittäin espanjalaisessa kodissa. Neliöitäkin riittää vauvoille loputtomiin temmeltää, ja jos ei riittäisi, naapurissa asuva vuokraisäntä antoikin jo kotiavaimensa ja saan viedä koirat heidän isolle pihalle juoksentelemaan koska haluan 😀 Elämä hieman erilaista kuin Suomessa…

Tässä postauksessa oikeastaan kaikki kuvat on mun kotikulmia, maksimissaan parin korttelin etäisyydellä. Nämä otettu äitini kanssa ekana päivänä täällä, ja itseasiassa Onnilla oli silloin 15-vuotis synttärit, eli pääsi nyt vanhus viettämään eläkepäiviään Espanjan auringon alle.

Kyseessä siis Parque Garcia Sanabria, jossa on myös koirapuisto. Täällä on kyllä todella paljon koiranomistajia, ja monet espanjalaiset kaverit tulleet jo lenkeillä vastaan. Kun saavuttiin, vuokraisäntä sanoi heti Topista, että chihuahuat ovat erittäin yleisiä täällä, ja se on tullut nopeasti huomattua 😀 Joka toinen koira taitaapi olla kyseistä rotua.

Koirat ovat viihtyneet oikein hyvin, pieniä kommelluksia ollut kotiutumisessa, niistä lisää sitten myöhemmin. Ihan keskipäivällä ei voida tehdä pitkiä lenkkejä, mutta aamuin ja illoin käppäillään pidempään. Meidän terassille ei paista aurinko, ja tässä ei ole lainkaan kuuma. “Tässä” siis sen takia, koska tässä me vietetään suurin osa ajasta, pimeälläkin vielä parikymmentä astetta lämmintä.

Alla olevassa kuvassa näkyykin pienellä meidän lähiapteekki. Tuossa risteyksessä on apteekki, leipomo, pankkiautomaatti ja kahvila, oon jo pari kertaa tehnyt aamulenkin hakemaan tuoretta leipää ja aamukahvit naapurista. Kolme isoa vastaleivottua, lämmintä leipää maksaa yhden euron.

Kuvasta voi myös bongata tietyömaan, joka pauhaa taustalla arkipäivisin 😀 Kerkesin jo parissa päivässä tottua ääneen täysin, niin ensimmäinen viikonloppu tuntui erittäin hiljaiselta.

No, täällä ollaan ja ekat kuulumiset jaettu. Tosiaan, kuten videolla sanoin, pieni hektisyys ja stressi ollut viimeiset viikot tänne tulon kanssa, somet ja blogi hiljentyivät tästä syystä, mutta nyt palaan taas kaiken tämän pariin 🙂

p.s. Onni on edelleenkin ihan spurgun näköinen, eipä ole vieläkään trimmattu leikkauksen jälkeen, se projekti olisi vielä edessä tällä viikolla… ootan innolla miltä toi tulee näyttää kun turkki lähtee veks 😀

10 Responses to “KOTIKULMAT ESPANJASSA”

 1. Elisa says:

  Moikka Sini!

  Onnea muutosta, Teneriffa on ihana paikka. Ne jotka eivät ole käyneet luulevat aina, että se on kokonaan turistien valtaama rysä (Okei no Americas on siellä kyllä kunnon rysä :D). Itse matkustan tosi paljon ja erilaisissa kohteissa, Teneriffasta tykkään silti älyttömästi ja oon siellä useamman kerran käynyt!

  Haluun antaa pari hyvää vinkkiä:
  Puerto de la Cruzin merivesialtaat! Ihanat!
  Santa Cruzissa Carrefour. Siellä ne sushit. MAAILMAN PARHAAT. Käy kokeilemassa, lupaan ettet muuta enää sen jälkeen syökään 😀

  Toivotaan Onnille vielä hurjasti elinvuosia! Mun oma maailman rakkain koira menehtyi vähän yli kuukausi sitten 13,5-vuotiaana ja ikävöin sitä järjettömästi.

  • Sini says:

   No niipä, oikein normaali mukava kaupunki 😀 hei kiitos näistä, tsekkaan samantien ja voisi sitten kavereiden vieraillessa alkaa tekemään täsmäiskuja 🙂 ja okeiii, näin sushitiskit kun haahuilin, ensi kerralla sitten kokeiluun 😀

   kiitos paljon <3 ja tsemiä menetykseen 🙁

   • Jasna says:

    Haha ihana lukee sun blogia❤ Teetkö jotain videota missä kerrot mm. fiiliksistä muutosta, ja esimerkiksi miltä susta tuntuu että esim. Aino jäi Suomee ja monet muut? Asutko nyt ihan vakituisesti siellä? Yms. onnea muutosta ja siitä että seuraat sun sydäntä, oon ylpee susta Sini! ❣ Unelmia pitää toteuttaa ja uskaltaa tehdä niin kuin haluaa. Sä oot rohkee, yolo 😉 Ihana Sini! ❤

 2. Taru says:

  Itse muutin viisi vuotta sitten Australiaan ja olen täällä edelleen. Voin sanoa, että ulkomaille muutto oli paras päätös mitä olen tehnyt. Ensi vuonna joudun perheenjäsenen sairastumisen takia tulla takaisin Suomeen, mutta siitä sitten Lontooseen pariksi vuodeksi miehen töiden perässä, eli ymmärrän hyvin, kun sanot että et viihdy Suomessa,mä tiedän etten tule siellä paria kuukautta kauemmin asumaan.

  Tiedän, että Sydney on ihan mun paikka, mutta todella kiva tulla lähemmäksi perhettä muutamaksi vuodeksi ennen kun tullaan takaisin tänne. Paljon tsemppiä, tiedän millaista on olla ihan yksin uudessa maassa, olen varma että sä löydät sun oman happy place. 🙂

  • Sini says:

   Oi kiitos :’) hassua, kun tuossa lopuksi mainitsit “my happy place”, niin mulla on vuoden takainen postaus Teneriffalta, jossa nimenomaan tuo otsikko 😀

 3. Nimetön says:

  Moi Sini!! 🙂

  Elät sellaista elämää, mistä olen aina unelmoinut! Oon saanut lapsuudessa matkustella paljon ja pidän siitä todella paljon. Olen itse tykästynyt Espanjaan, olen käynytkin siellä monta kertaa, myös Teneriffalla! Tykkään espanjan kulttuurista ja kielestä. Jo pienenä päätin, että muutan isona Espanjaan. Tai edes jonnekin ulkomaille. Ja se on vieläkin yksi unelmani. Olen opiskellut espanjan kieltä ylä-asteella ja nyt lukiossa. Helppo kieli opetella!

  Toivottavasti tulet viihtymään siellä! =)

 4. Charlotta says:

  Miten löysit vuokra-asunnon?

  • Sini says:

   en edes muista enää tarkkaa sivua, googlettelin niin satatuhatta paikkaa niin monessa eri paikassa 😀 kuitenkin netistä ettimällä 🙂

Kommentoi