MEAN COMMENTS PART 3 -VIDEO + JODEL-AVAUTUMINEN

26.08.2017

Noniin, kolmososa ilkeiden kommenttien ja satunnaisten nettijuttujen lukemista. Miten nĂ€iden kuvaaminen on mulle jotenkin super helppoa, voisin aloittaa oman kanavan vain mean comments -videoille 😀

Ja vÀhÀn höpisen myös tÀstÀ hienosta applikaatiosta, jossa anonyymina kuka tahansa voi kirjoittaa mitÀ vain. MÀ en jaksa tehdÀ mitÀÀn elÀmÀÀ suurempaa avautumista Jodelista, koska oikeasti kiinnostus antaa noille asioille sen enempÀÀ huomiota ei ole kovinkaan suuri. Mutta kuten videoilla sanoinkin, mun mielestÀ julkkiksista ja bloggaajista on oikeus keskustella. Jos on jollakin tavalla esillÀ, niin ihmiset on oikeutettuja kritisoimaan ja omiin mielipiteisiinsÀ. Varsinkin kun monesti keskustelunaiheet tuollakin ovat sellaisia, ettÀ esimerkiksi tubettaja on ilmaissut omia mielipiteitÀÀn, niin miksi muut eivÀt saisi niistÀ sitten jutella. Kuitenkin, kiusaaminen ei ole oikein, kohdistuisipa se koulunpihalla lapsiin, tai sitten netissÀ tunnettuihin henkilöihin, tahallinen pahansuopaisuus on aina vÀÀrin. Ja itseÀni ainakin ÀrsyttÀÀ, kun ollaan pÀÀtetty, ettÀ jostakin ei tykÀtÀ, niin sitten aivan kaikki mitÀ se kyseinen henkilö tekee on vÀÀrin, eli myös trollaajat voisivat vÀlillÀ vÀhÀn relaa ja antaa kaikkien kukkien kukkia, ja jos on kommentoitavaa, keskittyisi olennaiseen.

Kaikki ulkonĂ€kökeskeiset postaukset sun muut voisivat vĂ€hentyĂ€, mutta mun on pakko sanoa, ettĂ€ kyllĂ€ mĂ€kin Jodelissa pyörĂ€htĂ€essĂ€ vĂ€lillĂ€ hymĂ€htelen. Mun mielestĂ€ bloggaaja-scene on nykypĂ€ivĂ€nĂ€ omalla tavalla huvittavaa ja menee jopa viihdyttĂ€vĂ€n puolelle, myös omissa someissani, ja itselle pitÀÀ osata hieman nauraa. Mutta tossa applikaatiossa, ja ylipÀÀtĂ€nsĂ€ nettiin kirjoittamisessa anonyymina, on se suurin ongelma ja harmi, ettĂ€ melkein kaikki mitĂ€ esimerkiksi musta on kirjoitettu (bongauksia lukuunottamatta, ja vĂ€lillĂ€ myös nekin), ei pidĂ€ paikkaansa. Voi olla nimenomaan videolla mainitsemiani pikkujuttuja, joilla ei mitÀÀn vĂ€liĂ€, mutta kun jotakin tonne kirjoitetaan, ne ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ koskaan katoa netistĂ€, ja varsinkin Jodelissa huomaa, kuinka monta vuotta vanhat asiat bloggaajista kaivetaan esiin, ja ihmiset lĂ€htevĂ€t mukaan siihen joukkohysteriaan uskoen niihin, ilman ettĂ€ missÀÀn vĂ€lissĂ€ olisi minkÀÀnnĂ€köistĂ€ konkreettista paikkaansapitĂ€vyyttĂ€ niiden totuudenmukaisuudesta. Kerta se on jodeliin kirjoitettu, sehĂ€n on totta. Harmillista myös se, ettĂ€ aina joku “julkkis” on ylimielinen tai tympeĂ€, tai kĂ€yttĂ€ytynyt tietyllĂ€ tavalla huonosti, kun itse tietÀÀ, ettĂ€ omalla kohdalla nĂ€in ei ole kĂ€ynyt, ja tuntee kaverinsa sen verran hyvin, ettĂ€ tietÀÀ myös, ettĂ€ heistĂ€kin nĂ€mĂ€ vĂ€ittĂ€mĂ€t on tuulesta temmattuja. Joskus myös ihmetellyt, sen sijaan ettĂ€ siellĂ€ spekuloitaisiin pitkien ketjujen verran yhtĂ€ asiaa, niin kuinka helppoa olisin vaan kysyĂ€ asiaa suoraan bloggaajalta, esimerkiksi minulta 😀 Koska aina ne ei edes ole sellaisia asioita, mihin en voisi vain vastata samantien.

Ja asiat voivat olla todella loukkaavia, esimerkiksi tyhjĂ€pĂ€iset kommentit ettĂ€ joku pettÀÀ jotakin, mutta kyse on kuitenkin joidenkin oikeasta elĂ€mĂ€stĂ€, ja se on surullista, ettĂ€ joillakin on niin paha olo, ettĂ€ pitÀÀ leikkiĂ€ muiden henkilökohtaisilla asioilla noin. Mulla on vĂ€hĂ€n sama asenne myös rant-videoihin, joillain tapaa ymmĂ€rrĂ€n niiden suosion ja viihdearvon, mutta jotenkin musta kuitenkin on todella harmillista, ettĂ€ jonkun sisĂ€llöntuottaminen pyörii niin vahvasti negatiivisten asioihin keskittymiseen. Oon monesti sanonut, etten ymmĂ€rrĂ€ jatkuvaa bloggaajien mollausta, koska jos itse en pidĂ€ jostakin, lĂ€hden pois niiden someista pahoittamasta omaa mieltĂ€, saatikaan ettĂ€ tekisin pitkiĂ€ videoita aiheesta. Mun oma maailma olisi varmaan paljon harmaampi, jos pitĂ€isi kĂ€yttÀÀ energioitaan tuollaiseen. Rant-videoissa (ja edelleenkin, kyllĂ€ ne on myös viihdyttĂ€neet muakin) on myös se ongelma, ettĂ€ ne kĂ€rjistÀÀ aika paljon. HenkilöstĂ€ X tehdÀÀn video, joissa tuodaan pari snĂ€ppiĂ€ tai videoklippiĂ€ esille, ja sitten se rant olisi mukamas kuvaus koko ihmisen persoonasta. Aluksi ajattelin ettĂ€ en sano nimiĂ€, mutta namedroppaan nyt sitten Jannen, eli Naag. MĂ€ en ole katsonut hĂ€nestĂ€ tehtyjĂ€ rant-videoita, koska tiedĂ€n, ettĂ€ ne on todella ahdasmielisiĂ€. Kuitenkin Janne on mun hyvĂ€ ystĂ€vĂ€, mĂ€ en halua kĂ€yttÀÀ pitkiĂ€ aikoja kuuntelemaan kun joku, joka ei hĂ€ntĂ€ oikeassa elĂ€mĂ€ssĂ€ tunne, puhuu pahaa hĂ€nestĂ€, vain somen perusteella. Se ei ole Jannen kokonaisuus. Janne on oikeasti todella ihana ja sympaattinen tyyppi, ja mulle tulisi vaan todella paha mieli, kun joku tuo hĂ€nestĂ€ vain pari tiettyĂ€ huonoa puolta esille, ja jengi lĂ€htee siihenkin mukaan, massana vihaamaan henkilöÀ. Rantin tekijĂ€ ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ missÀÀn vaiheessa edes vĂ€itĂ€, ettĂ€ tĂ€mĂ€ henkilö olisi kokonaisuudessa mĂ€tĂ€, mutta katsojille riittÀÀ, ettĂ€ tuodaan pari asiaa ilmi, niin lĂ€hdetÀÀn yleisesti vihaamaan tubettajaa, eikĂ€ osata katsoa asioita enÀÀ ollenkaan avarakatseisesti. Koska tuon ilmiön oon huomannut nykypĂ€ivĂ€nĂ€, ettĂ€ kun jostakin somettajasta lĂ€hdetÀÀn yhdessĂ€ kirjoittelemaan negatiivia asioita, tuntuu ettĂ€ koko maailma sitten haluaa lĂ€hteĂ€ mukaan siihen joukkohenkeen, ilman ettĂ€ enÀÀ tehdÀÀn omia mielleyhtymiĂ€ tai -pÀÀtöksiĂ€, mistĂ€ ja kenestĂ€ haluaa tykkÀÀ ja mistĂ€ ei. Kuitenkin, rant-videoille pakko antaa plussaa, jokainen jonka olen itse katsonut, on nimenomaan keskittynyt olennaiseen, ei keksinyt valheita tai lĂ€htenyt kiusaamis-linjalle mauttomissa asioissa, vaan kommentoineet vain asioita mitĂ€ tubettajat itse sanoneet, eli ei tĂ€ysin verrattavissa Jodelin mielikuvitusmaailmaan. Muutenkin jotenkin harmittaa kun kaikki somettajat ja tubettajat tuntuvat olevan sotajalalla tĂ€llĂ€ hetkellĂ€, haluaisi vaan sanoa, ettĂ€ can’t we all get along ja lopettakaa jo, niin turhanpĂ€ivĂ€isiĂ€ juttuja, ja niin moni voisi vaan antaa joidenkin asioiden olla, ja yhteisen hyvĂ€n hengen vuoksi pitÀÀ mielipiteet itsellÀÀn ja jĂ€ttÀÀ asioita sanomatta. Aika monella meistĂ€ on kuitenkin mielipiteitĂ€, ja saa niitĂ€ myös tuoda esille, mutta joskus on myös hyvĂ€ oppia pitĂ€mÀÀn suunsa kiinni. Vanha viisaus, jos ei ole mitÀÀn jĂ€rkevÀÀ sanottavaa, kannattaa olla sanomatta mitÀÀn. Keskustelkaa omissa ryhmĂ€chateissa kavereiden kanssa, eikĂ€ instagram-kuvien kommenttibokseissa.

Kuitenkin, Jodelista pakko sanoa, niin kuin videollakin mainitsin, ettĂ€ on toi paljon parempi kuin av-palsta, kuitenkin tuolla osataan keskustella asioista sarkastisella huumorilla ja pilke silmĂ€kulmassa, kun taas nettiforuumeilla jotenkin huokuu paljon vahvemmin ihmisten katkeruus ja oma paha olo. Mutta jos Jodelissa kerta on niin fiksua ja korkeakoulutettua jengiĂ€, niin muistakaa, ettĂ€ ei kannata uskoa kaikkea mitĂ€ nettiin kirjoitetaan, pitĂ€kÀÀ se juoruilu siinĂ€ tervehenkisellĂ€ tasolla. Se on vissiin ihan normaalia, ettĂ€ ihmisiĂ€ kiinnostaa toisten asiat, vaikka itse en ole koskaan ollut sellainen, jota esimerkiksi julkkisjuorut hirveĂ€sti kiinnostaisi. Ja kyllĂ€hĂ€n siellĂ€ joskus lukee muista juttuja, jotka pitĂ€vĂ€t paikkaansa, mutta sitten kun on nĂ€itĂ€ Ă€lykÀÀpiöitĂ€ jotka keksivĂ€t niitĂ€ itse, niin on siinĂ€ sitten pala purtavaksi miettiĂ€, ettĂ€ mitĂ€ uskoa 😀 Olisi niille juoru-haukoillekkin helpompaa, jos tietĂ€isi kaikkien vaan kirjoittavan totuuksia.

MiettikÀÀ myös, kun niitÀ pÀÀttömiÀ juoruja keksitte, haluaisitteko ettÀ joku tekisi samaa teille, tai esimerkiksi teidÀn lÀheisille? MÀ olen sellainen somettaja, ettÀ mustahan saa loputtomiin tarpeeksi haukkumis-sisÀltöÀ, ilman ettÀ sitÀ tarvitsee pÀÀstÀ keksiÀ, niin ehkÀ turha mustamaalaaminen voitaisiin skippaa. Ja itse yritÀn muistaa, mikÀ olisi hyvÀ nyrkkisÀÀntö kaikille, joista siellÀ puhutaan: suurimalla osalla juorujen aiheista on kymmeniÀ- ellei satojatuhansia seuraajia/tilaajia somessa. Jodelin kanavissa menee parituhatta ihmistÀ, joista suurin osa siellÀ on kuitenkin viihdearvon takia, eli aloituksia tekee niin pieni prosentti ihmisiÀ. Se on vaan luonnollista, jos on seurattu ihminen, aina mahtuu joukkoon niitÀ, jotka eivÀt susta tykkÀÀ. PitÀÀ vaan muistaa, ettÀ kyllÀ siellÀ ruudun toisella puolella on myös monta seuraajaa, jotka oikeasti diggaa omasta sisÀllöstÀ. Ja tÀmÀn takia kaikki, jotka tulette moikkaamaan kadulla, laitatte viestiÀ tai kommentoitte postauksiin, ne merkitsee oikeasti tosi paljon, koska vÀlillÀ itsekkin, ihan hetkellisesti, unohtuu kaiken sen paskan keskelle, ja on vaikeaa muistaa miksi tÀtÀ hommaa jaksaa tehdÀ, ja silloin teidÀn tsempit on kullanarvoisia.

Taisin tekstin alussa sanoa, ettĂ€ nopeasti höpisen aiheesta, mutta nĂ€köjÀÀn juttua riitti. Ei varmaan taaskaan minkÀÀnlaista punaista lankaa tĂ€llĂ€ tekstillĂ€, kun nĂ€pyttelin vaan mitĂ€ mieleen juolahti ja menikin vĂ€hĂ€n pitkĂ€ksi, ja varmasti jĂ€i puuttumaan joitakin asioita mitĂ€ olen mietiskellyt, mutta en nyt muistanut. Jodelihan on omalla tavalla hieno applikaatio, ja oon esimerkiksi kosmetologina monet kommentit lisĂ€illyt kauneuskanavalla 🙂 Ja jos tĂ€mĂ€ asia aiheuttaa teissĂ€ keskutelunhalua, tĂ€ssĂ€ tekstissĂ€ on kommenttiosio, mihin voi myös kirjoittaa anonyymina, niin saatte multa sitten niitĂ€ henkilökohtaisia vastauksia nĂ€ihin mun mielipiteisiin.

Oma lupaukseni on kuitenkin ollut, ettĂ€ en ikinĂ€ kommentoi mua, tai mun kavereihin liittyviin alotuksiin. Tai siis jos kommentoin, kommentoin itsenĂ€ni ja paljastan sen myös kuvalla, josta minut voi tunnistaa. Eli kaikki “moi sini” kommentit lĂ€hinnĂ€ vaan naurattavat minua 😀 Onneksi itsellĂ€ melkein kaikki kaveritkin seurailevat applikaatiota, niin aina jos siellĂ€ on jotain aivan naurettavaa, niin saan kuulla siitĂ€ suhteellisen nopeasti. Summa summarum, keskustelu aiheesta ei mua haittaa, mutta kyllĂ€, inhimillisesti haluan isommat valheet itsestĂ€ni nopeasti pois netistĂ€.

2 Responses to “MEAN COMMENTS PART 3 -VIDEO + JODEL-AVAUTUMINEN”

  1. Sanni says:

    MitÀ mieltÀ oot Tuomaksen ja Jannen kirjoituksista liittyen Tubeconiin? Tuli itselle ainakin paha mieli, kun totuus paljastui.

    • Sini says:

      Hieman kirjoitin blogiin omaa nĂ€kökulmaa, Jannen tekstin ainakin allekirjoitan tĂ€ysin 🙂 puhuttu asiasta jo viime vuodesta lĂ€htien.

Kommentoi