YOU DO YOU. I DO ME.

24.08.2017

Viime viikolla Suomen Prismoihin rantautui uusi vaatebrändi, Boy Meets Girl. Kyseinen merkki tukee muun muassa paljon kiusaamisen vastaista työtä, ja alunperin olin ajatellut tässä kaupallisessa yhteistyössä Boy Meets Girlin ja Prisman kanssa tehdyssä postauksessa tuoda esiin varsinkin nettikiusaamista. Mutta mun ekojen julkaisujen, tubevideon ja instagram kuvien jälkeen, päätin, että haluan mieluummin jutella oman tyylin rokkaamisesta.

Tämä nyt tuntui olevan joillekkin nettitrollaajille aivan liikaa, kun ryhdyin yhteistyöhön Prisman kanssa. Aloitetaan nyt ihan alkufaktoista, Boy Meets Girl aloitti myyntinsä luksusmerkkien tavarataloissa Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue ja Colette-liikkeet Pariisissa. Eli jos minä olisin ostanut tämän tismalleen saman paidan trendiputiikista Ranskasta, niin silloin asia olisi eri kuin se, missä niitä myydään Suomessa?

Siksi päätin, että halusin tässä postauksessa tuoda enemmän esille sitä, että aivan sama mitä kukaan sanoo, niin jokaisen tulisi kantaa omaa tyyliään ja itseään pää pystyssä. Jos sulla on hyvä tunne sun vaatteissa, niiden alkuperällä tai hinnalla ei pitäisi olla mitään väliä. Mä olen nuorempana halunnut pukeutua vain merkkivaatteisiin ja laukut ja kengät piti olla kalliita. Nykypäivänä edelleen omistan luottolaukkuja, joiden hintalaput ovat olleet korkeamalla, mutta tämän kesän ylpeydenaiheeni on mun uusi vintage nahkalaukku, jota hehkuttanut monesti blogissakin. Maksoin siitä yhden euron kirppiksellä.

Paljon mäkin ostan uusia vaatteita, mutta oon alkanut suosimaan alennusmyyntejä ja varsinkin niitä kirpputoreja, koska nykypäivänä niissä ei myydä vain vanhoja mummovaatteita, vaan nuoret ovat alkaneet aika ahkeraasti, varsinkin facebookissa, pistää kivoja ja hyväkuntoisia vaatteitaan kiertoon edullisin hinnoin. Ja itse teen samaa, rakastan myydä kaapin perälle jätettyjä juttuja eteenpäin, ja yleensä myös edullisesti, jotta mieluummin pääsisivät halvalla uuteen kotiin antamaan toiselle iloa, kuin että tuon ne takaisin kotiin kassissa varastoon pölyttymään.

Ja sitten taas netissä ruoditaan, kun Ananasraasteella on rahat loppu ja pakko myydä tavaransa ja ostaa käytettyä. Se, että ostaa käytettyjä vaatteita, ei tee ihmisestä köyhää. Sama pätee siihen, että jos Prismaan tulee myyntiin trendikäs nuorten merkki, niin se ei ole noloa ostaa sitä sieltä. Mä oon iloinen, että mun tyyli on kehittynyt nykypäivänä siihen, että en osta asioita hintalapun suuren summan takia. Laatua, ja esimerkiksi ekologisuutta, on aina tietenkin hyvä katsoa, ja tässäkin puuvilla t-paidassa se on yhtä hyvää kuin olisi ostettu mistä tahansa nuorten ketjuvaateliikkeestä. Kuitenkin, jokainen vaatevalintani perustuu siihen, mitä mä haluan laittaa päälleni, koska se on mun tyylinen ja mä tykkään vaatteesta. Esimerkiksi tämä löysä, hieman cropattu t-paita Boy Meets Girliltä, se on aivan sama olisinko löytänyt sen kirppikseltä, luksusliikkeestä tai sitten Prismasta, mä tykkään siitä, se tuntuu kivalta päällä, ja olen valehtelematta tämän saatua käyttänyt sitä jo monet kerrat.

Äitini juuri kertoi, kuinka oli lapsena pukenut siskoni ja mut kouluun siisteissä, hyvälaatuisissa vaatteissa. Kuitenkin aina löytyi joku, joka niistä halusi kiusaa. Mua oikeasti kuvottaa kiusaaminen, oon niin kyllästynyt siihen, että jotkut kuvittelee, että sortamalla muita olisivat itse parempia ihmisiä. Ja mua saa kiusata niin paljon kun haluaa, pitkin juoruapplikaatioita, mä kestän sen 100-prosenttisesti, anonyymien sanat ei muhun vaikuta. Mutta tiedän, että varsinkin nuorien joukossa, vaikkapa kiusaaminen vaatteista koulussa on varmasti todella rankkaa, ja voi tuntua ylitsepääsemättömältä. Kaikilla ei myöskään ole välttämättä varaa pukea itseään, tai lapsiaan, merkkivaatteisiin, siksi onkin siistiä, että on tälläisiä merkkejä, joilta saa kivoja vaatteita edullisesti. Ja siinä ei ole mitään hävettävää. Kenenkään arvo ei ole mitattavissa sen mukaan, kuinka kalliit vaatteet on päällä.

Siksi haluisin nyt vaan muistuttaa, että jokainen teistä, joka tekee omaa juttuaan, pukeutuu niin kuin haluaa, niin jatkakaa samaan malliin ja tehkää se ylpeydellä. Sillä ei ole mitään väliä, mitä joku sanoo teistä, kunhan itellä on se fiilis, että tää on se oma juttu ja rokkaatte sen täysillä. Ostakaa vaatteenne ihan millä hinnalla, halvalla tai kalliilla, ihan mistä haluatte, jos joku haluaa arvostella siitä, kertoo enemmän siitä henkilöstä kun on tarve pönkittää itseään tuomalla toista alas. Kiusaajille taas tiedoksi, minä (ja moni muu) teen omat valintani mihin pistää rahani. Voisin ostaa merkkilaukun, ja antaa blogissa kuvan, että olen varakas, tai vaihtoehtoisesti leikkautan ja kuntoutan koirani lonkan, jotta ei tarvitse sitä lopettaa. Valitsen jälkimmäisen, ja ostan vaatteeni edullisista liikkeistä, koska nykypäivänä trendikästä muotia löytyy myös edullisesti, ja koen että silti pukeudun juuri niin kuin haluan, itselleni uskollisesti, vaikka en siihen satoja euroja kuluttaisi. Pari postausta takaperin mun koko Flow-asu olikin pelkkää alennusmyyntiä ja kirppiskamaa, ja itse rakastuin kokonaisuuteen. Miksi mä häpeilisin mitään, mikä saa mut tuntemaan hyväksi ja omaksi itsekseni. Jos joillekin se on ongelma, että bloggaaja ei ole festareille pukeutunut kalliisiin vaatteisiin, se on sitten niiden murhe, mä en kuluta aikaa omasta päivästäni siihen. Toivottavasti kaikki siellä ruudun takana  muistaisitte saman, joko muita tai itseänne arvostellessa. Mä ainakin aion jatkossakin ostaa vaatteeni juuri sieltä mistä haluan, välittämättä muiden mielipiteistä.

Kuitenkin, on ollut super mageeta, kun oon oikeasti jo monesti viikon aikana kadulla törmännyt Boy Meets Girl-vaatteisiin ihmisten päällä, eli ei kaikkia kuitenkaan kiinnosta mitättömät mielipiteet. Katumuotimerkki rantautui Pohjoismaista ensimmäisenä Suomeen ja löytyvät nyt kaikista Prismoista, ja tästä linkistä! :)[conversionpixel campaign=’Prisma’ title=’BOY MEETS GIRL’]

2 Responses to “YOU DO YOU. I DO ME.”

  1. AnneH. says:

    You rock! Tämä postaus on täyttä asiaa – ja sitä paitsi tuo paita on tosi kivan näköinen <3

Kommentoi