RAVINTOLA HOLIDAY

09.08.2017

Huh huh miten poikkeuksellisen huono-onninen päivä takana. Mutta sen sijaan, että velloisin kaikessa tämän päivän negatiivisuudessa, niin palataan viime viikkoon ja erittäin onnistuneeseen ja kivaan päivään. Oli niitä harvoja päiviä, jolloin helle suosi ja taivas oli pilvetön, ja suuntasimme Valtterin (Valtsun My Day video päivästa täällä klik!) ja Jannen (Jannen postaus päivästä täällä klik!) kanssa syömään keskustaan.

Päädyttiin Holidayn terassille syömään, koska kerranki sää sen salli, ja vaikka ylläoleva kuva näyttää varjoisalta, niin aurinko porotti taivaalla. Todellisuudessa Janne piti ostoskassia pääni vieressä, samalla kun Valtteri kuvasi, jotta kuvissa ei olisi suoran auringonvalon karua valaistusta. Niin, ja tietty sekin, että voimakas tuuli heitteli tukkaa joka suuntaan, eli kuvia otettiin jälleen useampi. Blogger life 😀

Holiday sijaitsee Helsingissä Kanavarannassa, Uspenskin Katedraalin edessä, ja mun ja poikien on jo pitkään ollut tarkoitus käydä se kokeilemassa. Paikka on erittäin viihtyisä sisältä ja ulkoa, ja saavuttiin sinne juuri ennen keittiön aukeamista. Tällöin vielä löydettiin istumapaikat, mutta hetkessä pöydät täyttyivät, joten jos ei halua jonotella pöytiä, niin kantsii iskeä sinne hyvissä ajoin. Jos sää on samanlainen kun kyseisenä päivänä, ihmiset löytävät tiensä paikalle erittäin nopeasti.

Jos paperikassi naaman vierellä ei riittänyt, niin sushi bowlit ja kolme bloggaajaa kameroiden ja kännyköiden kanssa… tässä vierähti tovi, ja tottakai me seistiin penkille, että saatiin paras kuvakulma.

Noi pokebowlit oli erittäin hyviä, mutta vähän mietittiin, että kolme annosta + kolme alkoholinta juomaa maksoivat yhteensä lähes 90€. Kooltaan ne olivat sopivia, veivät kaikilta (jopa Valtsulta) nälän, ja lohessa ei oltu tingitty, mutta jotenkin taas tuntui ehkä hiukka yli-hinnoitetulta. Mutta maut ja raaka-aineet osuivat kohdillaan, ja ehdottomasti oli kokeilemisen arvoinen, mutta hintojen takia paikalle tulee tuskin kauhean usein eksyttyä nopeasti syömään.

Mun on pitänyt kokeilla tätä ruokaohjetta blogiin jo hetken aikaa, voisin sen duunailla jossain vaiheessa. Muutenkin viimeisestä ruokapostauksesta onkin jo vierähtänyt tovi.

Terassi on kyllä yksi kivoimmista Helsingissä, ja viinilasilliselle tai drinkille varmasti tulee eksyttyä useamminkin.

Jotenkin mun ja Jannen yhteiskuvat pöydästä oli aivan hasardeja ja epäonnistuneita, ja Valtterista kaikki oli ihan täydellisiä 😀 Ja välikommenttina, Valtterin uudet arskat Quaylta olivat super mageet, sopivat hänelle niin hyvin. Myös alempana näkyvä kävelykuva meistä ei onnistunut ihan ykkösellä, ja ihmiset viereisissä pöydissä varmaan ihmettelivät koko touhua. Kun on sanonta “joukossa tyhmyys tiivistyy”, niin bloggaajissa pätee sama meininki siinä, että “blogijoukossa blogitavat tiivistyy”. Muilla kavereilla menisi nopeammin hermot kaikkeen tähän touhuun, mutta tälläisessä ryhmärämässä kaikki tuntuu aivan normaalilta käytökseltä.

Mutta joo, ruokailessa ei nauruilta säästytty, kun Janne ja Valtteri kertoi Luckyn eläinlääkäri-episodista edellisenä päivänä. Olin katsonut aiemmin Jannen snäpit aiheesta, ja nauranut jo silloin vedet silmissä, mutta livenä pidennetty versio päivän tapahtumista oli huomattavasti parempi 😀 Ei siitä sen enempää, tietäjät tietää.

Yleensä kun tiedän, että olen näkemässä potentiaaleja kuvaajia, niin mietin vähän tarkemmin päivän asua, mutta tällä kertaa lähin samoissa vaatteissa, mitkä olin koirien aamulenkille laittanut. Lisäsin asuun vähän piristykseksi roikkuvat timantti-korvikset, joita oon viime aikoina tykännyt yhdistää arki-asuihin, ja ehkä elämäni parhaimman kirppis-löydön, eli uuden vintage nahka-laukun, jonka löysin kirpparilta yhdellä eurolla. Vuodet on pehmittäneet sen ihanan pehmoiseksi, ja se on sen verran tilava ja vahva, että kestää läppärit ja järkkärit myös.

Mä tykkään tosi paljon, kun asukuvat musta on otettu ylhäältä päin, ja suurimman osan kavereista pitää aina nostaa kameraa pään yläpuolelle, ja siinä touhussa kädet puutuu aika nopeasti. Valtterilla on aina huomattavasti helpompaa, kun se voi pituutensa puolesta ottaa kuvat täysin normaalisti 😀 Taustalla myös näkyy Janne kiusaamassa ja kuvaamassa snäppiä.

Paita: Mango (kirppislöytö)

Housut: Zara

Korvikset: H&M (tämän kesän aleista, vink vink)

Laukku: kirppislöytö

Kengät: Converse

Koska meillä oli niin hauskaa, ja päivä oli niin superi, iskettiin vielä viereiseen Allas Sea Pool -terassille jääkahveille löhöämään tyynyille. Siinä hetken juoruttiin, kunnes kaikki suuntasivat kotiin. Kiitos ihanasta päivästä pojat <3 Tuli tätä kirjoittaessa jo paremmalle mielelle, tämän viikon takaisen päivän fiilikset saivat vähän kivemmalle tuulelle, ja muistamaan, että tänäänkin oli kivoja juttuja. Loistavat kuvaukset takana Janitan ja Huawein kanssa, siitä lisää myöhemmin, ja mulle tilattiin kotiin thaikku-ruokaa. Voisi vaan miinustaa pari asiaa, muun muassa yllättävän hampaan juurihoidon ja kadonneet setelit, mutta enpä tartuta teihin niitä asioita, vaan nautitaan siitä, että välillä on myös näitä erittäin onnistuneita päiviä.

Kuvat: Ravintola Holiday & Allas Sea Pool, Helsinki, elokuu 2017.

Kommentoi