REISSUSUUNNITELMIA

13.06.2017

Ootte viime aikoina kyselleet multa, mihin mä haluaisin seuraavaksi reissata, ja millaisia kesäsuunnitelmia mulla on 🙂 Perus mökkeilyn ja tietenkin mulle niin super tärkeiden festareiden lisäksi, olisi ehdottomasti tarkoitus pyöriä mahdollisimman paljon ulkomaillakin. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä EF:n kanssa. 

Mulla on nyt ihan kaamea reissukuume päällä, ja ei yhtään auta, että tämä Helsingin kesä on tällä hetkellä joka toinen päivä sadetta ja harmautta. Vielä vähemmän auttoi, kun tätä postausta varten päätin ettiä neljän vuoden takaisia kuvia Floridan ja Barcelonan reissuilta. Postauksen pari kohdetta on sellaisia, joihin oon halunnut jo mennä pidempään, ja sen lisäksi on pari uutta mestaa mihin törmännyt tän vuoden puolella, ja ne on bucket listillä nousseet huippukorkealle, ja näillä näkymin pääsevätkin toteutukseen.

Israel/Jordan

Mulle jotenkin aluetta, johon en ennen tätä kevättä ollut kummemmin tutustunut, mutta taisi olla Instagramissa, missä törmäsin Petran muinaisiin kivirakennuksiin, ja päätin, että tuonne on pakko päästä. Jos vaan kaikki lomapäivät saadaan sovittua kaverin kanssa, niin tää taitaa olla niitä varmempia reissuja, mitkä tänä kesänä toteutuu. Oltaisiin Jerusalemissa, tarkoitus olisi tutustua kulttuuriin ja historiaan, ja pyöriä myös aavikolla ja vuorilla.

Italia/Como-järvi

Moni maa johon haluaisin päästä käymään, on sellaisia missä olen lyhyen ajan sisällä ollut, mutta en vaan mahda mitään kuinka haluan aina vaan uudestaan palaa Italiaan. Italiassa en ole koskaan pyörinyt pohjoisessa, ja olisi ihanaa isommalla porukalla vuokrata talo Como-järven rannalta, vuokrata auto ja käydä pyörähtämässä Venetsiassa ja viinitiloilla Italian maaseudulla.

Espanja/Barcelona

En tiedä, miksi mulla nuorempana oli vähän huono asenne Espanjaan. Englantiin, Ranskaan ja Italiaan rakastuin sormia napsauttamalla, mutta Espanjassa ei sielut kohdanneet alkumetreillä. Asia on kuitenkin viime vuosina muuttunut, ja varsinkin helmikuun Teneriffa reissun jälkeen myös Espanja vei sydämeni. Oon jo hetken halunnut tehdä paluun Barcelonaan, ja se voisi mahdollisesti olla vierailun arvoinen paikka tämän kesän aikana. Barcelonassa on kyllä kesällä parasta, kun voi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Meidän viimeisimmällä reissulla Karkin ja Jennyn kanssa keskityttiin auringonottoon ja tapaksiin.

Mulla on myös ollut jotenkin todella huono asenne espanjan kieleen. Jenkeissä espanja oli meidän toinen kieli ja oli pakollinen aine kouluissa, ja itsellä kun on ollut aina huono kielipää, niin menin vaan hermostumaan kun sitä piti opiskella. Lukiossa päätin jatkaa espanjan kursseilla, mutta sielläkin huomasin, että en ymmärtänyt kieltä samalla tavalla kuin muut ja luovutin aika nopeasti. Mutta pari postausta taakseperin vastasin kysymykseen, mitä tekisin ajallani, jos olisi ylimääräisiä tunteja vuorokaudessa, ja puolivitsillä heitin, että voisi opiskella uuden kielen. Ja nyt olen oikeasti harkinnut, että haluaisin oppia joko espanjan tai italian kielen 🙂 Ne on molemmat sellaisia, mistä olen aina tykännyt, ja haluan kuvitella, että ehkä voisin siinä jopa onnistua. Molemmat myös kuuluu maihin, missä reissaillen hieman säännöllisemmin,niin pääsisi vähän testailemaan taitojaan. Jos teitä kiinnostaa enemmän matkailu Espanjaan, tai kielen opiskelu,  täältä löytyy lisää infoa.

Malediivit

No tämä taas on niitä paikkoja, mihin oon AINA halunnut. Jos joku kysyy, mihin haluaisin eniten matkustaa, jos ei olisi rahasta kiinni, niin se on tämä. Nyt vaan sattu käymään silleen, että tutkailin reissuja tuonne paratiisisaarelle, ja ne ei maksanut yhtään niin paljon mitä olin aina kuvitellut, ja aiheutin itselleni sen, että kirkkaansiniset vedet ja söpöt bungalowit, puhumattakaan super lämpimät kelit, on pyörineet 24/7 takaraivossa. Kuitenkin talvi taitaapi olla parempi aika matkustaa Malediiveille, sadekaudella on aina hieman riski mennä kyseiseen kohteeseen.

Yhdysvallat/ Miami /Kalifornia Road-trip

Tämäkin kohde taitaa rahallisista syistä siirtyä hieman eteenpäin, mutta oon taas viime aikoina kaivannut todella paljon kotikulmille. Florida on niin lähellä sydäntä, autolla Disney, Key West, Everglades, Miami ja loputon lista tuttuja paikkoja, mitä on jo kauhea ikävä. Haluaisin myös pitkästä aikaa länsirannikkolle Kaliforniaan, sielläkin olisi ihana taas vuokrata auto ja pyöriä Los Angelesin ja San Fransiscon lisäksi Death Valley, Malibu, ja Grand Canyon.

Englanti /kanavaveneet

Tää on hieman hupaisampi reissukohde, mutta ollaan parin kaverin kaa melkeenpä jo päätetty, että ihan loppukesästä vuokrataan Englannin maaseudulla kanavavene, ja lillutaan pikkukylästä toiseen. Pysähdyttäisiin syömään pubiruokaa ja katselemaan maisemia, mutta pääsääntöisesti elettäisiin mökki-fiiliksellä veneellä. Idea lähti oikeastaan puhtaasti siitä, kun pari kaveria toteutti tämän hetki sitten ja katottiin kateellisena Snäpistä heidän meininkiä. Itse tykkään, että lomalla saa ottaa rennosti ja tällä reissulla ei varmaan paljon muuta tehtäisi kun hengattaisiin verkkareissa ja pelattaisiin lautapelejä. Ja otettaisiin paljon valokuvia 😀 Lennot todennäköisesti olisi Manchesteriin, niin tarkoitus olisi myös hetki tutustua siihenkin kaupunkiin.

Kreikka / Santorini & Mykonos

Jos yhtään on tutustunut näihin saariin, niin tämä tuskin tarvitsee kummempia selityksiä. Nään itseni Kreikan auringon alla kesämekossa ja kamera kädessä. Oon nähnyt itseasiassa monta vuotta jo, ja tämä kohde kuuluu niihin mihin pitänyt mennä jo jonkun aikaa, varsinkin kun en ole koskaan vielä Kreikassa käynyt. Jotenkin joka kesä enemmänkin kuikuillut, jospa sinne löytyisi joku hyvä äkkilähtö, ja tämä alkukesä ei ole ollut mikään poikkeus.

Mulla on myös vuosia ollut toiveena päästä interrailaa, ja ärsyttää että en sitä alkanut suunnittelemaan jo aiemmin vuodesta, tää olisi ollut periaatteessa loistava kesä sellaisen suunnitteluun. Islanti oli myös vähän tähtäimessä, kun parin vuoden jälkeen kaipuu sinnekkin, mutta taidettiin tuon Englannin kanavareissun myötä vähän sivuuttaa se myöhemmälle. Ja yksi paikka mihin olisi ihan mukava päästä taas sukuloimaan on Itävalta. Sinne voisi mennä taas pitkäksi viikonlopuksi moikkamaan serkuksia. Kaikkialle sitä haluaa, mutta katotaan mihin nyt kesän aikana päädyn. Lähellä on onneksi myös Tukholma ja Tallinna, mihin olisi kiva mennä piipahtaa vaikka yhdeksi yöksi, kun noihin kaikkiin kauempiin kohteisiin ei oikein rahkeet riitä yhden kesän aikana 😀 Jos teitä kiinnostaa enemmän EF:n toiminta ja kohteet, niihin voi tutustua täältä.

Itellä on aina ollut vahva englanninkieli taustalla, mutta paljon matkustelevana, oon huomannut viime aikoina kovan halun oppia edes yhden uuden kielen. Espanjan lisäksi tosiaan italia houkuttelisi, mutta myös vietnamin kieli. Tää on varmaan tullut siitä, kun kynsitekijäni puhuvat sitä keskenään, ja oon huomannut, että se kuulostaa omaan korvaan jotenkin vaan niin ihanalle. Kuulun myös niihin, jotka tykkää tosi paljon venäjänkielestä, mutta sitä oon yrittänyt opiskella ja tiedän jo, että uudet aakkoset varmaan saisi mut repimään tukan päästä 😀 Kuitenkin, kielikurssit mielletään usein vain nuorten jutuksi, mutta kaikenikäiset voivat osallistua EF:n kielikursseille ulkomailla. EF tarjoaa kielikursseja 7 eri kielellä yli 40 kohteessa, ja paras tapa oppia uusi kieli onkin nimenomaan matkustaa maahan, jossa opiskeltava kieli on äidinkieli. Päivisin opettajan johdolla opetusta, ja illat voi tutustua ympäristöön ja ihmisiin, samalla testaten uutta kieltä. EF:n aikuisten kielikursseihin voitte tutustua lisää täältä.

Ja mulla olisi teille myös pieni arvonta loppuun, eli yhdellä lukijalla on mahdollisuus voittaa itselleen EF:n logolla varusteltu Kånken-reppu. Vastaamalla tämän postauksen kommentteissa “Minne sinä haluaisit lähteä kielikurssille?” ootte mukana arvonnassa. Täältä voitte tutustua tarkemmin EF:n kielikurssitarjontaan. Huom! Riittää että laitatte sähköpostinne sille tarkoitettuun kentään, ei tarvitse itse kommenttiin kirjoittaa. Aikaa osallistua arvontaan on 20.6.2017 klo 10 asti ja kilpailun säännöt löydätte täältä.

ARVONTA PÄÄTTYNYT, VOITTAJALLE ILMOITETTU HENKILÖKOHTAISESTI 🙂

Ja jos teillä on vinkkejä kyseisiin kohteisiin niin saa jakaa! 🙂 Ja muutenkin olisi kiva kuulla suosituksia reissailuun läheltä ja kaukaa, ja millaisia kesäsuunnitelmia muilla on. Teen tässä vielä postausta joku päivä, että mihin festareille oon itse iskemässä kesän aikana!

Kuvat: Barcelona, Espanja & Miami, Key West, Florida, heinä-elokuu 2013. Osa otettu iät ajat vanhoilla iPhoneilla, siksi laatu. Ja taisi olla joku mun eka puolijärkkäri millä jotkut kuvat otettu, silloin vielä ihan automaattiasetuksilla räpsittiin. Mutta tälläsissä kuvissa on kyl fiilistä, aitoja 🙂

54 Responses to “REISSUSUUNNITELMIA”

 1. petra says:

  Vaihtoehdoista eniten kohattu Etelä-Afrikka. Ollut unelma jo monta vuotta <3

 2. Milla says:

  Etelä-afrikan Kapkaupunki kuulostaa huikeelta, oon jo pitkään halunnut reissaan Afrikkaan. Sen kaunis luonto sekä eksoottiset eläimet kiinnostavat eniten. Lisäksi olisi upeaa päästä tutustumaan paikallisiin ja heidän täysin suomesta erottuvaan kulttuuriin.

 3. Roosa says:

  Haluisin itse lähteä kielikurssille espanjaan💚

 4. Maiju says:

  Mulla olis suuntana ehdottomasti Espanja!

 5. Vilma says:

  Moi jos olet lähdössä kreikkaan niin suosittelen että.lähtisit rodokselle siellä on paljon merkki kauppoja ja kaikkea muuta kivaa. olin siellä noin muutama viikko sitten tai sitten jos haluat enemmänkin ottaa rennosti niin sitten kannattaa lähtee kreetalle

 6. Henna says:

  kyllä se Saksa, Iso-Britannia tai Yhdysvallat varmaan olis 🙂 näiden maiden kieliä haluaisin oppia puhumaan paremmin!

 7. Iina says:

  Tuli hirveä matkakuume näitä kuvia katsellessa! Onneksi pääsen loppuviikosta lomalle ihanaan etelä-Espanjaan 😍
  Mä oon lukiossa opiskellut espanjaa, mutta harmikseni olen unohtanut sen lähes kokonaan, koska sitä kieltä ei ole tullut vaan käytettyä aktiivisesti. Espanjaan (Barcelonaan) lähtisin kielikurssille, jos siihen tulisi mahdollisuus. Toinen paikka mahdolliselle kielikurssille olisi Yhdysvallat, sillä haluaisin kovasti parantaa mun englanninkieltä.

 8. VM says:

  Malta ois kiva.Jotenki ei vaan uskalla lähtee ku osaa kieliäkään kunnolla,mut tekemällähän sitä oppii 😁

 9. Tulitikkutyttö92 says:

  Mä haluisin kovasti oppia espanjan kielen joten kielikurssille sopiva paikka olisi alueella missä espanjaa pääsisi käyttämään. Ite Espanjaan tai Yhdysvaltoihin ois haave. Samalla karttuisi englanninkielen taito (:

 10. iinuli says:

  Moikka, itselläkin santorini ja malediivit houkuttelee. Olen myös kuullut että santorini on ollut joillekkin pettymys….mutta kai se on pakko itse kokea;) . Viime kesänä kävin Hersonissoksella ja vei ihan 100% sydämmeni. Ja on ensimmäinen sellainen paikka mihin on pakko päästä uudestaan. Viikonloppuna lähdettään katsastamaan Budapest, jota odotan myös innolla. Itselle ei mahdu budjettiin muita ulkomaanmatkoja tälle kesälle koska syksyllä meille kotituu koiran pentu (iiiik!!!).

 11. Katriina Vainio says:

  Singaporeen! 💖

 12. Maija says:

  Mua kiinnostais lähteä Britanniaan kielikurssille. Siellä saisi kunnon yhden kielen kielikylvyn ja muutenkin se kiinostaisi maana.

 13. Mari says:

  Mä haluisin kielikursille lontooseen!:)

 14. jenny tienhaara says:

  Just kattelinkin ens kesäksi noita kursseja ja haluisin ehdottomasti lähteä espanjaan opiskelemaan espanjan kieltä.

 15. Iso says:

  Haluisin mennä englantiin kielikursille kaverini dissaavat minua englanninkielen taidoilla niin haluaisin joskus lähteä kielikurssille ja näyttää et osaan puhua englantia

 16. lisbe says:

  maltalle! 🙂

 17. Esodii says:

  Haluisin mennä englantiin kielikursille kaverini dissaavat minua englanninkielen taidoilla niin haluaisin joskus lähteä kielikurssille ja näyttää et osaan puhua englantia

 18. Maisa says:

  Just nyt houkuttelee Italia. <3 Olen sitä opiskellutkin yliopistossa, mutta unohtuu, kun en ole hetkeen aktiivisesti käyttänyt.

 19. Sonja Iltanen says:

  Minä lähtisin kielikurssille Roomaan. Kävin pari kuukautta sitten Roomassa ensimmäisen kerran, ja ihastuin paikkaan valtavasti! Haluan ehdottomasti palata takaisin.

 20. Ilona says:

  Australiaan tai Ranskaan ois ihanaa lähtee 🙂

 21. katriina says:

  mä haluisin Floridaan 🙂

 22. Venla says:

  Olen lukenut ranskan kieltä jo 15 vuoden ajan, mutta kielikurssi Kanadaan olisi silti unelma. Saisi nauttia Kanadan vuodenajoista ja luonnosta, sekä kommunikoida maailman kauneimmalla kielellä.

 23. Venna says:

  Mä lähtisin kielikurssille Irlantiin! Joskus pikkutyttönä haaveilin että osaisin iiriä ja näkisin Irlantia, samalla ku luin kirjaa tytöstä, joka eli siellä. Ja yhä on haaveena 🙂

 24. Annika says:

  Oiii ihania kuvia! Lisää näitä kiitos! 😀

  Matkavinkkejä mulla ei valitettavasti ole jakaa (parantumaton kotihiiri), mutta Israel olisi varmaan aika jännä mesta nähdä! Kaveri kävi Eilatissa ja kuvien ja tarinoiden perusteella lähtisin itsekin!

 25. Oona says:

  Espanjaan!!! Espanjan kielen opettelu kans kiinnostaa ihan sikana😍😍

 26. Sara says:

  Itse valitsisin ehdottomasti EF:n kohteista Kalifornian, koska sinne päin Jenkkejä en oo vielä päässyt käymään ja maana paikka on itelle tosi tärkeä 🙂

 27. Sara says:

  Itsellä on edessä roadtrip Jenkeissä, ne on kyllä aina ihan mun suosikkireissuja. Lisäks kuitenkin haluaisin ottaa tänä(kin) kesänä äkkilähdön Espanjaan kun se ei jotenkin ikinä kyllästytä. Kaupunkina oon miettiny tota Barcelonaa, olisi kiva kuulla enemmän sun kokemuksia kyseisestä mestasta 🙂

 28. Hilma ylirönni says:

  Haluaisin italiian tai ranskaan❤

 29. Sanni says:

  Jonnekin päin Italiaa!

 30. - says:

  Brasiliaa suosittelisin. Curitibassa oon itse käynyt kun serkut siellä pari vuotta asui. Käytiin myös “lomalla” eräässä rantakohteessa en yhtään muista paikan nimeä mutta alkoi b:llä ja oli ajomatkan päässä Curitibasta.

 31. - says:

  Ehdoton suositus Venetsialle ja siellä kannattaa käydä Murano saarella on tunnettu lasiteollisuudestaan. Ps muista ettei venetsiaan pääse autolla ja että siellä saa kulkea ainoastaan kävellen 😀

 32. Annemari Siira says:

  Englantiin

 33. Ellu says:

  Englantiin ehottomasti 😊🙏

 34. Piitu says:

  Haluaisin päästä kielikurssille Australiaan. Australia on matkakohde, jonne on PAKKO päästä jonain päivänä käymään. Australiaan rakastuin jo pienenä koalojen sekä kengurujen vuoksi. Nyt muutamien vuosien jälkeen olen katsonut australialaisia ohjelmia ja alkanut kiinnittää enemmän huomiota esim. arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Upea paikka!

 35. Kiia says:

  Kreikka!

 36. Leea says:

  Mää haluaisin lähteä kieli matkalle Saksaan/Berliiniin

 37. Hanna says:

  Ehdottomasti haluaisin opiskella espanjaa! Se on mielestäni kaunis kieli ja tarpeellinen monessakin kohteessa.
  Itse lähden lauantaina viikoksi Nizzaan yhden kaverin kanssa. Suunnitelmissa on käydä lähialueet läpi, loikoilla rannalla ja vähän shoppailla. 😊 Ranskankieli vähän jännittää, kun en sitä pätkääkään osaa, mutta toivottavasti englanninkielellä pärjää tarpeeksi hyvin! 😂

 38. Miia says:

  Haluaisin lähteä kielikurssille Australiaan!❤️

 39. Ella says:

  Singapore🙌

 40. Niina says:

  Ehdottomasti Malta tai Costa Rica 😎

 41. Sanna says:

  Australia, Florida ja Lontoo, en osaa päättää vaa yhtä 😀

 42. Tiina says:

  Haaveissa on ollut mennä Kanadaan<3

 43. Jade says:

  Oi, Oi aivan ihana Keys ja Bayside Mallinkin taisin kuvistasi bongata ja tietysti Miami Beach/South Beach. Kaikki niin tuttuja paikkoja. Matkaamme mieheni kanssa Miamiin joka syksy kuukaudeksi, meillä on talo vuokrattu sieltä. Sitten reissaamme myös muualla Floridassa. Nyt elokuussa olemme ainakin myös 4 yötä Islamoradassa “bloodlinen” kuvauspaikoilla.. Olen asunut Los Angelesissa aikoinani joten USA on muutenkin lähellä sydäntäni myös Nykissä käymme vuosittain.

 44. Iida says:

  Mä haluisin kielikurssille espanjaan. Ois tosi siistiä osata puhua espanjaa! Nuorena yritin opetella sitä serranon perhettä katsellessa..😂

 45. Viivi says:

  Oii Espanjaan!!

 46. Iida says:

  Floridaan!

 47. Kia says:

  Ikinä ei oikeen tuu matkusteltua huonon budjetin takia mihinkään, mut toi Espanja tai kap-kaupunki kuulostais tosi mielenkiintosilta! 😍 Voisin melkein joskus lähteä kielimatkalle, kun budjetti suosii 😋

 48. Niina says:

  2 kertaa käynyt Espanjassa ja haluaisin oppia kielen paremmin joten sinne 😊

 49. Sonja says:

  Australia:)

 50. Elina says:

  Britannia olisi mielestäni mielenkiintoisin maa lähteä kielimatkalle.

 51. iidakoo says:

  Ihania kuvia! Kyllä oma matkakuume nousee näitä katsellessa. <3

 52. Ansku says:

  Ranska!!

 53. Reeta says:

  Espanja tai Italia! 🙂

Kommentoi