MÖKKILAIFFII

27.05.2017

[conversionpixel campaign=’AdlibrisInstax’ title=’MÖKKILAIFFII’]

Lupailinkin aiemmin viikolla, että teen vielä photo diarya kesän ekoista mökkeilyistä. Koska tällä viikolla oli helatorstai, osa meidän porukasta päätti ottaa jo äkkilähdön Joonatanin mökille Suvisaaristoon. Pakattiin kamat ja koirat autoon, lyhyen ajomatkan ja pienen veneilyn jälkeen oltiin perillä Jontun, Jannin ja Jompen kanssa. Tarkoitus oli ottaa rennosti, vähän grillailla ja juoda viinii, ja fiilistellä alkavaa kesää. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Adlibriksen kanssa.

Ite olin Jompen mökillä ekaa kertaa ja voisin herää tuolta joka aamu 😀  Isomman mökin lisäksi tuolta löytyy rantasauna, ja pienempi mökki rannassa, missä mä nukuin koirien kanssa. Mutta tilaa löytyy, ja vaikka tällä kertaa mentiin pienemmällä porukalla, niin jatkossa voidaan helposti kerää koko jengi kasaan ja olla kaikki tuolla.

Reissu osui myös sopivasti mun ja Adlibriksen yhteistyön aikaan, niin pääsen antamaan teille pari lahjavinkkiä 🙂 Mua seuranneet tietää, että musiikki on mulle todella iso osa mun elämää ja kuuntelen mun soittolistoja aikalailla non-stop kotona, autossa, kavereilla ja julkisessa liikenteessä.

Mun kaverit on aivan samanlaisia, ja aina kun liikutaan porukalla niin jollakin on laukussa pieni matkakajari mukana. Matkakaiuttimissa on aika paljon eroja, koon, painon ja äänenlaadun suhteen, ja me ollaan näissä aina aika tarkkoja. Oltiin löydetty jo tosi hyvä kajari, mutta sit mulle lähetettiin nämä Creativen kaiuttimet, ja yllätyin aika paljon. Nää on samankokoiset kuin mun edellinen pikkukaiutin, mutta puolet kevyemmät ja ääni lähtee paljon kovempaa ja puhtaammin. Koska mulla on niitä kaksi, ne saa helposti yhdistettyä toisiinsa. Musiikin saa joko kovemmalla toistolla yhdessä tilassa tai esimerkiksi mökillä pojat grillaili ulkona yhden kaiuttimen kanssa, samalla kun me oltiin Jannin kanssa sisällä toisen kanssa, ja samat musat soi koko poppoolla.

Koonsa puolesta noi saa heitettyä helposti laukkuun, ilman tuntuu siltä, että kantelee tiiliskiviä mukanaan. Eiköhän ne tule perässä jatkossakin mökille, piknikeille, ja ollaan jopa kuunneltu autossakin musiikkia suoraan noista.

Tällä reissulla meillä oli myös kesän ekat grillaillut. Vaikka meillä on ihan loistava iso porukka, niin oli jotenkin kiva tällä kertaa olla ihan nelisteen tuolla. Koko jengillä toi olisi taas varmaan lipsahtanut villimmäksi illaksi, mutta nyt vaan istuskeltiin ja juteltiin yöhön asti. Keritään vielä sitten ottaa niitä ei niin chillejä iltoja, kesä on vasta aluillaan 😀 Korttipelejä ja Aliasta,  voitettiin Jontun kanssa, mutta en tiedä oliko se niin saavutus kummiskaan, koska Jompen ja Jannin selittämiset ja arvailut oli kyl huvittavinta mitä hetkeen on nähty…

Yhden asian minkä oon nyt huomannut viime vuodet, on että en enää pysty näpertää kännykällä kun oon lentokoneessa tai autossa, puhumattakaan että lukisin kirjaa. Ennen mulla meni molemmat kivuttomasti, mutta nyt saan molemmista todella helposti matkapahoinvointia. Varsinkin pitkillä mannertenvälisillä lennoilla on ärsyttänyt, kun olisin helposti voinut tehdä useamman tunnin töitä, niin ei vaan voi keskittyä läppäriin tai puhelimeen enää. 

Ja vaikka mun on aina pakko kuunnella musiikkia, niin välillä kyllä alkaa vähän tökkii kuunnella samoja biisejä pitkät reissut ja ajomatkat. Mä en ole varmaan koskaan somessa sanonut, että mä rakastin lukea kirjoja pienenä, ja niitä meni useampi viikossa. Oon lukenut Jenkeissä lähestulkoon kaikki klassikkokirjat, mutta jotenkin aikuisiällä mulla on vähentynyt lukeminen todella paljon. Aasian reissuillekin oon aina ostanut pari kirjaa, mutta en edes välttämättä ole lukenut niitä loppuun, kun koneissa ja busseissa ei pysty lukemaan enää.

Mulle ei jotenkin koskaan ollut tullut mieleen, että voisin tilata netistä myös äänikirjoja ja tämän Adlibriksen kampanjan myötä päätin tilata itselleni pari nettikirjaa. Tilasin e-kirjojakin, eli kirjoja, joita voi lukea normaalisti, mutta lataamalla ne eri laitteille, mutta tilasin myös äänikirjan. Vaikka oon lukenut kirjoja loputtomiin, jostain syystä en ole koskaan lukenut The Great Gatsbya, niin päätin ottaa sen. Luen (ja nyt myös kuuntelen), kirjoja vain englanniksi, ja tuolla Adlibriksellä on laaja valikoima myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja.

Huomasin jo nyt parin viikon takaisella Varkauden reissulla, että kirjaa kuunnellessa ei tule paha olo, ja välillä kun mä ajoin, kuunneltiin iskän kanssa yhdessä. Kerrankin ei tarvinnut riidellä musasta 😀

Sain Adlibrikselta myös nämä Urbanistan ruusukultaiset langattomat kuulokkeet. Tässäkin ihmettelen, että miten en ole tajunnut aiemmin ostaa Bluetooth-kuulokkeita, koska vaikka olisin vain yksin kotona, tykkään usein kuunnella musiikkia kuulokkeilla. Säädän aina, että mihin kännykän laittaisin, samalla kun esimerkiksi tiskaan tai meikkaan, ja piuhat menee aina joka paikassa. Ja läppärillä ollessa kuulokkeet pitää jatkuvasti poistaa jos liikun kämpillä. Oon kyl oikeasti tosi huono muutoksissa, mutta kyllähän näistä huomasi, että helpottavat aika paljon mun puuhastelujen keskellä 😀

Mökillä oli myös pakko katsoa Jannin kanssa vikoja jaksoja Temppareista, kummasti oltiin loppuen lopuksi vaan kahdestaan telkkarin edessä. Snäpissä myös näkyi, kun Jonttu innostui kuvailemaan mun koiria keskellä yötä ja tuossa nyt sit lopputulos.

Onni ja Topi rakastaa olla mökillä, ja ne saa olla ihan vapaana, ei ne koskaan lähde kauas ja kaveruksina pysyttelevät aina yhdessä. Tälläisten reissujen jälkeen nukkuvat myös todella pitkään ja sikeesti, kun eivät ole tottuneet tollaiseen määrään aktiviitetteja.

Joo, kyllä musta on kummasti kehkeytynyt mökkityttö, rakastan Helsinkiä, mutta aika tapahtumarikasta elämää täällä eletään, niin välillä on kiva päästä pois rauhottumaan. Ei tuu paljoa stressattua tuolla ja saan kokkailla ja puuhastella rauhassa 😀

Nauratti Jannin kaa, että ei kyllä  myöskään stressattu ulkonäköjämme, kun molemmat menee ilman meikkiä ja tukat vaan ponnarilla. Ja siis en edes tajunnut, kuinka junteilta me ollaa näytetty tuolla, kunnes näitä kuvia muokkailin. Kunnon landetyylit, ja Jannikin veti koko reissun toppatakissa, kun eihän kesään ole kun pari viikkoa.

Käytiin myös vetämässä pieni patikointi retki keskellä saarta järvelle, Jomppe ei nyt ihan suostunut myöntää, mutta vähän eksyttiin. Saatiin ainakin aktiiviloma aikaiseksi. Koska Jompen mökki on niin lähellä, pystyttiin tuolta helposti lähtee veneellä liikenteeseen, ja nähtiin myös mun entisiä kotikulmia, kun ajettiin Matinkylän rannan ohi. Lounas päädyttiin syömään Haukilahden paviljongille, sielläkin oon ollut jo nuorena syömässä noita salaatteja.

Tässä vähän suurempi kuvapläjäys ekoilta mökkipäiviltä 🙂 Käykää tsekkaa Adlibriksen sivut, siellä on paljon lahjaideoita kesän juhliin ja tuon linkin kautta näkyy kaikki tämänkin postauksen tuotteet! Nyt myös mun seuraajille olisi alekoodi sivustolle, eli kampanjakoodilla ANANAS10, saatte 10% alennusta kaikista tuotteista! Tarjous on voimassa 30.6. saakka ja vain kun teet tilauksesi mun kampanjasivun kautta.

Kommentoi