MAMMA

14.05.2017

Ihanaa äitienpäivää kaikille! <3 Itse en vietä tätä päivää oman äitini kanssa, vaan lähdettiin iskän kaa Varkauteen mummolaan. Sanoin joku noin viikko sitten blogissa, että haluisin vaan lähteä tänne landelle ja tällä viikolla sain vihdoin suostuteltua isin messiin. Onnibussi kulkee myös, mutta laukun ja kahden koiran kanssa se vaihtoehto ei kauheasti houkuttele.

Täällä ollaan, ollaan naureskeltu iskän kanssa, että ennen mua oli mahdoton saada tänne, ja nyt kinastellaan siitä koska lähdetään. Itse haluaisin olla perjantaihin asti, kun tuo olisi jo valmis lähtemään huomenna. Iskä on eläkkeellä ja mulla ei ole sitoumuksia Helsingissä tällä viikolla, niin en nää mitään syytä vielä palata. Täällä on mukava olla ja koirat rakastaa mummolaa myös. Mummi, tai “Mimmi” niin kuin minä sanon, syöttää noita pötköjä salaa, niin ne on rakastuneet häneen ihan eri tasolla.

Mutta minä, iskä ja iskän äiti ollaan kyllä aika koominen kolmikko. Hauskaa huomata miten, iästä riippumatta, aikuiset ihmiset muuttuvat vanhempiensa kanssa. Oon aina sanonut, että olen aika voimakas luonne, mutta iskän kanssa muutun pikkutytöksi ja hyvä etten jopa lässytä hänen seurassa. Ja esimerkiksi nälkäisenä alan käyttäytyy kuin uhmaikäinen kiukutteleva lapsi 😀 En tee tätä muiden kanssa, vain isin kanssa. Nooh, isi taas muuttuu täysin äitinsä luona, toivoo lettuja iltapalaksi ja komentelee pöydästä tuomaan ruokaa. Sitten mä tietty oon mummini puolella ja käskytän iskää, että iso mies osaa itsekin ja jopa “mitäs sitä sanotaan” jos en häneltä kiitosta kuule. Ja sit kun mummomme hössöttää niin me isin kaa kikatellaan toisillemme. Kunnon perhemeininki kylläkin, ja kaikki rakkaudella, mutta selkeästi ihan sama kuinka kauan on asunut poissa kotoo, kymmenen vai 50 vuotta, niin jotkut asiat ei koskaan muutu. Vanhempien kanssa vajotaan jollekkin ihan eri tasolle ihmisenä, mutta ihan hyvin tää meidän kolmen yhteiselo silti sujuu. Telkkarin katselua, yhteisiä ruokailuhetkiä, satunnaista kinastelua ja koirien kanssa leikkimistä.

Tämä äitienpäivä ollaan otettu rauhallisesti, tein aamulla aamupalaa, jaettiin lahjoja, käytiin syömässä ja illalla on vissiin vielä Suomen peli. Ollaan täällä pyöritty myös äitini vanhempien ja muiden sukulaisten luona, ja sama jatkuu. Voipi olla, että iskä saa tahtonsa läpi ja palataan Helsinkiin aiemmin kuin mitä minä haluaisin, mutta mulla olisi toiveena mennä siitä suoraan sitten seuraavalle landelle, niin eipä se sit kait haittaa 🙂

Kuvia omasta mammasta, hänen kasaripermiksestä, alemmassa kuvassa myös Mimmi, ja ihan alimmassa sitten äidin äiti, ja iskäkin nuorempana <3 Plus mun ja maman mätsäävät tuulipuvut. Gotta love the 90’s.

4 Responses to “MAMMA”

  1. Lau says:

    Tosi kaunis tuo postituksen ylin kuva!! Ja teissä on tosiis paljon samaa näköä 🙂

  2. linda says:

    Oli pakko tulla tänne blogiin tuon ensimmäisen kuvan takia. Sulla on todella kaunis äiti 🙂 Ja ihanat nuo mätsäävät tuulipuvut 😀

Kommentoi