ASIAN VEGAN TACOS + SPICY AVOCADO-COCONUT-LIME-GINGER DIP

09.02.2017

 Heippa taas! Jälleen kerran vegaanista ja itämaista ruokaa, ja edellisten kastikkeiden jälkeen tuli useammaltakin toiveita, että mun pitäisi kehittää niitä lisää kun olivat kuulemma niin hyviä 😀 thank you!

Pakko sanoa, että oon jotenkin tosi ylpeä itsestäni, sillä tämä avokado-kookos-lime-inkivääri kastike ylitti odotukset, sain jälleen uuden lempparin! Sopii myös loistavaksi dippinä, ja vaikka on avokadopohjainen, on hyvin erilainen kun guacamole. Ja jälleen tein kaiken vapaalla kädellä, niin mittaukset on suuntaa antavia, kastikkeessa kantsii lisäillä hissukseen ja löytää omaa sopivaa makua, varsinkin cayennepippurin suhteen, sillä teelusikallinen tekee siitä tulisen.

Tuttuun tapaan, helppo ja nopea ohje, jonka valmistelussa ei kauaa mene 🙂 Ja plussana kuvasin teille tällä kertaa myös kokkailu videon!

Sain tosiaan Apetitilta kokeiluun heidän uudet kasvisjauhe tuotteet ja osallistun tällä reseptillä myös bloggaajien väliseen VEGEBLOGIHAASTEESEEN, ja olisi niin superia jos jaksaisitte klikata mulle äänen täältä! (klik) Skrollaa mun reseptin loppuun, lisää nimesi ja sähköposti ja se on siinä!

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 5kpl 100€ arvoista ravintolalahjakorttia, niin jo sen takia kantsii käydä klikkailemassa sivulle ja äänestämässä omaa lempparia, sieltä löytyy useampikin loistava kasvisruoka. (kaikki ohjeet täällä). Äänestysaikaa on 28.2.2017 asti 🙂

asian vegan (2)

ainekset:

Apetit Kasvisjauhis pihvit Crispy Chick

oliiviöljyä paistamiseen

tortilla wraps

salaattia

kurkku

sinimailanen -idut

punakaali

vermiselli- eli lasinuudeli

chili

granaattiomena

seesaminsiemenet

lime

tuore minttu & korianteri

kastike ainekset:

2dl kookos soijajukurttia (Alpro Soya)

1.5 avokadoa

2rkl tuore limemehua

1.5 rkl murskattua tuoreinkivääriä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1tl cayennepippuria

asian vegan (3)

-Lämmitä öljy paistinpannulla, ja lisää herneproteiini Crispy Chick pihvit pannulle (jäisinä, tai osittain sulatettuna). Paista käännellen molemmin puolin 5 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

-Keitä lasinuudeli, siivilöi, ja siirrä sivuun jäähtymään.

-Lämmitä tortilla lätyt hetken molemmin puolin paistinpannulla, kunnes pinta on hieman paahtunut.

-Kastike: viipaloi avokado, ja sekoita kookos soijajukurtti, tuorepuristettu limemehu, murskattu inkivääri (itse käytin tähän valkosipulipuristinta) ja mausteet keskenään tehosekoittimessa. Mausteita voi lisätä oman maun mukaan, teelusikallinen cayennepippuria tuo kastikkeeseen mukavasti potkua.

-Kuori ja raasta kurkku, sekä siivilöi siitä ylimääräiset nesteet pois. Paloittele chili, leikkaa punakaali ja kuori granaattiomena. Leikkaa Crispy Chick pihvit ohuiksi siivuiksi.

-Kasaa lämmitetyn wrapin päälle salaatti, raastettu kurkku, sinimailanen idut, punakaali, lasinuudeli, ja kasvispihvi siivut. Lisää kastiketta mieluinen määrä, jonka jälkeen lisää granaattiomenaa, seesamin siemenet ja halutessasi vielä tuorechiliä. Lopuksi voi vielä puristaa vähän limeä päälle ja lisätä tuore minttua ja korianteria.

asian vegan (1)

Jälleen erittäin iso kiitos Tehokuva Studiolle, kun auttoivat tämän videon toteuttamisessa, ja varsinkin harjoittelijalle Jonnalle, joka puuhasteli koko kuvausten kanssa apunani 🙂

10 Responses to “ASIAN VEGAN TACOS + SPICY AVOCADO-COCONUT-LIME-GINGER DIP”

 1. Maijjaa says:

  Hei kiva ohje! Mut vähän kyl häiritsee, ettei ohje ole laadittu järkevässä järjestyksessä, itse paistaisin pihvit ja lätyt viimesenä, jotta olisi lämpimiä. Ja kastikkeen tekisin ihan ensimmäisenä, jotta voi laittaa jääkaappiin makustumaan. Niin ja en keittäisi todellakaan tota nuudelia, vaan pois liedeltä ja pehmenee kuumassa vedessä. 🙂

  • Sini says:

   kiitos kommentista, tää alkoi jotenkin naurattaa vaikka se ei varmaan ollut tarkoituksesi 😀 ihan vaan sen takia, kun mä oon vähän vatipää enkä edes ajattele tollaisia asioita, mutta oikeassa olet! kiitos hyvästä kommentista, ens kerralla tiedän sit parantaa noiden ehdotusten myötä 🙂 (ja mun vastaus saattaa kuulostaa sarkastiselta mutta sitä ei ole)

  • Nina says:

   Myös, ihan vilpittömänä vinkkinä, kannattaa mitata aineet suoraan blenderiin ja jättää kulhoon mittaaminen välistä 🙂 <3 säästää tiskiä, ainakin tällaiselle laiskurille huomattava etu

   • Sini says:

    Hahah tähän kyl pakko vastaa että ne oli sinises kulhos koska olin eka sekoilemas semmoisen kädessä pidettävän kauha(?)sekoittimen kanssa, kunnes tajusin että löytyy tuollainenkin 😀

 2. meitsii says:

  Tykkään niin näistä sun reseptivideoista, menee kyl heti kokeiluun. Oon syöny melkein joka ilta iltapalaksi smoothiee, josta oli ohje täällä sun blogissa!
  Jatka ehdottomasti samaan malliin, niin sun blogi pysyy mun lempparina! 🙂

  Ollaan muute varaamassa nyt kaverin kanssa Islantiin syksylle matka. Joten jos sulla on vielä jotain uusia kuvia tai vinkkejä Islannista, nii laita jakoon vaan! Sun kaikki islanti postaukset on ollu tosi inspiroivia ja huikeita !

  • Sini says:

   Hei ihanaa kuulla aina jos joku kokeilee 😊😊 mut joo tätä ehdotommasti suosittelen, oli super hyvää😉

   Ja islannista viel tulossa normi kuvasadon lisäksi reykhavik tips! Esim pari kasvis rafla suositustakin👍

 3. Säde says:

  Oi että näyttää hyvältä! Blogeista on aina kiva lueskella vegereseptejä, kun itsekin nykyään harvemmin syön ollenkaan eläinperäisiä tuotteita 🙂 video oli myös kiva lisä! Tätä kyllä ehdottomasti kokeilen 🙂

  xx,
  https://sadematilde.blogspot.fi/

 4. Venla says:

  Missä se arvonta on mistä puhuit snapchat my storyssa? En löydä sitä.

Kommentoi