MO CAFE

25.01.2017

mo (9)

Oltiin sovittu Essin kanssa treffit tiistaina, ja päätettiin kokeilla Malmilla sijaitsevaa Mo Cafen buffet lounasta. Kyseinen rafla on ollut meiän bucket listillä jo todella kauan, mutta sijaintinsa takia ei ollut tullut aiemmin kokeiltua. Myös some-hehkutuksen myötä odotukset olivat taas aika korkealla.

Bussimatkan jälkeen palloiltiin Malmilla, ja Google maps applikaatio heitti ravintolan mihin sattui. Piti pyytää ohikulkijalta neuvoja, ja oli vähän säätöö, mutta perille löydettiin. Ravintola siis on ihan päätien varrella, Halal kaupan kanssa samoissa tiloissa, vihreän puisen liukuoven takana.

mo (3)mo (4)

Mikään fiini ravintola tosiaan ei ole kyseessä, mutta sisutukseltaan juuri sellainen tunnelmallinen, josta pidänkin. Essin kanssa rakastetaan marokkolaista ruokaa, joten innolla odotettiin kasvispainotteisia tarjoiluja, jotka koostuivat perinteisesti erilaisista tahnoista (myös tsatsikit ja humnukset), raastesalaateista, marinoiduista kasviksista, ja couscousia monilla eri mausteilla. Joka päivä on myös vaihtuvat lämpimät ruuat ja keitto. Lounaan hinta oli 11€, ja viikonloppuisin tarjoiltava brunssi on 20€.

Lounas ei todellakaan ollut huono, mutta rehellisesti sanottuna oltiin hieman pettyneitä. Rampataan Essin kanssa jatkuvasti Kallion Sandron lounaalla, ja jotenkin odotettiin tämän päihittävän sen helposti. Niin ei kuitenkaan käynyt, ruuan tarjonnan, sekä makujen kohdalla. Ehdottomasti parasta Mo:n lounaassa oli kasvis-linssi keitto, joka lämmitti ihanasti keskellä talvea, mutta pitkän matkankin takia, ei tule varmasti mentyä uusiksi.

mo (7)mo (10)

Jos jokin oli erittäin positiivista, niin toisin kuten monessa muussa paikassa, niin Mo:ssa oli paljon yllättäviä makuja, joita ei edes tunnistettu. Ollaan molemmat itämaisen ja todella tulisen ruuan ystäviä, joten oli oikeati virkistävää maistaa tahnoja, joissa oli paljon potkua 🙂

Jos Mo ei ruuallaan saanut täys-kymppiä, niin henkilökunnan palvelulla ehdottomasti sai. Kaikki työntekijät olivat todella mukavia, ja koska olen ollut kipeenä, mulle ei vieläkään ruoka täysin maistu, niin lipitin loppuen lopuksi vain paljon keittoa. Työntekijä halusikin tietää, mikä ruuassa on vikana, ja kerroin, että flunssa vaan vienyt ruokahalun. Silloin sain heiltä keittiöstä anis-teetä, minkä keittivät mua ja kurkkuani varten <3 ja kun olin sitä maksamassa, niin eivät rahaa vaatineet. Tollaiseen törmää enää harvoin, ja siitä jäi hyvä mieli 🙂

mo (6)mo (11)

Vaikka Mo sijaitseekin reippaasti Helsingin keskustan ulkopuolella, suosittelen sitä kuitenkin kokeilemaan, varsinkin jos makunystyrät haluavat uusia kokemuksia. Ruoka ei ollut niin odotusten mukainen, mutta itse ravintola oli jotenkin niin symppis ja kotoisa. Jäätiinkin sinne istumaan joksikin aikaa ja hoidettiin työjuttuja, samalla kun talvi-aurinko paistoi ikkunoista sisään ja lämmitti. Jos asuisin tuolla päin, niin varmasti menisin sinne välillä vain istuskelemaan läppärin kanssa 🙂 Ja perinteinen Essin lounaaseen kuuluva kahvi-maininta: oli hyvää!

mo (5)

MO CAFE

Kirkonkyläntie 7, 00700 Helsinki

Lounas arkisin klo 11-15

http://mocafe.fi/

https://www.facebook.com/mocafemalmi/

mo (1)mo (8)

Kuvat: Honor 8

 

One Response to “MO CAFE”

  1. Jemina says:

    Oi miten ihanan näköstä! mun on jo pitkään pitänyt mennä tsekkaamaan toi paikka mut en oo saanu aikaseks! kiitos muistutuksesta<3

    Mun blogissa juttua mun snapchatistä! Mikäli mm. mun koristellut kokkailut, aamupala, smoothiebowlit ja sun muut askareet kiinnostelee niin saa käydä addailemässä mut nimellä: jeminaneaa 🙂 <3

    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/01/food-snapchat-shots.html

Kommentoi