MAAILMAN PARHAAT DIPIT + KASVISWRAPIT

07.01.2017

Nämä kaksi näkyvät (guacamolen lisäksi) todella usein snäpissäni, siitäkin syystä, että teen niitä viikottain, ja olette pyydelleet ohjetta jo jonkun aikaa 🙂 Itse vihaan kaikkia majoneesipohjaisia kastikkeita, näissä kahdessa on ehdottomasti parasta keveys ja raikkaus! Ja kuten oikeastaan kaikki ohjeeni, niin nämä myös taittuvat todella nopeasti.

salsat-2

ANANASRAASTEEN TSATSIKI

Tää on mun kaikkien kavereiden lemppari, Essi ja Jenny aina haluaa tätä tullessaan kylään 😀 oma muunneltu tsatsiki, jossa siis klassisen ohjeen lisäksi olen hieman soveltanut tätä siskoni kurkkusalaattireseptiin, jonka etikoista tulee raikas maku. Toimii dippinä, wrapeissa, tortilloissa, ja joskus laitan jopa salaatinkastikkeeksi.

200g turkkilaista jukurttia

puolikas kurkku

1 tl valkoviinietikkaa

1 tl omenaviinietikkaa

loraus juoksevaa hunajaa

loraus sitruunamehua

kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna

vähäsen herbamare, valkosipulijauhe

Kuori kurkku, ja raasta se. Siivilöi kurkusta ylimääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Etikoista riittää myös vain yksi, ja kannattaa vaikka lisäillä niitä ja mausteita aluksi vähemmän, kunnes löytää itselleen sen sopivan maun. Itse kun käytän aina mittauksissa vapaata kättä kokatessa, tuottaa vaikeuksia kun pitäisi mitat teille antaa 😀 ja minttu fanaatikkona tietenkin lisään sitä aina aivan liikaa! Vegaanin tästä saa korvaamalla turkkilaisen jukurtin soijajukurtilla, mutta rakastan turkkilaista jukurttia, ja mun mielestä maku on parempi sillä. Se olisi mulle ehkä vaikein asia, josta luopua, jos päättäisin elää ilman maitotuotteita.

ANANASRAASTEEN SALSA

rasia kirsikkatomaatteja (n. 250g)

1 lime

1 chili

puolikas punasipuli

korianteri

mustapippuri, suola, (chilimauste)

Paloittele chili (poista siemenet, kokonaisella chilillä tästä tulee tulinen, niin vähemmän jos haluaa miedomman salsan) ja purista limestä mehut. Lisää nämä, mausteet ja tomaattirasiasta 3/4 tehosekoittimeen. Seoksesta pitäisi tulla tasaista, mutta saa jäädä paksuksi. Tässäkin kannattaa tässä vaiheessa siivilöidä ylimääräisiä nesteitä pois. Paloittele loput kirsikkatomaatit pieniksi, pilko punasipuli kuutioiksi, hienonna korianteri, ja lisää seokseen. Valmis 🙂 Sata kertaa parempaa kuin marketin lasipurkeissa, ja ei vie aikaa paljon ollenkaan!

salsat-1

Parhaiten nämä kastikkeet sopivat tortilloihin, tai sitten mun lemppari wrappien kanssa. Laitan näihin aina kastikkeiden lisäksi salaatinlehtiä, viinirypäleitä, avokadoa, omenaa, ja joko vähärasvaista fetaa, tai kuvassa näkyvät Quorn “kana”palat. Joskus kun haluaa herkutella, niin vuohenjuusto sopii loistavasti myös, mutta ravintoarvot muuttuvat hetkessä 😀 Kannattaa kokeilla kaikilla vaihtoehdoilla! Tää on ehkä yksi ruoka joka kuvastaa mun kotikokkauksia eniten, paljon makuja, mutta ei raskasta tai rasvaista 🙂 Ja taittuu kädenkäänteessä, isolla nälälläkään ei tarvitse kauaa puuhastella keittiössä, kunnes ruoka on valmista. Nämä wrapit on ehkä mun kokkauksista oma lemppari, ja tosiaan ainakin kerran viikossa tulee tehtyä!

10 Responses to “MAAILMAN PARHAAT DIPIT + KASVISWRAPIT”

 1. Petra says:

  Ihan vinkkinä että tlk tarkoittaa tölkkiä ja tossa ohjeessa pitäis etikkaa laittaa varmaan teelusikka eli tl? 🙂

  • Sini says:

   Hahah hajosin 😀 joo kyllä, teelusikkaa tarkoitin, kiitos korjauksesta, pitää muokkaa kun pääsen taas koneelle 🙂

 2. Milla says:

  Tämä ohje menee tänään testiin! 🙂

  • Sini says:

   Jeii, tuu kertoo sit mitä tykkäsit 🙂

   • Milla says:

    Veikkasin etukäteen että maistuu hyvältä, mutta tää ylitti odotukset! Jopa poikaystävä innostui vaikka oli aika epäileväinen 😀 laitettiin omiimme soosien lisäksi vähän kanaa, avokadoa, salaattia ja paprikaa. Kiitos reseptistä 🙂

 3. hanna says:

  Hitsi toi salsa kuulostaa helpolta ja herkulliselta! En ees ajatellu että salsa voi olla noin simppeli tehdä, tulee itse aina napattua tortilloja sun muuta tehdessä se valmis purkki kaupan hyllyltä. Kaipaisin ohjetta kanssa dippivihanneksien kanssa, toi tsatsiki on varmasti toinen mutta joku muu kanssa! Nyt käytän kermaviiliä ja valkosipuli+yrtti -maustedippiä, joka sekin on hyvä, mutta kaipaisin vaihtelua!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Sini says:

   Se on helppo ja herkullinen, suosittelen kokeilemaan 😉 ja valmiissa purkissa ties mitä säilöntäaineita, ja esimerkiksi tomaatin maut menettävät niin paljon tuoreutta! hmm, pitäisikö mun sit tehdä pari dippi ohjetta, kun sellaisia joskus soveltanut, kun jenny on maailman suurin sipsihirmu 😀

 4. Veera says:

  Oon syöny nyt sit tota tsatsikii tän viikon aikana joka päivä.. Eli siis tosi hyvä resepti, kiitos siitä <3

Kommentoi