ANANAKSEN VINKIT ISLANTI ROADTRIP

11.12.2016

iceland-roadtrip-44 iceland-roadtrip-21 iceland-roadtrip-45

Nyt taas tiedossa pitkää toivepostausta reissusta, eli vinkkejä Islannissa roadtrippailuun. Reykjavikista tulee myöhemmin ihan omaa postausta. Mä olin vuosia halunnut käydä Islannissa, täytellyt pinterest-kansioita kuvilla Víkistä ja vuorista. Sama oli Essillä, ja tilaisuuden tullen hän haki vaihto-opiskelu paikkaa Reykjavikista. Tietenkin minä olin heti ekana jonossa menossa vierailemaan neidin luokse. Ajoitin reissuni ihan Essin vaihdon loppupäähän toukokuun alkuun, jolloin säät ovat paremmat kuin talvella/keväällä. Jos Islanti on suunnitteilla, suosittelen ehdottomasti kesäkuukausia, mutta tuo ajankohta oli jo erittäin siedettävä. Meidän kaveri Senja vieraili Essin luona pari kuukautta aiemmin, ja ilmasto oli hiukka erilainen kuin näissä kuvissa. Tyttöjen piti muun muassa patikoidessa hetkittäin pysähtyä vaan seisomaan paikoilleen kun lumipyryt ja tuuli ei antanut periksi liikkua eteenpäin 😀

Islanti vei kertaheitolla mun sydämen. Jos sää olosuhteet olisivat erilaiset, ja maan hintataso alhaisempi, muuttaisin sinne silmänräpäyksessä. Olemme Essin kanssa ehdottomasti menossa sinne uusiksi, vetämään koko Ring Road, eli ajetaan koko saaren ympäri. Essi oli siellä ollut jo useamman kerran autolla liikenteessä, tunsi maan ja reitit, niin meiän roadtrip oli erittäin sujuva. Reykjavikin lähellä on mahdollista vetää myös lyhyempi trippi, eli Golden Circle, mutta Essi sano, että se on ihan turha ja ei ole kauheasti nähtävää siinä. Blue Lagoon olisi myös tavallaan kiinnostava nähdä, mutta se on kuulemma aika turistirysä ja erittäin kallis, päätettiin jättää se toiselle kertaa. Kuitenkaan en oikeastaan suosittele kenellekään reissua Islantiin, ilman että vuokraa auton ja lähtee Reykjavikin ulkopuolelle. Vaikka ihana kaupunki, on se todella pieni ja kallis, ja todellinen Islanti alkaa sen ulkopuolelta. En jälkikäteen osaisi kuvitellakaan, että olisin reissaillut sinne asti ja olisi kaikki mitä nähtiin jäänyt näkemättä.

iceland-roadtrip-4iceland-roadtrip-42iceland-roadtrip-39

Essin tietämys kaikesta oli kyllä kullanarvoista, ja koitan tässä tuoda niitä vinkkejä eteenpäin. Voin sanoa, että jos oltaisiin kahdestaan lähdetty tien päälle molemmat ensimmäistä kertaa, niin olisi mennyt kyllä moni asia erittäin läskiksi. Ekana kantsii ottaa huomioon, että kun tuolla ajelee (sitä yhtä ainoaa 1-tietä, ette kauheasti siitä tule poikkeamaan, on muuten helpoin reitti ikinä) niin vastaan ei todellakaan tule mäkkäreitä tai hotelleja. Koko reitti on oikeastaan vaan vaihtelevaa maastoa. Nukkumiset ja ruokailut pitää olla suunniteltu etukäteen. Moni ottaa asuntovaunun, tai teltan, ja telttailualueita on paljon. Joissain kylissä on majataloja ja hostelleja, mutta hostelleissakin jaetut huoneet ovat erittäin hintavia. Me päädyttiin nukkumaan koko matkan vuokra-autossa, oltiin vuokrattu paksut talvimakuupussit mihin sitten käperryttiin. Etupenkit vaan niin makuuasentoon mitä menivät, ja aamulla herättiin autosta, jossa lasit huurussa ja joka epätoivoisesti kaipasi lämmitystä. Kaikki vaatteet olivat ihan levällään takapenkillä, ja kylmyyden takia välteltiin ulkona liikkumista, niin kömmittiin pitkin autoa kerrospuketuneena villasukat jalassa. Vasta tätä kirjoittaessa muistankin, kun Essi ei ollut ihan niin sulava liikkeistään ja jatkuvasti osui pepullaan tööttiin ja saatiin joka kerta hepulit, mutta ehdoton paras oli kun herättiin aamulla telttailualueen reunalla ja neiti lähtee liikkeelle, ja siinä aamuhiljaisuudessa ihan jäätävä tööttäys 😀 eiköhän koko leirintäalue saanut herätyskellon siitä. Näillä leirintäalueilla, isoimmilla vesiputouksilla, ja kylissä kahviloissa on vessoja (tai bajamajoja), mutta kannattaa olla varautunut, että puskapissaaminen on se juttu. Paljon vessapaperia siis mukaan. Meikinpoistolaput/-pyyhkeet ja käsipyyhkeet ovat myös tärkeitä, koska kasvojen ja käsien pesuun ei välttämättä ole sitä juoksevaa vettä. Ja käsidesi myös suositeltavaa. Suihkuihin on pari eri vaihtoehtoa. Leirintäpaikoilla on ylihinnoiteltuja suihkua, joita me ei käytetty, vaan mentiin ulkoilma maauimaloihin. Kuvitelkaa, vähän niin kuin uimahallit, mutta kaikki altaat ovat ulkona ja lämmitetty maalämmöllä eri lämpöisiksi. Siellä sitten voi lillua rusinaksi niin kauan kuin haluaa. Pukkarit ja suihkut löytyvät sitten sisältä tai isoista teltoista. Noissa on oikeasti ihana vaan olla ja rentoutua, ja vaikka ulkona olisi kylmä niin altaissa on ihanan lämmin 🙂 Maksu näihin on vain pari euroa, ja näitä löytyy kaikista kylistä mutta aukioloaikoja kannattaa tarkastella etukäteen. Jotkut ovat auki yöhön asti, jotkut taas saattavat olla vain aamuisin.

Reitti on siis 1-tie, joka menee suurinpiirtein rannikkoa pitkin Islannin ympäri. Etäisyydet “nähtävyyksillä” ei ole kovinkaan pitkät, ja me vedettiin tietä Jökulsárlónin jäätiköille asti, käännyttiin takaisin, molempiin suuntiin pysähdyttiin monta kertaa (valokuvaus intoilijat), niin tähän riitti viisi päivää erittäin loistavasti. Vaikka Islannissa kaikki maksaa paljon, niin kun hetken etsii, tarjouksia löytyy, ja autonvuokraus viideksi päiväksi maksoi meille vain 150€.  Pidemmälle reitille kannattaa tietenkin varata enemmän aikaa. Auton tankkaaminen on erittäin tärkeää joka kerta kun bensa-asema tulee vastaan, niitäkään ei pidä pitää itsestäänselvyytenä Islannin maastossa.  Suosittelen myös ottamaan mukaan aux-piuhan, jos sellainen löytyy, Islannissa ei ole kovinkaan montaa radiokanavaa, ja ne harvat joita siellä on, soittavat suurin piirtein samoja kolmea kappaletta kokoajan. Meidän aikana suuri hitti oli OMI – Cheerleader, sitä sitten kuunneltiin tuntitolkulla. Myös matkalaturit puhelimille mukaan, akkujen latauspaikkoja on erittäin rajoitetusti.

iceland-roadtrip-15 iceland-roadtrip-29 iceland-roadtrip-17

Lämpimiä vaatteita kannattaa pakata paljon mukaan, tietenkin riippuen vuodenajasta, mutta Islannissa on aikamoiset säät. Yksi hetki saattaa olla lämmin ja aurinko paistaa, ja noin kolme minuuttia myöhemmin seisot jäätävässä sateessa kun rakeet paiskovat naamaa, ja en edes vitsaile. Jos jotain oppi ajaessa, niin parin kilometrin välein maasto ja sää saattoi muuttua niin paljon, että tuntuisi olleen kahdessa eri maassa. Kuitenkin, ne edellä mainitut villasukat ja muutenkin paljon sukkia (monet kastuivat ennen aikojaan, siellä ne takapenkillä kaikki rivissä kuivutteli), paljon kerrospukeutumista (varsinkin jos nukutte autossa/teltassa), kunnon patikointi vaatteet ja kengät, hanskat, ja vedenkestävää, varsinkin takki olisi hyvä. Retkeilyliikkeitä on paljon Reykjavikissa, joista voi vuokrata telttoja ja makuupusseja. Hvertisgatanilla ihan keskustassa oli ainakin paikka missä oli edulliset makuupussit, paksut taisivat olla noin 20€ kappale.

Sitten ruokailu. Meillä oli takapenkillä pussit täynnä ruokaa mikä kestää, riisikakkujen kanssa vihanneksia. Oltiin Essin kanssa jotain pientä valmisteltu pariksi päiväksi jo kotona, mikä säilyisi autossa. Viimeisin iso ruokakauppa ei ole kovinkaan pitkällä Reykjavikin ulkopuolella, ja jossain vaiheessa tulee pieni huoltsikka/kauppa vastaan. Víkin rannalla on ihana kahvila/ravintola, siellä otetiin pari kertaa ruokaa, ja useamman kerran lämpimät kaakaot. Täällä myös latailtiin kaikkia akkuja, kameroiden ja puhelimien. Víkin kylässä on myös huoltoasema, jossa perus snägäri tyyppistä hamppari/ranskalaisia ruokaa. Trangia on yksi vaihtoehto, mutta me pärjättiin ilman. Söin kylläkin erittäin paljon wasabipähkinöitä ja sipsejä tällä reissulla, perus roadtrip mussutukset 😀 Yhdessä kivemmassa ravintolassa käytiin, se oli kylläkin melkein Jökulsárlónin lähellä. Se sijaitsee HF1 hotelli(niitä harvoja), jonka ravintolassa Essi rakastui lammasburgeriin. Ja siis Essi vaatii, että mun pitää nyt mainita, että hän ei tykkää burgereista, mutta tuolla se on erittäin iso ja lihaisa 😀 Kasvissyöjänä paikka oli vähän floppi, mulle löytyi joku lohi-vihannes annos, joka ei ollut kyllä mitenkään erikoinen. Mutta liha annokset olivat parempaa luokkaa, mutta tuttuun tapaan, erittäin hintavia kaikki. Jokatapauksessa oltiin taas rämmitty raesateessa rannalla, ja tuonnekin oli kiva päästä istumaan hetkeksi, ettei aina vaan autossa 🙂 Itse hotellista ei ole sen enempää tietoa. Budjetti kuitenkin matkustamiseen pitää olla suurempi, pitää ottaa huomioon, että perusasiat kuten ruokakaupassa asiointi maksaa huomattavasti enemmän.

iceland-roadtrip-40 iceland-roadtrip-48 iceland-roadtrip-51

Autoillessa mietin kauan, että mikä sana kuvaa Islantia parhaiten, ja sitten sen keksin: epic. Kaikki siellä on eri tavalla massiivista kuin missään muualla, kuvat ja videot eivät millään tavalla tuo esille vuorien ja esimerkiksi aaltojen suurta kokoa. Maasto muuttuu jatkuvasti, paikoittain nousee höyryä maalämmöstä, yhtäkkiä molemmin puolin on vuoria, ja viisi minuuttia eteenpäin joka suuntaan mihin katsot on vaan mustaa hiekkaa. Essin kaveriporukassa oli tullut sanonta “just another waterfall”, jota he hokivat roadtripeillä, koska niitä tosiaan on joka nurkassa ja sadoittain ajaessa. Nopeasti tarttui minuunkin ja aina kun sellaisen näki: “just another waterfall“.  Laitumet ovat täynnä Islanninhevosia. Sitä fiilistä mikä tuolla on, on mahdoton välittää eteenpäin, se on vaan koettava itse. Koko maa tuntuu ihan ihmemaalta sadusta.

iceland-roadtrip-20 iceland-roadtrip-41 iceland-roadtrip-37 iceland-roadtrip-26 iceland-roadtrip-23

Kun Reykjavikista lähtee ajamaan, paikkoja joissa haluaa pysähyä on tietenkin tuhat ja sata, mutta listailen nyt näitä perus “turisti” paikkoja. Ensimmäisenä tulee vastaan Hveragerðin kylä, jossa on Hot Spring River. Harmillisesti multa jäi tämä kesken loppuneen ajan takia näkemättä, mutta mainitsen nyt tässä kun Essin mielestä yksiä parhaita kokemuksia Islannissa. Joelle varrelle ei kuitenkaan pääse ihan autolla, sinne on noin tunnin patikointi (talvella menee pidempään, lumessa ei näy reitti selkeästi). Samassa kylässä on myös isot ruokakaupat Bonus ja Kronan, kannattaa niitä hyödyntää, ovat ihan päätien varrella.

Seuraavaksi matkan varrella on ensimmäinen iso vesiputous Seljalandsfoss, sinne ei kauhean kauan tarvitse ajaa, ja näkyy myös selkeästi tieltä, eli ei erillistä opastusta kaipaa. Tässä vesiputouksessa on erikoisempaa se, että sen taakse pääsee kävelemään, kuten alla olevissa kuvissa näkee. Suosittelen myös kävelemään vesiputuksesta vasemmalle polkua pitkin, ja pieneen “luolaan”, siellä on tuollainen pienempi vesiputous. Kaikilla vesiputouksilla muuten sitten vettä lentelee joka suuntaan, ja kannattaa valmistautua kastumaan jos haluaa päästä lähelle. Tästä syystä, ja sateesta myös, kannattaa olla pari kuivaa lappua taskussa kokoajan mukana, jotta kameran linssit saa myös kuivattua. Tämän opimme parin päivän jälkeen, kun epätoivoisesti koitettiin saada huurua ja pisaroita pyyhittyä märkiin vaatteisiin 😀

iceland-roadtrip-34 iceland-roadtrip-49 iceland-roadtrip-50

Seuraava etappi on taas lyhyemmän matkan päässä, eli Skógafoss. Kuten edelliselläkin vesiputouksella, tännekin saa auton ihan lähellä. Tuolla pääsee myös patikoimaan vesiputouksen ylle, me hengailtiin hetki vain tuolla alhaalla. Muistutan myös, että vaikka kuvista ei näy, kaikki nämä isoimmat paikat ovat täynnä turisteja.

iceland-roadtrip-9

Skógafossin jälkeen alkaakin jo Víkin kylä, eli Vík í Mýrdal lähestymään, mutta kuitenkin kaikki nähtävä alueella tulee ennen varsinasta kylää. Ensimmäisenä tulee paikka, jonka ehdottomasti suosittelen tsekkaamaan, eli Sólheimasandurin rannalla sijaitseva toisen maailmansodan aikaisen DC3-lentokoneen hylky. Ihan älyttömän siisti paikka, ja tänne ei ole erillisiä opastuksia. Meillä oli helppoa, kun Essi oli kavereineen siellä ollut, ja tiesi mihin ajaa päätieltä, mutta kannattaa googlettaa paikka, monta sivustoa ja blogia löytyy tarkoilla ohjeilla. Kuitenkin päätieltä saa ajaa hetken aikaa, hylkyä ei näy heti ja kun varsinaista tietä ei ole, vaan autolla mustaa hiekkaa vaan eteenpäin, niin tuntui vaan siltä, että onko suunta edes oikea, mutta kyllä se sieltä sitten pienenä näkyi ja kasvoi kokoajan. Niin siisti paikka, mutta jälleen kerran, paljon muitakin on liikenteessä, mutta mekin hengailtiin täällä jonkin aikaa ja ihmiset vaihtuivat ja hetkittäin jopa oltiin ainut auto mestoilla, joka vaikutti tietenkin siten, että saatiin kivempia kuvia kun ei ole muiden autoja taustalla.

iceland-roadtrip-33

Vielä ennen Víkin kuuluisaa Black Sand Beachia tulee vielä Dyrhólaeyn jyrkänne, jonne pääsee autolla myös. Siellä kalliossa on hieno aukko, johon aallot paiskoo. Yöpyessämme Víkissa, nukuttiin tuolla. Yöllä oli aivan tajuton myrsky, ja oli ehkä siisteintä ikinä istua autossa ja katsoa luonnon meininkiä, ja tuo kuva Essistä <3 Kalliolta on myös suora näkymä Víkin rannalle.

iceland-roadtrip-10 iceland-roadtrip-35 iceland-roadtrip-19iceland-roadtrip-13

Sitten… ehkä maailman magein paikka missä olen käynyt.. Víkin ranta. Musta hiekka ja kivet, mielettömät aallot, kaikki vaan niin sanattoman upeeta. Víkin rannassa on myös kahvila, jossa saa ruokaa ja juotavaa, kunnon vessat ja latureille pistokkeita. Siellä voi lämmitellä rauhassa. Tie joka johtaa rannalle, siinä välissä on myös hylätty talo, josta postasin aiemmin. Víkin rannalla  on myös kuuluisa kiviseinä, joka on muotoutunut kuutioiksi. Ja samalla tavalla kun aikaisemmissa kuvissa näkyi Víkin ranta, niin seuraavissa näkyy Dyrhólaeyn kallio, jossa yövyttiin.

Víkin kylä tulee näiden jälkeen, siellä on myös maauimala, ja esimerkiksi bensa-asema josta saa ruokaa ja vaikka sipsiä ja karkkia tien päälle (Fazerin turkin pippurit myös bongattu).

iceland-roadtrip-22 iceland-roadtrip-25 iceland-roadtrip-6 iceland-roadtrip-27iceland-roadtrip-36

Tämän jälkeen hetki tuleekin sitten ajelua, ennen seuraavaa etappia. Voi vaan fiilistellä musaa ja nauttia maisemista. Pari tuntia eteenpäin tulee leirintäalue, jossa alkaa polku Skaftafellin vesiputoukselle. Siellä myös yövyttiin autossa, ja yksi alla olevista kuvista on otettu keskellä yötä, Islannissa on vaan tuommoinen jatkuva valon hehku, kuva vuorista on lähestulkoon muokkaamaton. Itse vesiputoukselle oli muutama kilometri ja kuvastakin näkee, kun vesiputous näkyy ihan pienenä kaukaisuudessa. Tuo vesiputous on mun mielestä Islannin hienoin, ihan käsittämätöntä, kuinka luonto on muokannut ympäröivät kivet tuollaisiksi. Kuitekin kävely putoukselle taittui nopeasti ja maisemat (ja ylimääräiset vesiputoukset) matkan varrella olivat huikeita. Skaftafellilla on narut, että ei pääse ihan vesiputouksen eteen, ellei niitä sitten halua ylittää.

Skaftafellin leirintäalueella tosiaan myös ne ylihinnoitellut suihkut, joispa puhuin, mutta myös paljon vessoja, joissa saa rauhassa pestä hampaita jne.

iceland-roadtrip-18 iceland-roadtrip-12iceland-roadtrip-31iceland-roadtrip-1iceland-roadtrip-46iceland-roadtrip-8iceland-roadtrip-38iceland-roadtrip-2

Meidän reissulla tosiaan viimeinen etappi ennen takaisin paluuta (samaa reittiä), oli Jökulsárlón, eli jäätiköt ja järvi. Vaikka kuvissa jäätiköt näyttävät suurilta, niin vain kuukausi aiemmin Essin käydessä siellä, oli ne erittäin paljon suuremmat, ja maisemat lumisemmat. Päätien toisella puolella on jäätiköitä, josta mäkin bongasin hylkeen (!), ja toisella puolella jälleen mustan hiekan ranta täynnä jääveistoksia. Tässä “turistikohteessa” ei sinäänsä ole muuta nähtävää, ei kahvilaa tai edes vessoja. Hienot maisemat ehdottomasti 🙂

iceland-roadtrip-3 iceland-roadtrip-7 iceland-roadtrip-43 iceland-roadtrip-30 iceland-roadtrip-5

Sitten palattiin takaisin pääkaupunkia päin, samaa tietä pitkin. Ehdottomasti suosittelen tätä reissua kaikille, jotka kestävät vähän alkeellisia olosuhteita ja outoja ruokatottumuksia, eli perus leiri meininkiä. Essin kanssa ollaan todellakin menossa uusiksi, ja silloin voisi kokeilla Blue Lagoonin, Hot Spring Riverin ja myös yksi netistä löydetty hylätty ulkouima-allas, jonne myös kestää hetken mennä jalkasin, ja pitää ylittää jokia ym.

Todella paljon krediittiä myös Essille, joka oli paras matkaseura, mutta auttoi myös tämän tekstin kokoomisessa ja paikkojen nimien muistamisessa. Reykjavik postaus tulossa vielä 😉

iceland-roadtrip-47 iceland-roadtrip-32 iceland-roadtrip-24 iceland-roadtrip-16 iceland-roadtrip-11

Kuvat: Islanti, toukokuu 2015.

 

12 Responses to “ANANAKSEN VINKIT ISLANTI ROADTRIP”

 1. Kata says:

  Aivan ihania kuvia! Tykkään itsekin kuvien ottamisesta, ja tämä postaus sai kyllä inspiksen kattoon! Maa on houkutellut suuresti ennenkin, mutta sun postausten myötä olen vakavasti harkinnut sinne lähtemistä kesällä :)) Suuret kiitokset vinkeistä!

 2. jenni says:

  Moikka! Mua on hirveesti mietityttänyt, että mistä bloggaajat ja muut löytää rahaa reissaamiseen? Monet ovat monia kuukausia reissussa. Aika paljon säästöä pitäisi olla ja myös vuokra suomessa maksettava eli miten ob mahdollista? 😀 Upeita kuvia ja muutenkin on kiva seurata näitä matkapostauksia 🙂

  • Sini says:

   Moikka, ihan hyvä kommentti sinäänsä, koska jos mun blogia lueskelee satunnaisesti näyttää varmaan siltä että olenkin reissussa kokoajan 🙂 julkaisen vanhoja kuvia, kantsii ottaa huomioon että nämäkin on toukokuulta 2015, ajalta jolloin en bloggaillut. vuonna 2015 kävin kuukauden aasiassa ja tämän 8 päivän islanti matkan, eli kaksi reissua, joista viimeinen oli vielä todella budjetilla vedetty. Ja bloggajana en tienannut tuolloin penniäkään, vaan olin myymäläpäällikkönä kahdessa helsinkiläisessä liikkeessä, ja tein kovasti ylitöitä, että pääsisin reissaamaan. eli näin minun kohdalla 🙂 ja samalla olenkin sanonut, että en oikeastaan kauheasti tuhlaile muuhun kun matkoihin enää, eli mieluummin pistän kaiken ylimääräisen reissailuun. mutta oon samaa mieltä kanssasi, välillä mietin joissain blogeissa että elämäntyyli ei tunnu vastaavan mitä luulisi bloggaajan tienaavan 🙂 kiitos paljon, ja hyvä kommentti thanks!

  • Jenni says:

   En ole bloggaaja, mut kommentoin silti 😀 Mä oon itse lähdössä vuoden alusta kolmeksi kuukaudeksi aasiaan. Oon ollut 1 ½ vuotta töissä ja säästänyt koko ajan. Joka kuukausi vaan rahaa säästötilille. Oon vielä kaupan alalla töissä ja työaika on yleensä 8-16, mikä on sinäänsä ihanteellinen työaika, mutta tarkoittaa myös sitä, ettei mulle tule _mitään_ lisiä. Veronpalautuksilla maksan kulut, mitä suomessa kertyy reissun ajalta (eli esim. 3kk vuokra). Palautuksetkin tietty seurausta siitä, että tein monta kuukautta töitä vähän liian suurella veroprosentilla. Eli mun kohdalla tän mahdollistaa säästäminen ja siis se, etten oikeesti tuhlaa rahaa. Shoppailut on ollut todella minimissään viimeisen vuoden.

   • Sini says:

    niin tämä myös, mihin haluaa sen pienen ylimääräisen pistää. ite esimerkiksi ennen noita reissuja en ole käynyt ollenkaan myös ulkona syömässä tai baareissa, kun vertasi oman ikäisiä jotka kävivät melkein joka viikonloppu ulkona, niin kyllä siinä useamman satasen säästää kuussa 🙂 ja nimenomaan ei shoppaile ylimääräistä.. hei, todella ihanaa reissua sulle, nauti nyt kun oot sen eteen töitä tehnytkin 🙂

 3. Sini says:

  Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia! Samoissa maisemissa ollaan käyty matkailemassa tosin bussilla. Yövyttiin Vikissä ja Skaftafellissa, ja käytiin opastettu retki Hvannadahshnukurille. Oli hieno! Meidän reissulla Jökulsárlónissa oli kahvila auki josta sai tosi hyvää rapukeittoa. 🙂

  • Sini says:

   Jes, tykkään aina näissä reissupostauksissa kun jengi tulee kertomaan omia vinkkejä ja kokemuksia, koska lukijat pääsee sieltä niihin käsiksi kanssa. toi bussilla meneminen on tietty kanssa hyvä vaihtoehto, mulle ei varmaan vaan sopisi kun pakko kokoajan pysähtyä kuvailemaan 🙂 missä te yövyitte silloin, leirintäalueella? ja okei, en sit vaan muista kahvilaa! 😀

   • Sini says:

    Nimenomaa, hauska jakaa kokemuksia. 🙂 Mekin oltiin sitten seuraavalla Islannin reissulla autolla liikkeellä. On kyllä kätevää sekin!

    Me oltiin teltassa yötä sekä Vikissä että Skaftafellissa. Tosi hyvät camping-alueet kummassakin paikassa, ja kustansi muutaman euron henkeen. 🙂

    • Sini says:

     Nii just 🙂 okei noni, joo siinä skaftafellissä mekin yövyttiin telttojen reunalla, se ei muuten maksanut mitään jos kuiteski oli autossa vielä parkkiksen puolella 😀

 4. Veera SP says:

  Siis niin upean näköistä!! Mulla on jo kauan ollut haaveissa reissata Islantiin just noitten mielettömien maisemien takia! Tosi hyödyllisiä nää kaikki vinkit! Pitää tulla lukee tää paremmalla ajatuksella, kun oma reissu tulee ajankohtasemmaks 🙂

Kommentoi