M O R N I N G

30.11.2016

morning-2

Heissan kaikki!

Pakko heti alkuun sanoa, että sori tämä pari päivän hiljaisuus someissani. Mainitsin ohimennen snäpissä viime viikolla, että olen taas kärsinyt unettomuudesta. Mulla on vähän hajanaiset fiilikset aina puhua teille terveyteeni liittyvistä asioista. Ihan sama mitä teen tai sanon, niin siellä jollakin on negatiivista kommentoitavaa. Ymmärrän sen jopa, tietyissä asioissa, mutta kun henkisesti tai fyysisesti otan takapakkia, ei kiinnosta yhtään muiden arvostelut ja mielipiteet kun koittaa saada itteensä kasaan. Kuitenkin, mulla on useamman kerran ollut ihan lääkärin toteamaa vakavaa unettomuutta, eli insomniaa. Nyt ei puhuta siitä, että kännykkää  räplätessä valvon yöt.

Oon sellainen ihminen, että välillä jaksan valvoa myöhäänkin, jos on vaikka joku projekti, esimerkiksi videon muokkaus kesken. Mutta yleisesti menen nukkumaan viimeistään puolen yön aikoihin, ja heräilen aamulla kahdeksan-yhdeksän aikoihin, jotta ei mene päivät hukkaan. Käytän samantien koirat aamulenkillä, teen kunnon aamupalan, ja vastailen sähköposteihin ja muokkailen kuvia. Puolenpäivään mennessä olen saanut paljon aikaiseksi.

Pari viimeistä viikkoa olenkin sitten taas valvoillut. Mennyt välillä jopa yhdeksän aikaan sänkyyn, ja joskus ollut hereillä vielä seitsemältä aamulla, ilman sekuntiakaan unta. Päässäni ei ole ajatuksia, en stressaa mitään, ja en tosiaan selaile puhelintani. Jos koitan katsoa Netflixiä nukahtaakseni, silmäni eivät pysy auki väsymyksestä. Mutta niiden ollessa suljettuna, en vain nukahda. Ensimmäinen viikko tätä mulla menee aina samalla tavalla. Koitan ylläpitää vuorokausi rytmiä, pakotan itseni heräämään aikaisin aamulla, vaikka unta olisi vain 2-3 tuntia alla. Ajattelen, että näin elimistö väsähtää vaikka väkisin seuraavana yönä. No ei väsähdä. Eli menen useamman päivän parin tunnin yöunilla, silmänaluset tummina, nukkuen hetken päivisin. Olen joskus jopa valvonut kokonaisia öitä, ja voin sanoa että se on erittäin rankkaa pääkopalle.

Toinen viikko lähtee käyntiin sillä, että ajatukset ei enää kulje. Menee todella monta tuntia heräämisestä, että olen taas oma itseni. Kofeiinin voimalla hoidan pakolliset asiat. Herätessä olen oikeasti kuin elävä kuollut. Sitten onkin pakko taas sortua lääkäriin hakemaan apua. Mulla on vähän huono asenne kaikkiin lääkkeisiin, ja koitan aina hoitaa itseni omin voimin kuntoon. Aina siinä ei onnistu, ja eilen hain taas lääkärin määräämää nukahtamislääkettä. Menen aina pari päivää niillä, ja yleensä kroppa pääsee aika nopeasti takaisin rytmiin.

Viime yönä otettuani lääkkeen nukahdin kun oli tarkoitus, ja heräsin kello kahdeksalta pari minuuttia ennen herätyskelloa. Olin heti aamusta oma pirteä itseni, ei ollut tarvetta aamusuffeille. Unenlaatukin oli ensimmäistä kertaa viikkoihin hyvää, ja unet olivat taas ihan omaa luokkaansa. Onneksi tekstasin niistä aamulla Jennylle, muuten olisin unohtanut ne kokonaan. Olin näkymätön supersankari, ja kuvailin snäppiin Suomessa kasvavia jättiläisananaksia, jotka kasvoivat puissa.

Moni on ollut huolestunut, että mihin olen kadonnut, elossa ollaan, taas 😀 Kuitenkin, kun viime viikolla mainitsin ottavani päikkärit, tuli sieltä myös niitä negatiivia kommentteja, että olen laiska ihminen, kun yhden kerran piti herätä tapahtumaan kello yhdeksäksi. Kyllä, ketä tahansa väsyttäisi, silloin kun on jo viikon mennyt parin tunnin yöunilla, ja nukahtanut kello viisi kun herätys on seitsemältä. En aio pyydellä anteeksi, en ole mikään super ihminen joka pärjäisi näin. Ja se, että olen “valvonut”, ei ole omasta tahdosta. Mutta joillakin nyt vaan on aina aika paljon ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä tietyissä asioissa. Kuten olen blogissa kertonut, minulla on ahdistusta, ja vaikka viime aikoina olen voinut yllättävän hyvin, niin unettomuus tulee aina kulkemaan käsi kädessä tämän kanssa.

Anyways, I’m back, ja tehokkaampi päivä tänään takana. Kävin pyörähtämässä Kampin kirpputorilla tsekkaamassa pöytäni, ja sieltä oli lähtenyt tosi paljon tavaraa, mutta vein Ikea-kassillisen lisää 😉 Eli jos ette seuraa mua snäpissä, niin mulla on PÖYTÄ 37 äitini kanssa ainakin vielä tämän viikon lauantaihin asti, osoitteessa Runeberginkatu 8. Vaatteita, kauneusjuttuja ja kodintavaraa, suurin osa 1-5€. Ja paljon kenkiä koossa 36, esimerkiksi nahkaisia talvisaappaita viidellä eurolla! 🙂

morning-4 morning-6  morning-7morning-1

morning-5 morning-3

Kuvat: kesäkuu 2015, ottanut Sini. Sanchostakin löytyi vanhoja kuvia kun oli hoidossa <3

Follow my blog with Bloglovin

14 Responses to “M O R N I N G”

 1. Omena says:

  Et ole unettomuuden kanssa yksin. Itselläni unettomuus on kestänyt vuosia, kunnes tänä syksynä paheni niin että en nukkunut kuukausiin 0-4 tuntia yössä, syynä kova stressi ja siitä aiheutuva masennus ja ahdistus. Sain myös apua, ja lääkkeet. Nyt kaikki näyttää valoisammalta

 2. Heini says:

  Voi ei!:( Itellä samaa ollut joskus ja täytyy sanoa että not really nice! Toivottavasti saat normaalisti taas unta!

 3. Susku says:

  Moi! Musta on Todella mielenkiintoista kuulla sun henkisistä jutuista kun osaa jotenkin samaistua. Musta olis ihanaa jos kertoisit joskus sun ajatuksista liittyen ahdistukseen kun itselläkin on sitä paljon, vaikka se onkin kyllä herkkä aihe.
  Seuraan sun juttuja mielenkiinnolla ja tunnut ihanan värikkäältä persoonalta 😎💕 Kuulostaa että unettomuus tuntuu pahalta, voimia jaksamiseen, kyllä se aina jossain kohti helpottaa🌸

  • Sini says:

   kiitos paljon <3 multa pyydetään tosi paljon ahdistukseen liittyvää postausta tai videoo, ja kovasti oon punninnut onko sen arvoista. Jos se olisi vain osa menneisyyttä, olisin varmaan avoimempi kertomaan, mutta se on mun tämän hetkisen tilanteen heikkous, ja vaikka blogissakin on helppo puhua, niin todellisuudessa haluanko kaikkien tietäväni syvimmät ja synkimmät hetkeni.. harkitsen vielä, ehkä joskus, tälleen välillä voin tiputella jotain pientä 🙂 mutta kuten tässäkin tekstissä sanoin, kaikkia tekemisiäni arvostellaan, ja henkisesti ehkä olisi parempi, että saisin kamppailla näiden asioiden kanssa yksin. tarpeeksi vaikeeta jo niin, saati sitten jos arvosteluja tulee ulkopuolisilta jotka ei edes tunne..

 4. VP says:

  Itsekin olen ajoittain kärsinyt samantyyppisestä unettomuudesta ja luulen, että tiedän miltä susta tuntuu. Mulle on määrätty nukahtamislääkkeitä joita syön vain jos tällainen jakso sattuu kohdalle, niitä on mulla varalla aina kaapissa. Ei siitä mitään haittaa ole jos muutamana päivänä pillerin ottaa. Mutta hyvä kun sait apua ja toivottavasti vaiva helpottaa! Ja lisäksi hyvää joulunodotusta sulle, muista ottaa rennosti 🙂

  • Sini says:

   näinpä, pari päivää on ok, varsinkin jos auttavat. pienempi pahe, kun pitkäaikaisen unettomuuden lopputulos. tiedän niitäkin joilla pahimmillaan ei edes unilääkkeet vaikuta, onneksi itsellä ei näin. kiitos paljon sulle 🙂 <3

 5. myy says:

  En voi käsittää ihmisiä, jotka kommentoivat ja arvostelevat toisten elämää tietämättä tosiasioita. Ja varsinkin kun kyseessä on tuntemattoman ihmisen elämä ja valinnat. Mulla on lähipiirissä muutama ihminen, joiden mielipiteiden ja arvostelun vuoksi olen joutunut “viettämään kaksoiselämää” jo useita vuosia. En ole uskaltanut kertoa heille viettäneeni viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä 12 kuukautta sairaalassa, koska en ole pärjännyt yksin kotona. Ja silti en kykene pistämään välejä poikki, koska yhteinen tuttavapiiri, jossa ei ole tapana riidellä. On varmaan turha haaveilla päivästä, jolloin ihmiset lakkaisivat puuttumasta toistensa asioihin. Toivottavasti sinä et ota negatiivisia kommentteja itseesi. hyvää jatkoa kaikesta huolimatta 🙂

  • Sini says:

   niin, no sen olen sanonut, että kun on esillä, pitää mun ymmärtää, että kaikki ei tykkää, ja arvostella saa. mutta kun kyse on esimerkiksi ihmisen hyvinvointi ja terveys, silloin ei milloinkaan pidä heittää lokaa, olisipa mitä mieltä henkilöstä. itselleni ei tulisi mieleenkään tehdä näin. mutta ehkä nämä ahdistus ja insomnia ovat vielä joillekkin sen verran vieraia käsitteitä, että eivät osaa ajatella minun kantilta asiaa. tiedä häntä :/

   se on totta, aina joku on puuttumassa. toivottavasti sinullakin sujuisi paremmin 🙂 älä anna kulissien kuitenkaan stressaa itseäsi liikaa, ja toivon, että lähipiirissäsi on myös tukea.

   kiitos ja sinulle myös <3

 6. Jemina says:

  Voi että, et tosiaan ole yksin. Minäkin olen kärsinyt unettomuudesta tai muutenkin huonosta unenlaadusta. Parisen vuotta takaperin stressi kasaantui, laihduin, tuli ruokahaluttomuutta ja hormonitoiminnan häiriöitä josta kroppa ja mieli vieläkin palautuu. Uni oli todella katkonaista ja syvän unen aikaan noin 12-3.00 heräilin lähes joka yö! Tai vastaavasti vaikka olin nukkunut 9 tuntia niin silti väsytti, mikä varmasti johtui unen heikosta laadusta ja muista stressitekijöistä.
  Onneks sullakin menee kuitenkin jo paremmin! 🙂 <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/

  • Sini says:

   joo monilla uni saattaa olla katkonaista tai sitten heräilee aivan liian aikaisin:/ kyllä uni vaikuttaa niin paljon hyvinvointiin, ja toisinpäin. kiitos, onneksi sinullakin 🙂 <3

 7. ella says:

  Moi! MIssä käyt laittaa ripset? 🙂

Kommentoi