TURVAA TIETOSI MATKUSTAESSA – F-SECURE

17.11.2016

Moni mua pidempään seurannut tietääkin, että mulle kävi viime kesänä Aasian reissun jälkeen vähän huonosti, sillä korttitietoni olivat varastettu Thaimaassa. Itse pankkikortti oli siis mulla tallessa ja käytössä, mutta ulkoinen osapuoli oli saanut internetin välityksellä maksutiedot käsiinsä. Noin viikko sen jälkeen kun olin palannut kotiin, mulle soitettiin Danske Bankilta ja kerrottiin, että korttiani todennäköisesti vieläkin väärinkäytetään Thaimaassa, ja koska olin itse Suomessa, se suljettiin saman tien. Koska kyseessä oli debit-kortti, niin rahat eivät olleet lähteneet luottotililtä, vaan suoraan omalta käyttötililtäni. En itsekkään täysin käsitä, miten maailmaa reissanneena ja tämän ikäisenä, en ollut aiemmin hankkinut laitteilleni tietoturvaa ja suojannut yksityisyyttäni. Nyt kuitenkin pääsin kokeilemaan yhteistyön merkeissä F-Securen, Blogiringin ja Indiedaysin kanssa F-Securen SAFEn, jossa on verkkopankkisuojaus ja F-Securen Freedomen, joka suojaa julkisessa wifissä surffailua.

Olen oikeastaan ihmeissäni, että korttitietojani ei oltu varastettu aikaisemmin. Sen jälkeen, kun olen tutustunut tähän tuotteeseen, on ollut jotenkin hölmö olo. Olen matkaillut useammassa maassa, ja kuten edellisessäkin postauksessa monesti mainitsin, niin lentoja ja hotelleita maksetaan matkan varrella, ja jos hotellista ei löydy parhainta wifiä, sitä metsästetään lähimmistä kahviloista ja ostoskeskuksista. Varmaan sanomattakin selvää, että nämä yleiset wifit eivät ole suojattuja ja niitä käyttää useampi henkilö.

Jossain vaiheessa matkaa sitten tietoni ovat joutuneet ulkopuolisen käsiin, ja minä en edes asiaa huomannut. Käyn erittäin harvoin selailemassa nettipankissa tilitapahtumia, ja varsinkin juhannuksen yli en näitä tutkinut. Siellä oli sitten varas ollut vauhdissa. Rahat tietenkin palautettiin, mutta voin sanoa, että se vaiva mikä tästä aiheutui, oli todella suuri.

 

Ekaksi piti alkaa selvittelemään, paljonko rahaa oli kadonnut. Kuulostaa ehkä ulkopuoliselle helpolta hommalta, mutta kun kaikki maksut kortilta olivat tyyliin 008-BKK tai Pasay Gourmet nimillä niin mitkä on sitten itse tehtyjä maksuja ja mitkä ei. Summat näkyvät mulle nettipankissa euroissa, ja vaikka muistaisin mitä summia olisin monen viikon aikana tehnyt kortilla, niin olen ne ostokset tehnyt alun perin eri valuutassa. Kun ne oli selvitetty yhdessä Danske Bankin avulla, niin tulee tehdä rikosilmoitus, jotta vakuutus korvaa rahat takas. Ja tietenkin sitten se soppa, että jouduin pari päivää lainaamaan kavereilta rahaa, ennen kun pääsin nostamaan lisää pankista. Ei siis mikään pieni tai vaivaton homma, ja turhaa ylimääräistä stressiä. Voin sanoa, että en enää koskaan ole suojaamatta laitteitani ulkomailla, mutta myös Suomessa. Ja varsinkin kun rahasumma mikä tililtä oli kadonnut, ei ollut pienimmästä päästä. Monilla olisi saattanut rahat reissussa loppua kokonaan kesken. Jos teillä on reissu tiedossa, niin F-Securella on 30 päivän ilmaiskokeilu kampanja käytössä, jonka suosittelen hyödyntämään.

 

Tietenkin reppureissatessa käytän suurimmaksi osaksi käteistä, ja nostoja tulee tehtyä pitkin matkaa, koska valuutat vaihtuvat ja ettei käteistä olisi myöskään liikaa mukana. Aina ei voi kaikelta turvautua, ja korttitiedot voidaan varastaa myös pankkiautomaatilla, mutta kuitenkin kannattaa suojautua mahdollisimman hyvin, varsinkin kun apu on helposti lähellä ja edulliseen hintaan. F-Securen SAFE on erittäin helppo asentaa parilla klikkauksella.

 
Moni nykyään syöttää, varsinkin puhelimella, korttitietojaan useampaan paikkaan, tekee verkko-ostoksia ja käyttää verkkopankkia, miettimättä sen kummemmin, onko yhteys suojattu. Julkisen wifin turvallisen käytön lisäksi F-Securella pystyy surffaamaan netissä anonyymina, paikantaa puhelimen Finder-toiminnon avulla ja vaihtaa ip-osoitteen sijaintia, jolloin pääsee käsiksi maarajoitteisiin sisältöihin, esimerkiksi katselemaan sarjoja ja leffoja, mitkä eivät Suomen videopalveluissa näy. Perheelliset pystyvät myös rajoittamaan lasten netinkäyttöä esimerkiksi blokkaamalla haitallisia sivustoja.
 
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! ONNEA INKA!
Mulla olisi nyt F-Securen kanssa teille myös arvonta, eli käykääs kommenteissa vastaamassa kysymykseen “haluaisitko surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti?” ja lisäämässä sähköposti, niin voitte voittaa  F-Securen täydellinen tietoturva ja suoja yksityisyydelle -tuotteen vuodeksi viidelle laitteelle (arvo 99,99€). Arvontaan on aikaa osallistua viikko ja arvonnan säännöt löytyvät täältä !

Kuvat: Essi.

 

109 Responses to “TURVAA TIETOSI MATKUSTAESSA – F-SECURE”

 1. Tuulimari says:

  Kyllä haluaisin surffailla turvallisesti, kun matkustelemme perheen kanssa aika paljon. @xtulkku@gmail.com

 2. Ilona says:

  Kyllä haluisin ja latasinkin heti ton kokeiluversion!

  jaaskelainenilona@gmail.com

 3. Noora says:

  Ehdottomasti haluaisin surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti. Viime kesänä oma puhelin hakkeroitiin ja lukittiin rahaa vastaan. Luonnollisesti en maksanut mutta jouduin tyhjentämään koko puhelimen, jolloin menitin mielettömän määrän tallentamattomia tiedostoja. Oli kyllä ahdistunut olo kun tajusin että tavallinen noorakin voidaan hakkeroida.

  noora.suihko@hotmail.com

 4. Henna says:

  Tää tulisi todellakin tarpeeseen sillä olen itsekkin lähdössä keväällä Thaimaahan reppureissaamaan!

  henna.heinonen96@gmail.com

 5. Ninjuli says:

  "haluaisitko surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti?" No ehdottomasti kyllä koska teen itsekkin paljon netti ostoksia. Ninjamorso@gmail.com

 6. Anonyymi says:

  Öö todellakin! Oon sanaton
  Saara-93@hotmail.com

 7. anna s. says:

  Kyllä haluaisin 🙂 Koskaan ei voi olla liian turvallinen 🙂
  anna_88@luukku.com

 8. Anonyymi says:

  Vastaus kysymykseen: kyllä. Kukapa ei haluaisi surfata netissä turvallisesti. Muutamia haittaohjelmia/viruksia olen jo onnistunut aikoinaan. Itse asiassa mua pelottaa kans, että korttitiedot varastetaan…

  sp: pete14@luukku.com

 9. Anonyymi says:

  Todellakin haluaisin!
  je.pulk@gmail.com

 10. Anonyymi says:

  Haluaisin ehdottomasti!

  amppi.niemela@gmail.com

 11. Senni Tuomi says:

  Yes! Haluisin ehdottomasti surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti. 🙂 Tää (ja sun edellinen) postaus tuli itseasiassa ihan täydelliseen saumaan, kun kuukauden päästä lähtö juuri nimenomaan tuonne Aasiaan reppureissulle eikä siis aiemmin käyny mielessäkään et näiltäkin ongelmilta on mahdollisuus edes suojautua..:D Kiitos vinkeistä siis!

  tuomisenni@gmail.com

 12. Haluan surffailla netissä turvallisesti ja yksityisesti. Reissailtua tulee ja käytettyä nettiä ties missä ja mihin. Joten tarvetta suojaukseen olisi (: p.s Oot ihana!

  sannasalonen92@yahoo.fi

 13. Noelia says:

  Haluaisin todellakin surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti, pelottaa ajatuskin siitä että omat tiedot päätyisivät vääriin käsiin ilman oikeanlaista suojaa verkossa 🙂

  noelia@hotmail.fi

 14. Elby says:

  Kuka EI haluaisi surffailla yksityisesti ja turvallisesti? Mä kyllä haluan.
  Mukana 🙂
  Oot ihana<3

 15. Katri says:

  Kyllä haluan! Mukana arvonnassa 🙂

  katkau94@gmail.com

 16. Sini says:

  ei kauheeta, oon ihan järkyttynyt. harmi että sulle kävi noin 🙁

 17. Sini says:

  noni hyvä, se onkin mun tavoite näissä 🙂

 18. Anonyymi says:

  "Ja varsinkin kun rahasumma mikä tililtä oli kadonnut, ei ollut pienimmästä päästä. Monilla olisi saattanut rahat reissussa loppua kokonaan kesken." Lesoleso, mutta ei sulla tietenkään 🙂 huoh. Mikään ei ole lapsellisempaa, kun varoillaan lesoilu julkisesti.

 19. Sini says:

  ja videolla: "selvisi, että sitä oli lähtenyt lyhyessä ajassa tosi paljon.. nyt puhutaan tuhansista euroista.. tosi monella, itselläni myös, jos noi rahat olisi kadonnut reissun aikana kaikki, niin siinä olisi ollut vähän pattitilanne, että mitä tehdä, se on tietenkin oma reissubudjetti"

  kyllä leso leso, tai sitten vain luit tekstin täysin omalla näkemyksellä. vaikka olisi minullekkin iso menetys, kyllä saan sanoa että se olisi myös monelle muulle, koska se on totuus.

  valitan, etten itkenyt postauksessa kuinka jouduin pulaan, koska niin ei käynyt, se ei tarkoita, että lesoilisin varoillani. minun mielestä mikään ei ole lapsellisempaa, kuin anonyymit jotka repivät pari sanaa kontekstista ja tulevat siitä valittelemaan, vaikka asia ei menisi läheskään kuinka he väittäisivät. katso video.

 20. Anonyymi says:

  Haluaisin, varsinkin kun on ensimmäinen kunnon älypuhelinkin käytössä! 🙂

  emmaa@live.fi

 21. Anonyymi says:

  Ehdottomasti haluan! Itsellekin tulee erittäin hyvä ja helpottunut fiilis kum tietää että tiedot on turvassa

  aino.vaittinen04@gmaiö.com

 22. Anonyymi says:

  Moi,

  en ole ennen ollut tietoinen, että omat tiedot ja etenkin korttitiedot voi tällä tavalla suojata. Kiitos siis ensinnäkin tästä videosta ja postauksesta!

  Matkustelen todella paljon, käytän kuukausittain monia eri wifejä, enkä ole ollut tietoinen, että joku voisi tietoni niiden kautta varastaa. Jatkossa yritän kyllä ehdottomasti perehtyä tällaisiin asioihin paremmin ja suojata tietoni. Tiukan rahatilanteen ja opiskelijabudjetin takia F-securen palveluiden käyttö ei ole minulle mahdollista muutamiin vuosiin. Joten todellakin, haluaisin surffata netissä turvallisesti ilman vaaroja! 🙂

  ehietamaa@gmail.com

 23. Erkka 100 says:

  Moikka
  Ehdottomasti haluan tämän kyseisen tuotteen
  eeka1000@gmail.com

 24. Anonyymi says:

  Kyllä. Sposti jää nyt kirjoottamatta. En halua sitä nettiin ja roskaposti-imuriksi. Toivottavasti löydän sun osoitteen jostain, niin lähetän.
  A-M

 25. Caroline says:

  Hep hep täällä halutaan osallistua kanssa! Itse olen tähän asti suojannut tietokoneen ja puhelimen aviran palveluilla, kuitenkin tämä on ilmainen ja ihan hyvä mutta aukkoja siinä on enemmän ku näissä maksullisissa. Tämä tuli huomattua koska kuukausi sitten pankkini soitti ja kertoi korttitietoni joutuneen mahdollisesti vääriin käsiin. Rahaa ei ainakaan (huomatakseni) onneksi ollut hävinnyt mutta kortti piti sulkea. F-Secure on ollut pitkään harkinnassa mutta opiskelijalle kallis ja 30 ilmaiskokeilu jo kokeiltu ja vuosi olisi vähän parempi aika testata kuinka se oikeasti toimii!

  anttonene@gmail.com

 26. Anonyymi says:

  Tottakai haluaisin surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti! Ei saisi pitää surffailua liian itsestäänselvyytenä. Ihan täällä kotimaassakin tapahtuu näitä korttitietojen varkauksia :/ emmijuuliam@gmail.com

 27. Lilju ska says:

  Mä haluisin suojata tietoni,joten olut mukana😊
  agilityrepe@gmail.com

 28. Anonyymi says:

  Todellakin haluaisin surffailla netissä suojatummin! Tarviikin perehtyä näihin tarkemmin vielä, että osaa jatkossa itsekin varautua paremmin 🙂
  bsn@luukku.com

 29. Henna says:

  Kyllä kiitos! Juuri eilen tapahtui minulle ihan kotimaassa tällainen tilanne. Joku on saanut netissä kortin tiedot käsiinsä ja tililtäni veloitettu summa ei todellakaan ollut mikään pienin. Tämä päivä onkin mennyt pankin kanssa asiaa selvitellessä ja rikosilmoitusta kirjoittaessa. Stressi on kyllä hävinnyttä summaakin suurempi!
  tahvonen.henna@hotmail.fi

 30. Sini says:

  Jep, kauheeta, tsemii sullekki tohon! Iskällekkin kävi tälleen, että totta, myös kotisuomessa voi käydä huonosti 🙁

 31. Aivan huikee palkinto! Todellakin oon mukana!
  jeanette.tammela@gmail.com

 32. Unknown says:

  aivan huikee palkinto! todellakin oon mukana!
  Jeanette.tammela@gmail.com

 33. Pinja says:

  Todellakin mukana! Oon tällä hetkellä Saksassa vaihdossa ja reissailua muihin maihin tulee tehtyä useampaan kertaan kuussa. Wifiä tulee käytettyä Saksassakin päivittäin, täällä kun ei tunneta käsitettä kohtuuhintainen rajaton netti 🙂

  Pinja.kalliosaari@seamk.fi

 34. annastiina says:

  Jee huikee ja hyödyllinen palkinto, mukana! 🙂

 35. Anonyymi says:

  Haluan! Eli mukana arvonnassa. 🙂
  cessi123@hotmail.com

 36. Anonyymi says:

  Haluaisin! Eli mukana arvonnassa. 🙂
  cessi123@hotmail.com

 37. Anonyymi says:

  Todellakin haluaisin! Mukana!
  sari.harti@hotmail.com

 38. Anna Gebel says:

  Kyllä haluaisin!! 🙂 meijän äidin korttitiedot oli kans käytetty väärin mutta hän oli vaan tilannut netin kautta ei nii tunnetulta sivulta Suomessa. Monesti pelänny et kans mulle käy niin.

  annuskaliini95@hotmail.com

 39. Heidi says:

  Totta kai!

  hjeid(at)hotmail.com

 40. Unknown says:

  mukana! todellakin haluan surffailla netin syvyyksissä turvallisesti! huikea palkinto!

  @enna.lampakka@gmail.com

 41. Anonyymi says:

  Todellaki haluan.
  Tarvis varmaan itsekki harkita puhelimeen/läppäriin "nörttiturvaa" 😀

  katri.etelamaki@gmail.com

 42. Saara says:

  Siis Tämä oli kyllä hyvä postaus!! En Oo ikinä tajunnut että julkisessa wifissä voi käydä noin:D lähden keväällä 3kk Floridaan työharjoittelu joten Tämä oli kyllä tärkeä asia sillä juuri varmaa.oisin n oissa yleisissä Wi-Fi paikoissa hoitanut kaikki asiat.. Tämä siis olisi todella tarpeeseen! :)) sofiasaara (a) hotmail.fi

 43. Anonyymi says:

  Ehdottomasti haluaisin! Tämä postaus osui juuri hyvään aikaan ainakin minulle, sillä olen näitä asioita juuri miettinyt että mitäs sitten jos joku omiin tietoihini pääsisikin käsiksi.

  evejulkunen@gmail.com

 44. Sini says:

  Haluan osallistua! Olis älyttömän hyvä homma!😊

  Sinijohannaaaaaa@gmail.com

 45. Anonyymi says:

  Tottakai haluan olla turvassa netissä ja mukana arvonnassa 🙂 rosalie981@hotmail.com

 46. Anonyymi says:

  Haluan osallistua arvontaan!

  lia.luoma@gmail.com

 47. Unknown says:

  Haluan osallistua arvontaan!
  Olin itsekin reppureissaamassa Aasiassa vuosi sitten ja voin hyvin samaistua kertomaasi. Onneksi ei osunut omalle kohdalle.
  anttify@gmail.com

 48. Anonyymi says:

  Todellakin haluan! En oo ennen juurikaan edes miettinyt, että omalle kohalla vois oikeesti käydä noin, ennen ku kuulin sulta "elävän esimerkin" ja muutenkin ahdistaa aina just esimerkiksi se, että facebook tarkkailee nettiselailua… Tää olis siis mahtava, ku tietäis tietojensa olevan turvassa 🙂

  larmuarmu@icloud.com

 49. Heidi P says:

  Ehdottomasti mukaan, oon näitä pohtinut pidempään jo että pitäisi pistää kuntoon! Nimim. junnuna troijan saanut koneeseen… 😀
  heidi-hilma@hotmail.com

 50. viivi says:

  Haluan olla kanssa turvassa netissä ja osallistua arvontaan!
  Viivihamalainen@hotmail.com

 51. emmmu says:

  kyllä haluan ehdottomasti osallistua arvontaan!
  emmunlotta@msn.com

 52. Sonja Rima says:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 53. Anonyymi says:

  Kukapa ei haluaisi surffailla netissä turvallisesti! Mukana arvonnassa 🙂 kerttuka@hotmail.com

 54. maija says:

  Näin hyvin vainoharhaisena vastaan, että kyllä! 😀

  maijaemilia@outlook.com

 55. Anonyymi says:

  Ehdottomasti tulisi tarpeeseen!
  tinjatahtinen@hotmail.com

 56. Essii♥ says:

  Todellakin haluaisin!!!🆘 Ei oo käyny mielessä et näinkin voi tapahtua😳 Mukana arvonnassa!!!
  essisa@windowslive.com

 57. Katariina says:

  Haluan, varsinkin kun parin viikon päästä suuntana on Australia 🙂
  katariinaniem@gmail.com

 58. Eva says:

  Tietenkin haluan, kun on jo pari kertaa yritetty päästä omiin tietoihin käsiks..
  eva.kemppi@hotmail.com

 59. Eva says:

  Tietenkin haluan, kun on jo pari kertaa yritetty päästä omiin tietoihin käsiks..
  eva.kemppi@hotmail.com

 60. Anonyymi says:

  Haluaisin! Omassa koneessakaan ei valitettavasti ole virusturvaa ja joka sivustoööa pitää sillä asioida, kääks!

  Rousku.h@hotmail.com

 61. Anne says:

  Tosi hyödyllinen ja hyvä arvonta. Mulla on koneessa f-securen ilmaisversio, mutta sehän ei välttämättä ole riittävä. Puhelimeenkin ois hyvä saada joku kunnollinen 🙂
  anneheikkinen@hotmail.fi

 62. Tottakai haluaisin!
  vitamin.sea ( at ) yahoo.com

 63. iinkaa says:

  Joo se sähköposti.. Niin eli tammikuussa reissuun lähdössä niin kyllä tuo video avasi silmiä että kyllä noin pienellä vaivalla kannattaa netissä oleminen suojata vaikka aikaisemmin olen ajatellut ettei se omalle kohdalle osu, että joku ulkopuolinen sinne menisi.
  inka.sihvola@hotmail.com

 64. Venla says:

  Haluan turvan! Varsinkin kun olen reissuun lähdossä.
  venlavie@hotmail.com

 65. Anonyymi says:

  Juu tottakai haluun, mukana arvonnassa
  Oon kyllä nyt lähiaikoina tota tietojen turvaamista miettinyt

  Ihankotosi@gmail.com

 66. Blomma says:

  Ehdottomasti lähtee harkintaan. Sen verran paljon tulee matkusteltua.

 67. Unknown says:

  Kylla vaan

  Teemu.rahigmail.com

 68. iinkaa says:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 69. Anonyymi says:

  Harvoin tulee tälläsiä asioita edes mietittyä kuinka tärkeä tuommoinenkin palvelu on! Kyllä, mukana arvonnassa 🙂
  tiitsy@gmail.com

 70. Anonyymi says:

  Haluan! Latasin just muutama päivä sitten ton kokeiluversion ja oon ollut tuotteeseen tosi tyytyväinen, olis ihan huippua jos sais ton pidemmäksikin aikaa. 🙂

  sarapolloff@gmail.com

 71. Anonyymi says:

  Haluan ehdottomasti.
  henna632(at)gmail.com (En halua sähköpostiosoitettani roskapostittajien listalle ja siksi hieman erilaisempi esitysmuoto.)

 72. Anonyymi says:

  Ehdottomasti haluan! Sitä tulee reissailtua monta kertaa vuodessa ympäri maailmaa eli tarpeeseen tulisi:) neaalottaa@gmail.com

 73. Unknown says:

  Tämä tulisi tarpeeseen, kun reissattua tulee aika usein ympäriinsä. katja.martimo@gmail.com

 74. Jenna says:

  Oi kyllä haluaisin! Tää postaus oli muutenki tosi hyödyllinen, tuli itelle kans vähän tyhmä olo kun en noita asioita oo ennen matkustellessa ajatellut.
  jennapih@gmail.com

 75. Anonyymi says:

  Kyllä haluan super kiva arvonta ja erittäin hyödyllinen!❤️ Mukana arvonnassa!��

  milli.putro@gmail.com

 76. Oi kyllä haluan ja tarviin! Oon lähdössä alkuvuodesta pariks kk reppureissaamaan Aasiaan!🙌

  95.saana@gmail.com

 77. Anonyymi says:

  Kyllä haluan, tää tuli niin hyvään aikaan esille! Kiitos vinkeistä. Oon lähdössä just Thaimaaseen koko talveksi ja olis kyllä kauheeta jos reissubudjetista varastettaisiin rahaa. Tää kyllä antais mielenrauhan reissussa ollessa.
  anskuu.t@hotmail.com

 78. Anonyymi says:

  Ehdottomasti! Itselläkin tulee sen verran matkusteltua, muttei koskaan ole käynyt tämmöinen mielessä.
  miau-@windowslive.com

 79. Anonyymi says:

  Me ollaan yritetty entistä enemmän suojella meidän tavaroita ettei näin pääsisi käymään. Viime kesänä kun me oltiin perheen kesken Italiassa,Meidän äidin pankkikorttiin päästiin käsiks ja se ei ollu kovin pieni asia sillä melkein kaikki rahat oli sillä kortilla😭ehti tulla sillon paniikki että miten nyt selviää,mut loppujen lopuks meni ihan hyvin😑

 80. Anonyymi says:

  Kyllä haluan surffailla netissä turvallisesti ja yksityisesti! Mukana arvonnassa. 🙂 Vaikka kohtalaisen huolellinen on ollut tietoturva-asioissa niin havahdutti että periaatteessa myös salatussakin wlan verkossa tiedot voidaan varastaa eli siinäkin vaikka wlan olisi salattu kannattaa käyttää F-Securen Freedomea joka luo salatun VPN-yhteyden. Joskus aiemmin tullut avointakin wlania käytettyä mm lentokentällä/lentokoneessa, onneksi ei mitään ikävää sattunut. Sellainen vinkki tässä myös jos tankkaa autoa niin S-Pankin S-mobiili sovelluksella voi tankata kännykällä ABC-asemalla niin korttia ei tarvitse syöttää automaattiin jolloin sitä ei voi kopioida. 😉 Toivottavasti et joudu jatkossa korttitietojen varkauden uhriksi. Mukavia hauskoja videoita/periscopea ollut sinulla. 🙂 Hyvää jatko sinulle Sini! 🙂

  jniirane (at) hotmail.com

 81. Anonyymi says:

  Kyllä kiitos haluaisin. Juurikin selvittelen omalle kohdalle tapahtunutta nettihuijausta 🙁 elisabeth.nousiainen(at)gmail(piste)com

 82. Jess lähdössä tammikuussa Vietnam, Laos ja Kambodza fillarireisulle…kortti laulaa. Pari kertaa aiempina vuosina on ollut ongelmia!

 83. Anonyymi says:

  Toi olis kyllä ihan huippua voittaa arvonta! Ympäri maailmaa tullut kuitenkin matkustettua enkä oo edes kuullut tällaisesta suojauksesta. 😀 Ehdottomasti mukana arvonnassa siis! neaeveliinas@gmail.com

 84. Johanna says:

  Totta kai haluan! 🙂 Mulla onkin pian menossa nykyinen F-Secure umpeen, niin tää tulisikin hyvään saumaan 🙂

  johannawestman@hotmail.fi

 85. Pia says:

  Todellakin hötsittäis Freedome vuodeksi, vanha menossakin pian umpeen taas!

Kommentoi