LOVE TRUMPS HATE

10.11.2016
 
Kirjoitin eilen pitkän tekstin, jossa päästin tunteet pihalle. Poistin sen, sillä politiikan haluan pitää poissa someistani. Tänään kirjoitin toisen pitkän, mutta simppelin tekstin aiheesta. Poistin senkin. Ehkä mitä kaipasin, oli vaan purkaa johonkin fiiliksiä.
 
Oon ystäville ja perheelle ottanut aika vahvasti kantaa Yhdysvaltojen presidentin vaaleihin. En nyt ota sen kummemmin kantaa Clintoniin tai Trumpiin täällä. Ainut mitä sanon, että kun kotipaikkani Georgia antoi valtaosan äänistään rasistille, oli kuin joku olisi lyönyt multa ilmat pihalle pesäpallomailalla. Olen aina sanonut, että olen niin ylpeä kasvatuksestani Atlantassa, jossa suurin osa väestöstä on tummaihoisia. Sai kasvaa moni kulttuurisessa väestössä, jossa rasismia ei näkynyt lähestulkoon ollenkaan. Ei ollut aasialaisia, meksikolaisia jne. vaan oltiin kaikki amerikkalaisia. En vaan käsitä, missä vaiheessa ollaan otettu näin paljon takapakkia.
 
 En todellakaan tullut kirjoittamaan tätä väitelläkseni lukijoideni kanssa kumpiko olisi ollut parempi presidentti, ja tietenkin Amerikkalaiset päättävät oman johtajansa. Näissä vaaleissa oli satamiljoonaa asiaa, mihin voisin maailmanlaajuisella tasolla kommentoida, mutta tämä yksi asia vaan iski muhun erittäin henkilökohtaisella tasolla.
 
Mä oon aina ollut sellainen, että en osaa tuntea vihaa. Osaan poistaa negatiiviset asiat elämästäni, ja olen enemmänkin välinpitämätön. Joten en tässäkään tilanteessa koe suurta vihaa mihinkään suuntaan, mutta pelkoa. Mitä lukenut pitkin uutisia eilisistä tapahtumista, ja ihmisten suhtautumisesta toisiinsa, ja eilen oli vasta Day 1. Mun porukkaan ala-asteella kuului monta tyttöä, joista minun lisäksi vain yksi oli “valkoinen”. Ketään ei syrjtty, myöskään minua. Olin kuitenkin jo nimeni perusteella helposti leimattava ulkomaalaiseksi. Ja mitä eilen luin lasten käyttäytymisestä amerikkalaisissa kouluissa, mun sydän oikeasti särkyi. En osaa edes kuvitella tilannetta, että mun lapsuudessa olisi ollut noin.
 
Onneksi kun kattoi “millennial” äänestyskarttaa, niin tulevaisuus näyttäisi suvaitsevammalta.
#LOVETRUMPSHATE
 
 
Kuvat: Matinloc Saari, El Nido, Palawan, Filippiinit. Ottanut Miku, kesäkuu 2016.
 

2 Responses to “LOVE TRUMPS HATE”

  1. Anonyymi says:

    Hei tiiätkö sä mitä erikoista siinä Amerikan äänien laskenta tavassa on?(Kun Hillary sai enemmän ääniä mutta kuotenki Trump valittiin) Kun siitä uutisoidaan mutta missään ei selitetä miten ne äänet sitten lasketaan

  2. Sini says:

    ai, mun mielestä on uutisissakin näkynyt. googlesta löydät varmasti parempia vastauksia, mutta siis trump sai enemmän valitsijamies ääniä, jokaisella osavaltiolla on tietty määrä niitä 🙂 kantsii vaan kirjoittaa googleen, löytyy paljon vastauksia 😀

Kommentoi