Brunssi: EL FANT

29.10.2016

Kun pari viikkoa sitten juhlittiin Essin tupareita, niin sunnuntai aamulla käytiin samalla porukalla testaamassa El Fantin brunssi. Senaatintorin vieressä sijaitsevaan ravintolaan on kuitenkin paljon tunkua, ja pöydän saaminen voi olla haastavaa. Halusimme kaikki kovasti kokeilla paikkaa, sillä sitä on kovasti hehkutettu blogeissa ja pitkin nettiä, ja peruutuksen myötä saatiinkin tehtyä varaus.

 
Tunnelma ja sisustus pienessä ravintolassa oli ainakin kohdillaan, ihan Helsingin ytimessä ei ole niin paljoa näitä persoonallisia paikkoja, joten yllätti positiivisesti. Henkilökunta otti lämmöllä vastaan, ja palvelu oli erittäin hyvää koko ruokailun ajan. El Fantin brunssi ei ole buffet, vaan tarjoillaan pöytiin, ja heti alussa varmistettiin eri ruokavaliot ja allergiat. Itse olen kasvissyöjä, mutta koska pääruokaan kuului tuona päivänä kala, niin minun kohdalle ei tarvinnut muutoksia kuitenkaan tehdä.

 
Kyseisen paikan menussa tiesin jo etukäteen, että osa ruuista ei tule menemään alas. En ole nirsoin ihminen ruuan suhteen, mutta Essikin sanoi, että päivän ruokalista oli vähän epäonninen, sillä se sisälsi kolme asiaa, jota en voi sietää: punajuuri, ja lämpimät munakoiso ja paprika. Onneksi arvostelijoita oli kuitenkin monta mukana, niin ei mun mielipiteeseen kaadu postaus 😀
 
Pöydässä oli tarjolla tuore omenamehua ja kahvia/teetä sai koko aterian aikana santsia niin paljon kuin haluaa.

 
Ensimmäisenä kaikille tarjoiltiin kipot tuorepuuroa parapähkinällä, tyrnillä, mustikoilla, banaanilla ja mintulla. Tämä oli mun mielestä ehdottomasti aterian paras osuus, niin herkkua! Sitten ongelmallinen osuus, leipä, jossa täytteinä mun inhokkeja. Mutta kaikki pöydän tytöt kehuivat sitä todella hyväksi, ja maistui loppu seurueelle erittäin hyvin. Tässä vaiheessa kylläkin ihmeteltiin jo sitä, että naisille melkeinpä tuo leipä ja puuro olisi jo riittänyt täyttämään vatsan, ja kaikki tarkoituksellisesti jättivät osan syömättä, sillä tiedettiin olevamme vasta alkupalan kohdalla.

 
Seuraavaksi pöytiin tarjoiltiin pääruoka.
 
Feta-punajuuri salaattia linsseillä
Munakokkelia kevätsipulilla
Graavilohta ja perunoita tillimajoneesilla
Paahdettua kukkakaalia, kukkakaalipyree, manteleita ja sahramimajoneesi
 
Pääruoka oli erittäin hyvää, oma lemppari oli kukkakaali ja lohi, joka tarjoiltiin fenkolin kanssa. Feta-salaattiakin pystyin syömään, sillä punajuuret olivat aseteltu päälle, ja eivät vaikuttaneet koko salaatin makuun 🙂

 
Pääruoka oli todella hyvää, mutta kaikkea oli vähän liian paljon. Iso alkuruoka ja erittäin iso pääruoka, oltiin niin vatsat pullollaan. Onneksi tarjoilija kysyikin, haluammeko hetken sulatella ennen jälkiruokaa, sillä kaikilla vatsat kiristi ihan huolella. 
 
Lopuksi pöytään tuotiin mutakakkua mustaherukalla, rahkalla ja paahdetulla valkosuklaalla. Tuo jälkkäri oli erittäin herkullista, mitä kaksi lusikallista jaksoin syödä. Itse en yleensä syö itseäni ähkyyn, niin brunssista jäi kyllä harmittaa ruuanpaljous. Kaikkea tietenkin haluaa kokeilla ja maistella, mutta vaikka kaikkea ottaa pienissä määrin, niin täysi olo tuli jo tosi vähästä. Ja niin jäi näin herkullinen jälkkäri nauttimatta. Meidän porukan yleinen mielipide oli, että ruokaa olisi ollut voinut olla hieman vähemmän, vaikka kaikki olivatkin tosi hyviä.

Plussat:
-ihana sisustus ja hyvä asiakaspalvelu
-nopea palvelu. Vähän jännitti, kauanko ruokaa joutuu odottamaan, kun iso nälkäinen seurue saapuu paikalle ja buffetin sijasta on pöytiintarjoilu.
-Ruuan esillepano. Kaikki ateriat ainakin on instagram-friendly.
-EDIT: Essi kahvi-hifistelijä lisää maininnan erittäin hyvästä kahvista.
 
Miinukset:
-Hinta. 28€ oli erittäin suolainen hinta, ruuan tasoon nähden. Jos hinta määräytyi ruuan paljouden mukaan, niin me oltaisiin mieluummin maksettu vähemmän, koska ruokaa oli liikaa. Ennen brunssin hinta oli 24€, ja tämä olisi minun mielestä ollutkin sopivampi myös laadun suhteen. Hintaa nostettu todennäköisesti suuren suosion myötä, mutta tämän kalliimmassa brunssissa olen ollut vain Kämpissä.
-Suuren netti/some hehkutuksen myötä, odotukset olivat ehkä liian suuret, ja vaikka kaikki oli hyvää, en itse kokenut brunssia niin kummoiseksi, valitettavasti. Ruuan osalta jäi ehkä vähiten lemppariksi Helsingissä.
 
El Fant
Katariinankatu 3, 00170 Helsinki
puh. 044 2369953
 
Ravintolan menut ovat vaihtelevia, ja tarjolla löytyy myös aamiaista, lounasta ja kattava viinibaari.


 
Ja uskokaa tai älkää, mutta välillä kaiken sometuksen lisäksi otamme kuvia ihan vain omaksi muistoksi, mutta vaikka alla oleva kuva oli tarkoitettu omiin arkistoihin, niin oli se jotenkin niin symppis niin laitetaan nyt blogiinkin 🙂 Essi <3
 
Seura ainakin oli kyseisenä päivänä mitä mahtavin, kiitos tytöille koko viikonlopun kestävistä nauruista!
 
Kuvat: Honor 8.
 

9 Responses to “Brunssi: EL FANT”

 1. Anonyymi says:

  Sä et ole kasvissyöjä, jos syöt kalaa. Tiedät sen varmasti itsekin.

 2. Anonyymi says:

  En tiennytkään, että kala on kasvi 😮

 3. Anonyymi says:

  KYLLÄ KALA ON KASVI

 4. Anonyymi says:

  Jes tälläiset on parhaita!

 5. Itse olen kasvissyöjä, mutta koska pääruokaan kuului tuona päivänä kala, niin minun kohdalle ei tarvinnut muutoksia kuitenkaan tehdä.

  Kasvissyöjät ei syö eläimiä. Jätitikö kalan syömättä siis vaan? Vai tarkoititko sanoa että olet semivegetaristi tai pescovegetaristi?

 6. Anonyymi says:

  mistä lähtien kala on kuulunut kasvisruokavalioon?
  nää on kyllä kivoja nää sun ravintola-arvostelut, mukavan rehellisiä!

 7. Anonyymi says:

  Vaikuttaa hienolta paikalta☺ja hyviä ruokia varmasti😊hinta on juu tosi korkea verrattuna siihen kun oon ollu monesti brunssilla Vantaalla jossa sitä saa 2€:lla tosi iso pöytä mitä vaan Suolaista,makeaa,Lämmintä ruokaa. Niin paljon ruokaa kun jaksaa syödä ja kotiinkin saa mukaan. Suosittelen sitä paikkaa!siinä tulee syötyä monen päivän ruoat.Mut juu hyvä postaus vois joskus kokeilla,paitsi melkeen mistäkään noista en pidä.

 8. Sini says:

  Vastaan nyt tähän ekaan vain, ehkä jälkeenpäin kommentoineet huomaavat tästä.

  Kasvissyöjiä on monia erilaisia, tiedät sen varmasti itsekin. En nyt kuiteskaan missään vaiheessa ole väittänyt olevani vegaani. Olen monesti sanonut, että en syö mm. lihaa/kanaa, mutta esim. kala ja luomukananmunia syön. Myönnän, en ehkä tätä blogissani ole sanonut, mutta kyllä, kuten alempana sanottiin, olen "semivegetaristi" tai pesco, tai lakto-ovo.

  kuitenkaan tän tekstin ei ollut tarkoitus tuoda esille mun ruokavalioo, vaan ravintolan mahdollisuutta muuttaa menua. voisi lukijatkin vähän antaa krediittiä, että ehkä kuiteskaan kirjoittanut "koska pääruokaan kuului tuona päivänä kala, niin minun kohdalle ei tarvinnut muutoksia kuitenkaan tehdä", siinä ajatuksessa, että en tiedä kalojen olevan eläimiä. tässä vaiheessa kuvittelin kaikkien ymmärtävän, että en ole vegaani. näköjään, jengi oikeasti pitää mua niin vatipäänä, että en tätä tajua, pitää ensi kerralla vääntää kaikki rautalangasta.

  itseäni vaan kummastuttaa, miksi esimerkiksi kuja ravintolan arvostelussa, missä sanoin olevani kasvissyöjä, niin kukaan samat kommentoijat eivät reagoineet mun halloumi purilaiseen mitenkään, missä ihan samalla tavalla on juustoa, eli eläinkunnan tuotteita. koen sen menevän samaan kastiin, kun tässäkin. mainitsin olevani kasvissyöjä, mutta en millainen.

  tuntuu, että jos jotain eläintuotteita syö, mutta sanoo itseään kasvissyöjäksi, tämä aiheuttaa kauheasti tuntemuksia ihmisissä. peace.

Kommentoi