ASIA, JOSTA EI SAISI PUHUA

17.10.2016
 
Oon jo hetken miettinyt, että tulenko koskaan kirjottaimaan tätä postausta, mutta jälleen viime aikaiset tapahtumat ovat saaneet mut turhautumaan niin pahasti, että ihan sama. Saatan saada vihat niskoilleni ja menettää seuraajia, mutta pari asia on nyt sanottava.
 
Musta tuntuu, että tämä koko aihe on jotenkin tabu. Nimittäin se, että seuraajista tai “faneista”(itse vihaan käyttää tuota sanaa kun kyse on minun seuraajista, mutta totuus on, että sitä suuri osa on), ei tartte aina tykkää. Mulla on jotenkin alusta asti, kun mua alettiin enempi tunnistamaan ja seuraamaan, ahdistanut jollain tasolla tämä tube-maailman fanihysteria, ja ajatukset kaikkeen siihen ovat olleet tosi ristiriitaiset. Seuraajat on ne, jotka pitää pinnalla, ja mahdollistavat, että tätä hommaa pystyy tekemään, mutta tosi usein ne myös oikeasti ihan kirjaimellisesti he suututtavat, vaikka eivät itse tietoisesti pahaa tarkoittaisivat.
 
Mietin monta kuukautta, että onko ongelma minussa, että en vaan osaa ajatella näiden nuorempien seuraajien lailla, kun itse en koskaan fanittanut ketään, tai en näe itseäni toisten silmin. Vedin happea, ja koitin olla ymmärtäväinen. Itse tuotan kokoajan lisää sisältöä, ja seuraajat kasvaa, niin pitäähän mun sitten kanssa kestää suosion tuomat varjopuolet. Kun itse haluaisi vaan kuvailla videoita ja kirjoittaa blogia, ilman että mua fanaattisesti seurattaisiin kaduilla. Tämän takia esimerkiksi en enää oikeastaan viihdy Helsingin keskustassa, ja en tykkää snäppäillä siellä ollessani. Ja toiseen suuntaan, tykkään kauheasti olla ulkomailla missä voi kulkea rauhassa ja kuvailla, ilman että kukaan tunnistaa.
 
Mulle on kanssa tosi tärkeetä, että en tällä postauksella halua yleistää. Seuraajia on joka lähtöön. On omanikäisiä, jotka laittavat asiallisia viestejä, sit on nuorempia faneja, jotka osaavat myös käyttäytyä. Ja myös niitä, jotka vaan seurailevat, eivätkä ole mun kanssa tekemisissä millään tavalla. Mutta oon viime aikoina totaalisen kyllästynyt siihen, että osalta näistä on täysin mennyt ohi mikä on sopivaa käyttäytymistä ja mikä ei. Se, että kotiosoitteet selvitetään, ja tullaan pimputtelemaan oven taakse. Tiedän, että ei niiden selvittely ole vaikeaa, kun itse kuvannut nettiin oman elämänsä, ja kertonut asuinalueen, mutta millään tavoin se ei oikeuta, että tunkeudutaan lukittuun rappuun ja rikotaan kotirauhaa. Syyksi sitten laitetaan viestiä perään “halusin vaan tutustua suhun”. Ei, noin ei tutustuta kehenkään ihmiseen, se on vaan todella ahdistavaa ja luotaan työntävää. Miten jonkun mielessä, edes lapsen, tai teini-ikäisen, voi oikeasti olla semmoinen ajatus, että kukaan haluaa tuntemattomia kutsumatta kotiinsa. Tämä esimerkki nyt varmaan oli aika itsestäänselvyys. Mutta mua ei myöskään häiritse, jos mut nähdään kadulla, ja joku haluaa tulla moikkaa ja ottamaan yhteiskuvaa. Mikä mua häiritsee, on että jos vähäänkään näkyy jossain snäpissä missä päin kuljen, niin selvitetään ravintolan/toimiston/ihan sama minkä osoite, ja tullaan ulkopuolelle odottelemaan, että lähden sieltä pois. Tässä se nyt tulee, ehkä mä vaan oon kauhea narttu ja ilkeä ihminen, mutta ei, en tykkää sinusta, jos teet näin. Se on stalkkaamista, ja en enää sellaisille seuraajille jaksa edes esittää, että JEE, kiva kun tulitte “moikkaa”. Ja voin sanoa, että jos joku jonka oikeasti tunnen, esimerkiksi ex-poikaystävä, käyttäytyisi näin, selvittäisi olinpaikan, odottaisi ilmestymistäni, häiriköisi, ei sitä katsoisi läpi sormien. Miksi se sitten on ok, että tuntemattomat tekevät niin? Siitä pitää tykkää, koska ne ovat seuraajiani?
 
Ja edelleen painotan, siellä ruudun toisen puolella teitä on joka lähtöön. On niitä, jotka tuovat ihania kirjeitä, jotka on ajatuksella kirjoitettu, ja aidosti rakastan lueskella sellaisia. Ja niitä, jotka tulevat moikkaa ja haluavat jutella. Mutta se, että pakonomaisesti vahtii joka ikisen tubettajan tekemisiä, ja ryntää paikalle vaan halutakseen yhteiskuvan, siitä en tykkää. Ja kun monia ei edes kiinnosta vaihtaa kahta sanaa, tärkein vaan että saa kuvan, sitten rynnitään pois. Tai toinen ääripää, moni luulee sitten oikeasti “tuntevan” minut, ja että olisimme oikein kavereita, ja viestejä pommitellaan perään kuinka “ihanaa oli nähdä rakas ystävä, kun ollut ikävä”.
 
 
Tubeconin jälkeen aloin näkemään asiat kirkkaammin. Huomasin, että en kuulu joukkoon. Ekanakin olen suurinta osaa tubettaja-kansaa paljon vanhempi. Siellä monet (ei kaikki, mutta monet) oikein paistatteli siinä huomiossa mitä saivat, lasten kiljuessa heidän nimeensä. Mitä kovempaa heille huudettiin, sitä enemmän starat innostuivat. Eli faneille on annettu vahvasti käsitys, että sitä “me” haluamme. Noh, valitettavasti mä en siihen kastiin kuulu, ja harkitsen vakavasti, tulenko enää koskaan osallistumaan kyseiseen, tai samankaltaiseen tapahtumaan. Mikä on harmi, koska itsekin haluan nähdä seuraajia, ja antaa teille mahdollisuuden tapaamisiin, kun niitä toivotaan, mutta tuntuu vaan että koko hommasta on lähtenyt järki. Yleisesti koko toi maailma vain ahdistaa mua. Haluan vain tehdä tätä, kuvailla juttuja, muuttaa harrastuksen ammatiksi, ilman että ihmiset oikeasti ahdistelee. Ja tiedän, että muilla tubettajilla tämä ilmiö on vielä pahempi, kun die-hard fanit ovat käyneet erittäin sekopäisiksi.
 
Tässä on vaan se harmi, kun esimerkiksi Tubeconissakin oli useampi henkilö, joka jäi mieleen, että oottepa te ihania. Jotkut oikeasti seurailleet pidempään, odottaneet näkemistä, ja juttelivat niin kivasti. Ja jotkut tulee kadulla/festareilla/baarissa moikkaamaan, ja saattavat vaan jutella, ei yhteiskuvia tai nimmareita, vaan tulevat rennosti rupattelemaan, niin se on ihanaa. Tämän takia en ole halunnut tästä koko asiasta kummemmin avautua, koska en halua antaa käsitystä, että vihaisin seuraajiani, koska asia ei todellakaan niin ole, ei lähellekään.
 
Mulle on myös moni sanonut, että olen liian vanha tähän hommaan. En tiennytkään, että Youtubessa on joku ikärajoite, että minkä ikäiset siellä saa sisältöä tuottaa. Tästä samasta syystä, olen monesti sanonut, että olen melkein 28-vuotias, tuotan juuri sellaista sisältöä, mitä haluan, enkä suuntaa videoitani, tai käytöstäni lapsille. Se on sit vanhempien tehtävä katsoa, mitä lapsensa sieltä netistä seuraa. Mutta joo, välillä itsestä tuntuu että olenkin liian vanha. Vaan koska mun elämään ei oikeasti tuo lisäarvoa, että mua puolet nuoremmat seurailevat kadulla. Mun ei tarvitse enää leikkiä “suosittua”. Voin sanoa, että meidän kaveripiirissä, missä kaikki ovat oikeasti aikuisia, ketään ei kiinnosta mun seuraajamäärät, vaan jokainen, minä mukaan lukien, tiedostetaan millä oikeasti on merkitystä elämässä. Tubeconin jälkeen olinkin todella innoissani, kun pääsin näkemään +30 vuotiaita ystäviäni, tuntui että maailma, jossa olin viettänyt pari päivää, ei edes ollut todellinen, vaan halusin takas normaaliin.
 
Kun sitä mä nyt vaan olen, normaali Sini, joka ei vieläkään usko kadulla kävellessä, että jengi tunnistaa mua. Tai unohtaa, että kymmenet tuhannet katsojat ovat oikeasti ihmisiä, eikä vain lukuja. Ja kyllä mua saa tunnistaa, katsoa pidempään kun tulee vastaan, en vain ajattele, että mussa on mitään fanittamisen arvoista, ja siksi olisi kivaa, että vuorovaikutus seuraajien kanssa olisi just sitä, normaalia. Ei kiljumista, ei itkemistä, vaan aitoja kanssakäymisiä ihmisten välillä. Ehkä mä vaadin liikaa, ja enhän mä näille asioille välttämättä yhden blogipostauksen voimin mitään mahda, mutta tämä vaan on mun kanta. Kerron avoimesti, mistä tykkään ja mistä en. Yleinen käsitys on se, että blogiin/videoihin saa kommentoida kaikennäköisiä törkeyksiä ja mitä haluaa, mutta god forbid, että itse bloggaaja koskaan sanoisin mitään pahaa toisesta osapuolesta. Joku varmaan taas nillittää, että tämän myötä luulen itsestäni liikoja tai olen ylimielinen, mutta mun tyyliin ei oikeastaan koskaan ole kuulunut esittäminen, ja enää en jaksa esittää, että pidän siitä, että laumat seurailevat mua/meitä kadulla, ja sanon sen suoraan. Toivottavasti ymmärtävät.
 
Mua ei tartte tämän jälkeen pelkää, saa edelleenkin tulla moikkailee ja pyytää kuvia, mutta muistetaan jättää kanssakäyminen siihen. Seurailut ja häiriköinnit vaan kun ei saa mua tykkäämään teistä enemmän, päinvastoin 🙂
 

 
Kuvat: Reykjavik, Islanti, toukokuu 2015. Ottanut Essi.
 


130 Responses to “ASIA, JOSTA EI SAISI PUHUA”

 1. Anonyymi says:

  Todella hyvin kirjoitettu! Olen itse harrastuksen/ammatin (raja on tässä perin häilyvä) osalta esiintynyt julkisuudessa ja saanut sen myötä huomata, kuinka ihmisten asenne suorastaan vääristyy kun jonkun fasadi tulee tutuksi lehdestä tai televisiosta. Minulla(kin) on oikeus yksityisyyteen vaikka kasvot olisikin näkyneet vaikkapa haastattelussa, se kun ei oikeuta henkilökohtaisen puhelinnumeron esiin kaivamiseen, häirikkösoittoihin tai ikkunan takana kärkkymiseen. Samaistun kirjoittamaasi, se on vain ahdistavaa ja ärsyttävää. Itse olen vielä sen verran kiltti, että yritän aina hymyillä vain nätisti takaisin, vaikka vituttaisi kun oma rauha viedään.
  T. E

 2. Riina O says:

  Moi! Oli pakko tulla kommentoimaan vaikka sitä en oikein ikinä tee! Sulla on ihan mieletön blogi. Sun blogi on siitä niin mahtava kun se on aitoa sua. Minä tykkään siitä kun oot vanhempi bloggaaja kun nää teinit. Niiden videoita en jaksa todallakaan katsoa. Jos tekisit lastenvideoita niin niitäkään en katsois! Arvostan niin paljon sun aitoutta ja rehellisyyttä. Tää tubetushomma on mennyt niin yli ja tuntuu et kaikki on epäaitoa! Tää on hyvä teksti ja voi hyvä luoja jos tästä aletaan mussuttamaan! Minä en seuraajana ainakaan mihinkään lähde!!

 3. EVE says:

  Täälä seuraaja joka on kohta 25v eikä kommentoi ikinä mut nyt oli pakko :Dkun oon kattonu siun tai Ainon snäpistä että jotkut käy pimpottaa ovikelloo tai seuraa jossai kaupungilla minne meet nii väkisinkin tulee mieleen että miten ihmiset ei ymmärrä että tekin ootte ihmisiä ketkä haluaa olla rauhassa omassa kotonaan tai kaupungilla kamujen kaa. Te varmaan pyytäisitte jo te joitain kotiinne haluaisitte. En tiedä onko tämmöiset seuraajanne minkäikäisiä mutta miun mielestä aivan todella epäkohteliasta. Ja tosi hyvä et kirjotit asiasta postauksen, toivottavasti tämä osa seuraajasista lukevat tämän ja tajuavat mistä on kyse ja kunnioittavat sinua. Minusta kunnioitus ihmistä kohtaan jota "fanittaa"/seuraa pitäs olla se ykkösjuttu! 🙂 Mukavaa syksyä Sini!

 4. Salminen says:

  Kiitos Tästä kirjoituksesta! Kerrankin joku on aidosti ja oikeasti rehellinen näistä asioista. Mulle ei tullut sellaista kuvaa, että olisit jotenkin muiden yläpuolella tai, että olisit ärsyttävä ämmä. Tää oli se aito ja oikee rehellinen kirjoitus aiheesta. Kiitos siitä. Oon 22v nainen. Ja oon miettinyt juuri tuota, että eikai nyt oikeesti ketään nauti siitä, että fanit stalkkaa jokaista liikettä mitä teet. Arvostan sua vielä enemmän tän postauksen myötä. Oot aivan huikea persoona ja kiitos siitä, että tuotat sellasita sisältöä jota aikuistenkin on kiva katsoa. 🙂 <3

 5. Anonyymi says:

  Musta tuntuu et vloggaajissa on iso joukko ihmisiä, jotka ajattelee täysin samalla tavoin muttei halua tuoda sitä julki juurikin seuraajien menettämisen pelossa. Oot yks harvoista suomalaisista tubettajista keitä seuraan, just ton takia että et ns. kerjää seuraajia mielistelemällä ja yrittämällä miellyttää mahdollisimman monia. Mua henk.koht. melkeen ällötti seurata tubeconia, tuli sellainen olo että tubesta oikeen halutaan tehdä lasten juttu, se kiljuminen ja koskettelu oli jotenkin tosi ahdistavan näköistä. Oudointa oli juurikin se et monet tubettajista tuntuivat nauttivan siitä.

 6. Anonyymi says:

  Todella hyvä kirjoitus! Tää oville tuleminen mistä valitettavan moni tubettaja tai bloggaaja on joutunut sanomaan on kyllä ihan käsittämätöntä pitäis kyllä olla selvä ettei kenenkään oville tulla!

 7. Anonyymi says:

  Tää oli tosi hyvä postaus ja mun mielestä aihe josta kuuluu keskustella. Hyvä sä! oot rohkee

 8. Suusuli says:

  Mä oon vasta hiljattain ruvennut seuraamaan YouTubesta videoita,vasta kun löysin Uinon blogin niin sen kautta,enkä oo tajunnut että siinä pyörii tälläinen hysteria 😮 Tsemppiä vaan sulle,varmasti välillä raskasta.

 9. Anonyymi says:

  well said! tää postaus oli jotenki superhyvä ja tärkee. Osaat muotoilla ja kirjottaa asiat tosi hyvin, nii helppolukuista tekstiä. Huippu blogi, keep going girl! ja noi kuvat tho

 10. Anonyymi says:

  Oot niin ihana ku oot ihan jalat maassa ja aito. Oon itekki huomannut, että jotkut tubettajat paistattelevat huomiossa ja nauttivat massasta ympärillään. Minusta koko fanitus asia on ylipäätään tuntunut hiukan vastenmieliseltä. Ehkä en ymmärrä sitä koska en ole ikinä fanittanut ketään mitenkään intensiivisesti. Mahtavaa, että uskalsit ottaa asian puheeksi!🎉

 11. Anonyymi says:

  Hyvä kirjoitus. Ja ei et ole liian vanha tekemään sisältöä tubeen. On kiva, että meille +25 vuotiaille on myös jotain videoita. Jatka samaan malliin. 🙂

 12. Iitu says:

  Tää oli tosi asiallinen postaus ja erittäin hyvä, että otit asian esille! Oon ite aivan kauhuissani kuunnellu näitä juttuja kun ihmiset tulee pimputtelemaan ovikelloa ynm. Ja sit sanotaan, että no kyllä se pitäis kestää..

 13. Veera says:

  Hei!

  Tämä kiteytti sanoiksi sen mitä itsekkin tulee pohdittua sillointällöin. Olen seurannut "suomitubea" oikeastaan sen muutaman vuoden, kun se on ollut pinnalla, mutta en koskaan ole ottanut yhteyttä keneenkään. Eli kuulun selvästi näihin hiljaisiin sivusta seuraajiin, mutta nyt on pakko sanoa että hyvin nostettu pinnalle tämä aihe. On todella outoa, jos jäät ainoaksi joka tästä stalkkaamisesta ja ylifanituksesta mainitsee. Ja siinä meissä on selvästi jotain samaa, että fanitus-aikakausi on mennyt aivan ohi. En itse ole yhtäkään Tubecon tai Meet&Greet; koostetta pystynyt katsomaan, sillä se seuraajien sairaalollinen huutaminen ja itkeminen on ihan hirveetä nähtävää.
  Kaikki me ollaan vaan ihmisiä.

 14. Anonyymi says:

  Ekaa kertaa ikinä sulle mitään missään kommentoin, mutta nyt oli pakko. Oon ihmetellyki miten ihmeessä oikein jaksat näitä lapsifaneja ja koko tubecon näytti tälläselle lapsivihaajalle ihan helvetiltä (sori lapset.) Ihan syystäkin siis "rageet" ja ite en kyl pystyis.
  Ja sit vielä kukkasia, oot ihan huippu ja iiihanan erilainen, jos ikinä tavataan niin lupaan heittää highfivet ja lähtee menee. 😀 t. 22v hiljainen seuraajasi.

 15. Laura Telledius says:

  Wau Sini! Taas kerran upeaa tekstiä, mikä pistää oikeasti miettimään. Oon samaa mieltä tästä että tää"tube/somehysteria" on karannut totaalisesti käsistä, milloin ruvetaan seurailemaan kotiin tai ylipäätään kaupungilla, ei varmastikaan tunnu mukavalta. Ihanaa myös että avaudut aiheesta, kun monet vloggaajat/bloggaajat on valitellut siitä kuinka heitä on seurattu kotiin! Keep up the good work ♥

 16. Anonyymi says:

  Asiallista tekstiä Sini.

 17. Sini says:

  jep älä… joo ja monesti miettii mitä saa näille lapsille sanoa, ettei kohta tule vihaiset vanhemmat oven taakse kolkuttelee… varsinkin mm. näissä kotirauhan rikkomis tapauksissa..

 18. Sini says:

  kiiitos paljon 🙂

 19. Sini says:

  jep äinpä, paljon antaa itsestään, sit on pokkaa vielä viedä viimeisetkin yksityisyyden rippeet, että kotonakaan saa olla rauhassa. onneksi kuiteskin suurin osa on nuoria, alkaisi mennä jo tosi pelottavaksi jos täysi-ikäiset aikuiset käyttäytyisi näin. ja nimenomaan, jos "fanittaa", miksi ei halua kunnioittaa. you said it..

 20. Sini says:

  juu en todellakaan nauti, oon monesti sanonutkin, että mieluummin vähemmän seuraajia, kuin sitten se että stalkataan jokaista liikettä..valitettavasti uskallan sanoa ääneen, että ei kaikki seuraajat vain ole kivoja. mutta tämä myös minun mielipide, jotkus taas arvostavat näitä true faneja, jotka antavat niin paljon itsestään idoliensa takia.

 21. Sini says:

  on todellakin, tiedän pari erittäin hyvää esimerkkiä, mutta en mainitse nimiä. yksi mua ERITTÄIN paljon nuorempi, ja yksi vanhempi, eli ei se ikäkään aina ole se tekijä. joo ja tubeconia psyykataan tosi paljon, moni paikalla olijoista oli hiljaa kunnes kamerat tai kännykät otettiin esiin ja heitä kuvattiin. halutaan antaa se massa hysteria kuva. omasta mielestäni myös tapahtuman järjestäjät haluavatkin antaa tämän vaikutelman, että tapahtuma vaikuttaisi "isommalta".

 22. Sini says:

  jep, ja esimerkiksi jos ollaan ainon kanssa jossain pr-toimistolla hetken aikaa, tai syömässä, mennyt oikeesti siihen, että ulkopuolella odotellaan jo. voin sanoa mua alkaa se kyrpii niin nopsaa, että ei tee ees mieli seuraajia edes moikata, ja eihän koko asetelman pitäisi mennä noin. että omista "faneista" ei tykkää ollenkaan. monestihan snäppäilenkin Helsingin keskustassa lentokonetilassa, ja julkaisen niitä tasaisesti jälkikäteen, eli esim. Kampissa otetut snäpit näkyvät muille vasta kun en siellä enää ole. huoh 😀

 23. Sini says:

  jep, tälläistä välillä, ite ottanut kyl tavoitteeksi puhua asiasta esim snäpissä mahdollisemman vähän, koska olen huomannut jos jostain valittaa, se antaa vaan pökköä pesään, kun seuraajat haluavat sen huomion, että heidät edes mainittaisiin, niin menee aina vaan pahemmaksi. raskasta joo, mutta onneksi ei kuiteskaan maailmaakaatavaa, on joillakin vaikeempaa 😀 enemmänkin vaan ärsyttävää ja stressaavaa..

 24. Sini says:

  kiiitos! jep, iski taas kaukokaipuu näitä katsoessa, ja puhumattakaan tosta kylmänsävysestä pidennyspehkosta 😀

 25. Sini says:

  thanks! juu ei, muutenkin ihminen joka kamppailee ahdistuksen kanssa, on tää ylimääräinen huomio ollut vahvasti esillä nykyään psykiatrin kanssa keskustaltaessa. no siitä ei enää eroon pääse, niin täytynyt vaan vältellä julkisia paikkoja enemmän. onneksi kalliossa saan olla suhteellisen rauhassa 🙂 ei nää hipit ja hipsterit mua tunnista :'D mut itelkin jotenkin jännä, kun ei vaan osaa päästä tohon ajatusmaailmaan, kun edes mitään musiikkitähtiä koskaan junnuna fanittanut. epäilen, kun nykyään snäppien ja periscopejen myötä on vaan niin paljon helpompi päästä käsiksi ja lähellä idoileitaan, niin on helpompi unohtaa rajat..

 26. Sini says:

  hahah en olekkaan xD onnekseni siellä myös vanhempia seuraajia katselee 😀 kiitos!

 27. Sini says:

  kiitos! jep.. ja jotenkin vielä ymmärrän, että etsitään kaupungilla käsiin, kun haluaa nähdä, mutta ajattelin nyt vaan ilmoittaa että minä en siitä tykkää 😀 siinäpähän saa sit ite miettiä millaisena haluat tämän somettajan näkevän sinut..

 28. Sini says:

  jep.. ja pakko siis tubeconista kyllä sanoa, että oli se päivä tietyin määrin kivakin. suomessa on kivoja nuoria tubettajia, joiden kanssa mulla ei oikeestaan iän takia ole paljoa yhteistä, niin tää tapahtuma kyllä oli kiva tapa nähdä niitäkin, ilman että tilanne olisi kenellekkään "epäluonnollinen", jos ymmärrät mitä haen takaa 😀 esim pinja ja tuure on 13-14-vuotiaita, ihania pikkuisia, mutta mitäs me muuten niiden kanssa tehtäisi 😀 eli oli posiitivistakin, ja tottakai seuraajien näkeminen oli kivaakin, mutta oli siinä hetkittäin ihan kala kuivalla maalla olo…

 29. Anonyymi says:

  Moi Sini. 🙂 Tässä syy miksi itse en ikinä ole aloittanut blogin tai videoiden tekemistä. Tykkään kirjoittaa ja kuvata videoita ja niitä onkin kasapäin tubessa piilossa. Tykkään siitä harrastuksesta, mutta en halua julkisuutta. Haluan elää rauhassa, ja siksi kirjoitukset ja videot on vain mun nähtävillä. Oot rohkee ja aito kun jaat elämääs kaikkien kanssa, jatka samaan malliin. Tää kirjoitus nosti mun ihailua sua kohtaan 🙂
  -Nella

 30. Sini says:

  hahahhahh :DD joo voin sanoa, että ahdistus ja jännitys oli sinne mennessä kyl suuri, en tiennyt tuunko selviämään, mutta palasinhan mä toiseksi päiväksi, niin ei se ollutkaan niin kamalaa. mut kyl ite rajoittaa aika paljon tota, että fanittaminen menee yli, esimerkiksi en ole koskaan snäpissä esitellyt saamiani kirjeitä tai lahjoja,ja en halua vaikuttaa epäkunnioittavalta, koska niitäkin on ihanan sympaattista lukea, jos ne on ajatuksella kirjoitettu, mutta jos niitä esittelee, antaa se muille syytä antaa niitä enemmän, ja silloin itse syötän sitä fanitushysteriaa mitä pakenen. olipa taas epäselvästi selitetty 😀 anywhoo.. k

  ja kiitos paljon, ehdottomasti tulet heittää high fivet :DD

 31. Sini says:

  thaanks! joo siis olisihan se jotenkin kaikille kivempaa että ihmiset vaan seurailisivat normaalisti, siellä SNÄPISSÄ, BLOGISSA, YOUTUBESSA, INSTAGRAMISSA, PERISCOPESSA kun noita kanavia teille tyrkytetään :DD se oikea elämä saisi sitten olla jokseenkin rauhassa..

 32. Anonyymi says:

  Samoja asioita olen pohtinut, vaikka kokemusta asiasta ei olekkaan, kun en julkisuudessa esiinny. En edes ymmärrä 'fanittamista', koska ajattelen että minä, sinä ja vaikkapa Antti Tuisku ollaan vaan ihmisiä. Ei sen kummempia. Jos sinut tai jonkun muun henkilön jota seuraan somessa näkisin, tulisin toki moikkaamaan. Koska pidän sinua/heitä mielenkiintoisina. Halaisin jos se kys. Henkilölle sopisi ja juttelisin vähän, tuskin ottaisin edes kuvaa. Ihmisten tapaaminen on mukavaa, mutta stalkkaaminen ja yli hypettäminen on todella turhaa mun mielestä. Tsemit sulle 🙂

 33. Sini says:

  noku just toi, ihana esimerkiksi blogia pitää, mutta kun en vain itseni takia sitä jaksaisi tehdä, eli propsit sulle kun löydät motivaatioo. ja siis tää onkin vähän se, että kuiteskin näitä seuraajia mistä puhun postauksessa, on prosentuaalisesti niiiiin vähän kaikista seuraajista, mutta kun ne tuovat itsensä kovin vahvasti esille, että välillä pitää itse sit tuulettuu 😀

  ja kiitos 🙂 ehkä säkin joskus rohkaistut ja katselet jospa sit muidenkin iloksi 🙂

 34. Sini says:

  ääh kiteytit ton niin hyvin sanoiksi! juuri tätä haen 🙂 kiitos!

 35. Anonyymi says:

  Sepä just, kun meitä hiljaisia kadulla moikkailijoita on varmaan paljon enemmän kun näitä fanaattisia stalkkereita, joita löytyy myös mun +20v ystäväpiirissä :D. Ja usein nää ihmiset on myös niitä, ketkä ei kestä lainkaan jos joku kyttää heidän tekemisiä ja menemisiä. Joissain asioissa ihmismieli on erittäin kummallinen…

 36. Sini says:

  äläpä, toikin on totta. mut siihen oon jo tottunut, että meihin esimerkiksi ainon kaa pätee eri säännöt, jotkut asiat mitä kaikki tekee onkin sit bloggaajilta aivan kauhistuttavia. tämän asian kanssa voin elää, mutta toisien asioiden kanssa en 😀

 37. Anonyymi says:

  Moikka Sini!
  Täälä kanssa yks täysikänen joka on niiiin onnellinen siitä, että edes yksi tubettaja tuottaa oikeesti täysin rehellistä ja aitoa sekä etenkin omannäköistään sisältöä. Välillä itteäni kyllästyttää niin nää tubettajat jotka tuottaa sellaisella "seuraajani on kaikki 10 vuotiaita" tyylillä. Esimerkiks sun tubevideot etenkin se uusin Spill your guts video oli niin viihdyttävä!! Just tollai matsku erottuu joukosta ja viihdyttää hyvin eri tasolla meitä vähän varttuneempia katsojia haha.
  Jatka samaan malliin ja pysy aitona ittenäs just tollasena!!
  You rock <3

 38. Sini says:

  thaanks! jep, ihan kun multa ei olisi pyydetty satoja kertoja "whats in my bag" ja "ostosten esittely" videoita, mut päätin kauan sit et teen vaan semmoisia videoita, mitä itsekkin haluaisin katsoa 😀 ja puhumattakaan montako ilmasta rättiä olisin saanut lukuisilta eri nettikaupoilta tai kaiken maailman laihdutuskahvi kuureja, mutta kun en mä oikeasti sellaisia videoita aio tehdä 😀 nehän kiinnostais monia, ja varmasti tilaajat kasvaisivat nopeammin, mutta not my style 🙂

 39. Riikka says:

  Oon niin samaa mieltä! Mitä tulee kotirauhanhäirintään ja tohon seuraamiseen.. tajuaakohan ihmiset koskaan lopettaa? Itse oon joutunut tuon häirinnän "uhriksi" ja voin suoraan sanoa, ettei koti oo mulle enää turvallinen paikka. En siis ole millään tapaa suosittu mediassa tai missään muuallakaan, ihan normi kaduntallaaja vain.

  Kieltämättä tuo fanittaminen menee hitusen liian pitkälle.. Itsekään en ymmärrä sitä, miksi pitää itkeä tai olla hysteerinen, kun vois ottaa ihan iisisti ja jutella ns. kaverillisesti asioista. Kovasti oon itse oottanut, että pääsisin sun kanssa jutustelemaan, mutta ei vaan oo vielä sellasta tapahtumaa tullut, johon oisin päässyt. Ehkä vielä joskus!

  Oot vahva nainen, sen sanon. On rohkeeta ottaa tällanen asia esille, kun eihän näistä oikeastaan pihahdeta.

  Kivaa syksyn jatkoa sulle! <3

 40. Sini says:

  heii kiitos sulle! :') ehkä näämme vielä 😉

 41. Anonyymi says:

  Mielettömän hyvä postaus! Ja varmasti moni muukin tubettaja on sulle jopa kiitollinen tämän myötä, että uskalsit sanoa. Uskallan väittää, että et ihan ainoa ole, joka näin ajattelee.
  Oonkin aina miettinyt tällaisena tavallisena tallaajana, että millaista se oikeasti on kun seuraajamäärät on noin huikeat mitä sullakin on. Ei varmastikaan mitään ruusuilla tanssimista ihan aina. Musta on älyttömän kiva seurailla sua ja niitä juttuja mitä sä itse tahdot meille jakaa, ei tule mieleen lähteä kaivamaan lisää tietoa. Ja voisin itsestäni hyvinkin kuvitella, että baarissa tulisin just nimenomaan vaan rupattelemaan enkä pyytelemään nimmareita ja yhteiskuvia, sitä kulttuuria en oo oikeen koskaan ymmärtänyt… 😀
  Ja tuosta kun sanoit, että et tykkää kaikista seuraajista. Hei, se on aika tosi normaalia! Sullakin paljon seuraajia ja kun miettii ihan muutenkin elämää niin ainahan tulee niitä ihmisiä vastaan, joista ei tykkää…. Kaikkien kanssa ei vaan synkkaa tai tule toimeen. Normaalia, vaikkakin ehkä vähän kummallista että näissä tapauksissa se toinen osapuoli kuitenkin "fanittaa" sua.

 42. Anonyymi says:

  Rohkea teksti Sini! Musta on tosi hienoa että otit tämän arkaluontoisen, mutta sitäkin tärkeämmän aiheen esille. Suomituben ympärillä vallitseva hysteria on näin hiljaisen 27-vuotiaan sivustaseuraajan roolissa vaikuttanut todella oudolta… Ja vielä kamalampaa on se että teidän tubettajien kotirauhaa häiritään. Paljon jaksamista asian suhteen, en voi edes kuvitella miten ahdistavalta tuo kyttäys tuntuu ja miltä tuntuu rajoittaa elämää lasten fanaattisuuden vuoksi. Toivottavasti fanius kehittyisi toisenlaiseen suuntaan kuin mihin se nyt on menossa…
  Täytyy vielä kyllä sanoa että vaikka seuraan sua kaikissa someissa, niin sun blogissasi on "sitä jotain" ja siitä tykkään ehdottomasti eniten 🙂

  -Anna

 43. Anonyymi says:

  Hei musta on ihan mahtavaa, että avauduit asiasta! Rehellisesti ja suoraan puhuminen yleensä tuottaa tulosta ennemmin kuin se, että jättäisi puhumatta. Ainaki olet yrittänyt nyt tehä asialle jotain ja se on hyvä! Toivottavasti tilanne rauhottuisi, hyvää syksyn jatkoa Sini 🙂

 44. Anonyymi says:

  Taalla on yksi ulkomailla asuva 24v hiljainen seuraaja, en ole ikina aikasemmin mihinkaan kommentoinnut, mutta nyt taytyi. Tama oli erittain hyva kirjoitus ja toivon, etta se laittaisi seuraajia ymmartamaan, etta miten pahasti jotkut heista ylittavat rajan. Jos mietin tuollaista omalle kohdalle niin olen varma, etta mulla menisi hermot erittain nopeasti, joten hatunnosto sulle, etta pystyt suhtautumaan tahan asiallisesti ja rauhallisesti.

  En seuraile paljoa suomitubettajia, mutta tykkaan paljon sun kanavasta ja blogista, so just keep it up!

  Kiitos paljon hyvasta blogista ja youtube kanavasta. 🙂

 45. Anonyymi says:

  Äärimmäisen harvoin mitään kommentoin, mutta nyt tekee mieli kirjottaa.

  Oon samaa mieltä monen muunkin kanssa, että sua on ihana seurata blogissa ja someissa koska oot niin aito. Uskoisin, et se aitous kumpuaa juurikin sieltä ettet "välitä" kuinka moni sua seuraa tai et tee sisältöä ketään tietttä ryhmää varten. Sillon hommasta monesti katoaa se aitous kun halutaan pääasiassa vaan miellyttää.

  Mää oon jotenkin ihan pöyristyny tuosta, että jengiä oikeasti tulee oven taakse tai seuraa sua julkisilla paikoilla. En edes tajunnu, et Suomessakin voi olla sellasta. Toivon et jokainen joka tuommosta on tehny niin menis nyt vähän itteensä ja miettis että mihinkäs se järki on nyt hävinnyt..

  Ei tainnu pointtia tässä hirveesti olla. 😀 Halusin vaan kertoa, että olet "some-henkilönä" tosi mukavaa seurattavaa näin "aikuisenkin" (24v) mielestä. Toivottavasti et lopeta!

  Ps. Pari kertaa kun oon Helsingissä ollu käymässä, oon nähnyt sut ohimennen, ja miettiny pitäiskö tulla moikkaamaan. Sitten aloin ajatella, että enhän mää sua tunne enkä muitakaan tuntemattomia mee häiritteen. 😀

  Mukavaa syksyä. 🙂 -Suvi

 46. Anonyymi says:

  Täällä sun ikäisesi seuraaja joka kuuluu siihen "vaan seurailee, eikä ole sun kanssa tekemisissä millään tavalla" -kastiin. Nyt oli kuitenkin pakko tulla laittamaan kommentti kun kirjoitit niin hyvän tekstin ja hyvästä aiheesta. Arvostan sitä että olet rehellinen oma itsesi! Kivaa syksyn jatkoa sulle Sini 🙂

 47. Anonyymi says:

  Ei ole asiallista tietty tulla sun oven taakse kyttäämään jne. mutta ootko ite miettinyt ikinä noita sun snäppejen yms sisältöä? niissä on niin suuri ero ja ristiriita esim. näihin sun teksteihin, jotka oikeasti on hyviä ja mielenkiintoisia. noista snäpeistä tulee lähinnä myötähäpeä ja ne on super raskasta katsottavaa aikuiselle..

  niin mietin, että mikä sun pointti on niiden snäppien julkaisemisessa? oon kuitenkin ymmärtänyt, että suurinosa sun seuraajista siellä on lapsia, niin mille kohderyhmälle tuotat sitä sisältöä? aikuisille vai lapsille?

 48. Anonyymi says:

  En oo sun blogia ennen lukenu enkä ihan hirveesti kato sun videoitakaan mutta jostain syystä seuraan sua snapchatissa ja kun siellä mainitsit tästä postauksesta niin ajattelin käydä lukemassa. Ja olipa kyllä asiallista tekstiä!

 49. Sini says:

  jep, parin seuraajan kanssa just justkailtiinkin, että tavallaan tääkin on asiakaspalveluhommaa, ja pitäisi aina olla mukava sille "asiakkaalle", mutta eihän normaali esim. kaupanalalla kenenkään tarvitse kestää, että asiakkaat roikkuvat perässä kadulla 😀

 50. Inkeri Koski says:

  Just näin!! Oot kyllä niin ihanan aito ja rehellinen, vihdoin joku ottaa tän asian puheeks! Oon itekin monesti miettinyt että tubettajien fanittaminen menee jotenkin ihan yli. Tai teistä tulee ihan pakkomielteitä tosi nuorille lapsille. Oon ite 19 vuotta ja seuraan sua kaikkialla, mut vaikka ootkin ihan mun suosikkeja sosiaalisessa mediassa, niin ei mulle tulisi ikinä mieleen alkaa kadulla juosta sun perässä… Jotenkin ennemmin mietin että oispa siistiä tavata sut joskus ihan vaan koska oot niin hauska ja uskoisin että tultais hyvin juttuun. Ja että näkisit millasia seuraajia sulla myös on semmosten ylihypettävien lasten lisäks 🙂 – Inkeri

 51. Sini says:

  hei kiva kiiitos 🙂 joo en usko että rauhottuu, mutta toivotaan 🙂

 52. Sini says:

  nii aivan, mietinkin etä jos e nyt, niin jossain vaiheessa kuiteskin kiehuis yli ja avautuisin silti, kun touhu varmaan tulee vaan pahenee..

 53. Sini says:

  ooii kiiitos paljon :')

 54. Sini says:

  hei, ens kerralla ehdottomasti tuut repäsee hihasta ja moikkaa 😀 kiitos paljon!

 55. Sini says:

  kiiitos paljon ja samoin sulle 🙂

 56. Sini says:

  voi voi mistä edes aloitan tän kommentin kanssa. kiva hei kun laitoit, koska tuntuu että tosi vähän tulee näitä "negatiivisia" tänne blogiin, valitellaan vaan muuten vaan mutta ei tulla suoraan sanomaan.

  kyllä, mietin mitä laitan omaan someeni, koska itse ne julkaisen. tämänkin blogipostauksen tekstissä sanon erittäin selkeästi, että en aio esittää mitään mitä en ole. eli sun mielestä sen sijaan, että julkaisisin aitoa matskua itsestäni, muokkaisin sen juuri SINULLE sopivaksi. kuule meitä aikuisiakin on joka lähtöön, ja saan jatkuvasti palautetta yli 25-vuotiailta, ja jopa yli 30-vuotiailta naisilta, että tykkäävät musta just sen takia, kun en elä sillä tavalla mitä normaalisti ikäiseltäni odotetaan tai vaaditaan. kuitenkin sekin on ihan sama, koska palaan siihen että kaikkia kun ei vaan voi miellyttää, ja mua kiinnostaa nimenomaan se, että miellytän eniten itseäni. ja myönnän, välillä herään baari illan jälkeen, että olinpa taas rasittava ja kiva kun tän kattoo nyt vajaa 30k ihmistä,mutta silloinkin mietin, että mieluummin sit näin, kun että olisin siinä kastissa "bloggaaja ei myönnä käyttävänsä alkoholia ja kännäillevänsä, onpa ärsyttävää". oon monesti sen sanonut, se on oikeastaan ihan sama mitä teen, joku siitä jollain tavalla valittaa, koska mitenkään ei voi miellyttää kaikkia, enkä edes haluaisi.

  myös sanon sen, että ihmiset ovat erilaisia eri hetkinä. snäppi on mulle kanava, missä tuon enemmän höpsöä siniä esiin, ja siellä voi pelleillä. sun mielestä se siis tarkoittaa sitä, että en voi olla ollenkaan vakavempi ihminen koskaan, kun joskus siellä pelleilen? kyllä tämän ikäisenä olen myös aikuinen ja mulla on syvempiäkin ajatuksia päässäni, vaikka en niitä jaksa siellä snäpissä avata kaikille. sen takia pidänkin blogia, kirjoittelen niitä tänne. mulla on kuitenkin se oikeus ite päättää, mitä julkaisen missäkin. koen myös, että silloin jokainen saa itse päättää, että seuraako vaan niitä muun kevyitä juttuja vai esim vaan täällä näitä "aikuismaisempia". sama myös, haluaako katsoa sekoja videoitani YouTubesta, vai katsoa vaan reissukuvia instagramista, jos ymmärrät.

  jos sun mielestä mun blogi on tosi hyvä, mutta snäpit tosi raskasta katsottavaa, palaan tähän ikuisuus kysymykseen…miksi seuraat snäppejäni? jäisit vaan tänne sit lueskelemaan, etkä tekisi siitä omasta elämästä sen raskaampaa. itse olen ainakin lopettanut seuraamasta monta ihmistä snäpissä, koska en heidän sisällöstään tykkää, mutta saatan silti seurata mm. blogejaan. mutta palaan taas siihen, että meitä on joka lähtöön, ja tosiaan en todellakaan yritä miellyttää ketään, varsinkaan juuri sinua. vaan olen oma itseni. jos et tykkää, niin se ei oikeastaan ole minun ongelma millään tasolla. sinäänsä joka-ikinen mielensäpahoittajakin tuo yhden lisää katselukerran tai klikkauksen blogiin, oon aina miettinyt, että jos ei sisällöstä tykkää, miksi syöttää sitten "suosioo" toiselle henkilölle.

  pointti mun snäppien julkaisemisessa on, että teen just niin kuin haluan. asiasta en oikeastaan puhu missään ja snäpin tilastoja ei nää, mutta kaikissa muissa someissa suurin osa seuraajistani ei ole lapsia. tuotan sisältöä sellaisena kun olen, eli en mieti, että tämä täytyy olla sopivaa lapsille, mutta kuten olen sanonut, jokainen päättää itse seuraako. jos se sit on alaikäinen joka seuraa, vastuu on vanhemmilla, ei minulla.

  toivottavasti osasin nyt vastata kysymykseesi, koska "mikä on pointti snäppien julkaisemisessa" mun mielestä oli jotenkin oudoin kysymys ikinä. noh, julkaisen materiaalia minuna, en sellaisena mitä sinä tekisit, koska olemme eri henkilöt.

 57. Sini says:

  heii kiitos 🙂

 58. Sini says:

  joo, onneksi oon kuiteskin päässyt näkemään myös paljon niitäkin 🙂 voisi vaikka joskus tehdä vastapainoksi "ne ihanimmat seuraajatyypit" postauksen 😀 koskan niitä on onneksi enemmän… tuut ihmeessä moikkaamaaan jos joskus näet 🙂

 59. VP says:

  Täyttä asiaa! Oon ite aivan samaa mieltä, että tää homma on mennyt vähän yli ja ihmetellyt kun kukaan ei ota asiaa puheeksi. Hienoa, että uskalsit ottaa asian esille. Toivoisin asiasta myös videota ihan tuben puolelle, että asia tulisi isosti esille.
  Kiitos tästä!
  t. yksi seuraajistasi, 19v

 60. Anonyymi says:

  kotirauhan häirintä on ehdottomasti kiellettyä en edes tiedä kenelle tulee yhtäkkiä sellanen mieleen tai nimenomaan selvittää missä toinen asuu! Mutta eikö sulle oo tullu mieleen että selvität asiaa poliisin kanssa tai jonkun vastaavan jolle haluat siitä puhua,niin asiasta vois tulla loppu.😁? Emmä usko että nämä "lapset" niin ymmärtää omaa tekonsa ellei tule seurauksia siitä😃.. Ehkä sekin jo paljastaa ehkä liikaa että sanot et asut kalliossa☺mutta siis toivottavasti asia loppuis en toivo kenenkään kohdalla että näin tapahtuisi,kenelläkään ei ole sen jälkeen kivaa… jotkut mun ystävätki on häirinny tubettajaa,toivottavasti ne lopettaa sen kun saa lukea sun kirjoittaman tekstin😍😘

 61. Anonyymi says:

  Jos samat henkilöt tekee tätä stalkkaamista jatkuvasti, miksi et sano että seuraavana ilmoitat poliisille? Ainokin vaikuttaa olevan väsynyt tähän touhuun mutta ei silti kunnolla puutu siihen. Tai kävisi kunnolla ojentamassa ja jättäisi sen mukavan roolin pois viis siitä miten se vaikuttaa seuraajiin. Koti on sellainen paikka että sinne ei ole kenelläkään luvatta asiaa, oli bloggaaja tai ei.

 62. Anonyymi says:

  Täällä kans 24v seuraaja! Ensinäkin todella rohkea ja mahtava kirjoitus! Upeaa että asia otetaan esille ja onhan se myönnettävä, että youtubessahan ne lapset pyörii ja fanittavat…

  Itse melkein jätin blogisi lukematta, koska uino ei kuulu suosikkihenkilöihini ja kohde yleisö on nimenomaan alaikäiset, jopa lapset. Toivottavasti uino ei muuta sinua

 63. Anonyymi says:

  hyvä et joku uskaltaa sanoa tän ääneen! oot kyllä ihan oikeassa ja uskon, että ainakin vanhemmat seuraajat ymmärtää tän oikein hyvin, toivottavasti nuoremmatkin 🙁 ja mun mielestä et oo kyllä yhtään liian vanha, just kiva ko on vanhempaaki porukkaa ketä seurailla ja ihana ko sun jutut on kumminki semmosia pirteitä ja hauskoja eikä just semmosia "vanhemman" suusta tulevia vaan osaat silti ottaa rennosti ja hauskuuttaa vaikka ootkin vanhempi mitä muut vloggaajat yleisesti! älä ihmeessä ainakaan lopeta tubettamista, oot jotenki niin ihana ja aito persoona, sunlaisia kaivattais ehdottomasti lisää!

 64. Sini says:

  kiitos! ja katsotaan, oon koittanut pitää ton tubenkin vähän kevyempänä, että siellä enemmän hauskuutta ja täällä voin sit valittaa xD

 65. Sini says:

  tottakai on tullut, ja se yksi tapaus jossa tiesin kyseisen henkilöön ig kerroin kyllä, että jos uudestaan tulee se on poliisijuttu. mutta monesti lähtevät jo siitä että uhkaillaan poliisilla, mutta valitettavasti emmehän me tiedä näiden henkilöiden henkilöllisyyksiä. ei siinä oikeen auta itse mennä rappuun ravistelemaan lasta ja väkisin selvittelemään.. itsekkin kyllä ihmettelen miten jotkut isommat tubaajat, jotka saaneet selville henkilöllisyyden ja joutuneet paljon pahemman häiriköinnin kohteeksi, eivät ole tehneet rikosilmoituksia.

  ja oon jo ajat sitten päättänyt, että liiallisuuksiin en peittele asuinpaikkaani, sillä jos sitä salailee, rupee kaikki selvittelemään sitä kaksi kertaa kovempaa. sama tapahtui entisessä työpaikassani, kun en halunnut paljastaa,sen selvittyä sitä kommentointiin pitkin somejani ja huudeltiin periscopessa. kaikki ottaa rauhallisemmin kun ei salaile loputtomiin.

  onneksi kuitenkin oma yleisö on vain suomessa, tiedän, että ulkomailla tämä asia on paljon pahempi suurilla vloggaajilla, kun kodin edessä on jatkuvasti parkkeerannut lauma ihmisiä.

 66. Sini says:

  vastailin tähän tossa ylemmässä kommentissa, lukase siitä 🙂 mutta joo, voin sanoa että mukava rooli on näissä tapauksissa tippunut kauan sit pois.

 67. Anonyymi says:

  Mut niin se vähän menee mitä enemmän annat sitä enemmän viedään/halutaan. Muutenkin some ja siellä kaiken jakaminen heti on kuitenkin erittäin uus juttu ja vääristänyt monen fanittamisen. Se on harmi ettei nuoret ymmärrä sitä ja se on harmi että jotkut kärsivät siitä. Hyvä että tästä puhutaan, mut alkaa menee hermo siihen et vaan valitetaan et kohta mä soitan poliisit. No soittakaa poliisit tai menkää sanomaan ettei tämä ole ok. Kyllä ne sit ainakin ymmärtää. Ei lapset välttämättä ymmärrä, että jos henkilö jakaa melkein kaiken netissä nii miksei häntä voisi yrittää lähestyä, varsinkin kun te annatte siihen mahdollisuuden. Itsekään en ole koskaan fanittanut ketään, mut uskoisin, että jos 10vuotta sitten lapset olis tiennyt missä tuisku asuu niin sen ovella olisi koko ajan joku pimpottanut. Harmillista, mut taitaa olla sen julkisuuden huonoja puolia. 🙁

 68. Sini says:

  enköhän pysy itsenäni, vaikka ollaan parhaat kaverit ei me sama ihminen olla 🙂

 69. Sini says:

  hahha ihana kiitos 😀 <3

 70. Sini says:

  joo, oot aivan oikeassa, tosi hyviä pointteja. ja samaa mieltä olen, että lapset ei myöskään ehkä tajua, että kun jakaa paljon, ei kaikkea silti halua. tossa poliisien soittelussa vaan on ongelma, että tavallaan ei haluaisi tuottaa liikaa ongelmaa lapselle, joka kerran tehnyt virheen, mieluummin eka pelottelee niillä kytillä, ja sit jos ei lähe (yleensä lähtevät) niin kyllä ne kerkee karkuun aika nopsakkaa. ja kun henkilöllisyyksiä ei tiedä. avasin tätä tuolla toisessa kommentissa hieman enemmän. mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos joku sama häiriköisi jatkuvasti, tekisin aika paljon sen eteen, että saisin tietää kuka on kyseessä, ja poliisin kautta sit vanhempiin yhteys. tuskin moni vanhempi edes tietää lastensa touhuavan näin.

 71. Sophie says:

  Tykkään sun snäpeistä kun et esitä mitää ,etkä mainosta mitää , vaan oot vaan sellainen hassu Sini ☺️! Ja rakastan sun koiria ❤️
  Ja mun mielestä se on jokaisen oma valinta ketä seuraa, jos joku ei tykkää , niin sitten ei tarvitse seurata. Tämä on eka kerta kun kommentoin yhtää mihinkää , mutta nyt oli pakko. Miksi jotkut vaatii sulta : " et sä noin voi sanoa ja et sä voi noin käyttäytyä" ? Hey camoon ! Eihän sun kanavan nimi oo Ananasraaste lapsille! No mut joo.. Ei tässä mun kommentissa ollut kyllä mitää järkee!
  Tsemppiä ja kiitos hauskoista videoista ❤️
  T. 30v seuraaja

 72. Anonyymi says:

  Olen tosi pahoillani kokemastasi vainoamisesta, se on varmasti äärimmäisen ahdistavaa. Mieleeni tuli kuitenkin, että eikö tämä ole ns. ammatin/harrastuksenvalintakysymys? Kun aloittelit some-uraasi, olit varmaankin tietoinen lasten Youtube-hysteriasta. Vaikka et ehkä tietoisesti tuota lapsille suunnattua materiaalia, he katsovat sitä silti, koska tube on tämän hetken trendi. Ainahan nuoret ovat fanittaneet ties ketä, mutta some tuo teidät niin lähelle, että ylilyönnit on tehty naurettavan helpoksi. Aiemmin nämä lasten fanituksen kohteet (näyttelijät, muusikot…) olivat aika kaukaisia tyyppejä, joihin oli lähes mahdotonta saada mitään yhteyttä, eikä heistä ollut henkilökohtaisia tietoja saatavilla. Te taas avaatte vapaaehtoisesti puolet elämästänne fanienne riepoteltavaksi, kerrotte henkilökohtaisia asioita, paljastatte kotinne, toteutatte fanien toiveita ja olette jatkuvassa kanssakäymisessä heidän kanssaan. Lasten maailmassa olette heidän kavereitaan ja tuttujaan, koska annatte itsestänne niin paljon. Lasten aivot eivät vain pelaa samalla tavalla, kuin aikuisten. Tässä kohtaa vanhempien pitäisi ehdottomasti puuttua peliin, mutta luulen, että suurin osa on onnellisen tietämättömiä lastensa puuhista tai ei ymmärrä tätä ilmiötä, koska eihän heidän aikanaan tälläinen tullut kuuloonkaan. Tsemppiä kuitenkin! Toivon, että tämä sinun teksti on alkua tilanteen muutokselle. 🙂

 73. Sini says:

  oii kiitos 🙂 oon monesti miettinyt, että jos ulkopuolisena seuraisin itseäni, rakastaisin varmaan eniten koiriani :'D kiitos paljon kommentista! 🙂 <3

 74. Sini says:

  joo, kyllä olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi, monista sunkin sanomista asioista on täällä kommentti osiossa jo keskusteltukin 🙂 semmoien kaksipippuinen juttu, mutta koitinkin painottaa, että asialle en välttämättä mahda mitään, mutta olen antanut julkisesti oman näkemykseni, joten esimerkiksi muksujen turha ihmetellä kun en innostu siitä saamasta huomiosta. ne harva jonka tämän varmaan lukee 😀 mut nimenomaan, joskus että saisi minkäännäköisen yhteyden ihailemaan staraan, oli faniposti osoite joka meni jonnekki toimistolle, eikä suoraan idolille, ja nykyään kun on snäpit ja kaikki on se niin paljon helpompaa joten tottakai kynnys olla lähellä on pienempi. mutta joo, tosi hyviiä kantoja sulla ja ehdottomasti komppaan!

 75. Anonyymi says:

  Puhut niin asiaa ja ymmärrän sua kyllä aivan täysin! Mua pelottaa ihan välillä tubettajien puolesta se palvonta, mitä lapset ja nuoret harrastavat. Oon itse kokenut aikoinaan mun vanhan blogin kautta tapauksen, jossa mies sai musta kunnon pakkomielteen ja vaikka se ei onneksi edennyt mitenkään överitasolle niin jo pelkästään se tieto siitä, että joku "palvoo" sua, oli oksettava. Mulle jäi siitä sellainen olo että en uskalla paljastaa edes sukunimeä somessa, en snäppää juuri koskaan ja nykyään kirjoitan blogiakin vaan yhden aiheen tiimoilta enkä tuo mitään henkilökohtaista sinne. Ehkä ylireagoin, mutta kyllä siitä vaan jäi traumat! 😀 Mua myös ahdisti se, että mua tunnistettiin ja huomasin että en pystynyt enää rentoutumaan missään. Ja tässä ei ollut kyse edes todellakaan mistään kymmenistä tuhansista seuraajista niin pelottaa ajatella millaista se on, kun mua ahdisti jo se pienikin määrä, joka mua joskus jossain tunnisti. 😀

  Koti on myös niin sellainen paikka että jos joku seuraaja olis joskus mua lähestynyt täällä niin olisin varmaan seonnut lopullisesti. 😀 Että ymmärrän todella hyvin sen ahdistuksen ja ärsytyksen mikä tulee jos jengi soittelee ovikelloa. Toivoisin että vanhemmat pitäis enemmän silmällä mitä lapset seuraa ja missä ne liikkuu. Tuo kuitenkin on kotirauhan rikkomista ainakin jollain tasolla!

  Oon itse 26-vuotias ja oon sitä mieltä että kyllä meidänkin iässä saa elää just silleen kuin tahtoo! 🙂 Ei olla vielä todellakaan mitään vanhuksia, ja musta on ihanaa että joku lähellä omaa ikäluokkaakin oleva jaksaa tuottaa sisältöä. En ole itse mikään Youtuben suurin fani ja unohdan aina koko paikan olemassaolonkin, mutta tästä sun blogista tykkään ihan älyttömästi! 🙂 Toivottavasti törmään suhun joskus vaikka Teatterissa niin tuun moikkaamaan! 😀 (Huudan jostain metrien päästä ja kysyn varmaan lupaa, haha.)

  Joten jatka samaan malliin vaan, oot huippu!

 76. Anonyymi says:

  Niin ihanaa että joku oikeesti ottaa tän puheeks!! Koska moni ei tätä uskalla sanoa. Toivon vaan että tuo sun ja esim Ainon kotiovilla ravaaminen loppuu koska poliisi asiahan tuo on.

 77. Anonyymi says:

  Hienoa, että otit tämän asian esille! On ihan hirveää,että joidenkin oville tullan pimpottelemaan jne..Mutta ehkä lapset ei sitä ymmärrä. Musta et oo yhtään liian vanha tähän hommaan! Hyviä mielipiteitä!;) p.s.Sini sä oot aivan uskomattoman taitava! Sun videot on ihanan rentoja ja ne tuo esiin SININ<3 Wow..varsinkin tää sun blogi...siis AIVAN USKOMATONTA työtä!! Go Sini! Oot aivan mahtava!<3

 78. Anonyymi says:

  Oi, super hyvä postaus taas Sini! Tosi asiallisesti kerroit mielipiteesi ja oon samaamieltä sun kanssas. Hyvä, että sanoit ja uskallat kertoa miltä susta tuntuu tän asian suhteen! 🙂
  T. Sua jo kauan tilannut/ lukenut tyttö
  P.S. Kirjotat jotenkin tosi kivasti ja ihanan sujuvasti ja tykkään ihan superisti lukee sun matka-aiheisia postauksia! <3

 79. Eräs vloggaaja says:

  Suhtaudut aivan liian hysteerisesti pimputtelijoihin. Ei tällaisista edes saa poliisi-asioita ja muutenkin se olisi resurssien surkeaa väärinkäyttöä. Sen takia niitä ei myöskään sinua paljon pahemmin kärsineet ole tehneet. Kannattaa myös lukea vähän lakia ja tuomioita kotirauhan rikkomisen kriteereistä ennenkuin alkaa saarnaamaan. Se että menet "ravistelemaan lasta" saattaa nopeasti olla huomattavasti isompi ongelma sinulle itsellesi. Olet lähtenyt leikkiin joten koitappa päättää kestätkö sen vai et? Säännöt on kaikille samat ja ahdistelijoita on mahdoton välttää kokonaan. Niiden määrää tosin voi kontrolloida sillä millaista sisältöä itsestäsi jaat ja millaisen kuvan itsestäsi annat. Mitä enemmän jeesustelet ja selität aiheesta, sitä enemmän ruokit näiden pimputtelijoiden ja ahdistelijoiden mielihaluja, kun huomaavat että aihe sinua vaivaa. Kyllä sinun aikuisena ihmisenä pitäisi tämä ymmärtää.

 80. Eräs vloggaaja says:

  Suhtaudut aivan liian hysteerisesti pimputtelijoihin. Ei tällaisista edes saa poliisi-asioita ja muutenkin se olisi resurssien surkeaa väärinkäyttöä. Sen takia niitä ei myöskään sinua paljon pahemmin kärsineet ole tehneet. Kannattaa myös lukea vähän lakia ja tuomioita kotirauhan rikkomisen kriteereistä ennenkuin alkaa saarnaamaan. Se että menet "ravistelemaan lasta" saattaa nopeasti olla huomattavasti isompi ongelma sinulle itsellesi. Olet lähtenyt leikkiin joten koitappa päättää kestätkö sen vai et? Säännöt on kaikille samat ja ahdistelijoita on mahdoton välttää kokonaan. Niiden määrää tosin voi kontrolloida sillä millaista sisältöä itsestäsi jaat ja millaisen kuvan itsestäsi annat. Mitä enemmän jeesustelet ja selität aiheesta, sitä enemmän ruokit näiden pimputtelijoiden ja ahdistelijoiden mielihaluja, kun huomaavat että aihe sinua vaivaa. Kyllä sinun aikuisena ihmisenä pitäisi tämä ymmärtää.

 81. Sini says:

  olet selkeesti kovin vakavissasi kirjoittanut tän kommentin mut sori mua kyllä vaan nauratti 😀 käyttäydyn hysteerisesti? :DD missä vaiheessa? ehkä olen vain vainoharhainen, mutta mun mielestä aikalailla koko postaus ja kommentointi täällä on aika asiallista? ja puhut itsesi todella pussiin, sillä moni asia mistä sanot on täällä kommenteissakin jo keskusteltu? en ole tehnyt poliisiasiaa? nimenomaan sanoin, että en todellakaan voisi vaan mennä ravistelemaan lasta? 😀 niiku mitä oikeesti :DD erittäin toistuvasti myös sanonut, että kyllä mä kestän, on pahempaakin, mutta tää on mun blogi ja tulin vaan kertomaan, että en siitä tykkää.. onko se sulta pois? vai eikö omia mielipiteitä saakkaan enää kertoa? siis oikeesti mitä enemmän takerrun tohon sun kommenttiin mua vaan huvittaa enemmän. ehkä sen sijaan että huutelet olisit käynyt tämän tekstin, ja kommenttivastauksia vähän selkeämmin läpi. myös taisin mainita tuosta, että en aiemmin tästä halua puhua koska se syöttää vaan sitä, että sitä tapahtuu enemmän. kuten myös monesti toistettu, aikuisena ymmärrän paljon, että lapset eivät ajattele samalla tavalla kuin minä. nämäkin varmaan missasit, ennen huutelujasi.

  ja kommenttisi "olet lähtenyt leikkiin joten koitappa päättää kestätkö sen vai et?" :DD voi huoh, kukaan ei mistään kestämisestä mitään olekkaan sanonut, tää on mmun blogi, mun päiväkirja, jonne kerron omat asiani, koska voin. jos en kestäisi, otsikko olisi varmaan ollut "lopetan kokonaan". lähetään nyt kuiteski siitä, poliisijuttuja tai ei, kenenkään kotiin ei saa tulla, olisitpa tubettaja tai et. ihan sama mikä sun mielipide asiaan on, ja pitääkö sitä "kestää" 😀 éiköhän myös "normaalitöissä" ole ärsyttäviä puolia, mutta näköjään mennään taas siihen keskusteluun, että kun vloggaajat ei vaan saa valittaa tai olla tykkäämättä mm. seuraajistaan. vavlitettavasti olemme asiasta sit eri mieltä.

  mutta ainahan sitä on helppo "eräänä vloggaajana" anonyymisti huudella 🙂

 82. Sini says:

  hahah jep, oon samaa mieltä, että olisi kiva jos omanikäisiä tubettajia olisi enemmän, niin kuin ulkomailla 😀 mut kiitos! jooo tuut repii hihasta, mutta jos se teatterissa tapahtuu niin pyydän jo etukäteen anteeksi vahvaa humalatilaani 😀 thanks! 🙂

 83. Sini says:

  oii kiitos, ihana kommentti :') <3

 84. Sini says:

  kiitos! ihanaa lukea tästä "asiallisesti" kun joku tuolla just huutelee että käyttäydyn hysteerisesti :DD

 85. Anonyymi says:

  Ihan hyvä jos nauratti. Mieluummin aiheutan naurua kuin itkua, jos pitää valita. Tosin se että vastaat kuin yrittääksesi servata, kertoo ehkä vähän naurusi aitoudesta..

  Hysteerisyydellä viittaan episodiin joihin itsekin kommenteissa olet viitannut, missä pieni poika tuli ovesi taakse ja kaverisi meni veitsen kanssa ovea avaamaan. Kun olitte saaneet pikkupojan agressiivisesti hätistettyä alkoi aivan järjettömän hysteerinen snappiavautuminen aiheesta ja pojan halveksiminen. Jotkut eivät varmaan koe edes raiskauksen jälkeen tulleensa yhtä pahasti loukatuksi kuin mitä niistä snapeista välittyi. Ei mikään ihme jos sen jälkeen pimputtelijoita on jo jonoksi asti.

  Olet oikeassa että "kenenkään kotiin ei saa tulla", mutta se raja missä se laittoman tunkeutumisen kynnys ylitetään on vielä kaukana siitä mitä itse olet kokenut.

  Koska vloggaajana niitä faneja siunaantuu internetin kautta jos jonkinlaisia, kannattaa ehkä noudattaa kuitenkin jonkinlaista hienovaraisuutta mitä tulee lasten käsittelemiseen. Mitään psykologin velvollisuuksia ei vloggaajilla tietenkään ole, mutta kannattaa miettiä hetki onko vaikkapa selkeästi herkän teinimielensä kanssa taistelevien lasten/nuorten osalta missään olosuhteissa fiksua toimia agressiivisen torjuvasti. Varmasti aikuisena sinulla tulisi olla työkalut parempaankin.

 86. Anonyymi says:

  Ihan huippu teksti! Mäkin oon kovasti ihmetellyt muiden kommentoijien tapaan tätä tubehysteriaa, tavallisia ihmisiä tekin ootte.
  Semmosesta propsit sulle, että mahtavaa kun vastaat lähes kaikkiin kommentteihin! Musta se puhuu puolestaan sitä, että välität seuraajistasi, vaikka nää ääritapaukset onkin ihan perseestä. 🙂 Ihanaa syksyä sulle Sini!

 87. Eräs vloggaaja says:

  Niin ja vielä rautalankaa: Suomen oikeushistoria ei tunne yhtäkään tapausta missä pelkästä ovikellon pimputtelusta ei-yöaikaan olisi jaettu tuomio. Alaikäisille tuomioita ei tietenkään edes jaeta. Erittäin rasittavaa se toki on mutta jos uhkailet ihmisiä poliisiasioilla teoista joilla ei oikeasti ole oikeudellisia seurauksia, teet itsestäsi varsin epäuskottavan ja se haittaa myös asiasta keskustelua. Nöyrä vilpitön pyyntö siitä ettei kukaan tuota typerää toimintaa harrastaisi, voisi tuottaa paremman lopputuloksen.

 88. Sini says:

  Okei, nauruni ei ole aitoa, kun anonyymi niin haluaa sanoa.

  Kun niitä snäppejäni olet katsellut, tiedät varmaa myös, että "pieni poika" (tiedä itse missä sit raja menee, sovitaan nyt sitten teini-ikäisten vielä olevan lapsia) kyllä selvisi vain pelkällä varoituksella, ja ei ollut itse tietoinen veitsestä, vaan hänelle sanottiin vain poistua. Ja kyllä, sanoin snäpissäni erittäin selkeästi, että en hänen käytöksestään pitänyt. Vaikka kuinka väittelisit asiasta kanssani, niin en muuta mielipidettäni siitä, että poika tulee lukittuun rappuun, pimputtelee loputtomasti koska emme suostu avaamaan, niin minä en siitä tykännyt, ja saan asiasta omissa kanavissani sanoa. en koe ollenkaan velvollisuutta "suojella" häntä koska hän on lapsi.

  ja mitä en ole koskaan maininnut aiemmin, on että kyseinen poika on ahdistellut samalla tavalla useampia vloggaajia pääkaupunkiseudulla, jo ennen minua, eikä ole mennyt sanat perille, joten en koe hänen ansaitsevan "herkän teinimielen kanssa taistelevan lapsen" erityiskohtelua. kyllä joskus vika vaan on siinä toisessa osapuolessa, kun ei ota opikseen.

  vai olenko esimerkiksi kadulla seuraajille ollut myös aggressiivinen? tai korjaan, kenellekkään ei edelleenkään olla oltu aggressiivisia, ei olla edes omasta mielestäni tarpeeksi sanottu.

  edelleenkin olen sitä mieltä, että tässäkään postauksessa ei ole loukattu ketään osapuolia niin syvästi, kuin sinä mielessäsi olet ymmärtänyt, vaan olen kertonut oman näkemykseni, siitä mistä pidän ja mistä en. selkeästi olemme kovin eri mieltä sinun kanssa näistä asioista, olen noteerannut mielipiteesi, mutta kuten sanoin, minun kanavani, ja kerron täällä asiat omasta näkökulmastani. sinulla saattaa sitten olla omat kanavasi, jossa pidät saamasta huomiosta enemmän kuin minä, senkin täällä kommenteissa sanoin, meitä on joka lähtöön. itse arvostan niitä, ilman että tarvitsee tulla tuputtaa omaa näkemystäni ainoaksi oikeaksi.

  mutta kiitos mielipiteestäsi, jatkossa tule ehdottomasti laittamaan palautetta ihan oma itsenäsi. itse seison kommenttieni takana, jos sulla on noin vahvat mielipiteet, olisi kiva saada ne mielipiteet esille niin, että tietäisi minkä ikäisen kanssa käy keskustelua. mutta en jaksa väkisin vänkää, varsinkin kun se tapahtuu kasvottoman henkilön kanssa. kuten sanoin, mielipiteesi kerroit, julkaisin ne, noteerasin ne, ja agree to disagree.

 89. Sini says:

  jep, kuten oon sanonut, niin kaksipiippuinen juttu, tavallisia ihmisiä, mut sit taas sen takia myös niin helposti lähestyttäviä :/ oh well..

  kiitos paljon, ja samoin sulle 🙂

 90. Sini says:

  nyt kaveri hei, siis ootpas ottanut tunteisiin 😀 PLEASE kerro mulle missä vaiheessa tässä on oikeusjutuista puhuttu?? c'moon, nyt siis mun on vaan vaikea ottaa sua tosissaan… se, että kutsuu poliisit paikalla vs. haastaa lasta oikeuteen on nyt hiukkasen eri sfääreissä, voitko nyt lopettaa tyrkyttämästä sanoa kenenkään suuhun. kuten sanoin, en ole täällä puhunut itseäni pussiin, seison sanojeni takana, mutta en pysty keskustella kanssasi, kun niin kovasti vääristelet sanojani… ylempänä jo mainitsin, että kaikkiin ei nöyrät vilpittömät pyynnöt edes toimi, mutta silti, eikö tämä minun koko postaus vähän niin kuin ole juuri sitä? joo, peace out

 91. Eräs vloggaaja says:

  Poliisi ei tule paikalle mikäli teko josta hätäkeskukseen raportoit ei ole rikos. Aina ei tule vaikka olisikin, mikäli kyseessä on jotain todella pientä. Rikokset(esim. kotirauhan häirintä) määritellään lain perusteella ja käytännössä sillä miten oikeusistuimet lakia tulkitsee. Ts. jos kyseessä ei ole oikeudellisesti kotirauhan häirintä(ovikellon pimputtelu), poliisilla uhkailu on typerää ja vie uskottavuutesi. Käytännön esimerkki: et ikipäivänä saa poliisia paikalle soittamalla hätäkeskukseen että joku pimputtaa ovikelloasi.

  En ole vääristellyt sanojasi, en syyttänyt puhumisesta pussiin ja aikuisena ihmisenä "tunteisiin meneminen" on hieman, noh lapsellinen ilmaisu. Yritän vain auttaa asian käsittelyssä mutta et selkeästikään halua apua vastaanottaa. Sinänsä sääli kun en kuitenkaan halua mitään pahaa.

  Kiitos kuitenkin edellisen viestisi paremmasta sävystä. En tosin ihan ymmärrä mistä keksit tällaista "loukattu ketään osapuolia niin syvästi, kuin sinä mielessäsi olet ymmärtänyt". Ei tässä ketään ole käsittääkseni loukattu. Sinulla on täysi vapaus ilmaista täällä mielipiteesi aiheesta, sitä en ole yrittänytkään pois viedä.

  Ps. Kävit keskustelua itseäsi vanhemman aikuisen kanssa.

 92. Eräs vloggaaja says:

  Stalkkaus ei ole rikos eikä siitä voi ilmoittaa poliisille.

  Jos vähän asiaa ajatteleee niin voi ymmärtää että koko youtube-kulttuuri käytännössä perustuu tavalla tai toisella, toisten ihmisten elämän stalkkaukseen. Ehdottomasti siinä "stalkkauksen" määrä ja rajat tulisi olla "stalkattavan" määriteltävissä, mutta koska ihmisen, "stalkkaajan" perusluonteeseen kuuluu uteliaisuus, kiinnostus sitä kohtaan mitä ei olekaan vielä kerrottu, voi ne rajat joskus hämärtyä.

 93. Eräs vloggaaja says:

  Pps. miksi muuten kehotat juuri minun "laittamaan palautetta ihan oma itsenäsi", mutta positiivisten kommenttien osalta anonyymeille et tätä pyyntöä esitä? Noh, retorinen kysymys. Ei tarvitse vastata 😉

 94. Sini says:

  Lapsellinen ilmaisu. mulle on tullut harvinaisen selväksi, että olen monella tasolla sinun mielestä lapsellinen. ja toistan itteäni nyt erittäin paljon, mutta tämänkin olen sanonut, että kaikkia ei voi miellyttää, mun tavoite ei olekkaan miellyttää juuri sinua. olet selkeästi ajat sitten päättänyt, että et minusta pidä, onko sitten vain tästä aiheesta vai muutenkin.

  rehellisesti sanottuna, tuntuu, että haluat vain pätee. osoittaa, että olet "isompi aikuinen" ja näytän tuolle. jokatapauksessa, vaikka poliisi ei tulisikaan paikalle, seuraavan kerran kun häiriköijä ei lopeta pimputtelua, todennäköisesti heidät aion silti soittaa, ja selvittää kokemuksella tulevatko. ehkä se sitten on resurssien suurta vääriinkäyttöä, mutta kuten itsekin olet sanonut, lapsia ei saisi uhkailla, mutta poliisiakaan saa kutsua. kokeilen ensin jälkimmäistä.

  ja olet vääristellyt sanojani, ja jättänyt myös noteeraamatta monta asiaa jonka olen sanonut. esimerkkinä mm. tuo poliisin kutsuminen vertailuna oikeusjuttun. sinä et ole yrittänyt "auttaa", vaan olet isoitellut. englanniksi sana on bully. täällä on monta jotka ovat antaneet mielipiteitään vastaan tähän aiheeseen, heillä on vaan ollut kovin erilainen lähestymistapa.

  kuitenkin, jos haluat keskustelua jatkaa, suosittelen ottamaan yhteyttä tuohon sivun reunassa näkyvään sähköpostiin, mulla ei valitettavasti vain ole tämän enempää aikaa, eikä energiaa, tapella anonyymien kanssa.

  koska selvästi olen hysteerinen ja et minusta pidä, suosittelen etsimään isellesi mukavampaa katsottavaa täältä somesta, meitä on joka lähtöön. ja kyllä, saa tulla kommentoimaan vaikka ei tykkäisikään, mutta tuskin tämä sinunkaan elämääsi kehittää tässä vaiheessa.

  mutta älä please saa päähäsi sitä väärinkäsitystä, että "halusit vain auttaa, mutta sini ei sitä suostunut sitä vastaanottaa". kommenteissasi ei ollut mitään auttavaa, vaikka olisinkin sitä sinulta tarvinnut..

  sanoit minua jeesustelijaksi, varmaan ei kannata sortua itse samaan.

 95. Eräs vloggaaja says:

  Noh vastataan sitten lapsellisuuteen lapsellisuudella. Pahoittelut jos meni noin tunteisiin.

  Tiedä kuitenkin että pidän sinua mielenkiintoisena persoonana ja yhdyn muihin täällä, jotka sanovat että vaikutat todella aidolta ihmiseltä. Usko tai älä, pidän sinusta. Jos et olisi minusta kiehtova ja kiinnostava ihminen, en tietenkään seuraisi. En myöskään olisi kirjoittanut näitä kommentteja, jotka eivät (huom!) kritisoi persoonaasi millään tavalla, vaan ainoastaan sitä miten käsittelet huonosti käyttäytyviä lapsiseuraajiasi.

  Ymmärrän ettet pidä anonyymeistä, vakavasti kirjoittavista aikuisista. Siirryn siis takaisin taka-alalle. Aion myös toimia raukkamaisesti ja olla ottamatta yhteyttä sähköpostiisi. Toivotan silti hyvää jatkoa ja jatkan seuraamista.

  Niin ja kiitos kun teet mitä teet.

 96. Sini says:

  en tiedä mihin yksi kommentissi meni täällä ketjussa, mutta vaikka stalkkaus ei olisi rikos, mun ei tartte siitä tykkää. ja kun koitit kovasti sanaa määritellä, en itse käyttänyt sanaa missään vaiheessa lakikirjaa katsoen, vaan yleisellä tasolla mitä sitä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa käytetään. en ole missään vaiheessa antanut olettaakaan, tai koittanut antaa sellaista kuvaa, että juridisesti olisin sevitellyt asiota, joten voitko nyt oikeasti lopettaa ton vääristämisen? tässäkin toistan itseäni, mulle on ihan sama onko se rikos, en siitä pidä, se ei ole minun mielestä oikein. näin olen kokoajan sanonut, ja tätä mieltä tulen olemaan, aivan sama kuinka vääntäisit sanojasi. en tule muuttaa mielipidettäni.

  mua ei oikeestaan muuten kiinnostaisin kasvottomuutesi, mutta kun käytät nimimerkkiä "eräs vloggaaja", jolla tietenkin yrität tuoda esille että olisimme sillä tavoin samassa veneessä, mutta vain minua ärsyttää nämä jutut kun sinua ei. mutta todellisuudessa, itse en pääse tekemään sitä arviota, että oletko ollenkaan edes samassa tilanteessa.

  ja sit tuohon kolmanteen kommenttiin, kyllä, minulla meni tunteisiin. oikeastaan varmaan ekaa kertaa kukaan seuraaja pääsi kommenteilla ärsyttämään. suurin syy tähän kyllä edelleenkin on se, että koen, vaikka itse väittäisit toisin, niin vääristelit sanojani, ja sit kun kommentteihisi vastaan, niin aloit menemään ohi aiheen jo, kuhan jollakin pääset pätemään. sanoin ainollekin jo montakohan viestiä sitten, että en enää vastaa, ja yleensä osaan jättää tälläiset sikseen, mutta nyt en. tähän kyllä varmasti vahvasti vaikuttikin se, että tekstistäsi näkyi selkeästi, että juttelen aikuisen kanssa. huomattavasti nuoremman kanssa en olisikaan jaksanut tapella.

  ja kiitos, että et ole niin petty (nyt en valitettavasti edes jaksaa yrittää keksiä vastaavaa suomenkielistä sanaa) että et lähtenyt minua kaikinpuolin haukkumaan, koska moni menettää kontrollin siinä asiassa, vaan myönsit, että tämä on nyt se asia joka ärsyttää. vaikka vähänhän piti vielä laittaa takas, että en pidä aikuisten kommenteista. koska niitäkään en koskaan saa, mm tässäkään postauksessa. ei ne niin erikoinen tapaus ole, kyllä sä nyt pomppasit muista syistä vahvemmin esiin.

  noh, sanoit jääväsi taka-alalle, kiitos, koska selkeästi emme näe asiaa samalla tavalla, ja tämä oikeasti on turhaa. ja mä en kummiskaa osaa selkeesti lopettaa 😀 mutta jos jotain haluat vielä kommentoida, julkaisen senkin, mutta nyt mä hiljenen ja koitan ettiä sen perkeelen zenin jostain.

  mua kylläkin taas alkoin naurattaa, tällä kertaa tosin se että päästin sinut niin ihoni alle.

 97. Eräs vloggaaja says:

  Kiitos ja anteeksi 😀 Piis & Love <3

 98. Sini says:

  en julkaissut viimeisintä kommenttiasi, koska niin pyysit, mutta oikeastaan melko varmasti luulen tietäväni kuka olet. ja tuo viimeisin julkaisematon kommentti oikeastaan sai mut epäilemään vielä vahvemmin.

 99. Anonyymi says:

  Toi teksti oli kyl niin asiaa! En itsekkään ymmärrä tätä youtube-fanitus hysteriaa tai oikeastaan mitään muutakaan ns. "yimenevää" fanitusta, koska kyllähän te vloggaajat, bloggaajat ja muut julkkikset olette ihmisiä siinä missä muutkin. Ja juurikin tuo kotiovelle tuleminen…Jos sitä sitten ollaan niitä "ykkös faneja" niin luulisi, että jostain somesta olisi jo tuosta aika napakkaa kieltoa kuullut.

  Olen sitä mieltä ettei youtube ole vain lapsille tarkoitettu vaan on tärkeää tuottaa sisätöä myös vanhemmalle katselukunnalle. Itsekkin 18 vuotiaana (vaikken olekkaan sitä vanhinta katselukuntaa) viihdytyn kyllä enemmän sellaisesta sisällöstä jota ei ole suunnattu 10 vuotiaille.

  Joten täällä ainakin yksi seurailija jota ei kovin helpolla karkoiteta! 🙂

 100. Eräs vloggaaja says:

  Voin (pettymykseksesi?/helpoitukseksesi?) todeta että et tiedä 99,9999% varmuudella edes olemassaolostani tällä planeetalla emmekä ole koskaan tavanneet, mutta ainahan anonyymeistä hiippareista tulee joku mieleen kun oikein yhdistää lankoja. Rohkaisen kyllä ehdottomasti lähestymään sitä henkilöä ketä minuksi luulet, muttei hän tule tietämään tunnussanaa 😀 Hauska salapoliisileikki siitä tosin varmaan tulee. Kehoitan vaikka juttelemaan aiheesta thanksgiving niin päästään jo puoliksi aiheeseen. Jos dokumentoisit tuon hetken snäppiin niin voisin ehkä nauraa itseni tainnoksiin. Enivei, ehkä parempi ettet julkaise tätäkään. Viimeisin kommenttisi jättää tilanteen hauskasti auki :3

 101. Sini says:

  okei, tein veikkauksen, tod näk olenkin aivan hukassa. mutta oikeastaan en edes ajatellut kyseiseen henkilöön olla yhteydessä, koska mielenkiintoni asiaan ei mene tämän blogin kommenteista eteenpäin 🙂 jos törmäät minuun, tule ihmeessä repäisemäään hihasta ja puhumaan kotkottavista linnuista, katsotaan kuinka käy. kuhan et kummiskaa rupee seurailemaan kotiin, ja älä vaan tuu ovia pimputtelemaan. vaikka siinäpähän vasta päästäisinkiin asiaan, todistamaan kuinka suomen poliisi toimisi tilanteessa. (oletan minua seuraanneena henkilönä, että ymmärrät, tämäkin meni siihen erittäin kuivaan sini huumoriin, mille muut ei välttämättä naura)

 102. Eräs vloggaaja says:

  Noh, se siitä sitten. Jos tulisin juttelemaan kotkottavista linnuista niin tunnistaisit minut jo kaukaa kokovartalosuojavarusteista koska turpaanhan siinä varmaan tulisi. En aio tulla pimputtelemaan enkä seurailemaan, älä huoli. Meillä aikuisilla on omakin elämä elettävänä.

  Ja niin, jotain mitä en koskaan vielä ole sanonut naiselle: kiitos kun olet niin kuiva. Monet naurut on saatu ja tullaan vielä saamaan 😀

  Piis & lööv ja lopultakin myös out <3

 103. Sini says:

  joo lopeta, mene pois, alan muuten kohta tykkäämään sinusta. ja väitän, että kummiski palaat, katsomaan olenko vastannut.

 104. Sini says:

  jep, sitäkin mietin, että "true-fanit" eivät muka olisi jostain kanavasta jo kuullut, että kun emme pidä koti-oven pimputtelusta 😀

  jep, veikkaanpa, että kaikki sakko-lihan rajan ylittäneet, viihtyvät enempi aikuiselle tarkoitetusta sisällöstä..

  kiitos, ja kiitti kun pysyt mukana 😛

 105. Eräs vloggaaja says:

  Tottakai palasin, lukemaan vastauksiasi vielä kerran. Ehkä olen sittenkin vähän petty(se on muuten pikkumainen t: pätijä), kun tavallaan tunnen jonkinlaista ylpeyttä että pääsin sekunniksi ihosi alle.

  Kesällä painoin kohdallasi Tinderissä sydäntä ilman että olisit ilmestynyt kontakteihini, joten tämän tieteellisen faktan perusteella voidaan sanoa ettet pidä minusta. Se on jo siis todistettu. Nyt tietysti ajattelet että HEI SE TULI TÄNNE PÄTEMÄÄN KUN OLI NIIN PEPPUKIPEÄ HYLKÄYKSESTÄ. Sovitaan sitten vaikka niin :3

  Jatketaan siis elämiämme.

 106. Anonyymi says:

  Hyvä postaus! Ja pakko sanoa, että kommenttien luku oli myös aika helpottavaa, kun sai tietää että sua ja muita vlogaajia seuraa myös muutkin yli 20v kuin minä. Joskus tosiaan mietin ihan tosissaan että on kyllä jotenkin outo olo kun muut seuraajat tuntuvat ihan lapsilta (tää näkyy aina näissä meet n greet, snapchatin qa, tubecon jne videoissa). Sellainen olo just että en kuulu kyllä joukkoon. 😀 mutta kai ne lapset on vaan sitten niitä näkyvämpiä seuraajia ja fanittajia. Ainakin YouTuben puolella, täällä blogeissa tuntuu pyörivän vähän vanhempaa porukkaa.
  Itse seuraan aktiivisesti esim. sua koska ollaan suurinpiirtein samaa ikäluokkaa ja kiva seurata sellaisen ihmisen elämää, kun tuotat sisältöä hyvin. Osaa tavallaan samaistua näihin tubettajiin/bloggareihin. Olen myös joskus katsonut nuorempien videoita, esim tuurea, ja onhan ne viihdyttäviä mutta sen sijaan että heitä seurasin fanittamisen tai muun sellaisen takia, on se enemmänkin uteliaisuutta että mitä nykyään 13veet tekee. 🙂

  Mutta, jatka vaan samalla linjalla, oot huippu !

 107. Taru says:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 108. Taru says:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 109. Sini says:

  näin olisin kuvitellut itsekin, mutta kuten sanoinkin, laillisesti en ole ottanut mistään selvää. toivottavasti sulla menee jo asian kanssa paremmin 🙂

 110. Sini says:

  arvasin, että tunnet. odotappa vaan, kohtahan vasta voitkin ylpeillä.

  kyllä, tinder on kaiken tieteellisen faktan perusta. apteekista varmasti löytyy voidetta peppukipeääsi.

 111. Sini says:

  joo, siis saan niin usein kommenttia tyyliin "taidan olla ainut aikuinen seuraajasi" 😀 todellisuudessa niitä on enemmän, mutta eivät vaan tuo itseään samalla tavalla esille. niin kuin ei kyllä moni "nuorikaan", prosentuaalisestihan kommentoijia on aika vähän 🙂 ja joo, oonkin sanonut, että tykkään kunn blogissa pääsee oikeesti vuorovaikuttamaan vanhempien kanssa 🙂

  mulla on kyl ihan sama noiden nuorten kanssa, ei niihin samaistu, mutta on hauska välillä seurailla tervejärkisten muksujen tekemisiä 😀 ja tubeconissa tuli kunnon mamma olo xD kun nimeltämainitsemattomien kanssa tanssahteli käsikädessä, kun on yli puolet vanhempi 😀 mutta kyllähän se aikuisten sisältö vaan kiinnostaa enemmän.

  kiitos paljon sulle, kiva kun kommentoit 🙂

 112. Anonyymi says:

  Mun mielestä blogien ja vlogien ideana on tuoda omaa itseään ja omaa näkemystään esille, jos se jonkun mielestä on väärin niin sulkekoot silmänsä 🙂 Toivottavasti nää pimpottelijat ymmärtää lopettaa, mutta tuskin… 🙁 Ja ehkä mäkin joku päivä rohkenen julkaista matskua muidenkin silmille, nyt oon lähdössä kahdeks kuukaudeksi Espanjaan niin varmaan jonkinlaista matka vlogia vois pistää ilmoille 😀
  -Nella

 113. Anonyymi says:

  Oletko miettinyt, että sinun seuraajamääräsi olisi varmaan noin muutamassa kymmenessä seuraajassa ilman Ainoa?

 114. Eräs vloggaaja says:

  Hei Taru. Se mistä itse olet kärsinyt, mistä käytät nimitystä stalkkaus, on huomattavasti vakavempaa kuin parit lasten ovikellon pimputtelut, siis se mitä Sinin postaus käsittelee.

  Tämä ero olisi aika fiksua huomioida. Puhutaan siis mielenhäiriöisten aikuisten toiminnasta kohdistettuna täysin yksityisiin henkilöihin, verrattuna lapsien käytökseen julkisia vloggaajia kohtaan. Jos näillä ei näe mitään eroa, pitää ehkä ajatella vähän lisää.

  Lainsäädännöstä löytyy rikosnimike vainoaminen (https://fi.wikipedia.org/wiki/Vainoaminen), ja vaikkakin sen slangivastine on stalkkaaminen, on kyse tosiaan yleisesti yksityishenkilöön kohdistetusta häiriintyneestä toiminnasta. Julkisilla henkilöillä joihin vloggaajat ennen pitkää tulevat lukeutumaan(jos eivät jo lukeudu), yksityisyydensuoja on erilainen, vaikkakin heidän osaltaan voi vainoamisen tunnusmerkistön saada täyttymään, jos on tosi hardcore. Lasten ovikellojen pimputtelut ja lähestyminen kadulla ei sitä ole.

 115. Anonyymi says:

  Kuulostaapa hurjalta.

  Itse seuraan säännöllisesti muutamia bloggaajia ja vloggaajia, mutta vierastan hyvin paljon ajatusta jopa siitä, että seuraisin heitä minkään muun somen kautta (instagram, snapchat, facebook jne). Puhumattakaan siitä, että lähtisin kotiosoitteita selvittämään tai kadulla seuraamaan. Harvoin edes uskallan mihinkään videoihin tai postauksiin kommentoida..:D oman elämänsä yksityisnatsi (ei sillä että kukaan yhden randomin kommentoijan henkilöllisyyttä haluaisi lähteä selvittämään). Olen huomannut myös, että pidän vlogien/bogien seuraamista omana juttunani, josta en kerro kavereilleni. Joskus jotkut mielenkiintoiset mielipidekirjoitukset/postaukset/videot nousevat puheenaiheeksi, mutta emme me sen yksityiskohtaisemmin keskustele heidän elämästään tai puhu heistä kuin parempinakin tuttuina.

  Ehkäpä tähän linkittyy myös se, etten ole itse lapsuudessani tai nuoruudessani paremmin fanittanut ketään.
  Kuten jo postauksessa mainitsin, syy tähän käytökseen on varmasti nuori ikä, fanitus ja se, että seurauksen kohteena oleva henkilö tunnetaan itselle läheiseksi henkilöksi. Toivottavasti tämä tullaan huomioimaan myös tulevaisuudessa koulujen somevalistuksessa:)

  t. parinkymmenen paremmalla puolella oleva nainen, joka identifioi itsensä katsojaksi/seuraajaksi

 116. Sini says:

  ei, en ole koskaan miettinyt, kun aino ilmiantoi someni ja minua pönkitti, että seuraajia tuli sieltä (kyllä sarkasmi). kysymyksesi ei ollut aiheellinen, vain halusit näpäyttää. onko sillä väliä, mistä ne tulivat? kyllä ihmiset voivat haluta minuakin seurata, vaikka minulla on somessa suosittu ystävä. monesti olen myös tosissaan sanonut, että silleen olen päässyt "pinnalle" nopeasti, ystävien ansiosta, ja vielä enemmän ollaan vitsailtu, että siipeilen ainon suosiolla. oliko tässä kommentissa mitään muuta kun halusit tulla vähättelemään? 😀

 117. Sini says:

  komppaan kyyllä tämänkin, tarun tilanne ei todellakaan ole verrattavissa omaani.

 118. Sini says:

  jep, juuri näin 🙂 kiitos!

 119. Eräs vloggaaja says:

  Aino ja Sini ovat kuitenkin melko erilaisia ihmisinä ja varsinkin vloggaajina, jos videoiden sisältöä ja tyyliä katsotaan, pl. yhteiset videot. Vaikka Siniä varmasti Ainon mainostus on alussa auttanut, veikkaisin että aktiiviset seuraajamassat ovat aika lailla eri sakkia molemmilla.

 120. Venla says:

  Asiallisesti kirjotettu. En yleendä kommentoi mihinkää mitään, mutta nyt on pakko tulla sanoo jotain ku oon tätä itekki miettiny, näin seuraajan kannalta.

  Kieltämättä se tilanne ku näkee jonkun, jonka on tottunu näkee vaan näytöltä livenä se tilanne on hurjan outo. Siinä ite yrittää olla parhaansa mukaan tavallinen, tehä normaalisti, tietävänsä epäonnistuvan surkeasti. Ehkä siinäkin on se ikä, ja sen tuoma viisaus joka auttaa.
  Ikä ei siltikään oo oikeuttava tekijä sille, että seurataan tai yritetään "tutustua " tunkeutumalla kotiin. Törkeetä, vaikkei sitä välttämättä se ihminen kunnolla ymmärrä. Sika tähän pitäs puuttua, se pitäs opettaa vaikkapa koulussa tainsitten kotona jo pienestä. Kaikilla on oma yksityisyys, oma aika ja tila, sitä tulee kunnioittaa.
  Jotkut voi nauttia siitä, että saa kirkuvan fanilauman keskellä katua niskaansa. Kaikki ei. Ja kukapa haluaisi sen fanilauman seuraavan kotiinsa. Pitäs vetää raja ennenku tästä tulee liian iso ongelma.
  Oon myös jotenki aina ollu yhteiskuvia vastaan. Tulee semmonen olo, että se henkilö jonka kans kuva otetaan on joku esine. Tottakai on kiva olla samassa kuvassa jonkun vähän tunnetumman henkilön kanssa. Loppujenlopuksi se on vaan kuva muiden joukossa. Kuinka paljon enemmän se lämmittäis, että vaikka hymyilis jos vastaan tulee ja antais sen toisen mennä omiin juttuihinsa. Tai pysähtyis hetkeksi juttelemaan. Joskus tuntuu että haluaako edes se tubaaja et senkaa otetaan se kuva tai kirjotetaan nimmari.

  Ihana, et joku vihdoin rohkeni puhumaan tästä asiasta. Arvostan sua todella.
  T. 16v hiljanen seuraaja

 121. Venla says:

  Ja hei vielä se, että musta on ihanaa että uskallat vähän vanhempana olla tommonen, elää sun elämää just silleen niiku tykkäät, ja vielä näyttää sen myös. Useesti se menee niin, et aikuset on niin kangistuneita olemaan just niin aikuisia, eletään siinä että työt on elämä, ja otetaan vähän turhankin vakavasti, ei muisteta nauttii elämästä kunnolla.

 122. Sini says:

  Jep, mutta iästä pakko sanoa, että kun sanot olevasi 16-vuotias, on osa näistä tapauksista suakin vanhempia :/ ja siis voin sanoa, että ihan aika hupaisiinkiin tilanteisiin oonn joutunut, kun ihmiset tunnistaa, eikä osaa reagoida, sehän on vaan hauskaa 😀 ja siis oman ikäisetkin, kun yllättyvät nähdessään 😀 ei semmoinen haittaa millään tasolla.

  mua ei oikeestaan edes haittaa yhteiskuvat, mutta oon tossa samanlainen, että mua ei oikeen koskaan ole kiinnostanut (okei bemmin kanssa joo, sen yhden kerran………..unohdetaan nyt se) yhteiskuvien otto. mutta just toi, se on vaan kuva, en sillä pidemmän päälle kauheasti tee mitään 😀 mutta ei ne kyllä mua haittaa, ymmärrän olevani vain erilainen tässä asiassa, koska esim kaveriporukassani on myös näitä "fangirl" tyyppejä jotka hihkuvat nähdessään heidän idoleita.

  kiitos kommentista 🙂

 123. Sini says:

  joo, kauan sit päätin, että ei oo mun tyyli, ja vaikka töitäkin tehty ja elämään suhtauduttu vakavasti, nopeesti menisi "nuoruus" ohi jos ei muistais ottaa rennomminkin 🙂

 124. Anonyymi says:

  Ketä toi "eräs vloggaaja" on? Kaihan sinä sini itse tiedät omasi asiasa paremmin kun joku toinen sehän on ilmi selvää😊mutta vaikka vainoaminen ei olisikaan rikos ei se oikein ole, eikä sallittua.mielestäni kuuluu soittaa poliisit jos tilanne karkaa käsistä. Ei saa antaa sitä kuvaa että se olisi oikein😞Jos joku ulkopuolinen tietää asiat paremmin kun esim sinä niin alkaaan se heti mietityttää koska eihän ketään "fani" tiedä paremmin kun itse.. puhuit kyllä niin asiaa.. muttakun jotkut ihmiset haluaa huomiota, se ei ole mielestäni paras mahdollinen tapa lähestyä ihmistä☺😊😄

 125. Sini says:

  niinno, jokaisella oikeus tulla kertomaan mielipiteensä, varsinkin kun pitää keskustelun asiallisena. jep, olen samaa mieltä kanssasi monessa asiassa, mutta ainaskin on keskustelua herättävä aihe, ja ihmiset näkee asian eri tavalla 🙂

 126. Anonyymi says:

  Aika laaja alue,mutta ihmisl on erinäkökulmia.Mun mielestä siinä menee se raja kun mennään esim tubettajien rappuun taikka oleskellaan pihalla. On ihan sama onko tunnettu vaiko ei yhtä väärin se silti on. Jos tilanne jatkuu useamman kerran on ehkä hyvä ottaa tuntomerkkejä siitä henkilöstå. Jos on "vain" ollut kerran se on väärin muttei mielestäni kuuluisi saada poliisiasia(tai riippuu mitä on tehnyt) Ja jos ihmisel on muutenkin jo stressiä niin se ei varmastikkaan tunnu kivalta,ymmärrän sua hyvin sini. Mutta sitä en ymmärrä että jotkut laittaa selitykseks:"mutta kun halusin vaan yhteiskuvan" voin vaan sanoa sillä keinolla tuskin tulee saamaan hyvin hyvin epätodennäköistä.

 127. Sini says:

  jep, kuten sanoit, aika laaja alue, jakaa mielipiteitä. kiitos 🙂

Kommentoi