KUJA BAR & BISTRO

12.10.2016
Oltiin Essin kanssa tällä viikolla lounaalla Sandrossa, ja tuli puheeksi, että mun pitäisi oikeasti aloittaa blogiin oma osio, nimittäin ravintolasuositukset. Kalliossa (ja Helsingissä) on niin paljon persoonallisia pikku rafloja, ja varsinkin kasvisruokaan painottavia, joista moni pääkaupunkiseutulainen ei varmasti ole kuullutkaan vielä. Joten tänään kun iskän kanssa pyörittiin asioilla ja kotiin ajattaessa hän valitteli nälkää, ehdotin että mentäisiin kokeilemaan mun uuden kodin lähellä sijaitsevaa Kuja-ravintolaa.
 
Tähän muutettua, lähestulkoon jokainen miespuolinen ystäväni kehui mulle ravintolaa, eikä ihme että miehet diggaa, paikalla on nimittäin aika kattava lista burgereita ja bissee tarjolla. Monet sanovat paikan hamppareita Helsingin parhaiksi, joten päädyttiin isin kanssa sitten kokeilemaan pientä ravintolaa.
 

Kujasta saa myös muutakin ruokaa, pieneksi ravintolaksi menu on itseasiassa erittäin laaja. Isoin plussa mun osalta kuitenkin tulee siitä, että kasvissyöjänä olisin voinut valita burger-menusta neljä eri vaihtoehtoa, kun yleensä löytyy vain yksi vege-hamppari. Tarjolla oli myös täysin vegaani vaihtoehto. Päädyin kuitenkin kokeilemaan Halloumi-burgerin. Katselimme hampurilaisten hintoja aluksi siihen malliin, että ovatkohan hieman ylihinnoiteltuja pienelle ravintolalle, mutta tarjoilijan tuotua ne pöytään, tais mennä toisinpäin. Siis nuo annokset olivat aivan mielettömiä, ja vaikka näyttävätkin super hyviltä, maistuivat ne vielä paremmilta. Tarjoilijallekin sanoin maistaneeni yhtä elämäni parasta kasvis-hampparia.
 
Tuossa kuvassahan näkyy mitä kaikkea purilaisiin kuuluu, mutta mikä teki Halloumista spesiaalin, oli mun mielestä vaan perinteiset raaka-aineet ja täytteet. Yleensä kun tilaan kasvis-hamppareita, siellä on leivän välissä kaikkea hyvää, mutta lopputulos ei välttämättä muistuta hampurilaista, enemmänkin täytettyä leipää. Tuolla Kujassa jotenkin punasipuli-tomaatti-salaatti-coleslaw-suolakurkku meiningillä musta oikeasti tuntu, että siellä välissä olisi ihan hyvin voinut olla jauheliha pihvikin, ja tuli mieleen iskän bravuuri hampparit mitä joskus aikoinaan vielä söin. Tuntuu, että pitkästä aikaa olin oikeasti tosi positiivisesti yllättynyt kuinka oikeassa kaikki olivatkaan suosituksissaan.
 
No kuvasta jo varmaan selviää, että lihanrakastaja iskälleni tuo pulled pork-hamppari maistui, ja paljon. Iskä pähkäili hetken aikaa perinteisen ja nyhtöpossun välillä, mutta kokeili tällä kertaa vähän erikoisempaa hampurilaista. Tosin viereisessä pöydässä asiakas söi tuon Kuja Burgerin, ja se oli aikamoinen 😀 hetken aikaa sain kuunnella kun iskä fiilisteli sen pihvin kokoa.
 
Muutenkin hampparit eivät kyllä jätä iso-ruokaistakaan nälkäiseksi. Hampulaisten lisäksi ateriaan sai valita lisukkeeksi salaatin, vihanneksia, ranskalaiset, bataattia tai sipsejä. Itse päädyin ranskiksiin, mutta hampparin jälkeen (josta en edes leipää melkein ollenkaan) jaksoin niitäkin syödä vain pari. Masut olivat molemmilla erittäin tyytyväisiä.

 
Rafla on fiilikseltään kyllä kiva ja rento, ainut miinus mun mielestä oli, että jopa hiljaisina aikoina kaikki tilaukset tehdään tiskiltä ja maksetaan samalla. Tuolla oli meidän lisäksi asiakkaita vain kahdessa pöydässä, tuntu oudolta, että yksikään tarjoilija ei olisi voinut tulla ottamaan tilausta pöydästä. Ja enemmänkin se, että kunnon ruokaravintolaksi maksu olisi pitänyt suorittaa etukäteen. Tarjoilija teki poikkeuksen ja antoi meidän maksaa lähtiessä, kun näin pyysin, vain sen takia kun tiesin meidän varmasti tilaavan iskälle lisää kokista, tai esimerkiksi mahdollisesti kahvit. Jotenkin olisi vain turhauttavaa joka kerta kaivaa lompsa esiin, varsinkin kun ruokailu on vielä kesken.
 
Noh, tämä on heidän käytäntö, ymmärrän sen toimivan esimerkiksi viikonloppu iltaisin kiireessä, kun paikka on enemmän “baari”, mutta tuollaisena hiljaisena aikana kun paikka on melkein tyhjä oli vaan outoa kokoajan nousta. Itse palvelussa ei kylläkään ollut mitään pahaa sanottavaa, koko mestassa oli, henkilökunta mukaan lukien, rento ja tervetullut viba 🙂 Kyselin myös vähän brunssista, joka heillä on viikonloppuisin, sieltä löytyy useampi lämmin vaihtoehto (kasvis, ribs/porsaankyljykset, simpukat, makkaroita), salaatteja ja jälkiruokapöytä.
 
Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan!
 
Kuja Bar & Bistro
Hakaniemenkatu 7, 00530 Helsinki
puh. 0400-461 008
 
Nettisivuilla myös koko menu.
 
 
Mitäs mieltä olette, jos tekisin enemmän tälläisiä rennompia postauksia, ja stadin/kallion piilevistä helmistä? Kuvailisin nämä pääsääntöisesti tuolla Honor 8, ja niin kuin näissäkin kuvissa, en kauheasti miettisi kuvauskulmia tai varsinkaan muokkausta. Kännykällä kuvatessa tulee vaan helpommin tehtyä näitä postauksia, voi aina spontaanistikin kuvata vaikka järkkäri ei olisikaan mukana. Kännyllä muutenkin ei tunnu siltä, että ruokailu olisi jotenkin pilalla kun otan vaan kuvia, vaan näidenkin ottamiseen meni varmaan huimat 20 sekuntia yhteensä 🙂
 
Muutenkin oon ajatellut tehdä ihan kotoota pari lemppari ruoka ohjetta teille, kun kovasti niitä pyydätte, ja toinen Fast-resepti video olisi tekeillä 🙂 Ravintola suosituksiin kelailin tässä vaiheessa ainakin lemppareitani Soi Soi (vege), Sandro, Naughty Burger, Bar Teos (tapaksia), Street Gastro ja ehdottomasti Lie mi (<33333333).  Ja heitetään pari ei niin lempparia, mutta mahdollista vaihtoehtoa vielä esille: Döner Kebab, Chalupa, Just Vege, Soma (sushirullat), Alppitori/Tori varmaan kiinnostaisi monia. Kallioon on muutenkin niin helppo tulla nopeasti ratikalla tai metrolla keskustasta, missä valitettavasti ravintolatarjonta on aika ketju-meininkiä ja pieniä persoonallisia paikkoja, joissa hinnat ei päätä huimaa, ei oikein ole.
 
Mitäs mieltä ootte, lisää näitä? Itse ainakin tykkään aina lueskella eri raflapaikoista nimenomaan blogeista. Onko jotain erityisiä paikkoja missä haluisitte mun käyvän, tai mitään ehdotuksia/toiveita?
 
p.s. parasta tässä postauksessa kanssa se, että näytän ihan rotalta tänään, mutta tadaa en joudu olemaan itse kameran tai videon edessä 😀

6 Responses to “KUJA BAR & BISTRO”

 1. Anonyymi says:

  Joo! Oon vastikää muuttanut Kallioon ja ois kiva saada raflasuosituksia. Aion mennä heti huomenna tsekkaan tän Kujan.. ☺

 2. Juni says:

  Oi, mun kannattaa mennä kokeilemaan!

 3. Anonyymi says:

  Ehdottomasti kiinnostaisi kuulla lisääkin erilaisia suosituksia! Tykkään kanssa niitä lueskella, kun usein tulee turvauduttua ravintoloissa siihen tuttuun ja turvalliseen, kun ei "uskalla" kokeilla uutta, jos se sitten osoittautuukin huonoksi 😀

 4. Sini says:

  hahah toiv tykkäsit! jep lisää on tulossa, oikeen innostuin 😀

 5. Sini says:

  suosittelen 🙂

 6. Sini says:

  jep, itellä oli joskus sama, onneksi vähän jo päässyt kaavoista eroon 😀

Kommentoi