ELÄMÄNI AAKKOSET

08.10.2016
“I can’t go back to yesterday,
because I was a different person then.”
 
– Alice In Wonderland

Tää oli jotenkin niin kiva kun Aino teki, halusin tehdä itsekin 🙂 Multa on toivottu myös  “Reppureissauksen ABC”, eli sellainenkin tulossa vielä. Mut tälläiset on yllättävän haastavia 😀 joissakin vastuksissa sen kyllä näkeekin.. Mutta elämäni aakkoset:

Ananasraaste – Eli kaikki eri kanavani internetissä, mukaan lukien blogini. Niin iso osa mua nykyään 🙂

Bikinit – ja muut rantavaatteet. Nykyään mua ei oikeestaan kiinnosta muu muoti tai pukeutuminen niin paljoa, mutta voisin lojua trooppisella rantsulla biksut ja kimono päällä loppuelämäni. En kyllä varmaan ole yksin tämän asian kanssa. Mutta oon huomannut, että Suomessa pukeutumisestani on tullut kovin tylsää ja turvallista, ja kaikki “asukuvani” ovat melkeenpä vain ulkomailta nykyään.

Coffee – ihan hävettää myöntää, että ihminen joka ei ennen ollut ollenkaan koukussa kofeiiniin, on vuoden aikana tullut niin riippuvaiseksi kahviin. Tuntuu, että käynnistyn vasta kun saan suffet naamaan, ja keskittyminen on ihan eri luokkaa. Aamulla pöhnässä tunnen itteni väsyneeksi ja vanhaksi, ja kas kummaa miten yks kupillinen kahvia muuttaa koko tilanteen.

Duunit – oon tosi onnellinen, että olen nuoresta asti paiskonut kovasti töitä, sillä nyt kun vanhempana ottaa iisimmin, niin oon oikeasti eri aloilla oppinut mitä oikea työnteko on. Ja myös oppinut samalla, kuinka erilaisissa työyhteisöissä käyttäydytään, ja miten tulla esimerkiksi toimeen ihmisten kanssa, joiden kanssa ei normaalisti olisi tekemisissä. Ihmisten kanssakäymiset ovat tärkeitä, ja perus asiakaspalvelu duuni on oikeasti tosi henkisesti kasvattavaa.

Englanti – ensimmäinen kieli jonka opin, edelleen vahvin kieleni, jolla ajattelen ja näen unta. Suomea aloin oppimaan muistaakseni 4-vuotiaana, ja siihen asti kunnes yläaste-ikäisenä Suomeen muutettiin, suomenkielen sanastoni oli erittäin suppea, mitä nyt kotona vanhempien kanssa puhuttiin. Edelleenkin usein puhun ystäville englantia, vaikka he vastaisivatkin suomeksi.

Friends – eli kaverit. Mulla on kyllä tässä iässä löytynyt ympärilleni niin ihana ystäväpiiri, ja mitä rakastan eniten, on että jokainen mulle läheinen on niin erilainen. Ainon kanssa sekoillaan ja pidetään hauskaa, Essi on mun rauhallinen ja taiteellinen Kallio-soulmate, Valtteri on oikeasti paras ihminen kenen kanssa keskustella ja jonka kanssa meidän arvot kohtaa täysin. Sit tietenkin on kavereita kenen kanssa ihana höpötellä ja nähdä ja voi olla aidosti oma itsensä 🙂

Gypsy- eli Sini pieni hippityttö. Oikeasti mietin usein, että seuraajani eivät ehkä täysin tiedäkkään kuinka pikku hippi olenkaan, oon oikeasti aika outo ajatusmaailmaltani. Aina omassa maailmassani ajatusteni kanssa. Hurahtanut ajat sit tähtikarttoihin ja tarot-kortteihin, mitä en ole ennen missään somessa maininnutkaan 😀

Helsinki – ja oikeastaan Kallio. Vaikka Suomi on maa missä synnyin, ja olen fyysisesti 100% suomalainen, ei tämä paikka koskaan ole tuntunut kodilta niin kuin Atlanta ja Jenkit. Mutta Kalliossa tykkään olla, ja tunnen paikkaan suurta yhteenkuuluvuutta, mitä en muualla Suomessa, tai Helsingissä koe. Ihmisten vibat, kasvisravintolat, vintage-liikkeet ja kansainvälisyys. Ja aina jokin asia osaa yllättää.

Internet – ja Google. Ei hemmetti en tiiä onko montaa asiaa mitä en olisi googlettanut. Kaverini tietävät, että tsekkaan sieltä AIVAN JOKAISEN asian. Viimeisin googletus taisi olla henkilö, joka näkyi ehkä kaksi sekuntia leffassa taustalla, koska “näytti tutulta”.

Jenny – elämäni aakkosista se yksi suurin. Tämä osuus voisi olla todella paljon pidempi, mutta voisin vaan toistaa minkä meidän ystävä meistä sanoi: “Ootte niiiiin erilaisia, mutta samalla yksi sama ihminen.”

Kasvatus ja elämäntavat – Oon aina sanonut, että jos jostain olen kiitollinen vanhemmilleni, on se että miten he ovat meidät kasvattaneet. Molemmat ovat omalla tavallaan todella konservatiivia ja ovat aina olleet uskonnollisia, mutta minulle on aina opetettu, että syrjiminen tai kiusaaminen esimerkiksi uskonnon, ihonvärin, tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi ei ole hyväksyttävää. Aika vahvasti taottiin päähän, että kaikki ovat tasa-arvoisia ja ihmisiä tulisi kohdella sen mukaisesti. Varsinkin kun isäni alkoi menestymään enemmän, ja rahasta ei ollut pulaa, he olivat hyvin tarkkoja siitä, että millainen ihminen musta tulee, ja että ymmärrän sen rahan arvon, ja sen työn mitä isäni on sen eteen tehnyt. Molemmat ovat myös opettaneet antamisen merkityksen, ja kun itse alkoivat menestymään, pistivät hyvän kiertämään, ja osallistuivat vahvasti hyväntekeväisyyteen. Ovat siis todella suuresti keskittyneet siihen, että jos kaikki ulkoinen katoaisi, heidän lapsensa olisivat aidosti hyviä ihmisiä.

Lapset – olenkin niistä sanonut, että omia en halua. Joskus luulin haluavani, silloin tietty luulin haluavani myös naimisiin ja omakotitalon, ja kuinka väärässä olinkaan. Tämä ei tarkoita, että olisi lapsia jotain vastaan, multa vaan puuttuu se geeni, että tulisi vauvakuume tai halu kasvattaa omia. Asiat mitä haluan elämältä, niin lapset eivät sovi siihen yhtälöön, ja en ole koskaan atsonut lapsia hellyydellä ajatelle “joskus minullakin”. Mulle riittää koiravauvat. Mutta jos jotain oon elämältä oppinut, niin mielipiteet voivat tietenkin muuttua, voipi olla että kymmenen vuoden päästä olen kokenut kaiken haluamani, ja olenkin jonkun miehen kanssa sellaisessa tilanteessa, että mielipiteet muuttuu. Epäilen, mutta never say never.


Musiikki – en voisi elää ilman! Rakastan musiikkia yli kaiken, ja se fiilis mun pään sisällä minkä artisit voivat saada lyriikoillaan ja sävelillä aikaiseksi! Ja festarit, siis luopuisin baareista ja yöklubeista kokonaan, jos festareita olisi ympäri vuoden, ne on niin mun juttu. Oon myös käynyt festareilla missä musiikkigenre ei välttämättä ole itselleni kovin tärkeä, mutta se tunne kun bändit esiintyy ja kaikki on messissä 😀

Neuroottinen – Siis 😀 joo, oon aika neuroottinen monen asian suhteen, ylimpänä ehkä että kaikki kotonani on sille tarkoitetussa paikassa.  En myöskään pidä, että täällä on paljon ihmisiä, sillä järjestys kärsii. Esimerkiksi tyynyt sängyssäni menee väärään järjestykseen, tai vesilaseja on siellä missä ei pitäisi. Tämän takia myös tiskaan aina tiskit saman tien, tai pyyhin lasipöytäni sata kertaa päivässä. Siisteys tietenkin on hyvä juttu, mutta vedän vähän yli ehkä tämän asian kanssa 😀 (p.s. miten niin helppo kirjain kun N, osoittautui kaikista vaikeimmaksi. Ainut mikä mulle tuli kokoajan mielen oli  Niko Saarinen, ja kun kysyin Valtterilta, että mikä musta tulee mieleen N-kirjaimesta, niin sieltäkin tuli “Niko Saarinen” :DD pitäiskö huolestua)

Onni & Topi – kaikista tärkeimmät.

Perhe – oikeastaan iskä ja äiti. Ihanaa, että on niin hyväksyvät vanhemmat, että voin kertoa heille ihan kaiken ja olla täysin oma itseni, siivilöimättä oikeastaan mitään. Meidän suvut ovat molempien puolilta kylläkin tosi isot,, mutta en ole ollenkaan läheinen sukulaisteni kanssa. Suurin syy tähän on, että asuttiin siellä Jenkeissä, ja Suomeen muutettua ollaan asuttu aika kaukana heistä muutenkin, niin ei ole kehittynyt läheisiä välejä.

Quotes – hahah mua dissataan mun lyriikka ja quotes jutuista aina 😀 Jenny just eilen parodioi mun instagram kuvatekstejä. Mutta joo, vähän hamstrailen niitä joka paikkaan 😀 en vaan mahda asialle mitään, että tykkään kaikista hömpön pömpön quote jutuista jossa puhutaan syvällisesti rakkaudesta tai matkustamisesta tai oikeestaan mistä vaan… menee samaan satumaailma kategoriaan missä elän pääni sisällä.

Reissaaminen – varmaan aika sanomatta selvää. Montakohan vuotta olen halunnut ostaa Balenciaga City-laukun, ei sillä etteikö olisi siihen ollut varaa, mutta ne rahat olen jo monesti upottanut loma-matkaan. Ja ihan Jennyä ärsyyttääkseen: “Travelling is the only thing you buy that makes you richer.”

Sini – Ananasraaste mainittu, mutta se on mitä teen, en kuka olen. 27 vuotta ollut aikaa tutustua itseeni, ja joka päivä löytyy jotain uutta. Sama aika myös ollut hyväksymään itseni, juuri tämmöisenä kun olen.

Tatuoinnit – Ekaa jännitettiin melkein pyörtymiseen asti, sen jälkeen pari kertynyt. Niin iso osa mua ja minä-kuvaani nykyään. Itseasiassa vähän hassua, kun on tänne blogiin editoinut vanhoja kuvia, niin missä mun hiha on. Tulee oikeasti semmoinen olo et olisi alasti kuvissa, missä on kuitenkin koko vaatetus päällä.

Urheilu- henkireikä. Oikeastaan mihinkään lajiin en ole koskaan kummemmin hurahtanut, ihan kuntosali ja lenkkeily aina riittänyt. Pitää ajatukset ja pään kunnossa, ja olen ahdistustani ja masennusta hoitanut suurimmaksi osaksi rappusten juoksemisella. Toisille urheilu voi olla vain fyysisesti tärkeää, mulle se henkinen puoli tulee kanssa mukana. Ja oikeasti tykkään liikkua, ei ole oikeastaan koskaan ollut pakkopullaa 🙂 Sen aikana, ja sen jälkeinen fiilis on vaan parasta!

Valokuvaus – muiden ihmisten kuvat inspiraationa, ja omana harrastuksena. Asia, joka pyörii edes jollain tasolla joka ikisessä päivässäni.

Wellness – eli hyvinvointi. Urheilun lisäksi tärkeää, että ruokailu olisi pääsääntöisesti kunnossa. Tykkään itse kokkailla ruokani, ja syödä monipuolisesti mutta aika puhtaasti. Viikonloppuisin voi herkutella, ja ostaa vaikka Pepsi Maxia ja jätskiä, muuten yritän elää aika sokerittomasti ja lisä-aineettomasti. Sit tietty kasvissyöjänä tärkeää, että kaikki lisä-ravinteet on kunnossa. Ihan sen takia, että sen tuntee ja näkee fyysisesti, kun pitää itsestään huolta. Oon paljon reippaampi, kun tiedän kotiruualla mitä kaikkea kehooni olen pistänyt. Ja ei pelkästään lihomisen takia, mutta ihossa näkyy kun syön terveellisemmin ja muistan juoda vettä. Samasta syystä juon alkoholia vain kun lähdemme ulos, tuntuu turhalta laittaa semmoisia myrkkyjä säännöllisellä tissuttelu tasolla elimistöön. Tupakoinnin lopetin vuosia sitten, ja sen eron vasta huomasikin sisäisesti.

eXät – kaikennäköisiä suhteita kertynyt matkan varrella, lyhyitä ja sit pidempiä. Vaikka osa olisikin mennyt ihan läskiksi, en yhtäkään kadu, sillä parisuhteet opettaa niin paljon itsestään, mutta myös toisten kohtelemisesta. Nyt ainakin virheiden kautta tietää mitä itse oikeasti haluaa tulevalta parisuhteelta.

Yhdysvallat – no se koti. Paikka, jossa mikään ei ole vierasta ja tunnen olevani eniten itseni. Joka kerta, kun astun lentokoneesta ulos ja olen taas Jenkeissä, menen kananlihalle ja herkistyn tosi voimakkaasti. Oon isänmaallisella tavalla niin ylpeä siitä maasta, ja kasvatus kyseisessä paikassa on tehnyt musta tälläisen. Olen erittäin varma, että vain Suomessa kasvatettuna olisin todella erilainen ihminen.

Zen – sisäinen ja ulkoinen rauha, omassa hyvinvoinnissa, terveydessä ja henkilökohtaisessa kehityksessä. Välillä se järkkyy, välillä unohtaa pitää tietyistä osa-alueista huolta, mutta yleisesti mun tavoite, että kaikki elämäni päätökset ja tilanteet olisivat sellaisia, että oikeasti tykkään ja nautin niistä. Elämä on liian lyhyt hukattavaksi olemaan tilanteissa, joissa henkinen tai fyysinen hyvinvointi ei ole tasapainossa. Olisipa kyseessä työpaikka, parisuhde, tai mikä vaan. Jos ahdistus ja stressikäyrä johonkin kasvaa liian suureksi, on se varmasti asia joka kannattaa muuttaa tai poistaa kokonaan 🙂

Ihanaa viikonloppua! 🙂

 
Kuvat: Kuala Lumpur, Malesia, tammikuu 2015. Ottanut Jenny.
 


9 Responses to “ELÄMÄNI AAKKOSET”

 1. Anonyymi says:

  Olipa mielenkiintoiset aakkoset ja kiva postaus😊 Ihailen sitä kuinka oot uskaltanu päästää irti asioista mitkä ei oo ollu sun hyvinvoinnille yms. hyväksi. Kunpa sitä itekin osais olla noin rohkea. Kiitos aina niin viisaista sanoistasi. Ne antaa voimia, toivoa ja ajattelemisen aihetta. <3

 2. Anonyymi says:

  Oot vaan niin mieletön mimmi ❤️ Voisin kirjottaa vaikka kuinka pitkästi tästä ja siitä miten paljon inspistä, asennetta yms oon sulta saanut, mut jätän tän nyt vaan tähän. Keep going girl 👌🏻

  – Sun fossiilifani eli 25-vuotias fan girl

 3. Anonyymi says:

  Oot vaan ihan mieletön mimmi ❤️ Voisin kirjottaa vaikka kuinka pitkästi tästä ja siitä miten paljon inspistä, asennetta yms oon saanut sulta, mut jätän tän nyt vaan tähän. Keep going girl 👌🏻

  – Sun fossiilifani eli "jo" 25-vuotias fan girl

 4. Anonyymi says:

  Tosi kiva idea!😊 Sini oot best! I love you<3<3<3

 5. Sini says:

  oi kiitos ihanasta kommentista <3

 6. Sini says:

  naww ihana :DD tervetuloa fossiiliklubiin! 😉 <3

 7. Aika huikee nainen oot kyllä!!
  Ihailen sun tyyliä ja otetta elämääm.
  Meissä jokaisessa sais olla ripaus Ananasta 😀
  Ihana lukea ja uppoutua näihin sun kirjotuksiin koska itsellä täysin erilainen elämäntilanne.
  Kiitos, että kirjoitat tätä blogia <3

  T: 31v ja 3 lapsen äiti 🙂

 8. Sini says:

  oi vitsit mikä kommentti, kiitos 🙂 <3

Kommentoi