LIVE BY THE SUN, LOVE BY THE MOON

11.09.2016
 
YOU BE THE SUN,
I’LL BE THE MOON.
JUST LET YOUR LIGHT COME SHINING THROUGH,
AND WHEN THE NIGHT COMES,
JUST LIKE THE MOON,
I’LL SHINE THE LIGHT RIGHT BACK TO YOU.
 

Moikkelis!
 
Pakko sanoa tähän alkuun, että oon jotenkin hämmentynyt. Teiltä tulee tosi paljon ihania ja tsemppaavia kommentteja tänne blogiin (kiitos <3), mutta oon jotenkin ymmälläni. Tän homman uudelleen aloittamisen myötä, mua jänskäsi tosi paljon, että mua tultaisiin tosi paljon arvostelemaan mun kirjoittamisesta ja suomen kielestä. Kuten oon monesti sanonut, tää ei oo mun ensimmäinen kieli, ja sitä ei varmasti huomaa niin paljon puhuessa, mutta tiedän, että oon kielioppillisesti ja oikeinkirjoituksessa tosi huono. Melkeen odotin, että saisin kauhean määrän negatiivisuutta, että ei mun tekstejä kestä lukea kun kirjoitettu niin huonosti. Mutta päinvastoin, siis TOSI moni teistä on tullut kommentoimaan, että mun kirjoitustyyli on tosi kiva, ja tekstejä on ihana lukea. Niin hassua mun mielestä, kun oikolukiessanikin näitä mietin aina että ymmärtääköhän jengi mitään. Mut kiva jos suurinta osaa ei kuiteskaan haittaa :)
 
Ajattelin tässä postauksessa puhua vähän kuvien muokkaamisesta. Mä rakastan valokuvaamista, en niinkään nippelitietoja mitä kameralla voi tehdä, vaan se, että saa välitettyä tietyn fiiliksen kuviin. Oonhan sanonutkin, että ei mun insta feed ole todellisuutta. Todellisuus on siellä snäpissä: huppari päällä ilman meikkiä röhnöttämässä peiton alla koirien kanssa. Suurella todennäköisyydellä NY lippis peittämässä likaista tukkaa. Mutta mun valokuvat on mun pako todellisuudesta, oma harrastus, ajattelen sitä samalla tavalla kuin joku tykkäisi tehdä tietynlaisia maalauksia.
 
Mun tavoite ei ole antaa sitä käsitystä, että olisin jossain koruissa ja biksuissa lojumassa rannalla 24/7. Se onkin mun ihan oma satumaailma. Jo kuvia ottaessa mietin aina miten ne tulen muokkamaan, millaisella värimaailmalla ja minkä fiiliksen tuon niihin. Yleisesti tuon paljon valotusta mukaan.
 
Mulle vaan joku tuttu tuli joskus sanomaan, että luulenko mä oikeasti että ihmiset ei tajua, kuinka muokattuja kuvani ovat. Vastasin vaan, että koska mä olen sanonut olettavani niin. Mun kuvat on mun juttu, mä en todellakaan peittele että ne on raiskattu filttereillä. Jotenkin pidän sitä itsestäänselvyytenä että jengi kyllä huomaa sen 😀 Nääkin kuvat on otettu kesällä kirkkaassa auringonvalossa, tottakai kuvien harmaa värimaailma on muokattu niihin. Taivas mm. oli kirkkaansininen ja ei kait kukaan nyt helvetti luule, että tuo kuu olisi vaan mukavasti sattunut taustalle tuon kokoisena…
 
Se on mun omaa puuhastelua, tuo muokkaaminen, ei ole tarkoitus antaa käsitystä, että olisin jotain muuta kun en ole, etteköhän kuiteskin youtuben ja snäpin välityksellä nää, kuka ja mikä oikeasti olen 🙂
 
Voisin kanssa tehdä postausta millä ja miten tykkään muokkailla, varsinkin tuolla puhelimella, kun sitä kysytään niin usein.
 
p.s. näissä kuvissa tuo mun tukka :’D  sanoin Hempalle, että haluan Ruisrockiin hippi-tukan, no sehän laitto. Taisi olla 60-senttiset pidennykset.. olihan ne hienot parissa kuvissa, ja Ruississa kiharalla, mutta ei niitten kaa pystynyt elää, aika nopsakkaa leikattiin suurin osa pois.. 

 Kuvat: Vantaa, Suomi, kesä 2015. Ottanut Maria.

19 Responses to “LIVE BY THE SUN, LOVE BY THE MOON”

 1. Anonyymi says:

  Taidetta.

 2. Anonyymi says:

  Ihanaa tekstiä taas! Oot jotenkin tosi maanläheinen ja tasapainoinen ja sun tekstiä on kiva lukea ja on myös kiva päästä vähän ns. "pintaa syvemmälle" sun elämääs! Odotan innolla lisää 🙂 xoxo

 3. Anonyymi says:

  Jälleen upeita kuvia! Ja kyllä, sun tekstistä saa oikein hyvin selvän mitä tarkoitat, ei kaiken tarvii mennä ihan täydellisesti. Teksti on aidon oloista, kun ei yritä peittää persoonallisuuttaan liikaan kirjakieleen (ei sillä että kirjakielisyys ois huono juttu, mutta pitää olla tosi, tosi taitava pystyäkseen pitämään oman äänensä ja persoonansa kirjakielellä kirjoitetussa tekstissä).

  Ja eihän valokuvataiteilijatkaan odota taidekuviensa kanssa, että ihmiset ajattelisivat niiden olevan totta. Sun kuvat on samanlaisia. Ne on taideteoksia, jotka kuvaa sua ja sun tunteita. Ja kiitos niistä, ne on voimauttavia ja kaikkea muuta mitä taiteen voi kuvitella olevankin!

 4. Anonyymi says:

  Valokuvat ovat taidetta, eivät todellisuutta (tai ainakin usein asia on näin).

 5. Anonyymi says:

  aidoin blogi, jota on pitkään aikaan tullut luettua. Ihanaa, että joku osaa olla noin oma ittensä ja kertoo asiat niikun ne on! Wau<3

 6. Suoraan sanottuna kirjotat paremmin suomea ku aino xD Ymmärrän kyllä et hänellä on vaikee lukihäiriö, mut välillä lauseissa on vaan niin paljon kirjotusvirheitä tai niissä ei oo lainkaan päätä eikä häntää, ni oikeesti ei vaan ymmärrä mitä hän yrittää sanoa 😀 Sullaki on välillä käytössä vähän hassuja ilmaisuja tai oudot sanajörjestykset, mitkä on nimenomaan puhekielisen kuulosia eikä varsinaisesti kovin hyvää suomen kieltä, mut hyvin aina ymmärtää ja on kiva et sun tekstissä on petsoonallinen viba!

 7. Anonyymi says:

  Sä oot aivan ihana ihminen! <3

 8. Heini says:

  Sä oot uskomaton nainen!! Sun blogi on aivan mahdottoman ihana<3 Kunnioitan sussa sitä kovasti,että kerrot näinkin monelle ihmiselle elämästäs näin suoraan. Sä oot ihanan aito❤ Sun teksteistä tulee aina iso inspiraation lähde! Olet Super💕

 9. Laura Telledius says:

  Rakastan niin paljon sun aitoutta ja maanläheisyyttäs oot niin ihanan jalatmaassatyyppi! Mua itseäni ei oo koskaan häirinnyt sun muokatut kuvat, ne on just hienoja koska joka kuvasta välittyy aina vähän eirilainen fiilis. Selailen joskus sun kuvia koska ne on niiin erilaisia mitä nykyään nää "basic bitchien" kuvat on! Olet ihana, jatka samaan malliin. Voisitko muuten joskus kertoa vaikka snäpissä, että mitä kannattaa ottaa mukaan jos on lähdössä reppureissaamaan/vaeltamaan kuukaudeksi aasiaan? Arvostaisin todella paljon♥

 10. Sini says:

  kiitos! lisää tulossa 😉 xoxo

 11. Sini says:

  joo, tuntuiskin liian väkinäiseltä, eikä yhtään multa, jos korjailisin liikaa 🙂 kiitos ihanasta kommentista <3

 12. Sini says:

  ainolla on lukihäiriö, ehkä virheemme on kuiteskin erilaisia! 🙂 nii uskon että välillä varmasti tulee mietittyä, mitä helvettiä mä selitän, koska ainaski kaveerit aina välillä kommentoi että sanavalintani ei ees tarkoita mitään..tai sit jotain aivan muuta mitä yritän sanoa :'D mu hyvä jos hiffaatte kuiteskin 😀

 13. Sini says:

  joo reppureissaus postauksia tulossa! yritän väsää "reppureissaamisen abc" kun joku ehdotti sitä, mut se voi ollakki vaikeempi keksiä kun aluksi luulisi 😀 mut kiitos 🙂 <3

 14. Anonyymi says:

  Voisitko jossain postauksessa kertoa sun ruokailutottumuksista? 🙂

Kommentoi