MA T I N L O C

07.09.2016
The secret to having it all is believing you already do.
Tän kesän Aasian reissulla pääsin ekaa kertaa Filippiineille. Se nyt on semmoinen maa, että siellä riittäisi saaria ja paikkoja nähtäväksi vaikka vuodeksi, ja kahen viikon ajaksi mitä siellä päätettiin olla, suunnattiin tällä kertaa Palawan saaristoille, Coroniin ja El Nidoon. Pari postausta taaksepäin julkaisinkin kuvat rannalta Islannista, sama asu päällä kuin näissä, vedessä samanlaiset kalliot taustalla, mutta kuvat eivät voisi tunnelmaltaan olla enempää erilaisia. Käykääs tsekkaa nekin vielä, jos ette ole vielä nähneet 🙂
Mulla on molemmilla reissuilla ollut tapana, että osa varauksista tehdään etukäteen, mutta tosi monesti lennot ja hotellit varataan päivä kaksi ennen kun olisi tarkoitus matkustaa/olla paikan päällä jo. Lennoissa tää menetelmä on mennyt pari kertaa säädöksi kun halutun lennon liput ovatkin loppuunmyyty, ja aikataulut menevät uusiksi, tai toisen lentoyhtiön lennoista pitääkin sitten maksaa hitusen enemmän.
Mutta hotelleissa tää keino toimii. Jos on vaan kanttia olla tekemättä varauksia, saattaa löytyä aikamoisia diilejä. Päivää aiemmin hotellien hinnat tipahtaa huomattavasti alemmaksi, kuin alkuperäiset hinnat. Tällä tavalla Mikunkin kanssa asuttiin esim. tällä El Nidon saarella ja Bangkokissa viiden tähden hotelleissa.
Tää Matinlocin saari oli kyllä aikamoinen luksus Coronin mökin jälkeen. Herättiin melkeen joka aamu kello viisi todistamaan nää auringonnousut, oli kyl huikeeta. Mutta tästä just oon tykännyt molemmilla Aasian reissuillani, välillä ollaan edullisissa ja vaatimattomissa olosuhteissa, ja sit kerran kaksi ollaan hienomassa hotellissa. Tästä tulikin kommenttia, että eihän tämä ole reppureissaamista.
Mun mielestä reppureissaaminen ei katso, että selässä tarttee olla rinkka ja eletään parin euron hostelleissa. Jokainen määrittelee ja muokkaa reissunsa oman näköiseksi. Jos mä oon lomalla, ja mulla on varaa siellä myös nauttia hitusen enemmän, kuka joku muu on sanomaan, että minä en ymmärrä mitään näiden maiden kulttuureista, tai että reissut on pintapuolisia. Kyllä, Miku on kokki, ja molemmat tykkäämme fine dining kulttuurista, niin halusimme tämänkin kokea Singaporessa, mutta se, että yli neljän viikon aikana syömme kerran hienommin, ei nollaa niitä 8720519 kertaa kun olen reissuissa syönyt katuruokaa parin euron edestä. Tai että jos tällä viime hetken menetelmällä löydämme Balilta villan omalla uima-altaalla halvemmalla hinnalla kuin Helsingissä yksikään hotelli maksaa, niin miksi emme sitä voisi ottaa. Paljon liikuimme myös köyhyyden keskellä, ja olisipa hotelli minkä näköinen, ei siltä välty, enkä haluisikaan, koska olen aina sanonut että haluan nähdä senkin puolen.
Tää hotelli oli yksityisellä saarella, ja kyllä, emme tässä paikassa nähneet vilaustakaan millaista paikallinen elämä on. Menimmekin tänne oikeesti nollaamaan kunnolla. Itse viihdyn enemmän paikallisten keskuudessa, hieman jopa kyllästyin tuolla olemiseen, mutta Mikun toive oli päästä nimenomaan tälläisiin paikkoihin myös. Vaikka huone maksoi meille vain lohkaisun siitä, mitä olisi ollut, jos olisimme sen maksaneet viikkookin aikaisemmin, itse en olisi maksanut kyseisestä hotellista. Mutta kun on kaksi henkilöä matkassa, niin nähdään paikkoja, missä molemmat haluaa käydä. Ja en kiellä etteikö kokemuksena tuo hotelli/saari ollut huikea, ja kiitos Mikulle tästä.
Mutta mulla oli reissussa päiviä, että en snäpännyt/kuvannut ollenkaan, varsinkaan välttämättä paikallisten elämää, ja puhumattakaan edellisestä reissustani (kun olin teille kaikille tuntematon), niin kukaan ei ole mulle sanomaan paljonko nähtiin paikallista meininkiä ja kulttuuria. Edellisessä reissussa roudasin kyllä rinkkaa pitkin vuoria ja saaria, koin sen vaan enemmän epäkäytännölliseksi kuin olisi ollut vaan matkalaukku mukana, siksi päädyin tokalla kierroksella tähän tokaan vaihtoehtoon. Mun henkilökohtainen mielipide nyt vaan on, että “reppureissaamista” se on, olisipa laukun muoto, hotellin hinta tai ravintolavalinnat mitkä tahansa, varsinkin kun molemmilla reissuilla olen syönyt ja asunut molemmissa ääripäissä.
Ja pari postausta taaksepäin kun kommenteissa tästä keskustelin, niin kiitos anolle joka tuli puolustamaan tällä:
“Reppureissaaminen ei ole vain repun kanssa kiertelyä vaan se pitää sisällään sosiaalisen, fyysisen, taloudellisen ja ideologisen näkökulman. Näitä neljää osa-aluetta ja niiden ominaisuuksia tutkittaessa saadaan reppureissaajasta kokonaisvaltainen kuva ja aiheen määrittely on helpompaa. Yhtä selkeää määritelmää käsitteestä on liki mahdoton tehdä juuri sen takia, että se pitää sisällään niin monta eri näkökulmaa. Näiden osa-alueiden sisältämiä ominaisuuksia on löydettävissä jokaisesta reppureissaajasta. Joiltakin löytyvät ne kaikki, joiltakin vain muutama. Näiden ominaisuuksien määrä ei tee kenestäkään sen enempää reppureissaajaa kuin toisesta, ja ne ovatkin vain suuntaa antavia analyyttisia ominaisuuksia.”
– Tommi Hämäläinen, SUOMALAISET REPPUREISSAAJAKANSANA
Kuvat: Kesäkuu 2016, Filippiinit, Palawan Saaret, Matinloc saari. Ottanut Miku.

13 Responses to “MA T I N L O C”

 1. Anonyymi says:

  Ääh vieläkö jengi jaksaa valittaa tosta "mikä on oikeeta ja AITOO reppureissaamista" aiheesta. Huoh 😀 Noi on just niitä ihmisiä ketkä kokee, että ei oo saanu reissusta ja kohdemaasta sitä AITOA kokemusta ilman että budjaa jossain euron maksavassa rotanloukussa ja tekee vaan sitä ja tätä eikä ainakaan tota, ja että AINOA OIKEA TAPA MATKUSTAA on vain paikallisiin tutustuminen avorekan kyydissä kanojen keskellä ja kaikki muu on ZIIZ NIIN TURISTII LOL JOKU BALI JA THAIMAA TE ETTE TIIÄ OIKEESTA AASIASTA MITÄÄN. Aargh käy ärsyttämään toi ihmistyyppi. Suurimmala osalla ihmisistä on aika pieni osa elämästä lomaa – jokainen saanee nauttia siitä tasan sillä tavalla, kuin haluaa. Luksuskohteita ja autenttisia ei-turismikohteita sekoittaen, peläkästään turistikohteita vältellen autiosaarilla tai sit pelkästään vaikka Phuketin rannoilla maaten. Ykskään ei oo sen huonompaa kun toinen. Ja bte kuka hitto ees alkaa väittelemään siitä mikä on "aitoa reppureissaamista" voi hyvä jumala kuolen:D.

 2. Anonyymi says:

  Mulle on ainakin aaaivan sama mitä reppureissaaminen kenellekkin on eikä oikeestaan tulis ees mieleen sanoa jollekkin, että toi sun tapa ei oo oikee 😀 Mutta mun mielestä sun ei edes tartteis selitellä/puolustella noin paljoo tai oikeestaa ollenkaan ittees kenellekkää, koska aina löytyy noita nipottajia 😀

 3. iina says:

  Ihania kuvia taas kerran! Pitää päästä itsekin joskus noihin maisemiin.
  Varmasti ärsyttävää, kun ihmiset kyseenalaistaa sun valintoja ja tekemisiä sekä pui niitä netissä.Ymmärrän, jos sulle tulee sellainen olo, että sun pitää avata ja selittää niitä asioita meille. Mulle tuli tästä postauksesta vähän sellainen negatiivinen fiilis, ja että ei ollut niin kiva kuin aiemmat postaukset. Jos ymmärrät mitä tarkoitan… Mut odotan innolla seuraavia postauksia ja toivottavasti sun ihana positiivinen asenne välittyy täällä myös jatkossa! 🙂

 4. Anonyymi says:

  Ihana teksti ja ihanat kuvat💕 Ja oot ihan oikeessa! Tykkäsin😘💖

 5. VP says:

  Tonne on kyllä pakko päästä kerran elämässä, upeita kuvia😀

 6. Suvi says:

  Dääämn näitä kuvia! Mitä muokkausohjelmaa käytä?
  On ollu jotenkin tosi upeeta seurata kaikkia sun reissuja ja vaikkein itse olekaan päässyt käymään missään, on ihan sun avulla jotenki avautunu ajatus siitä mitä kaikkee mahtavaa/ei niin mahtavaa tääl maailmassa on. Niin paljon siistä koettavaa! Hirvee matkakuumehan tässä iskee :'D

 7. Sini says:

  niin, sekin on totta, ite ehkä vaan oon sellainen et jos jostain tullaan sanomaan annan aina oman mielipiteeni takas, ihan senkin takia et saa selittää, jos jollain jäänyt jostakin väärä käsitys 🙂 😀

 8. Sini says:

  ehkä onkin vähän negatiivisempi, rupeski ittee vähän ärsyttää kun niin moni tuli sanomaan asiasta, niin aika puolustellen mentiin tässä postauksessa 🙂

 9. Sini says:

  mul on photari mut joskus ihan puhelimellakin kun en jaksa olla koneella 🙂 nää esimerkiksi on kaikki vaan jollai aviarylla ja afterlightilla ;D hei kyl säkin vielä joskus pääset 😉

 10. Heini says:

  Musta sun mielipiteet on aivan mahtavia! Sulta tulee aina ihania postauksia! Oot nyt mun lempi bloggaaja, kun alotit taas blogin! 😀 Nää on ihanan pitkiä nää sun tekstit ja ne herättää ainaki mussa mielenkiinnon! Mä arvostan tosi paljon sun mielipiteitä! 🙂 Ja aina ei tarvi olla niin Positiivisia tekstejä! Elämään kuuluu myös negatiivisuus, vaikka sitä ei haluakkaan myöntää, mutta tosi kiva postaus taas! I love you♡

 11. Sini says:

  hahah ihana kiitos! 🙂 joo varmaan välillä tuun vetämään sini-rageja tänne bloginkin puolelle 😉 kiitos, luv u 2 <3

 12. Sini says:

  Aivan upeet kuvat! <3

Kommentoi