REPPUREISSAAMINEN

01.09.2016
SOMEDAY WE WILL FIND
WHAT WE ARE LOOKING FOR.
OR MAYBE WE WON’T.
MAYBE WE WILL FIND SOMETHING
MUCH GREATER THAN THAT.
 
Eli nyt on ollut enemmän blogissa aiheena mun elämä, mutta matkajuttujahan on toivottu ja luvattu. Monihan tietää, oon itse vetänyt kaksi Aasia kierrosta, talvella 2015 ja kesällä 2016.
 
Ensimmäisellä reissulla oli Singapore- Malesia-Thaimaa- Singapore. Tokalla kerralla vedettiin Bangkok (Thaimaa, mutta ei poistuttu pääkaupungista)- Filippiinit (Manila/Palawan saaret)- Singapore – Bali, Indonesia – Gilin Saaret – Bangkok.
 
Nää tuntuu olevan ne paikat josta tulee eniten kysymyksiä, mutta oon vähän lukossa että mistä alkaisin kertomaan. Vaikka saan teiltä tosi usein kysymyksiä aiheeseen liittyen, en nyt muista niitä tietenkään ollenkaan 😀
 
Eli laitelkaas tähän kyssäreitä aiheeseen liittyen, niin väsään teille ekan postauksen! 🙂

 
Sportsbar OMG! Tää ravintola oli ihan meiän bungalowien lähellä, ja käytiin täällä useamman kerran “aamupalalla”. Mä heräsin siis noin 7 aamulla joka päivä, menin suoraan riippumattoon lukemaan kirjoja, hotellin omistajien kissat tulivat aina samalla pötköttämään masun päälle ja odoteltiin että mun unikeko Jenny heräilisi kello 11 aikoihin. Välillä käppäilin myös nousevassa auringossa rannalla jos ei jaksanut enää loikoilla. Treenamista en Aasiassa ole koskaan harrastanut, niin aamulenkkejä ei tullut mieleenkään ottaa. Joka kerta mulla on lenkkikamat olleet mukana, mutta ei siinä kuumuudessa vaan pystynyt. Aamut otettiin super chillisti, minnekkään ei ollut kiire, joten aamupalallekkin mentiin noin 12 aikaan vasta. Koh Lipen saari on sen verran pieni, siellä ei muuta tehdä kun oteta aurinkoa ja iltaisin käydään syömässä. Tässä baarissa vieläpä oli suht ok wifi (toisin kuten meidän bungalowissa), niin siellä saatettiin makoilla lattiatyynyillä rennosti hetkenkin aikaa. Kyseisessä baarissa oli myös joka ilta eri klassikko elokuva pyörimässä, mutta niihin leffa-iltoihin ei keritty osallistumaan, ensi kerralla sitten 🙂
 
 
Kuvat: Koh Lipen saari, Thaimaa. Helmikuu 2015. Ottanut Jenny.
 

32 Responses to “REPPUREISSAAMINEN”

 1. Aasia on mun lempi paikkoja💗Siel on kaikkea mistä pidän… Oliks muuten Aasiassa paljon suomalaisia turisteja😅

 2. Kuinka paljon tällaisiin matkoihin menee rahaa? Noin suurinpiirtein? Jos lasketaan lennot ja majoitukset.

 3. Anonyymi says:

  Ah jes! Eli kerro lisää molempien reissujen Thaimaa osiosta, eli lempimestat ja miks ja reitti niiku jokainen mesta kerrottuna ja millanen oli sun mielestä se paikka ja sitten kans bali ja gili sama juttu olis kiva kuulla! Ja lempihostellit kans! Ja lempiravintolat ja baarit näissä paikoissa tai jos on joku paikka jääny mieleen tai jossai on ollu ihan uskomattomat maisemat, anything mikä on jääny mieleen!

 4. Anonyymi says:

  Toivepostaus yleisesti!
  Oon ite lähössä tammikuussa pariks viikkoo ausseihin reppureissaan (en siis kovin pitkäks aikaa) ja tiedän että netti on pullollaan täynnä postauksia ja vinkkejä mitä kannattaa muista reppureissaamisessa mutta ois kiva kuulla sun omat kokemukset ihan vaikka käytännön asioista että mitä kannattaa muistaa ennen matkalle lähtöö ja sielä. Jos sulla itelläs on siis jotain hyviä "tärppejä" 🙂 ja tähän loppuun vaikka semmonen kysymys että kun mietin mun omaa reittiä että lennänkö eka sidneyhin ja sieltä meen "ylöspäin" byron beachille yms vai meenkö eka rantakaupungit ja sit lopuks lomasta vasta kaupunkiin niin kumminpäin oot ite menny, eka ranta ja sit kaupunki vai toisinpäin 🙂 kiitos ihan hurjasti<3

 5. Anonyymi says:

  Miten koet näitte sun reissujes olevan ''reppureissuja'', kun ei tainnut mukana olla edes reppuja ja yötkin menivät pääsääntöisesti astetta hienommissa lukaaleissa?

 6. Anonyymi says:

  reissu joo, mutta missä reppu osuus? 😀

 7. neeuski says:

  Mistä löytänyt kaikki parhaat vinkit mihin mennä?
  Oletko varannut kaiken etukäteen vai mennyt mihin nenä vie ja missä tilaa?
  Paljon mennyt rahaa majoituksiin, lentoihin, ruokaan?
  Jos saat valita vain yhden paikan, mihin menisit uudestaan?
  Onko sua ryöstetty matkalla?
  Onko kielimuuri ikinä ollut ylitsepääsemätön?

  Tässä nyt muutama….

 8. Anonyymi says:

  Mitä kohdetta suosittelisit ensi kertaa reissaavalle?

 9. Sini says:

  niin tai sit taas seuraajat tekevät olettamuksia kun ei olla kaikkea kuvattu someen. oltiin mikun kanssa myös mm mökissä missä lepakot hengailivat vessassamme ja paskoivat päivät pitkät kylppäreissä. olen kaikilla reissuilla pyrkinyt, että on todella edullisia majoituksia, niin sitten niiden lisäksi voi asua parissa hienomassakin hotellissa. Ja mm. meidän Balin villa maksoi vähemmän yöltä kun Helsingissä omenahotelli.

  Ja totta, tokalla reissulla otin matkalaukun, koska suunnitelmissa oli olla aina yhdessä paikassa pidempään, niin en nähnyt mitään syytä tunkea kaikkia tavaroitani reppuun, kun yhtä helppoa oli mennä matkalaukun kanssa. Missä vaiheessa olen sanonut että minulla ei edellisellä reissullani ollut rinkkaa mukana? Koen, että ihan sama mikä laukku oli niin enemmänkin "reppureissaamille" haetaan, että itse suunnittelemaa reissua pitkin maailmaa, tässä tapauksessa Aasiaa 🙂 väliäkö tuolla onko se laukun malli sitten mikä, aivan sama tapa/tyyli/suunnitelma tällä matkalla olisi ollut.

  Mutta, ehkäpä tästä kysymyksestä voin ottaa puheeksi sen, että paljonko nämä "luksushotellit" maksavatkaan siellä Aasiassa, ei siinä mikään miljönääri tartte olla että on varaa Bangkokissa asua 5 tähden hotellissa pari yötä.

 10. Anonyymi says:

  Oi ihania kuvia ja olen itsekkin käynyt Thaimaassa ja perheemme matkustelee usein ja mun mielest on niin ihanaa nähdä kun joku toinen nauttii matkustamisesta koska itsekkin tiedän kuinka mukavaa matkustaminen on.
  Ps. Tosi ihana postaus taas ihailen suo kovasti😙😍❤

 11. Anonyymi says:

  Tiedän, että raha-asiat on tabu, mutta itseäni kiinnostaisi about kuukauden reissu Aasiaan, paljonko rahaa vähintää tuollaiselle reissulle pitää varata, jos lasketaan lennot Aasian, majoitus ja ruoka?

 12. Anonyymi says:

  Tuun tänne väliin huutelee, anteeks Sini. Mutta ite olin just kuukauden touko-kesäkuussa Aasiassa juurikin samoissa paikoissa kuin Sini oli Mikun kanssa (miinus Thaimaa) ja mulla kaikkineen rahaa meni n. 1500€. Majoitukset oli keskitasoa kaikkialla, ei kalliita muttei myöskään niitä kaikista edullisimpia. Isoimman säästön saat tehtyä lennoista, jos oot valmis muutamiin välilaskuihin ja pitkään matkustusaikaan. 🙂

 13. Anonyymi says:

  Omenahotelli nyt on melko kehno vertaus sen hyvin hyvin korkean hinnan vuoksi. Lähinnö vain pohdin kuinka pintapuoliseksi jää kulttuuriin tutustuminen little indiasta ja hienoista ravintoloista käsin…

 14. Sini says:

  Koska olen niin paljon kertonutkin jokaisesta paikasta jossa ollaan käyty. Voin sanoa, että noilla reissuilla ollaan koettu enemmän köyhyyttä kuin luksusta, mutta en oo kokenut että on edes korrektia kuvailla kaikkea snäppiin ihmisten elämistä jotka elävät vähävaraisempina.

  Se on nyt sulta vissiin jotenkin pois, että kun Miku on kokki niin haluttiin Singapores yhtenä iltana kokea myös fine dining. En vaan edelleenkään tajua miten se on sen vähemmin reppureissaamista, jos halutaan välissä kokea myös kalliimpia asioita.Kuten sanoin, reissussa elettiin edullisemmin välillä, ja hetkittäin nautittiin hieman enemmän. Oltais varmasti voitu olla vain halvimmissa hotelleissa ja syödä pelkästään katuruokia, mutta kulttuuria nähtiin joka paikassa muuten ihan samoin tavoin, olisipa majoitus ollut mikä tahansa.

  Vai olitko mukana joka sekunnissa meidän yli neljän viikon reissusta (josta olin huom useampiakin päiviä snäppäämättä/videokuvaamatta) kun olet pari myday:ta tubesta katsonut? Puhumattakaan edellisestä reissusta.

  Voin myös sanoa, että jokainen mun kaveri joka reissaa, on tehnyt samaa. Tietyt asiat etsitään halvalla, mutta kerran kaksi reissun aikana voi vähän törsätä ja nauttia, kun lomalla on ja siihen on varaa. En nää miksi kaiken pitäisi olla budjetilla vain miellyttääkseen anoja. Se ei tee siitä yhtään vähempää reppureissaamista.

  Yritän vain sanoa, että vaan koska meillä oli varaa myös kalliimpiin asioihin lomalla, ei tarkoita emmekö ole siellä paljon viettäneet aikaa budjetilla, ja tässähän oli kyse että kerron omista kokemuksista, mut se ei näköjään kaikille sovi. Valitettavasti en aio pahoitella että teimme reissusta meidän näköisen, kulttuuriin tutustuttiin enemmän kun sinä tiedät, ja reissaamista se oli samalla tavalla kuin muillakin.

 15. Sini says:

  Koska olen niin paljon kertonutkin jokaisesta paikasta jossa ollaan käyty. Voin sanoa, että noilla reissuilla ollaan koettu enemmän köyhyyttä kuin luksusta, mutta en oo kokenut että on edes korrektia kuvailla kaikkea snäppiin ihmisten elämistä jotka elävät vähävaraisempina.

  Se on nyt sulta vissiin jotenkin pois, että kun Miku on kokki niin haluttiin Singapores yhtenä iltana kokea myös fine dining. En vaan edelleenkään tajua miten se on sen vähemmin reppureissaamista, jos halutaan välissä kokea myös kalliimpia asioita.Kuten sanoin, reissussa elettiin edullisemmin välillä, ja hetkittäin nautittiin hieman enemmän. Oltais varmasti voitu olla vain halvimmissa hotelleissa ja syödä pelkästään katuruokia, mutta kulttuuria nähtiin joka paikassa muuten ihan samoin tavoin, olisipa majoitus ollut mikä tahansa.

  Vai olitko mukana joka sekunnissa meidän yli neljän viikon reissusta (josta olin huom useampiakin päiviä snäppäämättä/videokuvaamatta) kun olet pari myday:ta tubesta katsonut? Puhumattakaan edellisestä reissusta.

  Voin myös sanoa, että jokainen mun kaveri joka reissaa, on tehnyt samaa. Tietyt asiat etsitään halvalla, mutta kerran kaksi reissun aikana voi vähän törsätä ja nauttia, kun lomalla on ja siihen on varaa. En nää miksi kaiken pitäisi olla budjetilla vain miellyttääkseen anoja. Se ei tee siitä yhtään vähempää reppureissaamista.

  Yritän vain sanoa, että vaan koska meillä oli varaa myös kalliimpiin asioihin lomalla, ei tarkoita emmekö ole siellä paljon viettäneet aikaa budjetilla, ja tässähän oli kyse että kerron omista kokemuksista, mut se ei näköjään kaikille sovi. Valitettavasti en aio pahoitella että teimme reissusta meidän näköisen, kulttuuriin tutustuttiin enemmän kun sinä tiedät, ja reissaamista se oli samalla tavalla kuin muillakin.

 16. Anonyymi says:

  Pakko kysyä et miten se kulkeminen Balilla onnistuu? Et kuinka luotettavia kuskeja on ja onkohan yleisesti hotelleilla oma kuljetuspalvelu. Meillä nimittäin on niin, että ollaan menossa ekaks pohjoseen, sitten lähetään gilin saarille ja sit sanuriin niin mietin vaan noit siirtymisiä paikasta toiseen. Kiitos jo etukäteen! 🙂

 17. Anonyymi says:

  Miten ja mistä kannattaa lähteä etsimään majoituspaikkoja? Missä maassa majoitus oli halvinta ja onko mitään hyviä neuvoja majoitukseen/yöpymiseen liittyen? 😊 Kiitos jo etukäteen! 😁

 18. Oo_naaa says:

  Oon lähdössä mun siskon kanssa Balille tammikuussa reissaamaan noin 4 viikoksi. Onko sulla suositella mitään mitä siellä tulisi kokea/ näkeä ja mihin suosittelisit siitä jatkamaan matkaa?
  Millaisia majoituksia suosit reppureissuilla?
  Mitä pakata mukaan reppuun tai onko jotain mitä ei tule ajatelleeksi pakatessa (jotain must have juttua)?
  Tähän ei ole pakko vastata, mutta paljonko rahaa kannattaa suurinpiirtein varata matkaan mukaan vai onko enempi aina parempi?
  Onko sulla suositella mitään ruokapaikkoja balilta? Onko siellä esim. kasvisruokaa ja tiedätkö tiedetäänkö siellä mitä gluteeniton tarkoittaa?

 19. Anonyymi says:

  Mitä lentoyhtiöitä käytitte matkalla? Oliko turvallisia/ehjiä koneita, millainen palvelu, lentokenttien taso jne..

 20. Hanna says:

  2 vkoa ausseissa on tosi tosi vähän * jet lageihin menee helposti päivä-kaks. Se on ihan hemmetin iso maa, joten ei kannata ees ajatella tohon 2 vkon kovin montaa paikkaa, jos et sit sisäisillä lennoilla siirry ja siltikin tulee olee kiire etkä kerkeä missään oikein olla. Jos kaupunki elämä kiinnostaa niin sitten sydney ja sen lähiympäristö bondit yms tai sitten esim brisbane jonka lähellä on surfferi. Kummassakin saat kaupunkia ja rantaa ja nähtävyyksiä. Ja jonku käsityksen ausseista! Hyvää reissua. Aussit on <3! Ite olin 8kk enkä ees nähny puolia koko maasta :D

  Ps byron bay 😉

 21. Anonyymi says:

  "Reppureissaaminen ei ole vain repun kanssa kiertelyä vaan se pitää sisällään sosiaalisen, fyysisen, taloudellisen ja ideologisen näkökulman. Näitä neljää osa-aluetta ja niiden ominaisuuksia tutkittaessa saadaan reppureissaajasta kokonaisvaltainen kuva ja aiheen määrittely on helpompaa. Yhtä selkeää määritelmää käsitteestä on liki mahdoton tehdä juuri sen takia, että se pitää sisällään niin monta eri näkökulmaa. Näiden osa-alueiden sisältämiä ominaisuuksia on löydettävissä jokaisesta reppureissaajasta. Joiltakin löytyvät ne kaikki, joiltakin vain muutama. Näiden ominaisuuksien määrä ei tee kenestäkään sen enempää reppureissaajaa kuin toisesta, ja ne ovatkin vain suuntaa antavia analyyttisia ominaisuuksia." — Tommi Hämäläinen SUOMALAISET REPPUREISSAAJAKANSANA

 22. Anonyymi says:

  Voisitko koskaan matkustaa yksin esimerkiksi Aasiaan? (Pidemmäksi aikaa esim kuukaudeksi)

  Koetko nää Aasian maat turvallisiksi matkustaa? Onko sulla ikinä tapahtunut/meinannut tapahtua mitään uhkaavaa tilannetta tai jotain sellasta että sua on koitettu huijata tms.?

  Kannattaako suunnitella tarkkaan mihin suuntaa ja missä järjestyksessä? Eli varata lennot & muut matkustamiset jne

 23. Anonyymi says:

  Moips! Ois kiva kuulla videolla tai täällä sun muutosta suomeen? Oon seurannu sua alusta asti ja et oo hirveesti puhunu mitään? 🙂

 24. Rosa says:

  Missä päin thaimaassa oot käynyt, ja mitä paikkoja suosittelet? 🙂

 25. Anonyymi says:

  Hej! Miten matkustelu on muuttanut sinua ihmisenä, vai onko ollenkaan? Vertailetko ikinä Suomea matkakohteisiin? Itse rakastan matkustelua tai enemmänkin extempore seikkailuja ja spontaaneja ihmiskontakteja… Minulle ainakin matkoilta tarttunut mukaan rohkeutta! 🙂 Ja ihan pakko mainita, että videosi ja snäppisi (ja nyt postauksetki täällä) piristävät aina kummasti näin opiskelujen taas alettua. Aina kun lukemiselta ja muilta velvotteilta kerkeän niin hyökkään sinun videoiden/snäppien pariin 😀

 26. Sini says:

  naww ihana, hassua :'D ihanaa jos voin piristää <3

 27. Anonyymi says:

  Mä oon matkustamassa joulukuussa ekaa kertaa elämässäni Aasiaan ja suuntana olis Bali, joten siitä olis muutamia asioita mitä haluaisin tietää 🙂 eli..
  missä kaikkialla kävitte Balilla? Mikä paikka jäi eniten mieleen ja olisko jonkun mestan voinut jättää välistä?
  Mitkä on Balilla must see -juttuja?
  Missä hotelleissa/hostelleissa yövyitte Balilla ja Gilillä, mitä suosittelet ja oliko mitään ihan läävää johon ei missään nimessä kannata mennä? 😀
  Minkälainen kulttuuri Balilla on ja pystyykö siellä luottamaan taksi/speedboat kuskeihin? Mitkä on luotettavia taksi/speedboat -yhtiöitä?

  Sit haluaisin vielä kuulla mahd. laajasti Palawanin saarista, etenkin El Nidosta. Haluaisin niin päästä käymään siellä, mutta luuletko et menee 2 viikossa liian tiukalle jos haluais mennä Bali-Gilin saaret-Palawan-Bali? 😀 ja jos näin aikataulujen puolesta tän pystyis toteuttaan, niin miten siirtymä onnistuu Balilta El Nidoon?

 28. Anonyymi says:

  Oon itse lähdössä mahdollisesti keväällä Singaporeen ja mua kiinnostais majoituspaikat missä yövyitte siellä? Ja mistä löysitte majoitukset ja minkä hintaisia?

 29. Anonyymi says:

  kärsin pakko-oireesta likaan liittyen joten olen miettinyt miten reppureissatessa pestään vaatteet 😀 tai siis että kuinka puhtaaksi koet saavasi ne siellä kun se vesi nyt ei mitään puhdasta ole ja thaimaalaiset pesuaineet sisältää ties mitä aineita.. Normaalille ihmiselle varmasti tosi outo pelko ja kysymys mutta toivottavasti ymmärrät mitä nyt yritin tässä ajaa takaa 😀

 30. Anonyymi says:

  Mä oon suunnitellut lähteväni Aasiaan valmistumiseni jälkeen, niin olis kiva jos tekisit tänne jonku postauksen mis annat kaikkia vinkkejä reissaamiseen Aasiassa ja sit viel kiinnostaa se, et kannattaako paikan päältä ettiä se majoitus mielummin vai varata etukäteen?

 31. Anonyymi says:

  Hei tee reppureissaamisen aakkoset 😀 !!! siis sillee esim et A-alusvaatteet, niitä kannattaa olla paljon mukana koska ei oo joka paikassa mahdollisuutta pyykätä ja vaik R-raha, sitä kannattaa vaihtaa valmiiks ja muita tommosia 🙂 se ois tosi kiva

 32. Sini says:

  tää oli super hyvä idea!! voi kyl mennä hetki että keksin hyvät kaikille kirjaimille 😀

Kommentoi